Anaokulu Alt Değiştirme

pelin- teşekkürler cevap için
Ama o resimdeki tuvalet çok çok yanlıs.. kabinli olan en doğru ama kabini de çok önemli. Altta boşluk oluyo. Çocuk 1. Kabine girmişken bi bakıyorum hop 3. Kabinden çıkıyor.
Bizde kolejde öyleyiz. Çocuğun saçını yapıyoruz çünkü çocuklar dağılıyo 8 saatte. Bizde dağılıyoruz

Benim okul oncesi arastirmasinda gittigim tum merdivenalti veya zincir okullar ozbakim yapiyorlar. Ve yedek kiyafetleri sac taragini sac spreylerini kolonyalari vs istiyorlar hergun susleyip aksama aliyoruz. Ogretmenligin is taniminda bu yas grubu icin polinomlar olmadigi asikar. Ozel kurumlarda sorun yok Allah diger annelerimizin yardimcisi olsun. Cocufu atmissin bakmiyorsun ilgilenmiyorsun diyenler ise anne olduklarinda anlayacaklar utanacaklar ama yapacak bisey yok. Allah a havale ediyorum.

Karşılaşılsa bile bu farklı şekilde çözülür hanımefendi. O zaman sizde tuvalet temizleyin. Sonuçta orayı da siz kullanıyorsunuz kurumda değil mi? Bunu size biri söylese ne olur cevabınız? O işi yapan personelimiz var; benim görevim değil dersiniz haklı olarak. Değil mi?

Bizde 3 ogrermen var. Biri asli ogretmen biri yardimci ogretmen digeri abla tarzinda biri. Ucu de yapiyor ama en cok abla dedigimiz yapiyor. Ucunun de diplomalarini gordum 3 de okul oncesi mezunu. Bisey demiyorum artik bizim okulumuzda sorun yok. Laf anneligime gelene kadar zaten umrumda degil kimsenin görüşü. Ben bu gorusre bir okulla zaten calismam boyle personeli calistiran bir kurumla. Anne olsan da 3 yasindaki cocugu gondermezdin noktasina gelince sinirlerim bozuldu. Ama gencler Allaha havale ettim. Anne olurlar utanirlar eminim.

Kötüyü çağırmayın
Bizde bebek olduk
Sürekli biri taciz eder diye düşünürsem
Oooo
Ananesiyle yaylada izole bir hayatı varAllaha emanet...
Ben anne değilim ama kedim var. Ona bile kimsenin dokunmasına izin vermiyorum. Duyduklarım korkutuyor beni. Yalan YÖK.

benimkinin okulunda kabinler var ama kapıları kapanmıyor, çünkü çocuklar kendilerini içeriye kitliyorlarmış, ama gördüğüm diğer küçük kreşlerin hepsinde tuvaletler o görselde attığım gibiydi.

bizimkilerinki şunun gibi, kapılar bar kapısı şeklinde, kilit vs yok...
ben çok sorun etmedim açıkcası, içerde kendini kitlemesindense kapısı itince açılanlardan olsun.

Bugün ne giysem showa hoşgeldiniz Tamam o çocuklar orada polinomları falan öğrenmeyecekler, önceki amaç onları mutlu etmek, ettirmek ama süslemek falan da abartı, sen o yaştaki çocuğa böyle ilgi gösterirsen şımarır, erken yaşta makyaj yapmak ister, özenir izin verilmediğinde de ortalığı birbirine katar çünkü buna alıştırıyorsunuz. Millete sen anne değilsin kesin vs diyorsun ya, sen o çocuğu biraz büyüyüp ergenliğe girince gördüğünde de beni hatırla oldu mu cınım

Şimdi bana da yanlış geliyor birinin çocuğu temizlemesi. Annenin yada bir yakının yapması daha doğru bana kalırsa. Üç yaşında kreşe gittim ben de. Öyle bir durumda aileler çağırıldı. Bir de bize giyinip soyunmak öğretilirdi evde. O şartla okula alınmıştık.

