Anaokulu Alt Değiştirme

Şimdi ben sizin kuruma gelsem bana çay yapıp bulaşıklarını yıkar mısınız?
Ya da yerleri kirletsem mesela çamurlu ayaklarım ile bassam paspas mı yaparsınız hizmetliye mi yaptırırsınız?

Kimse görev tanımında olmayan bir şeyi yapmak zorunda değil bu yüzden de vicdansız denilemez

Insanlar b.k temizlemek için okul öncesi öğretmeni olmuyor.onun okulda görevi eğiitim vermektir.
O zaman çalışmayın bakın çocuğunuza

Yani bu kadar zorsa ya çalışmayacaksınız ya da çocuk yapmayacaksınız

Siz para kazanın diye öğretmenler kusmuk temizlemek ya da çocukların altını temizlemek zorunda değil

Ha anaokulu öğretmeni de değilim ama sizdeki bu o zaman öğretmen olmasaydın triplerini anlamıyorum
Kardeşim sen de otur çocuğuna bak 5 yaşına gelene kadar o zaman

O diplomaları insanlar boşuna almıyor. Bugün birçok meslek grubuna sesinizi çıkaramazken öğretmeni yerden yere vuramazsınız
Öğretmen anne değil eğitimcidir

Zaten aklım almıyor bir insan çocuğunun mahrem bölgesini başkasının görmesine nasıl izin verir

Doktor ve öğretmenler dışındakilere mahremiyet vardır ne demek yahu çok komik

Çocuğunuza mahremiyet eğitimi verirken önce özel bölgesinin neresi olduğunu anlaticaksin
Sonra bu bölgeye anne yıkarken alt değiştirirken mecburiyetten dokunabilir bunun dışında ön ve arka bölgede göğsüne dudağına kimsenin dokunmasına izin verme çünkü buralar senin özel alanın diyeceksin

Mecburi durumlarda doktor gibi... Muayene etmek için bakabilir o zaman yanında benim olmam şartıyla benim kontrolümde diyeceksin

Çocukları ve çocuğunu severken orasını burasını minciklamayacaksin ki normal algilamasin

Çocuk taciz edilse anlamayacak dereceye getiriyor bazıları . Çocuk diye hesaba almıyor ama o bı insan

Arkadaşlar yapmayın allah aşkına, mahremiyet nasıl öğretmene olmaz yahu? orta okulda bizzat öğretmenin tacizine uğrayan biriyim ben şaka mı yapıyorsunuz? hah, aferin aynen böyle öğretin çocuklarınıza, sonra ülke olarak dünyada çocuk tacizi rekoru kırılsın.. bence önce anne-babaların sağlam bir eğitime ihtiyacı var ya, neyse..

Okula uzagim diyenler cocugu okula gondermeyecek diyorsunuz. Bu yorumu yapan bendim. Uzerine alinmam cok mu ilginc? Neden senli benli konusuyorsunuz benimle? Dilerim öğretmen degilsinizdir dilerim insallah. Dilerim sizin elinize dusmeyiz Allah sakinsin. Evet bu isin okul oncesinde %80 vicdan %20 akademik kisim. Bu arada kusuyor da cocuklar biliyor musunuz ? Cok sik hasta olan varliklar mideleri hassas ve ogretmenler temizliyor ozelde oyle en azindan. Gidip elini opecegim ogretmenimizin,kizimi bir defa bile utandirmadan rencide etmeden sorunlarimizi cozdugu icin.

Anlatamazsın Bacım.sanki çocuğu tutup kolundan dısarı attın
E sen 3 yaşındaki bebeyi gün boyu kendinden ayrı tutup kreşe verirken neden vicdan yapmıyorsun değil mi:)

Bence yapmamalısınız. Öğretmensiniz siz bakıcı değil ki... O zaman bakıcılık için de ekstra ücret versinler :) WC eğitimi olsa bile bazen olabiliyor ama şu da var, bu durum ne sıklıkla yaşanabilir? Yani her gün bir iki çocuk altına mı yapıyor? Bu herhalde çocuk yaptığı zaman annesi falan aranır, gelemiyorsa oradaki görevli değiştirir, görevli yoksa öğretmene kalıyor mecburen. Öğretmenlik bu arkadaşlar, lütfen ya, bakıcılık değil. Ben zaten çocuğumun altını kimsenin değiştirmesini istemem yani. Benim düşüncem böyle.

Anne degilsiniz eminim. Ben asli gorevidir demedim ki.. ama gorevinin icine giriyor cunku hedef kitlesi bu. Yapacak birsey yok. 5 yas farklidir belki ama 3 yas icin bu..siz isteyin veya istemeyin bununla karsilasiyor ogretmen. Ozel kurumlarda sorun olmuyor. Digerleri de 3 yasi tam gun almiyor sanirim. Sizin mantiginiza gore lavman yapan dr diplomayi neden aldi : )

Lavmani doktor yapmıyor

Anlatamazsın Bacım.sanki çocuğu tutup kolundan dısarı attın
E sen 3 yaşındaki bebeyi gün boyu kendinden ayrı tutup kreşe verirken neden vicdan yapmıyorsun değil mi:)

Ya sorma, bir üye çok güzel yorum yapmış evde babalarının çocuklarıyla ilgilenmeyip, kusmuklarını vs temizlememesinden şikayetçi olmazlar gelir öğretmenlere carlarlar. Herkes gücünün yettiğine saldırıyor işte, kaldı ki ben durumumu anlattım ben kendi kusmuğumdan bile tiksinirim, çocuk kussa nasıl temizleyeyim? Öğretmenin görevi mi ayrıca bu? E o da değil. Anlayamıyorum, anlayamazsın, anlayamazsınız

Doktorun görevleri bu adam sağlıkçı ve lavman yapıyor ancak bu kadar çarpıtılırdı

Anne değilim ama canımdan çok sevdiğim bi yeğenim var. Ve onun altı değişirken bile bakmam Çünkü onun bedenine saygım var.ve bebek de olsa o onun mahremidir.

