• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu sorunu yaşayıp atlatan anneler bir bakın

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
123
Ankara
Arkadaşlar oğlum bu sene ana sınıfına başladı. İlk hafta çok hevesli olarak giderken bu hafta pazartesiden beri özellikle ayrılırken ağlıyor ve beni bırakmak istemiyor. Pazartesi ben bıraktıktan sonra sınıfta ağlamaya başlamış öğretmeni de beni aradı gittim eve gelmek istediğini söyledi ben de aldım geldik. Sonraki günlerde de durum pek değişmedi bugün de aynı şeyi yaşadık. Yani napacağımı şaşırdım bir anda her şey değişti öğretmenimiz de çok şaşırdı. Evde yaşadığı kötü bir durum filan da yok. Sadece sınıflarında bir çocuk ben seni sevmiyorum oyun oynama gibisinden şeyler söylemiş bir de aynı çocuk oğlum otururken sandalyesini çekmiş oğlum da yere düşmüş diğerleri de gülmüş tabi bizimki de bozulmuş şimdi ben bu durumu öğretmenimize anlattım o da çocuğun annesiyle görüşmüş ama değişen pek bir şey yok. Şimdi ben bu durumda napayım nasıl bir yol izleyim çocuğun annesiyle mi konuşuyum özellikle oğluma karşı nasıl bir tavır izleyim? Kızlar varsa aynı durumu yaşayan nolur bir yol gösterin. Gerçekten üzülüyorum.

ogretmenın ilgilenip çocukları kaynastırması gerekmez mi,madem durumdan haberdar..

ogretmenınız bu konuda bi toplantı ayarlasın o halde,öğrenciyi kazanmak onun vazıfesi olmalı,yanlış mı düşünüyorum bılmıyorum

ogretmenınız bu konuda bi toplantı ayarlasın o halde,öğrenciyi kazanmak onun vazıfesi olmalı,yanlış mı düşünüyorum bılmıyorum
Yok canım olur mu çok doğru düşünüyorsunuz mantıklı aslında pazartesi günü okula gittiğimde çocuğun annesi , öğretmen hanım ve ben birlikte konuşsak yararı olacak sanırım. Oğlum gitmek istemiyor sonuçta şimdi uğraş dur.

Siz anneyle konuşmayın derim ben, bu tarz durumlarda aileler gereksiz alınganlık yapabiliyor.
O çocuk sizin çovuğa yapıyorsa başka çocuklara da yapıyordur, öğretmenin çözmesi gerekir bu durumu.

Yok canım olur mu çok doğru düşünüyorsunuz mantıklı aslında pazartesi günü okula gittiğimde çocuğun annesi , öğretmen hanım ve ben birlikte konuşsak yararı olacak sanırım. Oğlum gitmek istemiyor sonuçta şimdi uğraş dur.
tabiki,kendi basınıza uğraşmayın..

sorunu dırek oğretmen çozmeli,velileri toplıyarak..

yavrum ya kendını dışlanmış hıssetmiş,gururu kırılmış,oda haklı..

Siz anneyle konuşmayın derim ben, bu tarz durumlarda aileler gereksiz alınganlık yapabiliyor.
O çocuk sizin çovuğa yapıyorsa başka çocuklara da yapıyordur, öğretmenin çözmesi gerekir bu durumu.
Beni düşündüren de bu aslında annesinin vereceği tepkiyi kestiremem.

benim oğlumda seneye başlıycak..sorunlar olabileceğinden tırsıyorum şimdiden:KK51:anneyle konuşmakta nasıl olur bilemedim..anne ilgilense oğlu öyle şeyler yapmaz sanki..

tabiki,kendi basınıza uğraşmayın..

sorunu dırek oğretmen çozmeli,velileri toplıyarak..
yavrum ya kendını dışlanmış hıssetmiş,gururu kırılmış,oda haklı..
Sorma hem de ne dışlanmış sen küçüksün bizimle oynayamazsın hadi onunla dalga geçelim daha neler neler çocuğun anasınıfında 2. senesi biraz da onun rahatlığı var olan bize oldu güle oynaya giden çocuk ağlamaktan bir hal oluyor.

kesinlikle iş öğretmene düşüyor burda. çocukların arasındaki husumetten haberdar ise sizin karşı tarafın annesi ile konuşmanıza gerek yok. yapılan etkinliklerde çocukları kaynaştırma yoluna gitmeli öğretmen

kesinlikle iş öğretmene düşüyor burda. çocukların arasındaki husumetten haberdar ise sizin karşı tarafın annesi ile konuşmanıza gerek yok. yapılan etkinliklerde çocukları kaynaştırma yoluna gitmeli öğretmen
Aslında öğretmen dün çocukla ve annesiyle konuşmuş ama dediğim gibi çocukta geçen seneden kalan bir rahatlık var böyle aşırı rahat çocukların yanında benim oğlum gibi olanlar eziliyor ya işte buna dayanamıyorum. Çocuğun resmen hevesi kırıldı.

