Ne yapmış ki çocuk?Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.
Yaramazlik yapan ve sessiz durmayan bir kaç çocuğa bu ceza verilmiş.Etkinlik kagıtlarını vermemiş.Ne yapmış ki çocuk?
Kabul edilemez kesinlikle.Yaramazlik yapan ve sessiz durmayan bir kaç çocuğa bu ceza verilmiş.Etkinlik kagıtlarını vermemiş.
Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Mesela yemekhanede ya da sinif icerisinde çok konusan çocuklarin sınıfta etkinlik kagıtlarini vermiyormuş.
Allah aşkına, okul öncesi çocuklardan bahsediyoruz. Ne demek yemekte çok konuşan çocuğa ceza. Bunlar minicik çocuk. Benim kız 4 yaşında, durmaksızın konuşuyor. Her şeyi merak ediyor. Ceza mı verelim şimdi?Siz öğretmen olsanız nasıl bir ceza verirdiniz.
Konuştum dedi ki, bazi seyleri yeni ogreniyorum demek ki sizin ki hassasmis.madem öyle birdaha kagidina üzgün yüz koymam dedi. Dedim ki bundan her çocuk etkilenir.Doğrudur ama bakın çocugunuza da söyledim kuşu simsiyah boyamış.kuş olduğu belli değil çirkin olmus dedi.Sizin daha önce de öğretmenle ilgili bir sorununuz vardı değil mi?
Konuştunuz mu öğretmenle?
Ben öğretmen haklı yada haksız demedim sadece siz olsanız napardınız dedim. O yada bu sebepten bir ceza vermeniz gerekse ne ceza verirdinizAllah aşkına, okul öncesi çocuklardan bahsediyoruz. Ne demek yemekte çok konuşan çocuğa ceza. Bunlar minicik çocuk. Benim kız 4 yaşında, durmaksızın konuşuyor. Her şeyi merak ediyor. Ceza mı verelim şimdi?
O yaştaki bir çocuğa herhangi bir sebepten herhangi bir ceza uygun değil diyorum ben deBen öğretmen haklı yada haksız demedim sadece siz olsanız napardınız dedim. O yada bu sebepten bir ceza vermeniz gerekse ne ceza verirdiniz
Onun estetik kaygılarına göre mi boyayacak çocuk kuşu? Benimki rengarenk boyamayı seviyor, her resmine olmamış bu deyip çocuğun hayalgücünü ve özgüvenini mi baltalayalım?Konuştum dedi ki, bazi seyleri yeni ogreniyorum demek ki sizin ki hassasmis.madem öyle birdaha kagidina üzgün yüz koymam dedi. Dedim ki bundan her çocuk etkilenir.Doğrudur ama bakın çocugunuza da söyledim kuşu simsiyah boyamış.kuş olduğu belli değil çirkin olmus dedi.
Konuştum dedi ki, bazi seyleri yeni ogreniyorum demek ki sizin ki hassasmis.madem öyle birdaha kagidina üzgün yüz koymam dedi. Dedim ki bundan her çocuk etkilenir.Doğrudur ama bakın çocugunuza da söyledim kuşu simsiyah boyamış.kuş olduğu belli değil çirkin olmus dedi.
Hımm anladımO yaştaki bir çocuğa herhangi bir sebepten herhangi bir ceza uygun değil diyorum ben de
O yaştaki bir çocuğun yapacağı en kötü şey arkadaşına fiziksel zarar vermesidir. Bunun çözümü de bence çocukla ve ailesiyle konuşmaktır. Yoksa bu konudaki öğretmenin yaptıkları çocuğu ötekileştirir, özgüvenini kaybettirir, olumsuz davranışlarını pekiştirir.Hımm anladım
Düşünme köşesinden sonra etkinligini verirdimBen öğretmen haklı yada haksız demedim sadece siz olsanız napardınız dedim. O yada bu sebepten bir ceza vermeniz gerekse ne ceza verirdiniz
Bu durum epey ciddi hakli sebepleri varmis.bizim durum cok konusmak.sessiz olmamalari.belki de bilmedigim seyler var ogrenmeliyim.Anaokulunda idareciyim. Ve bir öğretmenim böyle ceza vermişti. Sebebi çocuğun arkadaşının kulağını ısırmış olmasıydı. Sizce bu öğretmen ne yapmalı? Etkinlik esnasında arkadaşını ısıran çocuğu ortamdan uzaklaştırmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?