Eğitim psikolojisi ve pedagoji ile ilgili gram bilginiz olmadan sırf içgüdülerinizle burda öğretmeni bombardımana tutuyorsunuz

Size en yakınınızdaki tıp ve eğitim fakültesine gitmenizi tavsiye ederim
Bakın bakalım dr a lavman eğitimi verilirken öğretmene kusmuk temizleme eğitimi veriliyor mu?

Bu şekilde davranarak eğitim faliyetlerini de zorlaştırıyorsunuz

aslında boşuna tartışılıyor,
özel okullarda çocuklar çiçek gibi temizlenip, giydirilip gönderiliyor eve,
en azından kızımın okulunda öyle, her gün başka çeşit saç yapılmış oluyor, okulda dolaplarında tokaları tarakları var, oyun gibi saç yapıyor öğretmenleri,
4-6 yaş grubu tuvalete tek başına gidiyor,
3 yaş grubu yardımcı öğretmenleriyle gidiyor (yardımcı öğretmenleri de önlisans çocuk gelişimi mezunu genç kızlar)
yani kimse ben senin çocuğunun bokunu, sümüğünü temizleyemem demiyor, üstüne süsleyip bunu da eğlenerek yapıyorlar :)
zaten çocuklar sabah 9 dan akşam 5-6 ya kadar ordalar, terliyorlar, ellerini yıkarken kol ağızları ıslanıyor, yemek yerken üzerine döküyorlar, bazen 2-3 kez üzerleri değişiyor.
veli de buna göre yapar tercihini, eğer asla çocuğuna dokunulmasın istiyorsa belirtir, kimse kimsenin çocuğunu zorla temizlemez.
bu arada mahremiyet denmiş de, tamam dokunulmaz ellenmez ama zaten standart anaokulu/kreş tuvaletlerinde kabin yok, olanlarda da kapılar kapanmıyor, ortak tuvalet kullanan ilkokullarda farklıdır elbet ama çoğunda manzara şu:
yani popolar görünüyor, yapacak bişey yok, ya varsa kabinli okul bulacaksınız ya çocuğu anaokuluna yollamayacaksınız...

Ben çocukları severim ve öğretmenim de.
Ama iyi ki okul öncesi yazmamışım diyorum burayı görünce
Evde eşine Kaynanasına ezilen ses çıkaramayan bir çok insan sanki öğretmeni para ile tutulmuş biri gibi görüyor

Ya kadın görevini yapıyor mu yani eğitim evetse tamam yani bu kadar
Vicdan vicdan bu ne böyle :)

Lavmani doktor yapmaz ki
Hastanın engel durumu varsa hastabakici veya hemşire yapar

Ameliyatim öncesi lavman yapılacaktı getirdiler hemşire bunu fitil yerleştirir gibi yapıp burdan bastırıp icindekinin akmasını sağlayacaksınız geçmiş olsun dedi çıktı bende yaptım yani :)

Poposunu da mı silmiş? İşte siz yapardınız buraya kadar anlaşılabilir ama her insanın midesi bir değil ki, şahsen benim ki almıyor
Tamam mideniz almayabilir.. Ama öyle bir söylüyorsunuz ki doktorlar dizisindeki gestapo geldi aklıma yeminle.. Öyle bir durumda bir hizmetliden yardım alabilirsiniz belki.. Bilemiyorum.. Ama istanbul gibi bir yerde yaşayan velileri düşünürsek tahmin edersiniz ki istanbul da yakın olan hiçbir yer yok.. En yakın yer bile trafikten uzaklaşabiliyor.. Ve bu süreçte çocuğumun poposunda çişle beklemesi biraz ağır bana..

Ben hayatimda 1 defa oldum onu da dr yapti. Kim yapiyorsa o diplamayi lavman yapmak icin mi aldi?
doktor fitil de yerleştirir icap ederse çünkü bu eğitiminde ve görevinde yer alır ve bunu yaparken hastayı bilgilendirir doktorla öğretmenin görevini kiyasliyorsaniz çalıştığınız yerde çay servisi de yapabilirsiniz ozaman

Ha öyle mi üyenin hayallerini yıktınız :)
Yapsa bile sağlık için bu çok abes durmaz
Ama öğretmenin b.k yıkaması fln yani ne bileyim
Dediğim gibi günde 4 5 kere tuvalet yıkıyorum evde demekki çok da vicdansız değilim. :)
Neyse ya biz profosyonel eğitim aldığımız için duygularımızdan bağımsız düşünebiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…