Anaokulu Alt Değiştirme

Konu iyice battı

Anneler garip bi vicdan turkusu tutturmuş gidiyor sürekli anne ol anlarsin kesin anne değilsin diye cümleler kuruyor ki bana da kuruldu bu cümle ama anneyim,bir kızım var.Doğruları görmek için öğretmen olmaya gerek yok dimi

Öğretmenler de kimsenin çocuğunu ağzına dolamasın lütfen buna da hakkınız yok en hassas noktamız bu bizim!

Kızımı 2 yaş grubu kreşe gönderiyordum
Orada bütün çocukların yedek kıyafetleri için küçük dolapları vardı
Büyük çocuklarında iç çamaşırı atlet tshirt vs hepsinden bir adet bulunuyordu

Terleyen yada altına kaçıran olduğu zaman -sık sık oluyordu- yardımcı öğretmen kıyafetlerini değiştiriyordu.
Benim kızım da dahil olmak üzere bir kaç çocuğun altı hala bezliydi

Bana öğretmen sormuştu yakınlarda mı oluyorsunuz
Yada mesgul oluyor musunuz
Tuvaletini yaptığında çağırmamı ister misiniz

Çağırın demiştim ama yarım gün olduğumuz için hiç gerek kalmamıştı

Ama ayrıca Öğretmen sırayla tüm çocukları tuvalete götürüp tuvaletlerinide yaptırıyordu

kimse kimsenin evladı üzerinden örnek vermesin, eğer verilecekse herkes içtiği bardağı mutfağa götürmeyen kocasına, babasına, kardeşine falan baksın

bir gerçek var ki, biz çocuklarımıza kendi kendilerine yetebileceklerini öğretmiyoruz.. kıyamıyoruz, üzülmesin-yıpranmasın diye çocukların ellerinden özbakım yeteneklerini alıp kendimiz olaya dahil oluyoruz.. yoksa 4 yaşındaki çocuk poposunu silebilir, ama hijyenik olmaz en fazla eve gelir yıkanır.. 6 ay sonra da hiç lekesiz temizlenmeyi öğrenir.. kusmuğunu da kabataslak temizleyebilir.. ha biz genel olarak yapmalarına izin vermeyiz o ayrı..

Benim okul öncesi kavramım çok farklı
Zaten tercihimde o yönde
Vicdan merhamet sevgi
Siz çocuğunuza ikinci anne olacak birini arıyorsunuz ama bu mümkün değil pek. Hep yazıyorum; herkesin çocuğu kendine güzel ve zekidir. Diğerleri için sadece çocuk o kadar. O öğretmen zaten anne değil. Bu kadar basit. Kaldı ki; bilmem kaç çocuğa özel muamele göstermeye kalksa o sırada oradaki öğrenciler ne olacak? Onu da düşünmek lazım. Bu vicdansızlık değildir. Görevini yapmaktır. Orada bir tek çocuk için 20 çocuk mağdur edilemez.

Çocuklarım tam gün kresteydi. Terlemelerinde kusmalarinda ya da altına kacirmalarinda beni hiç aramadilar.cantada yedek olur,üstünü değiştirirler.sadece ateslenirse veliyi ararlar. Bunun dışında okula zaten gidemezsin ,okula uzak çalışıyordum.
Konuda Suna takıldım, diyelim çocuk altını islatti, anne gelene kadar mesela yarım saat sınıfta öylece bekleyecek mı arkadaşlarının arasinda

Bakın! yetişkin insan bile gün gelip altına kaçırabilir...
Çocukta pekala oyuna dalabilir, ani bir durum olabilir.
Siz küçükken hiç mi altınıza kaçırmadınız?
Ben Alman kültürünü kuzenlerimden gayet iyi biliyorum.
Şuan genç kızlar ve ahlaktan bir haberler maalesef!!
Varsın ben Alman anneleri gibi olmayayım çok memnun olurum.
Utanma özgüven eksikliğine sebebiyet veriri hanımefendi.

Hayır tabii ki. Çocuklara belli bir yaştan sonra özbakım becerileri verilirse sorun ortadan kalkar. Kendini temizler ve üstünü değiştirir.

Siz çocuk sahibi olunca daha farklu düşünürsünüz
Gerçekten böyle yerler var çocuğaok güzel ablaluk yapıyorlar
Yaşınız kaç bülmiyorum çok gençsiniz sanırım diyorum onları meta gören yerlr benim işim olmaz

Altına kaçırabilir ama kendini temizlemeyi de öğrenmeli.

Siz çocuk sahibi olunca daha farklu düşünürsünüz
Gerçekten böyle yerler var

Çocuğu olamayan insanlar var
Kelimeleri dikkatli secin lütfen

Durup durup çocuğun olsun anlarsin demenize gerek yok

Kızıma okul ararken o lavaboları özellikle incelemiştim.
Yönetmelik mi dedi yönetimmi tam hatırlayamıyorum, artık o ağır evlerde kullandığınız malzemeden lavaboları yasakladı, Efe olayından sonra dediler.
Biraz ağır bi plastiğimsi bişey. Düşse bile kimseyi yaralamaz yani.
Umarım okulllar yönetmeliğidir de bütün heryerde değişmiştir.

Sizin disiplin kavramınız maalesef hayvanlara yapılan muameleden farklı değil
Gencecik çocuklar boşuna bi okula dalıp onca çocuğu öldürmüyor
Disipline edicem diye merhametten uzak bir çocuk yetiştirmek ban göre akıl karı değil.

öğretmenin görevi değilse temizlikçi personelin görevi de değil. hadi veliyi aramayı anlarım ama ben öğretmenin elin çocuğunun altını mı değiştircem kibri ile bu görevin temizlik personeline yıkılmasını anlayamam.

elimden gelse şu yorumu 100000000 kere falan beğenirdim herhalde..

Tamam hanfendi sen evladını sana bağımlı yetiştir, her dediğini yap, her istediğini de yap ama bunları öğretmenlerden bekleme. Sonra burada kv konuları açılınca erkekler anneci diye suçluyorsunuz da sizde bu şekilde size bağımlı çocuklar yetiştiriyorsunuz iyi valla he.

size teşekkür ederim

Aslında çok genç değilim. Vardır tabii ama bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum; bir çocuk kendine yetmeyi ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…