Anaokulu öğretmeni Ceza

Yemekte konuşup vaktini harcıyorsa vaktinde yemekler toplandığında ekstradan yemek verilmiyor genelde. Zamanını doğru şekilde ve doğru yerde kullanmayı öğrenmesi açısından.

Ama o çocuğa verilmiş bir hak ( etkinlik saati) başka bir olay için elinden alınamaz.

Cocuklarin sadece cok konustuklari için bu durumu yasadiklarini nereden biliyorsunuz ki ?
Ben 1. Sinif öğretmeniyim bugun ogrencim arkadaşının elini kalemle bilerek çizip kanatmis. Cocugun eli harita gibi olmuştu. Ki bu ogrencimin ailesiyle davr üzerine surekli gorusurum. Rehberlik servisinden yrd aliyoruz. Tabi ki yaptigi davr yanlisligi uzerine konusuyoruz ama sevdigi yapmaktan hoslandigi seyden mahrum birakmak evet bi yöntemdir.
Anaokulu ogretmenide ogrncinin olumsuz davranisinin boyutuna göre bunu yapmis olabilir.

Etkinlik in alınması için etkinlik esnasında bi sorun yaşanması gerekir diye düşünüyorum.
Yemekhane de çok konustunuz sessiz durmadiniz.Size etkinlik yok demiş bir kaç çocuğa.(kız-erkek karisık)Belki sınırlarini zorlayan birşey olmamis.6 yaşındaki oglum boyle anlatti.Onun basina gelmedi ama ben diger cocuklara uzuldum.

Yemekhane de çok konustunuz sessiz durmadiniz.Size etkinlik yok demiş bir kaç çocuğa.Belki sınırlarini zorlayan birşey olmamis.6 yaşındaki oglum boyle anlatti.Onun basina gelmedi ama ben diger cocuklara uzuldum.
6 yasinda ki oglunuz olayin bütünün den haberdar olamaz. Bilmedigi eksik kısımlar vardir. Belki ogretmen onlarin yaptigi olumsuz davranisi arkdaslarina aciklamak istemedi. Sadece bir cocugun gozlemi olay hakkinda karar vermeye yeterli degil.

Evde de hiç ceza vermiyor kimse çocuklarına zaten Allah öğretmenlere kolaylık versin sonra bu çocuklar büyüyor yok öğretmenini dövdü yok annesine saldırdı
Ben evde de ceza vermiyorum. Çocuğun sosyal ortamında yani okulunda diğer arkadaşlarının yanında verilen cezanın da daha zararlı olacağını düşünüyorum. Benim söylemek istediğim sınırsız özgürlük değil. Öğretmenin uygulayacağı başka yöntemler olmalı. Konunun uzmanı değilim ben dediğim gibi.
Ceza verilmeyen çocukların hepsi psikopat olmuyor merak etmeyin.
Sizin cezanın faydasına dair inancınız nereden geliyor? Kendi çocuğunuzdan mı yoksa öğretmen misiniz? Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Laf sokma çabası değil.

Zaten günümüz egitim sisteminde ceza yok. Bunun adi olumlu uyariciyi ortamdan cekmek/ belli bir sure mahrum birakmak.
Ve evet ogretmenlerin yapacagi bir sey yok. Çünkü ceza vermiyoruz. Ve yine evet aile yrd olmuyorsa cocugun olumsuz davr duzelme ihtimali cok az. Sevgi sefkat konusmalar onere etmeler binyere kadar isliyor. Sonrasi cocuk 6 yil evde nasil davr kazanıp geldiyse o yolda devam ediyor.

Evde de hiç ceza vermiyor kimse çocuklarına zaten Allah öğretmenlere kolaylık versin sonra bu çocuklar büyüyor yok öğretmenini dövdü yok annesine saldırdı
Bibicim veriyoruz ama hatalı davranışının sonucuna katlanması gerektiğini anlatmak için veriyoruz.
Yemeği saatinde yemezse aralarda acıktım dediğinde öğün vermiyorum.

Veya kuzenleriyle oyun saatinde tv izliyorsa ekstradan oyun saati vermiyorum gibi gibi..

Yani en azından kendi adıma konuşuyorum.
Hiç ceza ödül sistemi yapmayanlarda var.

o şekilde demeyelim de farklı yaklaşımlar vardır diyelim bu konuda. Ödül ceza yaklaşımı ya da sadece pekiştirme ya da ödüle bile yer vermeme gibi. Eğitim bilimlerinde onlarca yaklaşım vardır. Eğitim sistemimiz yapılandırmacılığı benimsemiş olsa da istenmeyen davranışa karşı izlenen yol öğretmenin eğitim karakterine dayanır. Tek bir doğru yoktur. Ceza derken dayak şiddet vs değil onu da belirteyim

Odul uygulamasi da eleştiriliyor. Olumlu davranis gosteren ogrenciler surekli odul alirken. Olumsuz davr gosteren ogrenciler odul alamiyor. Bu sebepten belli bir sure sonra cocukta ben zaten yaramazim diye olusan duygu ile olumlu davr gosterme yoluna girmiyor ve diger arkd tarafindan etiketleniyor.

Bence eğitimde ceza olmaz anlayisi cok utopik ve cok kirilgan cocuklar yetismesine sebep oluyor. Elbette konusuyor diye ceza verilmez ancak yaptigi hatalarin bir karsiligi oldugunu bilmeli cunku gercek hayat boyle bir sey. Sirf odul yontemiyle her seyin hallolmasi mumkun degil. Ve yaptirim belli bir yastan sonra hayatin her asamasinda var. O yasa kadar hic cezayla karsilasmamis bir cocugun ileriki yaslarda tranvasi cok daha agir olacaktir.

Bu ceza sayılmaz. Disiplin.

Belirtmek isterim ki öğretmeni yermek amaçlı konu acmadim.o bir öğretmen ve çocuklara emegi büyük sagolsun.buradaki öğretmenlerin de fikirlerini saygıyla karsiliyorum.öğretmenlerin emeklerine saygim büyük.Sadece ben bu durumun psikolojik değerini merak ediyorum. fikirleriniz de benim icin önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…