Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokuluna Başlayacak Çocuklar ve Anneleri

irem-ozge

:)
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
5.435
342
398
Sevgili anneler,

2007 d.luların bir kısmı bu sene anaokullu bir kısmı ilkokullu oluyor.
Benim kızım Ekim d.lu ve biz anaokuluna başıyoruz.

Benim gibi çocuğu anaokuluna başlayacak olan anneler endişelerimizi, fikirlerimizi, neşemizi, heyecanımızı paylaşalım.

Hepinize kocaman bir merhaba.

10 gün sonra okullar açılıyor.
Bizde heyecan hat safhada işallah sorunsuz atlatırız diye umut ediyorum.
Benim kızım tam gün gidecek çünkü çalışıyorum ve tam gün olmasını tercih ettik.
Eğer sıkılırsa yada adapte olamazsa yarım güne çevireceğim okulla görüşürüp.
Umarım korkularım boşa çıkar ve kolayca uyum sağlar kızım.

Merhabalar Özge
hayırlı olsun eğitim öğretim yılımız :)
benim kızımda eylül doğumlu
anaokuluna başlayacak
ama biz taşınma sürecindeyiz
kısmetse ekim 15 gibi başlayacak
ben yarım gün verdim kızımı.
kurayla sabahçı çıktı
aslında bende sabahçı olmasını istiyordum
ama sonrasında biraz üzüldüm nedense...

Selam canım. Sizinde eğitim döneminiz hayırlı olsun.
Yarım gün olsaydı muhtemelen bende sabahçı olsun isterdim.
Öğleden sonra dinlenmeye bol bol vakti kalacak çünkü.
Benim kızıma annem baktı her sabah bizimle erkenden uyanıyor zaten kuzum.

Öğretmeniniz belli mi peki canım. Bizim ki pazartesi belli olacakmış, ne alınacak okula, ilk hafta tam gün mü okulda tutacaklar çocukları, nasıl bir uyum haftası olacak hiç bilmiyorum. Bu yüzden de belirsizlik endişelendiriyor.

bizim 13 Eylül'de toplantı olacak.
o gün belli olacak öğretmenimiz...
okula alınacaklar içinde belli bir ödeme istediler.
kendileri tamamlayacaklarmış...

Canım sizin okulda normalde 10 Eylül'de açılmıyor mu?
Sen 15 Ekimde göndereceksin biliyorum ama 10 Eylül'de başlayan çocuklar ne yapacaklar ondan soruyorum.

merhaba
38 aylık oğlum haftaya anaokuluna gidecek. tam gün.

her konuda endişeliyim
sabah zamanında evden çıkabilecek miyiz
kahvaltısını okulda yapabilecek mi
tuvaletine başkasının yardım etmesini nasıl karşılayacak
çok alıngan, ağlarsa avutulacak mı
diğer çocuklara karşı kendini koruyabilecek mi
terkedilmiş mi hissedecek
ilk günden sonra gitmek isteyecek mi vs vs

oğluma hamile kaldığımdan beri çalışmıyorum. sanırım okul etrafında bir cafede oturucam akşama kadar :)

cafe işi çok mantıklı beni de bekleyin bence biraz rahat olun sonuçta herşey olacağına varır
hem ilk hafta uyum haftası duruma göre bi ayar verirler öyle böyle derken zamanla alışır oğlunuz da siz de.
benim oğlum 50 aylık. aylardır kafayı sıyırıyodum ne nasıl olacak diye ama bu hafta inanılmaz rahatım neden bilmem
kendime şaşırıyorum

Dün kızımın öğretmeni işe tanıştım, şeker bir bayan. Tecrübeli bir öğretmen ama okula yeni tayin olmuş. Bu bir avanataj kendi adıma.
İlk hafta 2-3 saat okulda kalacaklarını ama kolay uyum sağlarlarsa tam günde tutulabileceklerini ilettiler.

Endişelerini çok iyi anlıyorum canım. Bende kızımı tam sizin aylarınızda kreşe vermiştim. O dönem bi konu açmıştım okumanı tavsiye ederim.
Yalnız endişelerini çocuğuna yansıtma derim. Çünkü çocuklar annenin endişesini anlayınca daha bir zor oluyor herşey.
Şöyle bir yöntem geliştirebilirsin onu rahatlatmak için. Kendine ait özel ve sevdiğin bir eşyanı sabah çocuğuna ver. "Bunu senden alana kadar benim için saklar mısın" de. Ve akşam onu almaya gittiğinde eşyanı geri iste "Teşekkür ederim canım sana güvenebileceğimi biliyordum" de.
O eşyanın onda olması çocuğa şu mesajı verir: Annem beni mutlaka almaya gelecek çünkü en sevdiği eşya bende.
Bu çocuğa somutluk verecektir. Ve somutluk onu rahatlatacaktır.

