Anaokulu öğretmeni Ceza

Hayır birde işin çocukların acımasızlığı yönünü eklersek.. ohoooo..
Ben aldım sen alamadın zaten şu yok bu yok sende..
Ve kutuplaşmalar başlıyor.

Orta yolu illa ki olmalı ama nasıl?
Birde aşırı yaramaz ve zarar veren çocuklardan diğerlerini koruma göreviniz varsa heleki...

İşte bu yüzden öğretmen olmadım

Bu yuzden bence cocuga evde buyuturken de ceza yontemi uygulanmali kendi yasina uygun olmak sartiyla tabi. Mesela düşünme halisi diye bisey gormustum ya da ceza halisi miydi yanlis bir sey yapan cocuga yasi kadar dakika orada tutuluyordu.

Bir de tek cocukluluk simdiki ailelerde cok fazla var cocuklar paylasmayi ogrenemeden evlerinin prensi prensesi olarak buyutuluyorlar. Bu sebepten okulda egitimcilerin isi daha da zorlasiyor.

Ağaç yaşken eğilir demiş atalarımız ne iyi demiş aslında ne çocuğum var nede öğretmenim böyle şeyler bilmem için çocuğumunda olmasına gerek yok öğretmende
En azından bir çocukla etkileşimde olmak lazım. Çocuklara kitaplardaki gibi davranmıyor çünkü.
Ama katılıyorum size , disiplin ve düzen şart. Her şey evde başlıyor.

Annesinin el bebek gul bebek buyuttugu cocuk tuvalete tek gidemiyor mesela. Asla isteklerini dile getirmezmis. Bunu saygi olarak görüyor. Benden hocam biraz acilsin diye yrd istiyor. Tabi elimden gelenin fazlasını yaparim ama 6 yildir niye boyle yetiştirdin ki niye diye soramiyorsun. Bunun yani sira yeri degisti diye okuka gelio psikolojisi bozulur arkd alismisti diye hesap sorar. Yani anliycaniz süper kahraman olmamizi bekliyor bazilari.

Kızacaksınız belki ama öğretmene de yazık aman psikolojisi bozulur aman travma geçirir diye diye çocuk değil canavar yetiştiriyor bizim insanımız.
Dayak tabiiki yanlış orası tamam hadi bağırmak kızmak da tamam da öğretmen napsın yani öylece oturup izlesin mi?
Ağaç yaşken eğilir.Ceza verme sebepleri saçma olabilir ama çocuk yanlış yapıyorsa yanlışının bedelini ödemesi gerektiğini öğrenmeli erken yaşta.
Bunları genel söyledim sizin olay için değil.Sorunuza gelince de yemekhanede konuşan çocuğa ceza vermek çok saçma.Ama sınıf içinde öğretmeni zor durumda bırakıyorsa öğretmen uyardığı halde dinlemiyorsa ufak tefek cezalar verilmeli.

Iste en onemli noktaya degindiniz. Zarar veren ogr digerlerini korumak.
Cocuk ısrarla vuruyor tekme atiyor.
Sebep ne biliyor musunuz? Bana da istemedikleri seyleri yapinca babam/annem vuruyor. İşin icin den cik cikabilirsen.

İşiniz çok zor üzülüyorum valla size eskiden ne güzeldi hangimiz kafayı yemişiz veya psikolojimiz bozulmuş

Iste en onemli noktaya degindiniz. Zarar veren ogr digerlerini korumak.
Cocuk ısrarla vuruyor tekme atiyor.
Sebep ne biliyor musunuz? Bana da istemedikleri seyleri yapinca babam/annem vuruyor. İşin icin den cik cikabilirsen.
Aaaa...
sonra sen bi ceza verdiğinde nasıl bağırırsın
Ne demek dövmek

Bence dersleri kaldirsinlar artik biz öğretmenler de bütün gun tatlı tatlı cocuklara nasıl davranilmasi gerektigini anlatalim yoksa hem ders hem bu şekilde davranamaz ogretmenler mevzusu birarada yürumeyecek..Sizin ogretmeniniz büyük ihtimal bu çocuklari uyarmistir daha öncesinden ve demek ki bu uyarilar kismi işe yaramamis ki bu sekilde cozmeye calismis..Buda benim yorumum arkadasim.

