Anaokuluna giden cocukların annelerine sesleniyorum da

bu konuda uzun uzun yazmak ıstıyorum
ama suan mesaı bıttı eve gıtmem gerek

buarada ıpek cuamrtesı calıstıgını bılmıyordum bu cok kotu bısey bırde ben senın devlet memuru oldugunu dusunmustum nedense.
ben sanırım cumartesı ıs var deseler o depresyondan bu depresyona gırerım 18 yasından berı calısıyorum 9 sene olacak hıc bır cumartesı calısmadım bırde evımız ısımzıe uzak yanı ben 5.30da evde olacagım belkı 6
halbukı eve 5 dk uzaklıkta calısıp aynı parayı alan bır tandııgım var 5.5 gece evde

Yemek listesi ve aktivite konusu önemli bence. Siz istemeseniz bile ellerinde mevcut olup vermeleri gerekiyordu.
Genelleme yapmak istemiyorum ama,2 ay kadar önce biraz araştırma yaptım kreşler konusunda , benimde küçük bir kızım var ve iş kolu olarak değerlendirmek amacıyla ama pek hoşlanmadım gördüklerimden. Mesela yemek saatine denk geldim ve sulu bir çorba ve icinde kabak görünmeyen mücverler vardı yemek olarak. Bol bol ekmek yiyen çocuklar gördüm doymadıkları için. Ki bahsettigim kreşler gayette pahalı olan ve çok iyi olduklarını iddia eden yerlerdi.
Sonuçta gelişme çağındalar henüz , sağlıklı beslenme ve iyi bir eğitim programı çok önemli.
Size bir liste bile vermekten imtina eden kuruma çok güvenmemenizi öneririm.
Kolaylıklar dilerim.

ipek uyum haftası derken aklıma geldi.
bir hafta boyunca yarım gün mü gönderiyorsunuz?
sonrası tam gün mü olacak?öğretmeniyle konuşmayı unuttum bu konuyu.
Bizim uyum haftasında günde 1 saat. Yarın son.

Ptesi günü normal eğitime başlayacak. Yani benimki öğleden sonra akşama kadar.

Tam gün aslında tamamen kalkmadı. Eğer okulun kontenjanı varsa yani açık varsa listesinde tam gün olabiliyor. Bizim orada uzak bir semt var, devlete ait ana okulunda tam gün devam.

Ama bizim ana okulunda 100 küsür yedek varmış. O yüzden yarım gün. Eğer hiç yedek listesi olmasaydı bu okul da tam gün olabilirmiş.

bende kreşleri gezerken benzer şeyleri gördüm.beni en rahatsız edenlerden biride,
akşam 6 gibi çocuklara bisküvi yediriyorlardı.sanırım eve gidince gündüz az yediği farkedilmesin diye.
yemek konusuna bende pek güvenmiyorum.

Ona para mı dayanır dirim ya. 27 tl mi ne dediğin şehirler arası. Git gel 54 tl. şehir içi ulaşımla 6 tl olsun. 60 tl. 20 iş günü bile çalışılsa 1200 tl. bir de kadının yorulması yanında bonus olur. Değmez. Bu şartlar altında hangi kadın çalışır ki. Ya da hangi kadın bu zorluğa mecbur eder annesini? Allah büyük konuşturmasın tabi. Babam hastanedeyken annemin bizde kaldığını bilirim. Çaresizlik çok zor.

pazartesi gidip,cuma akşam eve gidiyorlarmış.haftada 54 tl.ayda 54*4=216 tl en az tabi.
ben çok karşılaştım hatta şaşırdım ama çok yorucu bence.

Üzücü degilmi? Bu bahsettigim kreşler ciddi meblağlar istiyor, hergün et , tavuk, balık veremezler tabi ama biraz daha özeni hakediyor çocuklarımız bence.

Ben depresyona girmiyor muyum sanıyorsun cute? Ctsi sabah kızımla eşim sıcacık yatarken ben 6,45 te evden çıkıyorum.

Nedense benim hayatım hep yol üzerine kurulu. Öğrenciyken falan da hep yollardaydım ben.

Ne devlet memuru ya şimdiki aklım olsa zaten tek tercih öğretmenlik yazardım.

Benim kardeşim öğretmen max 2 de dersi bitiyor ve Cuma boşta.