Veda zamanlarınıda kısa tutmanı ve kararlı davranmanı öneririm. Ona artık büyüdüğünü okula gideceğini vs söylemek hata olur. Bu ona büyümenin kötü birşey olduğunu, halbukli onun sizin yanınızda kalmaya ihtiyacı olduğu hissini verir.

Sizi görmek isterse ona uygun bir dille cevap verilmesi gerekir. Her sizi görmek istediğinde ona olumlu cevap vermek her zaman doğru olan davranış olmayabilir.
Ama ilk hafta kademeli olarak okulda kalmasını sağlamak işe yarayabilir.

http://www.kadinlarkulubu.com/bakici-kres/391922-kresli-gunlerde-irem.html

Okulda ilk günümüz Pazartesiydi. Gözler yaşlı girdik sınıfa. Yanında durmamı istedi daha önce bahsettiğim yöntemlerle sakinleştirdim. Çıktım sınıftan sonra tekrar girdim bir süre sonra. İlk gün böyle git gellerle geçti.
İkinci gün ve bugün çok daha rahattık çok şükür.
Bu hafta uyum haftası olduğu için erken saatte çıkıyoruz okuldan.
Asıl haftaya nasıl olacağı önemli. Sabahatan akşama kadar okulda kalacak olmak umarım sıkmaz kızıma.
Hakkımızda hayırlısı.

merhabalar...
benim kızım da 49 aylık ptesi anasınıfına başladı. şimdilik 1,5 saat kalıyor haftaya 1 ile 5.30 arası...
2 gün kapıları açıktı beni görebiliyordu hiç sorun yaşamadık; bugün ise ilk günden beri ağlayan bir arkadaşı var o ağladı diye benim kızım da ağlamış öğretmen başedemeyince dondurma ısmarlamış hepsine... ben de kızıma çok üzüldüğümü bu duruma öğretmenin de üzüldüğünü bir daha olmayacağına inandığımı söyledim, eve gitmem konusunda da gidebilirsin derken , bugün gitme burda bekle dedi 2 gün zaten bekliycem 1,5 saat, haftaya da eve gidip sana ne pişirmemi istersin demeyi düşünüyorum cazip bişeyler önermem lazım ki alışsın. bu zorlu süreçte Allah yardımcımız olsun

Amin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Kolay değil onlar içinde bambaşka bir ortama, hiç tanımadıkları insanlara alışmak durumunda kalıyorlar minicikken.
Kendi ilkokul günlerimi hatırlıyorumda bende ağlamıştım ilk hafta baya bi.
Umarım kısa sürede alışır çocuklarımız.

Bizim bu hafta hep okulda beklememiz isteniyor seve seve bekliyorum tabi. Keşke buna hep izin verilse hatta :)
Ama haftaya tam gün olacak ve okulda bekleyemeyeceğiz muhtemelen. Rabbim utandırmasın ne diyelim .

arkadaşlar benim kızım da 1 ay sonra 4 yaşını bitirecek. Bizim okulumuz da 17 eylül de açılıyor. Tam gün okula gidecek. Ben de çok endişeliyim. Kızıma kesinlikle belli etmiyorum;ama alışabilecek mi, benden nasıl ayrılacak, ağlayacak mı bilmiyorum. Kızım doğunca işten ayrılmıştım. tam 4 yıldır geceli gündüzlü hiç ayrılmadık. Ailem de uzakta oturduğu için dışarıda bile bir işim olsa kızımla birlikte hallettim. Geçen sene 3 ay oyun grubuna yazdırmıştım. Fakat o okulda kötü bir tecrübe yaşadık. Kızım oraya alışamadı. Her gün ağlayarak gitti.bu nedenle bu sene çok korkuyorum. bakalım ne olacak... Hayırlısı...