İşiniz çok zor üzülüyorum valla size eskiden ne güzeldi hangimiz kafayı yemişiz veya psikolojimiz bozulmuş
Okulda bahcede duvardan dusmustum. Hastanelik oldum. Babamin dedigi duvarda ne işin vardi? Cikmaman gerektigini simdi ogrenmis oldun ki babam bize tapar oyle sert despot dusuncesiz degildir. Simdi olsa nobetci öğretmeni surundururler. Sanki ogretmen tek basina yuzlerce cocugu bahcede koruyabilirmis gibi.

Öğretmen bize kızardı söyleyemezdik annem daha çok kızar veya haketmişsin diyecek diye :) bu bizi korumadığından değil ki öğretmeni yakından tanırdı öğretmenin otoriterini sarsmamak için yapardı

Aaaa...
sonra sen bi ceza verdiğinde nasıl bağırırsın
Ne demek dövmek
Olur mu anneyle konusuyorum alttan alttan mesaj yolluyorum. Olumlu davr kazandirmak icin asla siddete basvurmuyiruz diye. Tepki aaaa hocam olur mu ne haddimize cok yanlis. Offf off ne diyim ailede bitiyor her sey bunu görmek zor geliyor bazilarina.

Evet ya saygi vardi ogretmene. Ogretmende ona gore davraniyordu. Simdi agzinda sakiz ay kiz bilmem ki nolcak bu cocuk diye konusan velileri egitmekle baslamak gerekte. Naparsin
Yinede tek bir prensibim var. Egitimde kaybedilecek birey yoktur. Elimden geleni yaparim ki vicdanim rahat olsun. Meslegimin hakkini vereyim. Gerisi zaman

Tabiki doğrudur. Odul ceza yöntemi gayet gereklidir. Tabiki cocuk bunu adini ceza olarak bilmez dinlenme mola dusunme saati gibi isimler verilse de sonuc olarak cezalandirilmis olur ve katu suretli gerwklidir. Keza o kadar simarik o kadar hircin cocuklar vardır ki ogreymebi buna mecbur bırakır. Cocuk odevini yapamadi ya da dogru yapmadi diye anaokulunda cezalandirilmaz. Ama arkadaslarini sinifi ogretmenini rahatsiz edici zarar verici davranislarda bulunuyorsa ceza almalidir. Birakin biraz ozguveni sarsilsin kormayin idiot olmaz.

Dengeyi kurabilen anne-öğretmen olunca çocuk gerçekten başarılı oluyor.
Ben birde kendi hırsını çocuğa dayatan ebeveynlere çok kızıyorum. Yazık çocuğun kapasitesi belli ama annesini üzmemek için deli gibi çalışıyor başarısız olunca eziliyor

neyi yeni öğreniyormuş?
neye göre kime göre çirkinmiş?
ben sizin öğretmeni çok toy buldum.
ufacık çocuk bunlar yemek yerken konuşacaklar tabi.
ingiliz mürebbiyesi sanıyor kendini herhalde.

Evet onu da cok yaşıyoruz malesef. Eksik ogrenmeleri tamamlamak yrd olmak yerine sadece yapacaksin x cocugu gececeksin. Daha iyi yazacaksin gibi gibi.

Evet onu da cok yaşıyoruz malesef. Eksik ogrenmeleri tamamlamak yrd olmak yerine sadece yapacaksin x cocugu gececeksin. Daha iyi yazacaksin gibi gibi.
Bizim de anne baba olarak eksiklerimiz var ve öğretmenlerinde yöntemlerinde eksiklik olabiliyor. Bunlar sadece iletişim sonrası düzelme varmı aynı devam ediyor mu? Sorusuyla düzene girer. İki tarafta inat ediyorsa arada çocuk ziyan oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…