Ben mezun olduğum zaman kpss falan çok yaygın değildi. Memurlar hala ezik konumdaydı bizim gözümüzde. Ama dünya tersine döndü şimdi.

pazartesi gidip,cuma akşam eve gidiyorlarmış.haftada 54 tl.ayda 54*4=216 tl en az tabi.
ben çok karşılaştım hatta şaşırdım ama çok yorucu bence.
benim annem de öyle işte pazar akşam geliyor. cuma günü gidiyor Ankara'ya

günaydın herkeze
dirim öncelikle sen suanda ıse baslamadınmı basladınmı anlamadım
44 aylık ıse oglun cokta kuzuk degıl 4 yasına kalmıs 4 ay
hem ne kadar erken bence o kadar ıyı dıye duusnuyorum.

ipekcim annen sizde kalıyor anladıgım kadarıylada 2 kardessiniz, peki her cumartesı başak oraya gıdıyor cumartesı aksamıda sızdemı oraya gıdıyorsunuz nasıl oluyor? aranızdakı mesafe ne kadar yol yanı? ınsallah bu sene ankaraya dogru tayınınız cıkar dıyesım gelıyor esın memur oyleyse sızın ıcın hepınız ıcın daha rahat olur hersey.

18 eylulde tesvık bıze cıkarsa ben egeyeı tam gun vermeye kararlıyım ama kesınlıkle 8 fılan degıl 10 gıbı gıder yanı 2 saat fazla kurumda bana ona gore fıyat cıkarır.
dun annem egenın oglen yemegını gormus yazıldıgı gıbı mantı corbası buarada her sınıfın ogretmenı masanın basında yemek yıyormus eger yıyemeyn olurs ayardım edıyormus
bızımkının ustu cok batmıs oluyor sureklı yedekten gıydırıyolar evde kendısı asla yemezde , öğrenmesi içime gelir acıkcası.

çalışma konusuna gelince,ah soylıcek cok seyım var
ama benım hayatım hep bır jmucadele yanı dıger ınsanlar gıbı asla olmadım olamadım yanı elımde degıl,
o yuzden aslında basımdan onca sey gectıkten sonra kocamın gayet ıyı ısı olsun bende evde yayayım oturayım eh ısterdım tabı ama olmuyor yanı su hayatta varolabılmek ıcın benım hep cabam gereklı
ey allahım ne yuce bır ınsanım ben.

gencleırn cogu calısıyor gıbı gelsede hayır calısan hala az bır kesım.cogu evde coluguyla cocuguyla mesgul
malum bende eve ve cocugua cok baglı oldugumdan bende dirim gibi evde olup cocugunu okula goturup getıren kadınlara ımrenıyorum.

eh calısmasak hayat daha kısıtlı gececek ee bu kadar seneden sonra ben tatmınkarda olamıyorum ver babam ver bana
ama o akdar ıyı bılıyorumkı yaslandıgımda pısman olucam cunku sıgortamı dolduracak kadar calısacagmı asla dusunmuyorum . bızım sımdı araba borcumuz var 3.5 sana daha var sonra hadı atıyorumb ır araba borcu daha olsun 10 sene 2 araba
üstelik tertemiz senin olan bişi bile değil hepi topu bumu yani. diye dusundugumde cok oluyor

ve ben yıllık ıznımı bıtırdım
sımdı resmı tatıller var
ben resmı tatılerde calısmıyorum ama ege okula gıtsın ıstıyorum
sırf gunduz kalktım telaşsız ! kahvaltıyı ettıp bır yere yetısme gıbı derdımızde yok cocugu okula bıraktım ne ıblım donerken yolda komsumu gordum gıttım mantı acmasına yardım etsem ne bılım yemegı oglen ocaga koysam ne bılım ya telassız ıste
cocuktan kurtulmak degıl amacım ama yanıb ızde telassız bır hayatı haketmıyormuyuz
zaten hafta ıcı calısıyoruz ben rahat calısıyorum oh e parada ıyı ama yanı evdekı gıbı sırtımı yaslaya yaslaya oturamıyorum ne kadar o an ıs yapmıyor bıle olsam.
e hafta sonuda ancak mecburı olarak egeyı anenme bırakıyorum oda anenm hadı hadı agladı durmadı yok ısım var kadında haklı, ıkı ayagım bır pabuc ıcınde halletmeye calısıyorum ıslerı
e kardesım neden ya butun bunlar sadece calıstıgımız ıcın
cumartesı pazar evdeyız
hatta ben cuma aksam 5 ten sonra serbest oldugumu dusunuyorum
ama yıen yetısme telası yok temızlık aksamaasın, aksarsa yemek yetısmez yemek yetısmezse egeye vakıt ayıramazsın egeye vakıt ayıramazsan senı hıc rahat bırakmayacak ve aglayacak agladıgı ıcın mısfırlerıne bısı yapamıcan mısafırlere bsıı yapamadıgın gıbı banyoda olamadın hazırlanamadında .
oooooooooooooooooooooooo

günaydın herkese

bakınıyorum topik nerelerde diye.

Bugünü de atlattık mı yarın yarım gün benim yine de iyi..

