Anaokulu ve maske

Englishteacher55

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2021
40
45
8
39
Herkese merhaba.Biliyorsunuz yarın kreşler açılıyor.5,5 yaşındaki oğlumu artık evde çok bunaldığından kendimde okula gittiğimden yarın kreşe başlatıyoruz.Ama sorun şu ki anaokulunda maske takmıyor çocuklar.Korkuyorum ya bize virüs taşırsa diye.Sizin çocuklarınız kreşe gidiyor mu ve maske takıyorlar mı? Göndermesem bu zamana kadar göndermedim ,nereye kadar göndermeyeceğim.

T
Herkese merhaba.Biliyorsunuz yarın kreşler açılıyor.5,5 yaşındaki oğlumu artık evde çok bunaldığından kendimde okula gittiğimden yarın kreşe başlatıyoruz.Ama sorun şu ki anaokulunda maske takmıyor çocuklar.Korkuyorum ya bize virüs taşırsa diye.Sizin çocuklarınız kreşe gidiyor mu ve maske takıyorlar mı? Göndermesem bu zamana kadar göndermedim ,nereye kadar göndermeyeceğim.
Takıyorlar tabiki ama okuldan girdiğinde çıktığında dezenfektan kullan ben birde hemen kıyafetlerini çıkarıyorum bı sorun olmadı şükür

T

Takıyorlar tabiki ama okuldan girdiğinde çıktığında dezenfektan kullan ben birde hemen kıyafetlerini çıkarıyorum bı sorun olmadı şükür
devlet anaokulu mu..Bizim ki özel kreş.Bu kadar küçük çocuklar akşama kadar maskeyle duramaz diye taktırmıyorlar.Sadece görevliler takıyor

Bizim yeğen de gidiyor, sadece ev okul arası maskeliler, onun dışında kreşte full maskesiz. Oyun oynarken vs de gayet rahatlar.

Sırf bu yüzden evlerine gitmiyorum; her an virüs kapıp bize de bulaştırabilirler diye.

Devlet anaokulu ve gayet dikkatliler hem çocuklar hem görevliler. Okuloncesi çağındaki çocuklar aslında geneli kurallara riayet etmeye yatkındır. Tabi şu da var. Çocuklar şu an 3 saat kadar duruyorlar. Tam Gün kreşlerde dayanmak zordur hem yetişkin hem çocuk için.

Devlet anaokulundan bildiriyorum çok temkinliler. Öğretmenler çok dikkatli. Çocuklar maskeli ama yaşlar küçük arada unutup çıkarabiliyorlar. Sadcee 3 saat kaldıkları için su ana dek sorun olmadı. Vaka sayısı yüksekken göndermedim, o dönem kayıt sildirenler de oldu, sınıf mevcudu şu an 10.

ne kadar zamandır gidiyor ve size virüs taşıdı mı,yani okuldan kaynaklı covid geçirdiniz mi..Biz yakalanmadık şimdiye kadar ama tabi önce tedbir sonra takdirle..

Ekim ayından beri tam gün kreşte ve maskeliler kurum yemekten oyunlardan sonra sürekli maskeyi değiştiriyor. Sınıftan 2 öğrenci velisi bir öğretmen pozitif oldu ama bulaşmadı

Benim 4 yaşındaki yeğenlerim kreşte takıyor. Çok üzülüyorum. Hadi biz yetişkinler anlıyoruz ama el kadar çocuklar maskeye hapsoldu. Garibimler evde o kadar bunalıyorlar ki, arkadaşlarıyla görüşmek, okula gitmek için hiç itiraz etmiyorlar.

Eklentiler

• 10F18562-511B-4A02-8F46-592217CF5C22.webp
    10F18562-511B-4A02-8F46-592217CF5C22.webp
    152,7 KB · Görüntüleme: 77
Ben de çocuğumu yollayacağım maske ile saatlerce karbondioksit solumasini istemiyorum açıkçası filyasyon ekiplerinden bir akrabam o kıyafete rağmen korona geçirdi biz mecbur takıyoruz Ama ..dediginiz gibi nereye kadar evde tutabiliriz ki benim oğlumun hic arkadasi yaşıtı yok 7/24 anne baba görüyor sadece..

Kizimin kresinde maske takmiyorlar. Ben de takmalarini istemem, 4 yasinda bir cocuk icin cok uzun saatler maske kullanimi sagliksiz. Ne yazik ki ailece covid gecirdik ve kizimin okuldan getirdigini düsünüyoruz 🤷🏻‍♀️ Mecbur olmasam bu zamanda krese göndermezdim. Mecbursam da covide ragmen maske takmasini istemem.

Maske takılmıyor, sadece ev okul arası mesafede takıyorlar

Biz sağlık çalışanları bile maskeyle sürekli havasızlıktan bayılırken küçücük çocuğun o halini düşünemiyorum ...

Ben gondermiyorum. Maske takmasalar bulas riski var, o kadar uzun sure maske takmalarina da benim gonlum el vermiyor. Ben hoca tuttum, evde zaten surekli bakicilari var, boyle cozum buldum

Oğlum 5 yaşinda ozel bir kolejin anaokuluna gidiyor eylul ayindan beri ve hep maskeli. hergun mutlaka bahçeye cıkartıyorlar ve bahçeye çıktıklarında maskesiz oluyorlar sonra maskeyi degisip tekrardan iceri giriyorlar.

oglumun sınifinda pozitif ogrenci cıktı annesi is yerinden getirip cocuga bulastirmiş ve pozitif cıkmasindan 1 gun önce cocuk okuldaydı sınıfta baska kimse pozitif cıkmadı test yaptirdik benim oģlumda negatif.

Ayrica biz parka goturdugumuz zaman eger baska cocuklar varsa ve oğlum onlarla oynamak istiyorsa maske taktiriyoruz. Gayette takıyor oğlum bunaldığını sıkıldığını görmedim.

Maskeye çok duygusal yaklaşıyoruz kreş çağı çocukları bizden daha çabuk adapte oluyorlar sürece üstelik. Yanlarında ah vah yapmadığınız sürece de bunun normal hayatın bir parçası olduguna ikna olurlar ki öyle artık. Bi çok asya ülkesinde daha çocuklar maske takmaya alışkın artık bizimkiler de olacak malesef. Sağlık anlamında bir sorun olmaz oksijen alamıyor gibi safsatalara takılmayın hiç. Evde düz duvara tırmanmalarından asosyallikten milyon kat iyidir kreş.

Back
X