Anaokulu ve maske

Benim yeğenlerim ders süresince de takıyor. Detaylarını bilmiyorum.
Ben olsam kıyamazdım ama anneleri gelişimleri için önemli olduğunu düşünüyor. Normalde yatılı bakıcıları vardı. Kadın tüm gün televizyon izletiyordu çocuklara. Ben yasaklardan dolayı yeğenlerimi göremiyordum. Kreşe başlayalıdan beri 6 aydır inanılmaz gelişimleri ilerlemiş.

Eklentiler

• 9CC88E7C-3D12-4E50-8C10-2FA06BE4EC9C.webp
    9CC88E7C-3D12-4E50-8C10-2FA06BE4EC9C.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 37
  • F88E821D-6795-4C41-93AD-511405654AB2.webp
    F88E821D-6795-4C41-93AD-511405654AB2.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 39
Pandemi başladığından beri çocuklarım tam gün kreşe gidiyor. Okulda maske takmiyorlardi ancak pazartesiden itibaren maske takılacağı mesajı geldi. Şimdiye kadar herhangi bir sorun olmadı

Herkese merhaba.Biliyorsunuz yarın kreşler açılıyor.5,5 yaşındaki oğlumu artık evde çok bunaldığından kendimde okula gittiğimden yarın kreşe başlatıyoruz.Ama sorun şu ki anaokulunda maske takmıyor çocuklar.Korkuyorum ya bize virüs taşırsa diye.Sizin çocuklarınız kreşe gidiyor mu ve maske takıyorlar mı? Göndermesem bu zamana kadar göndermedim ,nereye kadar göndermeyeceğim.
korona gecebılır gıbı gelıyor

Maskeye çok duygusal yaklaşıyoruz kreş çağı çocukları bizden daha çabuk adapte oluyorlar sürece üstelik. Yanlarında ah vah yapmadığınız sürece de bunun normal hayatın bir parçası olduguna ikna olurlar ki öyle artık. Bi çok asya ülkesinde daha çocuklar maske takmaya alışkın artık bizimkiler de olacak malesef. Sağlık anlamında bir sorun olmaz oksijen alamıyor gibi safsatalara takılmayın hiç. Evde düz duvara tırmanmalarından asosyallikten milyon kat iyidir kreş.

Benim oğlum hic sikayetci degil. hatta anne maskem diye kendi hatirlatiyor dısarı cikarken. okuldaki dolabina paket paket maske aldık. bitince anne azaldi yine alin diye kendisi soylüyor. ayrıca annecim sık degistir olur mu diyorum yere felan düzerse at cope yenisini tak diyorum tamam anne diyor.

yemeklerini siniflarinda her masada 1 cocuk ve camlar tamamen açık sekilde yiyorlar. Her seferinde dezenfektanlanıyormuş masalari ve masaları sabit.

Dediğim gibi sınıfta pozitif cocuk cıktı ama cocuktan baska herkes negatifti bulamamış cocuk okula gelmesine rağmen.

3.5 yaşında kızım 1 yıldır kreşe gidiyor takmıyorlar. İyiki de öyle bir şart yok . çocuklar için aşırı sağlıksız olurdu. Çok minikler daha gün boyu o maskeler nerelere sürülecek ,yerlere düşecek , arkadaşlarıyla değiştirecek vs vs. Ben öğretmenim 1. Sınıfları okutuyorum bizzat okulda şahit olup müdahale etmeye fırsatımız olmadan gerçekleşiyor. Maskeyi minikler için çok sağlıksız buluyorum .