20kusur sene once gittigim anaokulu busekildeydi kapisi .
Ogretmen +yaninda duran biri daha vardi ama tek gitmistim tuvalete zemin islak miydi kopuklu muydu girdigim gibi dusup dudagim patlamisti

Tek yollamayin bence cocuklarinizi kabine tek girsin ama tek gitmesin

Ben anne değilim ama kedim var. Ona bile kimsenin dokunmasına izin vermiyorum. Duyduklarım korkutuyor beni. Yalan YÖK.
İşte hayatı zehir etmeye gerek yok çocuğuda kendinede
Birde anne olmayanların anneliği sorgulaması çok abes
Ben zihniyeti çocuklar içşn böyle düşünen biryerle çalışmam en ince noktadır sevgi vicdan merhamet
Çocuğa su içiriyırdu öğretmeni onlarla koşuyırdu wc kapısıbda bekliyordu çok mutlu oldum burdakileri gördüğümden beri

Allaha neyi havale ettiniz?
Neden utanıcaz bi de
Çocuğa bakmak anne babanın görevidir Allah katında onu yetiştirmek de anne babaya aittir.Allah zaten kadına çalış diye bir sorumluluk yüklememiş.
Bu kadar demagoji yapacak bir durum yok.

Konu dine kadar gittiyse yani Allah katında da öğretmenin bir sorumluluğu yok
Ama siz sorumlusunuz bundan.

Valla korktum ben bu kızdan, evine hizmetçi çağırsa senin görevin bu diye evde olmayan yeri bile sildirir kıza, kız en son havadaki boşluğun tozunu almaya çalışır ay Allah korusun

Ay bu ne güzel WC benim bile giresim geldi :)

aslinda sorun gercekten oKudugumuZ anlamamaktan kaynaklaniyor.kendim okul oncesi ogretmeniyim.koy okuLunda gOrev yapiYorum.4 yasindaki kizimida merkezde baska bir devlet anaokuluna gonderdim gecen yil.konu sahibi okulda yardimci varken ben cocugun altini degistirmelimiyim diye sormuyor.oKulda kimse yoksa bu durum nasil olacak diyor.herkes vicdandan bahsetmis.peki soruyorum size okulda yardimci yoksa ve bu cocugun uzerini ogretmen degistirecekse bunu sinifta diger cocuklarin onunde yapamaz heralde degilmi.eger bu islemi baska bir bolumde yapacaksa diger ogrenciler ne olacak acaba.Sinifta 4 yasindaki 20 tane cocugu yalnizmi birakacagiz.kizim tuvalet egitimi almasina ragmen gecen yil 2 defa altina kacirdi.hemen bir yolunu bulup aldirdim kizimi okuldan.valla kendimde temizlemiyorum cagiriyorum ailesini geliyorlar gelemeyen ozel durumu olan olursa degistirdigimde oldu ama soyle hir duruM var egerki ogr degistirmeK zorunda zihniyetinde insanlar olsalardi asla degistirmezdim vicdanimda gayet rahat kendi cocugunu dusunmeyeni ben asla dusunemem.madem calisiyorsun sekerim kiyacaksin paraya ortak olup o sinifa yardimci tutacaksin.

artık yerleri kaymaz seramikle kaplıyorlar hemen hemen bütün anaokullarında, okul araştırırken sadece br yerde klasik kalebodur görmüştüm. ona rağmen bizimkilerin kat görevlisi sürekli paspaslıyor tuvaleti, çünkü çocuklar ellerini yüzlerini yıkarken illa ki ıslatıyorlar yerleri...
çok çok tehlikleli zaten sert zemin düşmeleri, ucuz atlatmışsınız yine, bikaç yıl önce bir çocuk lavabonun üzerine düşmesiyle hayatını kaybetmişti

Valla korktum ben bu kızdan, evine hizmetçi çağırsa senin görevin bu diye evde olmayan yeri bile sildirir kıza, kız en son havadaki boşluğun tozunu almaya çalışır ay Allah korusun

Ben yeni atandım bakalım nelerle karşılaşıcam :)
Gerçi ben anasıfı öğretmeni değilim ama valla bi ürkmedim değil :)
Eğitim psikolojisi ve gelişimi psikolojisini hesaba katmadan içgüdü ile yazıyorlar
Hayır ben anne değilim ama sen de öğretmen değilsin be karrrdeşim

İşte öğretmen olmayanlar da öğretmenliği sorgulayınca böyle oluyor. Lafım sadece size değil. Genel olarak yazdım. Yanlış anlamayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…