merhaba
38 aylık oğlum haftaya anaokuluna gidecek. tam gün.
her konuda endişeliyim
sabah zamanında evden çıkabilecek miyiz
kahvaltısını okulda yapabilecek mi
tuvaletine başkasının yardım etmesini nasıl karşılayacak
çok alıngan, ağlarsa avutulacak mı
diğer çocuklara karşı kendini koruyabilecek mi
terkedilmiş mi hissedecek
ilk günden sonra gitmek isteyecek mi vs vs
oğluma hamile kaldığımdan beri çalışmıyorum. sanırım okul etrafında bir cafede oturucam akşama kadar :)
merhaba
38 aylık oğlum haftaya anaokuluna gidecek. tam gün.
her konuda endişeliyim
sabah zamanında evden çıkabilecek miyiz
kahvaltısını okulda yapabilecek mi
tuvaletine başkasının yardım etmesini nasıl karşılayacak
çok alıngan, ağlarsa avutulacak mı
diğer çocuklara karşı kendini koruyabilecek mi
terkedilmiş mi hissedecek
ilk günden sonra gitmek isteyecek mi vs vs
oğluma hamile kaldığımdan beri çalışmıyorum. sanırım okul etrafında bir cafede oturucam akşama kadar :)
arkadaşlar benim kızım da 1 ay sonra 4 yaşını bitirecek. Bizim okulumuz da 17 eylül de açılıyor. Tam gün okula gidecek. Ben de çok endişeliyim. Kızıma kesinlikle belli etmiyorum;ama alışabilecek mi, benden nasıl ayrılacak, ağlayacak mı bilmiyorum. Kızım doğunca işten ayrılmıştım. tam 4 yıldır geceli gündüzlü hiç ayrılmadık. Ailem de uzakta oturduğu için dışarıda bile bir işim olsa kızımla birlikte hallettim. Geçen sene 3 ay oyun grubuna yazdırmıştım. Fakat o okulda kötü bir tecrübe yaşadık. Kızım oraya alışamadı. Her gün ağlayarak gitti.bu nedenle bu sene çok korkuyorum. bakalım ne olacak... Hayırlısı...
sevgili firefly
dün bizim ilk günümüzdü. biraz ağlayarak; fakat ikna olarak sınıfa girdi. Akşam almaya gittiğimde gayet neşeliydi. Öğretmeni gününü keyifli geçirdiğini söyledi.
Bu sabah okula gideceğiz dediğimde "yine mi "diye sordu. Bundan sonra hergün gideceğiz dedim. benim okulum açılıyor. Bende okula gideceğim dedim. Okulun kapısına kadar gayet güzel geldik; fakat benden ayrılırken tekrar ağlamaya başladı. öğretmenleri bir şekilde onu ikna edip içeri aldılar; fakat içeri girerken hala ağlıyordu. Bakalım bugün nasıl geçti.
Akşam almaya gittiğimde görücem. Okulun daha ilk günleri olduğu için ağlamasını normal karşılıyorm; fakat yine de onun ağladığını gördüğümde üzülüyorum. Tek isteğim keyifli ve mutlu bir şekilde okula gitmesi. Benim zorumla değil. Umarım senin küçük kelebeğinde istekle ve hevesle okuluna gider. Alışmaları biraz vakit alacak deniliyor; fakat bu süre uzadıkça acaba gitmese mi gibi ikileme düşülüyor. Bence hislerine güven. Kim ne derse desin okula alışamazsa onu zorlama. 1 ay bile çocukta çok şey farkettiriyor. Şimdi gitmiyor diye ileride de gitmeyecek anlamına gelmiyor. Sadece olumlu düşün, kendini zorla pozitif hissetmek için... okula alıştığını hayal et ve biraz zaman tanı. zaman bize neyin iyi olduğunu gösterecektir. Tüm temenmim okula alışmaları. sevgiler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?