Cute babamla annem 7-8 yıl önce buraya gelmişlerdi bizim için. Kardeşim de burada üni okuyordu. Babam vefat edince annem Ankara’ya taşıdı yeniden evi, kardeşim tayin oldu oraya falan..

Daha öncesinde annem evinde kalıyordu. Ramazandan sonra 2 hafta orada senelik izin kullandım. Sonra Başak Ankara’da kaldı biz döndük. Çok da iyi oldu, annem her gün bir yere götürdü onu, bu yaz çok bereketli geçti onun için. Biz de cumadan gidip, ptesi sabah dönüyorduk. Başak Ankara’da kalıyordu.

Okul açılınca bugün mesela annem Başlakla Ankara’ya gider, Pazar akşamı gelirler. Biz de karşılarız. Ama kış gelince kızım gidemez sanırım evde kalır. Bizde ctsi Pazar başbaşa kalacağız. Ama hiç boş olmuyor. Bu akşam yemeğe misafirim var. Yarın bir arkadaşın düğünü var gibi..

Yine de aşk tazelemek bakımından hafta sonları güzel olacak diye düşünüyorum.

Seneye bir tayin olası ammaa olmayabilir de…

Hayırlısı diyorum.

Yazdıklarından yemek konusu, çalışma konusunda diyecek çok şeyim var da baya uzun olmasın parça parça yazayım.

anladım canım peki ya esının aılesı? onlar sanırım suanda sızın oldugunuz yerde degıller.
hafta sonu yalnız kalmak olabılır tabı ama başak aglamıyormu yada cocuk nasıl gorurse oyle alısıyor bır bakıma dusununce.
cumartesı yarım gun calısman kotunun ıyısı
cumartesı aksam ustu banada msıafır gelecek
bu aksamdan temızlık yapmam lazım ev saray yavrusu ama temızlıkcısıde ben her bı haltı ben
ayrıca duvarlar bırıbırıne bakıyor bua ksamdan yapmazsma yarına mumkun degıl bıtık haldeyım
sonra bana karabasanlar gelıyor e kardesım aksam eazından sonra bu ıslerı yapan bana gelır tabı

Başak gezmeyi seviyor. Anneme çok bağlı ama bakıcıyla durmaz. Bu sene bakıcıya geçelim dedik. Ne benim gönlüm razı oldu ne de Annemin.

Bir de ben bağımsız yetişen çocukların daha geniş düşündüğünü düşünüyorum. Belki kendimi kandırıyorum ama inan bana bu gidiş gelişler çok faydalı oluyor onun için.

Eve tıkılıp kalmaktansa hızlı trenle gidiyor, atmosfer değişiyor bir kere.

Benim de temizlik takıntım var. Yarın işten sonra ben de yapacağım. Temizlikçinin temizliğini asla beğenmiyorum. Görüntüde temiz de hijyen hak getire.

Yarın halıları kaldırıp sirkeli suyla sileceğim her yeri. Negatif elektrik bir dağılsın.

hiç temizlikci almadım ama herkez alman lazım dıyor yanı ev 3 kısı ıcın o kdar gereksız buyukkı bız evı dolduramıyoruz.
halbukı kırada otururken hersey ne guzeldı 80 metre kare ev 1 saatte temızlenırdı alan dar oldugundan dagılmaya pek yerde olmuyordu

ınsallah bu sene ankaraya gıdebılırsınızde ıpek yanı annende bıraz rahatlamıs olur gercı oda sızınle olmaktan mutludur emınım mesgalesı olur ne bılım ınsan bı yastan sonra mukabeleye fılan gıtmek ıster benım annem mesela ege okula basladıgından berı her oglen kahve gunune gıtmeye basladı yakında kuran'ada baslayacakmıs .

sırkelı suyu ıyı hatırlattın bende yaparım barı . benım esım ıs degsıtırdı yenı agustosun 12 den berı aynı gunler evdeydık 15 gun kadar tatıle gıttıkonu saymıyorum evlendıgımızden berı ılk defa bu kadar beraberız vardıyalı degıl
gozumun onunde ben temızlıkle ugrasıyorum o ya cocugu mıncırıyor yada yatıyor banada bır batıyorkı sorma yapsa begenmem yatar batar.

bız erkeklerden görmemız gereken degerı gormedıgımızı dusunuyorum hatta kadınalrladanda.
kayınvalıdem mesela bısey dıyor bısı yapılsın dıyor ben ısıtyorumkı 1-2 gun onceden haberım olsunkı kendıme ayar cekeyım
e hanı calısıyoz anne dıyorum aman dıyor ne calısması sonucta kurekle kazmıyoruz ya hamallıkta etmıyoruz bedenen calısmıyoruzya bızımkı calısmak sayılmaz

hey millet bir bakıverin. Bugün yemeğe misafirim var ya. Dün gece şunları yaptım. Eksik yanlış bir şey varsa ekler misiniz? Gerçi zaman olmayacak aynı anda gideceğiz eve dakika farkıyla da en azından bilmek isterim belki son dakika rötuşları yaparım. Birkaç saatte ancak bunlar yetişti ve evde olanlar tabi..

