- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
Hayır birde işin çocukların acımasızlığı yönünü eklersek.. ohoooo..Odul uygulamasi da eleştiriliyor. Olumlu davranis gosteren ogrenciler surekli odul alirken. Olumsuz davr gosteren ogrenciler odul alamiyor. Bu sebepten belli bir sure sonra cocukta ben zaten yaramazim diye olusan duygu ile olumlu davr gosterme yoluna girmiyor ve diger arkd tarafindan etiketleniyor.
Zaten günümüz egitim sisteminde ceza yok. Bunun adi olumlu uyariciyi ortamdan cekmek/ belli bir sure mahrum birakmak.
Ve evet ogretmenlerin yapacagi bir sey yok. Çünkü ceza vermiyoruz. Ve yine evet aile yrd olmuyorsa cocugun olumsuz davr duzelme ihtimali cok az. Sevgi sefkat konusmalar onere etmeler binyere kadar isliyor. Sonrasi cocuk 6 yil evde nasil davr kazanıp geldiyse o yolda devam ediyor.
Evet bize göre sayılmaz ama çocuk cezalandırdığımızı zannediyor, zaten hepsinde dil pabuçBu ceza sayılmaz. Disiplin.
En azından bir çocukla etkileşimde olmak lazım. Çocuklara kitaplardaki gibi davranmıyor çünkü.Ağaç yaşken eğilir demiş atalarımız ne iyi demiş aslındane çocuğum var nede öğretmenim böyle şeyler bilmem için çocuğumunda olmasına gerek yok öğretmende
O ayrı bir derdimiz yeni kuşakta:)))Evet bize göre sayılmaz ama çocuk cezalandırdığımızı zannediyor, zaten hepsinde dil pabuç
Annesinin el bebek gul bebek buyuttugu cocuk tuvalete tek gidemiyor mesela. Asla isteklerini dile getirmezmis. Bunu saygi olarak görüyor. Benden hocam biraz acilsin diye yrd istiyor. Tabi elimden gelenin fazlasını yaparim ama 6 yildir niye boyle yetiştirdin ki niye diye soramiyorsun. Bunun yani sira yeri degisti diye okuka gelio psikolojisi bozulur arkd alismisti diye hesap sorar. Yani anliycaniz süper kahraman olmamizi bekliyor bazilari.Bu yuzden bence cocuga evde buyuturken de ceza yontemi uygulanmali kendi yasina uygun olmak sartiyla tabi. Mesela düşünme halisi diye bisey gormustum ya da ceza halisi miydi yanlis bir sey yapan cocuga yasi kadar dakika orada tutuluyordu.
Bir de tek cocukluluk simdiki ailelerde cok fazla var cocuklar paylasmayi ogrenemeden evlerinin prensi prensesi olarak buyutuluyorlar. Bu sebepten okulda egitimcilerin isi daha da zorlasiyor.
Iste en onemli noktaya degindiniz. Zarar veren ogr digerlerini korumak.Hayır birde işin çocukların acımasızlığı yönünü eklersek.. ohoooo..
Ben aldım sen alamadın zaten şu yok bu yok sende..
Ve kutuplaşmalar başlıyor.
Orta yolu illa ki olmalı ama nasıl?
Birde aşırı yaramaz ve zarar veren çocuklardan diğerlerini koruma göreviniz varsa heleki...
İşte bu yüzden öğretmen olmadım
İşiniz çok zor üzülüyorum valla size eskiden ne güzeldi hangimiz kafayı yemişiz veya psikolojimiz bozulmuşAnnesinin el bebek gul bebek buyuttugu cocuk tuvalete tek gidemiyor mesela. Asla isteklerini dile getirmezmis. Bunu saygi olarak görüyor. Benden hocam biraz acilsin diye yrd istiyor. Tabi elimden gelenin fazlasını yaparim ama 6 yildir niye boyle yetiştirdin ki niye diye soramiyorsun. Bunun yani sira yeri degisti diye okuka gelio psikolojisi bozulur arkd alismisti diye hesap sorar. Yani anliycaniz süper kahraman olmamizi bekliyor bazilari.
Aaaa...Iste en onemli noktaya degindiniz. Zarar veren ogr digerlerini korumak.
Cocuk ısrarla vuruyor tekme atiyor.
Sebep ne biliyor musunuz? Bana da istemedikleri seyleri yapinca babam/annem vuruyor. İşin icin den cik cikabilirsen.