merhaba arkadaşlar,2008 nisan doğumlu, 4,5 yaşında oğlum var.3 yaşındayken 3 aylığına kreşe gönderdim,çok severek gitmedi ama itiraz da etmedi.bu sene 4 yaşına girince tekrar kreşe başladık,müdürü bu eylül de anasınıfına kaydını yapalım demişti ilk başladığında ama anasınıfı öğretmeni henüz hazır olmadığını,belki ikinci dönemde olabileceğini söyledi. oğlumdan 4 ay büyük arkadaşını alacaklarmış çünkü o 1 den 10 a kadar bütün rakamları görsel olarak tanıyormuş.bana bu bahane çok saçma geldi.ben şu ana kadar çocuğuma hiç harfti,rakamdı birşey öğretmek için çabalamadım,bunların anasınıfında yavaş yavaş öğretileceğini düşündüm. bu fikrimi söylediğimde ,''yavaş yavaş başlamanız gerekir''dediler ki çocuk daha 4 yaşındaydı. bu durumdan sonra ben okuldan soğudum ve oğlumu göndermez oldum. birçok arkadaşım ,aynı yaştaki çocuklarını devlet okullarının anasınıflarına sorgusuz sualsiz kaydettirdiler,bizim ki özel kreşti , çocuk hazır değil dediler. oğlum gayet normal bir çocuk,tam yaşının çocuğu,öyle süper zeka,büyümüşte küçülmüş değil ama yaşıtlarından geri de değil,çok sosyal,lider ruhlu,kendinden 1-2 yaş büyük çocuklarla oynarken bile,liderliği ele alır,oyun kurar,arkadaşlarına roller,görevler verir.büyüklerle diyaloğa girer,sorulan sorulara düzgün cevaplar verir,yerine göre özür diler,teşekkür eder,birşeyi isteyeceği zaman rica eder.kendi yemeğini yer,tualetten sonra temizliğini yapar,kıyafetlerini ,ayakkabılarını,düzgünce giyer çıkarır,eşyalarını yerine koyar vs vs . boyama yapmayı sevmez,genelde karalama yapar,çizgilerin dışına taşırdığı için yapmak istemez,ama bazen insan,araba resmi çizer,çok düzgün değil ama kafası ,kolu bacağı olur en azından :) harflere,rakamlara hiç ilgisi yok,hiç sormaz, 1 den 10 a kadar hem rusça ,hem türkçe sayar (rusça da biliyor).böyle bir çocuk işte. ben nasıl davranmalıyım şimdi ? okuldan aldım,evde benimle,seneye eylülde 5,5 yaşında anasınıfına ,6,5 yaşında da ilkokula başlatmayı düşünüyorum. ben mi yanlış düşünüyorum,yoksa öğretmeni haklı mı ?

arkadaşım merhaba
yazdıklarını okudum. Oğlun son derece sağlıklı yani yaşının özelliklerini gösteren bir çocuğa benziyor. Bence bir anaokulu bunu söyledi diye okuldan almamalısın. Nasıl bir okuldu, nasıl bir öğretmendi, belli değil. biliyorsun her özel okul iyidir diye bir kural yok. kaldı ki, özel okullarda kimi zaman başına buyruk , keyfi yönetimler görülebiliniyor. Bence farklı bir anaokuluna, evinizden uzaksa bile gerekirse servis ile göndermelisin. tabii okula göndermek istiyorsan. Bu bahsettiğin okul senin hevesini kırmamalı.... Çocuğun o yaşlarda saymayı biliyor olması ya da olmaması, renkleri tanıyor olması ya da olmaması inan ki hiç önemli değil. Zaten çocuklar okula başladıklarında hepsini yavaş yavaş öğreniyorlar. Ayrıca okulların görevi de bunları çocuklara öğretmek....

yarın okula başlıyoruz. Henüz anaokuluna başlıyoruz; ama yine de içimde büyük bir heyecan var. Bakalım nasıl geçecek...
Sizlerle paylaşmak istedim. Kızımdan çok ben heyecanlıyım. Niye böyle olduğumu bilemiyorum. Benim gibi aynı heyecanı yaşayan anneler var mı:....
Yarın neler olduğunu sizlerle paylaşacağım. Herkese iyi akşamlar..

Sevgili hazal resmen bizi anlatmışsın.Kızım 3.5 yaşında daha önce kreş deneyimimiz olmadı ama geçen hafta 4 gün okula başladık.ilk hafta 9-13 arasıydı.benim orda olduğumu bilerek girdi sınıfına.aradan camdan kontrol edip el salladı arada yanıma indi.yemekerde yeğeği reddetti beni istedi.yarın 9-16 arası gidecek.ben "dr iğne olup gelcem kızım "deyip bir süre görünmeyi düşünmüyorum.bakalım kahvaltısını edecek mi? öğlen uyuyacak mı?gerçi biraz bahsettim öğlen uykusundan.öğretmenin çizgi film koyacak arkadaşlarınla izleyip mışıl mışıl uyuyacaksınız dedim.bebeğinide istedi çantasına.kuzum nasıl hissedecek , yalnızlık çekecek mi , çok ağlayacak mı? o kadar soru var ki kafamda deliricem....