benim oğlumda seneye başlıycak..sorunlar olabileceğinden tırsıyorum şimdiden:KK51:anneyle konuşmakta nasıl olur bilemedim..anne ilgilense oğlu öyle şeyler yapmaz sanki..
İnşallah çabuk alışır oğlun. Anneyi birkaç defa gördüm aslında uygun bir dille anlatsam diyorum sanki faydası olur tabi ilgili bir anneyse.

Anneyle konuşmanız işe yaramaz bence. Eğer imkanınız varsa okulu değiştirin.

Yeğenim aynı durumdaydı, ana sınıfından itibaren hep problemli gitti okula. Ne yaptıysak olmadı, sevemedi. 4. Sınıf oldu bu sene ve okulunu değiştirdiler. Koleje verdiler. Bir aydır gidiyor okula, kaynaşma ve diğerlerine yabancı dil konusunda yetiştirme için. Güle oynaya zıplaya zıplaya gidiyor. Tam gün gitmesine rağmen, yoruldum, sıkıldım, gitmicem demiyor. Dört senesi boşu boşuna işkenceyle geçti çocuğun. Bazen çok ciddi travmalara sebep olabiliyor okuldaki arkadaşlar.

Aslında öğretmen dün çocukla ve annesiyle konuşmuş ama dediğim gibi çocukta geçen seneden kalan bir rahatlık var böyle aşırı rahat çocukların yanında benim oğlum gibi olanlar eziliyor ya işte buna dayanamıyorum. Çocuğun resmen hevesi kırıldı.
böyle sivri tipler her sınıfta oluyor ama çocukların gözünde öğretmen profili her zaman daha etkili. çocuğun annesinden alacağı uyarı ile öğretmeninden alacağı uyarı sonrasındaki tepki farklı olacak. öğretmenininiz elbette uygun bir yolla çözecektir bunu :)

Anneyle konuşmanız işe yaramaz bence. Eğer imkanınız varsa okulu değiştirin.

Yeğenim aynı durumdaydı, ana sınıfından itibaren hep problemli gitti okula. Ne yaptıysak olmadı, sevemedi. 4. Sınıf oldu bu sene ve okulunu değiştirdiler. Koleje verdiler. Bir aydır gidiyor okula, kaynaşma ve diğerlerine yabancı dil konusunda yetiştirme için. Güle oynaya zıplaya zıplaya gidiyor. Tam gün gitmesine rağmen, yoruldum, sıkıldım, gitmicem demiyor. Dört senesi boşu boşuna işkenceyle geçti çocuğun. Bazen çok ciddi travmalara sebep olabiliyor okuldaki arkadaşlar.
Şu anda öyle bir durumumuz yok zaten okula o kadar çok masraf yaptık ki maşallah devlet okulu değil kolej dersin bir de gideceği okulda da aynı şeyleri yaşayabilir bu öğretmeni de çok araştırarak buldum oğlum öğretmenini seviyor aslında.

böyle sivri tipler her sınıfta oluyor ama çocukların gözünde öğretmen profili her zaman daha etkili. çocuğun annesinden alacağı uyarı ile öğretmeninden alacağı uyarı sonrasındaki tepki farklı olacak. öğretmenininiz elbette uygun bir yolla çözecektir bunu :)
Çok teşekkür ederim inşallah pazartesi günü hallederiz.

Peki arkadaşlar pazartesi günü oğlumu okula bırakıp geliyim mi yoksa okulda biraz daha bekleyim mi oğlum ısrarla beklememi söylüyor ben de ağlayarak değil de mutlulukla alışmasını istiyorum. Yani okulda onun görebileceği yerde beklemem daha mı olumsuz etkiler gerçi eve gelsem de öğretmenine arattırıyor tekrar gidiyorum.

Peki arkadaşlar pazartesi günü oğlumu okula bırakıp geliyim mi yoksa okulda biraz daha bekleyim mi oğlum ısrarla beklememi söylüyor ben de ağlayarak değil de mutlulukla alışmasını istiyorum. Yani okulda onun görebileceği yerde beklemem daha mı olumsuz etkiler gerçi eve gelsem de öğretmenine arattırıyor tekrar gidiyorum.

Ona o çocukla ilgili problemi öğretmenin halledeceğini, annesiyle konuşacağını falan söyleyin. Yine bekler ve yine alırsanız çocuğunuz bu durumu kullanıp hep aynı şekilde davranacaktır...

Back
X