Okulda bahcede duvardan dusmustum. Hastanelik oldum. Babamin dedigi duvarda ne işin vardi? Cikmaman gerektigini simdi ogrenmis oldun ki babam bize tapar oyle sert despot dusuncesiz degildir. Simdi olsa nobetci öğretmeni surundururler. Sanki ogretmen tek basina yuzlerce cocugu bahcede koruyabilirmis gibi.İşiniz çok zor üzülüyorum valla size eskiden ne güzeldi hangimiz kafayı yemişiz veya psikolojimiz bozulmuş
Öğretmen bize kızardı söyleyemezdik annem daha çok kızar veya haketmişsin diyecek diye :) bu bizi korumadığından değil ki öğretmeni yakından tanırdı öğretmenin otoriterini sarsmamak için yapardıOkulda bahcede duvardan dusmustum. Hastanelik oldum. Babamin dedigi duvarda ne işin vardi? Cikmaman gerektigini simdi ogrenmis oldun ki babam bize tapar oyle sert despot dusuncesiz degildir. Simdi olsa nobetci öğretmeni surundururler. Sanki ogretmen tek basina yuzlerce cocugu bahcede koruyabilirmis gibi.
Olur mu anneyle konusuyorum alttan alttan mesaj yolluyorum. Olumlu davr kazandirmak icin asla siddete basvurmuyiruz diye. Tepki aaaa hocam olur mu ne haddimize cok yanlis. Offf off ne diyim ailede bitiyor her sey bunu görmek zor geliyor bazilarina.Aaaa...
sonra sen bi ceza verdiğinde nasıl bağırırsın
Ne demek dövmek
Evet ya saygi vardi ogretmene. Ogretmende ona gore davraniyordu. Simdi agzinda sakiz ay kiz bilmem ki nolcak bu cocuk diye konusan velileri egitmekle baslamak gerekte. NaparsinÖğretmen bize kızardı söyleyemezdik annem daha çok kızar veya haketmişsin diyecek diye :) bu bizi korumadığından değil ki öğretmeni yakından tanırdı öğretmenin otoriterini sarsmamak için yapardı
Tabiki doğrudur. Odul ceza yöntemi gayet gereklidir. Tabiki cocuk bunu adini ceza olarak bilmez dinlenme mola dusunme saati gibi isimler verilse de sonuc olarak cezalandirilmis olur ve katu suretli gerwklidir. Keza o kadar simarik o kadar hircin cocuklar vardır ki ogreymebi buna mecbur bırakır. Cocuk odevini yapamadi ya da dogru yapmadi diye anaokulunda cezalandirilmaz. Ama arkadaslarini sinifi ogretmenini rahatsiz edici zarar verici davranislarda bulunuyorsa ceza almalidir. Birakin biraz ozguveni sarsilsin kormayin idiot olmaz.Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Dengeyi kurabilen anne-öğretmen olunca çocuk gerçekten başarılı oluyor.Olur mu anneyle konusuyorum alttan alttan mesaj yolluyorum. Olumlu davr kazandirmak icin asla siddete basvurmuyiruz diye. Tepki aaaa hocam olur mu ne haddimize cok yanlis. Offf off ne diyim ailede bitiyor her sey bunu görmek zor geliyor bazilarina.
Konuştum dedi ki, bazi seyleri yeni ogreniyorum demek ki sizin ki hassasmis.madem öyle birdaha kagidina üzgün yüz koymam dedi. Dedim ki bundan her çocuk etkilenir.Doğrudur ama bakın çocugunuza da söyledim kuşu simsiyah boyamış.kuş olduğu belli değil çirkin olmus dedi.
Evet onu da cok yaşıyoruz malesef. Eksik ogrenmeleri tamamlamak yrd olmak yerine sadece yapacaksin x cocugu gececeksin. Daha iyi yazacaksin gibi gibi.Dengeyi kurabilen anne-öğretmen olunca çocuk gerçekten başarılı oluyor.
Ben birde kendi hırsını çocuğa dayatan ebeveynlere çok kızıyorum. Yazık çocuğun kapasitesi belli ama annesini üzmemek için deli gibi çalışıyor başarısız olunca eziliyor
Bizim de anne baba olarak eksiklerimiz var ve öğretmenlerinde yöntemlerinde eksiklik olabiliyor. Bunlar sadece iletişim sonrası düzelme varmı aynı devam ediyor mu? Sorusuyla düzene girer. İki tarafta inat ediyorsa arada çocuk ziyan oluyor.Evet onu da cok yaşıyoruz malesef. Eksik ogrenmeleri tamamlamak yrd olmak yerine sadece yapacaksin x cocugu gececeksin. Daha iyi yazacaksin gibi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?