- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.571
- 238
Siz çocuğunuza ikinci anne olacak birini arıyorsunuz ama bu mümkün değil pek. Hep yazıyorum; herkesin çocuğu kendine güzel ve zekidir. Diğerleri için sadece çocuk o kadar. O öğretmen zaten anne değil. Bu kadar basit. Kaldı ki; bilmem kaç çocuğa özel muamele göstermeye kalksa o sırada oradaki öğrenciler ne olacak? Onu da düşünmek lazım. Bu vicdansızlık değildir. Görevini yapmaktır. Orada bir tek çocuk için 20 çocuk mağdur edilemez.Benim okul öncesi kavramım çok farklı
Zaten tercihimde o yönde
Vicdan merhamet sevgi
Ahahaha ya sen evladını yeteri kadar disiplinli yetiştirme, sonra evde yaptığın hizmeti öğretmenlerden bekle. İyiymiş. Ayrıca şöyle düşün, sürekli sürekli bu insanlar bu çocukların altlarını değiştirse, ailesini işin işine katmasalar bu çocuklar bu düzene alışmayacak mı? Diğer türlü çocuk bekler, ailesi gelir temizler ve bu çocukta bir utanma olur, evet özgüveni zedelenecek ancak geçicek ve bu etki bu çocukta bir değişim yaratıcak ve bir daha böyle bir şeyi yapmayacağına da ben inanıyorum. Ah Türk anneleri ah, alman annelerinden öğrenecekleri çok şey var aslında da
Hayır tabii ki. Çocuklara belli bir yaştan sonra özbakım becerileri verilirse sorun ortadan kalkar. Kendini temizler ve üstünü değiştirir.Çocuklarım tam gün kresteydi. Terlemelerinde kusmalarinda ya da altına kacirmalarinda beni hiç aramadilar.cantada yedek olur,üstünü değiştirirler.sadece ateslenirse veliyi ararlar. Bunun dışında okula zaten gidemezsin ,okula uzak çalışıyordum.
Konuda Suna takıldım, diyelim çocuk altını islatti, anne gelene kadar mesela yarım saat sınıfta öylece bekleyecek mı arkadaşlarının arasinda
Siz çocuk sahibi olunca daha farklu düşünürsünüzSiz çocuğunuza ikinci anne olacak birini arıyorsunuz ama bu mümkün değil pek. Hep yazıyorum; herkesin çocuğu kendine güzel ve zekidir. Diğerleri için sadece çocuk o kadar. O öğretmen zaten anne değil. Bu kadar basit. Kaldı ki; bilmem kaç çocuğa özel muamele göstermeye kalksa o sırada oradaki öğrenciler ne olacak? Onu da düşünmek lazım. Bu vicdansızlık değildir. Görevini yapmaktır. Orada bir tek çocuk için 20 çocuk mağdur edilemez.
Altına kaçırabilir ama kendini temizlemeyi de öğrenmeli.Bakın! yetişkin insan bile gün gelip altına kaçırabilir...
Çocukta pekala oyuna dalabilir, ani bir durum olabilir.
Siz küçükken hiç mi altınıza kaçırmadınız?
Ben Alman kültürünü kuzenlerimden gayet iyi biliyorum.
Şuan genç kızlar ve ahlaktan bir haberler maalesef!!
Varsın ben Alman anneleri gibi olmayayım çok memnun olurum.
Utanma özgüven eksikliğine sebebiyet veriri hanımefendi.
Siz çocuk sahibi olunca daha farklu düşünürsünüz
Gerçekten böyle yerler var
gerçekten bukadar art niyetli olmayo nasıl başarıyorsunuz ne alakaÇocuğu olamayan insanlar var
Kelimeleri dikkatli secin lütfen
Durup durup çocuğun olsun anlarsin demenize gerek yok
E yok artık pes yagerçekten bukadar art niyetli olmayo nasıl başarıyorsunuz ne alaka
Aynen pes konuyu nasıl saptırıyorlar.. cevap vermene bile gerek yok aslında. Kafalarında çocuğun olsa anlarsın sürekli..E yok artık pes ya
Kızıma okul ararken o lavaboları özellikle incelemiştim.Efeydi sanırım çocuk hatırlıyorum .
Bende travma kaldı sanırım kana bakamıyorum ozamandan beri birde ıslak zemin olan yerde hala önce duvara biyere tutunur ayağımı sürerim kayıyo mu diye.
Kaymaz zemin iyi olmuş lakin dediğiniz gibi lavaboda düşebilir
Birinin gözetiminde olmak şart
Peki yanlış düşünüyorum ben. O yüzden bizim çocuklar otobüste, yolda, sinemada, evde orada burada her yerde deli gibi ağlıyor, kendilerini yırtıyorlar. Onlarda ise çok sakin, böyle annesinin peşine takılan ördek yavruları gibi sessiz sakin, aklı başında çocuklar görüyorum. Evet evet yanlış düşünüyorum, disiplin hiçbir şey aslında doğru!
Peki yanlış düşünüyorum ben. O yüzden bizim çocuklar otobüste, yolda, sinemada, evde orada burada her yerde deli gibi ağlıyor, kendilerini yırtıyorlar. Onlarda ise çok sakin, böyle annesinin peşine takılan ördek yavruları gibi sessiz sakin, aklı başında çocuklar görüyorum. Evet evet yanlış düşünüyorum, disiplin hiçbir şey aslında doğru!
Sizin disiplin kavramınız maalesef hayvanlara yapılan muameleden farklı değil
Gencecik çocuklar boşuna bi okula dalıp onca çocuğu öldürmüyor
Disipline edicem diye merhametten uzak bir çocuk yetiştirmek ban göre akıl karı değil.
aslinda sorun gercekten oKudugumuZ anlamamaktan kaynaklaniyor.kendim okul oncesi ogretmeniyim.koy okuLunda gOrev yapiYorum.4 yasindaki kizimida merkezde baska bir devlet anaokuluna gonderdim gecen yil.konu sahibi okulda yardimci varken ben cocugun altini degistirmelimiyim diye sormuyor.oKulda kimse yoksa bu durum nasil olacak diyor.herkes vicdandan bahsetmis.peki soruyorum size okulda yardimci yoksa ve bu cocugun uzerini ogretmen degistirecekse bunu sinifta diger cocuklarin onunde yapamaz heralde degilmi.eger bu islemi baska bir bolumde yapacaksa diger ogrenciler ne olacak acaba.Sinifta 4 yasindaki 20 tane cocugu yalnizmi birakacagiz.kizim tuvalet egitimi almasina ragmen gecen yil 2 defa altina kacirdi.hemen bir yolunu bulup aldirdim kizimi okuldan.valla kendimde temizlemiyorum cagiriyorum ailesini geliyorlar gelemeyen ozel durumu olan olursa degistirdigimde oldu ama soyle hir duruM var egerki ogr degistirmeK zorunda zihniyetinde insanlar olsalardi asla degistirmezdim vicdanimda gayet rahat kendi cocugunu dusunmeyeni ben asla dusunemem.madem calisiyorsun sekerim kiyacaksin paraya ortak olup o sinifa yardimci tutacaksin.
Aslında çok genç değilim. Vardır tabii ama bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum; bir çocuk kendine yetmeyi ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi olur.Siz çocuk sahibi olunca daha farklu düşünürsünüz
Gerçekten böyle yerler var çocuğaok güzel ablaluk yapıyorlar
Yaşınız kaç bülmiyorum çok gençsiniz sanırım diyorum onları meta gören yerlr benim işim olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?