Herkese merhaba.Biliyorsunuz yarın kreşler açılıyor.5,5 yaşındaki oğlumu artık evde çok bunaldığından kendimde okula gittiğimden yarın kreşe başlatıyoruz.Ama sorun şu ki anaokulunda maske takmıyor çocuklar.Korkuyorum ya bize virüs taşırsa diye.Sizin çocuklarınız kreşe gidiyor mu ve maske takıyorlar mı? Göndermesem bu zamana kadar göndermedim ,nereye kadar göndermeyeceğim.
Bunu okullara bıraktılar maske taktıran okulda var taktırmayan da .Çocukların ciğer gelişimi için maske zararlı.Öte yandan öğretmenden kapıp aıleye tasıyan da var arkadaşım,eşi,hatta anne ve babası bu sekılde covid geçirdiler kreşe gönderdiği ikizler öğretmenlerinden taşıdı.Eylülü bekleseniz imkanınız varsa.Yurt dışında vaka sayıları 14-100 .Aşılama biterse inşallah bizde de çok rahatlayacağız

DSÖ 12 yaşın altındaki çocuklara maske tavsiye etmiyor ayrıca yeni yapılan araştırmalara göre çocuklardan bulaş riskinin çok çok düşük olduğu ortaya çıktı hatta bazı Türk doktorlar bile çocuklar bulaştırmıyor dedi..Mümkünse çocuğunuza maske taktırmayın..cigerlerinin temiz havaya en çok ihtiyaç duyduğu gelişim çağında çok çok tehlikeli..

Yurtdışındayım aylardır çocuklar okula gidiyor maskesiz. Öğretmenler maskeli aşılı ve haftalık test yapılıyor. Vakıa sayısı sıfırlandı gibi birşey.
Çok özeniyorum çok.Hala aşı için öncelikli görünmüyorum daha ılkokullar bitmedi ki sıra bıze gelsın.Bırakın haftalık tarama testını temaslı ogrencıye test yapılmıyor.

Yeğenlerim gidiyor. Özel bir anaokulu ve herkes maske takıyor, çocuklar da alışmış hiç çıkarmıyorlar eve gelene kadar. Çocuklar bizden daha kolay alışıyorlar bence eziyet gibi de gelmiyor onlara, kıyamam ama böyle gerçekten hem onların hem de bizim sağlığımız için iyi bir şey.
Okula teklif edebilirsiniz.

Maskenin çocukların sağlığına zararı yokmuş. Olsaydı bu kadar büyük çocuk maskesi sektörü olmazdı diye düşünüyorum. Yetişkin maskelerinin hemen yanında çocuk maskesi de satılıyor.
tabii bir doktor bizi ayrıntılı bilgilendirse iyi olur.

DSÖ 12 yaşın altındaki çocuklara maske tavsiye etmiyor ayrıca yeni yapılan araştırmalara göre çocuklardan bulaş riskinin çok çok düşük olduğu ortaya çıktı hatta bazı Türk doktorlar bile çocuklar bulaştırmıyor dedi..Mümkünse çocuğunuza maske taktırmayın..cigerlerinin temiz havaya en çok ihtiyaç duyduğu gelişim çağında çok çok tehlikeli..

çok teşekkür ederim.Belki de duymak istediğim cümleler bunlardı.Verdiğimiz kreşte takmıyor çocuklar.Müdürü şimdiye kadar hiç pozitif çocuk olmadığını söyledi.Ama hep dikkat ettik şimdiye kadar yakalanmadık koronaya.Bilmiyorum inşallah taşımaz bize

Oğlum devlet anaokuluna gidiyor. Maske takıyorlar. Bu sene grip bile olmadı çok şükür. Geçen sene okuldan sürekli hastalık getirirdi. Bu sene hastalıksız geçirdi. Bize bu faydası oldu

kızım tam gün gidiyor. okulda maske takmıyorlar. çocuklar o kadar saat maskeyle duramıyor. öğretmenler ve görevliler takıyor

virüs kaptı mı peki veya eve taşıdı mı şimdiye kadar
Henüz taşımadı. Ama bence büyük risk, sınıftaki çocukların aileleri arasında sağlık çalışanı var birkaç tane. Tabi insanlar mecburen gönderiyor çocuğunu okula, yapabilecekleri birşey yok. Ben ziyarete gitmeyerek kendimi garantiye almaya çalışıyorum, ben de buna mecburum.

Back
X