1.) Mercimek çorbası

2.) Milyöflü tavuk+pilav

3.) Karnıyarık

4.) Zeytinyağlı taze fasülye

5.) Havuç tarator

6.) Meksika fasülyesi

7.) Karpuz

8.) Yoğurt

9.) İçecek

10.)Tatlı olarak da baklava+dondurma ki bunu masayı topladıktan sonra çay olana kadar vermeyi düşünüyorum.

Çay için aperatifler var çerez,kahve, meyve vs.

Hahaha ne noktalara değiniyorsun sabah sabah. Hangisinden başlasam diyorum.

İş konusunda maalesef öyle. Yani insan bekliyor. Benim eşim de çocuk olduktan sonra demeden yapmaz. İlla söylemem lazım şunu yap diye. Gerçi çocuk evde olunca onunla oynasın yeter ama o evde olmayınca 2,80 t önüne geçer de bu kadın neden cebelleşiyor demez.

Hadi şunu yapalım deyince de “şimdi sırası mı der?”

Ne zaman ki sırası? Ben de diyorum: sanki sen evden çıkınca ben uyur haldeyim de sonra kadın günlerine gidiyorum da bunları gündüz yapmam gerekirken akşama bırakıyorum.

Çok hoşlar valla.

Ya ben büyük ev seviyorum cute. Yani temizlik açısından zor olur da ne bilim hayalim var.

Mesela bir oda çocukların oyun odası olur, minyatür salıncak, kaydırak gibi şeyler kurulup bir oyun alanı yaratılabilir. Gelen misafir çocukları için de güzel olur.

Ne bilim bir oda spor için kullanılabilir vs vs.

Benim amcamın evi kaç odalı villa bilemeyeceğim de. Sadece misafirler için 3-4 tane yatak odası var.

Ankara tamamen ayaklarının altıda kocaman bir teras ve barbekü yapabilirsin. Hamak falan kurmuşlar zaten. Ama o seviyeye gelmek için bilmem kaç yıl gidip gelmek lazım şu masaya.

hey maşallah ramazan sofrası mubarek
benımde yarın mısafırlerım gelecek ama ben artık hazırlık yapmıyorum cunku sırayla hepsıne gıtıtk bır kere evde pısmıs bısı yemedım
ulan ben manyakmıyım
iki çiğ köfte olmadı lahmacun cogu zaman bunlar bıle olmuyor cıps ıcecek

o yuzden yaptıkların gayet bol bol.
havuc bılmem nesı dedıgın sey sarımsaklı havuc sanıyorumkı.
meksıka fasulyesı dedıgın seyı meze gıbı bırsey mı ortada olacak sanıyorumkı.
ellerıne kollarına saglık.
annen sız sıze oldugunuzda yemeklerını yapıyormu ipek?

ha dur ipek orada dur.
bahçeli villa filan küçük havuzuda olsun hadi villadaolmasın ya ama havuzu olsun
öyle bir evim olsa calısırım be ne var
her aksam bana tatil nasıl olsa diye dusunuyorum.

evimiz büyük ama odalarımız cok değil. 170 metre kare. ben gereksız buluyorum esya olarak dolduramıyoruz evı bı odadan bır odaya seslensek duyan yok boguldu gıttı ses duvarlara.

bu sabahkı degındıgım konular dunden ıbaret aslında.
dun aksam kayınpederıme gıttık kaynanam 3 haftadır yok kayınpederım kaynım esım ege ben fılan.
hanı herkez yardım ettı fılan tabia ma sofrayı topluyordum kayınpederım kaynıma yardım et dedı esımde bırak xxx cute toplar dedı.

ana bı canım sıkıldı anlatamam . yanı ben dısarıda hem erkek gıbı calısacam hemde o oturatacak cute yapar ıdyecek ha otursun hıc kalksın dıye dusunmedım ama ne bılım yaw. dusunuyorumda hem calıs hem evı aynen ev kadını gıbı devam ettır kocanında gönlü hoş sırtı temiz aklı yatkın , adam gitmeyecek tabi altın gününe. gidemediğim altın gunlerıne yanarım
1 haftadır üst komşum aynı zamanda kuzeninin eşi, kahve ıcmeye cagırıyor gidemedim. adam ne yapacakkı adam zaten ıse gıdecek gelecek evde yatacak adamların dogası bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…