Sabah ola hayrola.Heyecandan ve stresten ölcem valla.Allahım bütün yavrularımıza ve bizlere yardımcı olsun........

sevgili firefly
dün bizim ilk günümüzdü. biraz ağlayarak; fakat ikna olarak sınıfa girdi. Akşam almaya gittiğimde gayet neşeliydi. Öğretmeni gününü keyifli geçirdiğini söyledi.
Bu sabah okula gideceğiz dediğimde "yine mi "diye sordu. Bundan sonra hergün gideceğiz dedim. benim okulum açılıyor. Bende okula gideceğim dedim. Okulun kapısına kadar gayet güzel geldik; fakat benden ayrılırken tekrar ağlamaya başladı. öğretmenleri bir şekilde onu ikna edip içeri aldılar; fakat içeri girerken hala ağlıyordu. Bakalım bugün nasıl geçti.
Akşam almaya gittiğimde görücem. Okulun daha ilk günleri olduğu için ağlamasını normal karşılıyorm; fakat yine de onun ağladığını gördüğümde üzülüyorum. Tek isteğim keyifli ve mutlu bir şekilde okula gitmesi. Benim zorumla değil. Umarım senin küçük kelebeğinde istekle ve hevesle okuluna gider. Alışmaları biraz vakit alacak deniliyor; fakat bu süre uzadıkça acaba gitmese mi gibi ikileme düşülüyor. Bence hislerine güven. Kim ne derse desin okula alışamazsa onu zorlama. 1 ay bile çocukta çok şey farkettiriyor. Şimdi gitmiyor diye ileride de gitmeyecek anlamına gelmiyor. Sadece olumlu düşün, kendini zorla pozitif hissetmek için... okula alıştığını hayal et ve biraz zaman tanı. zaman bize neyin iyi olduğunu gösterecektir. Tüm temenmim okula alışmaları. sevgiler....

Sevgili Hazal , umarım senin kuzun ağlamaıştır.

Asyam dün sabahta bugün de hatta bugün şiddetini arttırarak çok ağladı.Dün dr gidicem dediğimde feryat figan yıktı oralığı peki bahçede olacağım dediğimde ağladı ama kabullendi.Gün içinde yani saat 16 ya kadar ordaydım ama beni hiç görmedi.arada beni sormuş annemi istiyorum demiş ama öğretmeni hemen dikkatini başka yöne çekiyorum anne okul bitince alcak seni diye oyalıyormuş.okul bittiğinde çok mutluydu.bir daha ağlamayacağım diye söz bile verdi.neşesi gayet iyiydi.Bu sabah dünkünden çok daha fazla ağladı sınıfa kadar götürmek zorunda kaldım yapıştı yakama istemiyorum sevmiyorum işte diye.ama evden neşeli çıkıyor , söz veriyor ayrılma noktasında kıyamet kopuyor.30 dk yakın ağladı sonra kahvaltıya yine ara ara ağlayarak indi.hiç birey yemedi.reddediyor.doydum , sevmedim yemiycem işte diyee öğretmeni ne gizliden istediği şeyleri (bazen minik parfüm bazen yüzük ) veriyorum ki öğretmeni ni sevsin onun için yemek yesin diye ama o an için işe yarıyor...

yarın ağlamazsan pamuk prenses kostümü alcam dedim.söz verdi yine ama ben biliyorum başıma gelecekleri Okula gitmekte istiyor aslında anlamadım gitti...

Kendimi unuttum yeminlen çöktüm resmen.Allahım yardım etsin önce kuzularımıza ,sonrada bize...

Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de kızımı okuldan alırken gayet iyi alıyorum. Gün içinde zaman zaman annemi özledim. annem ne zaman gelecek diye soruyormuş, öğretmeni ilgisini başka yöne çekince tekrar oyuna dalıyormuş. Dün bana söz verdi ağlamayacağına dair. Okula gidene kadar halinden memnun görünüyor. ama ayrılma noktasında beni bırakmak istemiyor. Bugün yine gözleri doldu; ama dedi ki" anne ben bugün seni özlemeyeceğim. çünkü özlersem ağlıyorum". Tamam aşkım dedim. Öğretmenine teslim ettim. Biraz buruktu; ama ağlamıyordu. Aslında hala aklım onda. Çünkü, ilk defa ağlamıyor diye arkama bakmadan çıktım. Sonra da pişman oldum. belki biraz beklesemiydim diye... Aslında dediğin gibi okula gitmek istiyor; fakat bizlerden ayrılmak zor geliyor. Onlarda haklı. Okulun daha ilk günleri.Umarım alışırlar... Çünkü okula da çok ihtiyaçları var. En önemlisi gelişimleri için arkadaşa ihtiyaçları var. Hayırlısı olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…