Aslında dün saat 3 gibi annemi aradım dedim ki “taze fasülyeyi ya da karnı yarığı yaparsan çok makbule geçecek anne işin yoksa”hey maşallah ramazan sofrası mubarek
benımde yarın mısafırlerım gelecek ama ben artık hazırlık yapmıyorum cunku sırayla hepsıne gıtıtk bır kere evde pısmıs bısı yemedım
ulan ben manyakmıyım
iki çiğ köfte olmadı lahmacun cogu zaman bunlar bıle olmuyor cıps ıcecek
o yuzden yaptıkların gayet bol bol.
havuc bılmem nesı dedıgın sey sarımsaklı havuc sanıyorumkı.
meksıka fasulyesı dedıgın seyı meze gıbı bırsey mı ortada olacak sanıyorumkı.
ellerıne kollarına saglık.
annen sız sıze oldugunuzda yemeklerını yapıyormu ipek?
Ama erkeklerin genel durumu bu.ha dur ipek orada dur.
bahçeli villa filan küçük havuzuda olsun hadi villadaolmasın ya ama havuzu olsun
öyle bir evim olsa calısırım be ne var
her aksam bana tatil nasıl olsa diye dusunuyorum.
evimiz büyük ama odalarımız cok değil. 170 metre kare. ben gereksız buluyorum esya olarak dolduramıyoruz evı bı odadan bır odaya seslensek duyan yokboguldu gıttı ses duvarlara.
bu sabahkı degındıgım konular dunden ıbaret aslında.
dun aksam kayınpederıme gıttık kaynanam 3 haftadır yok kayınpederım kaynım esım ege ben fılan.
hanı herkez yardım ettı fılan tabia ma sofrayı topluyordum kayınpederım kaynıma yardım et dedı esımde bırak xxx cute toplar dedı.
ana bı canım sıkıldı anlatamam . yanı ben dısarıda hem erkek gıbı calısacam hemde o oturatacak cute yapar ıdyecek ha otursun hıc kalksın dıye dusunmedım ama ne bılım yaw. dusunuyorumda hem calıs hem evı aynen ev kadını gıbı devam ettır kocanında gönlü hoş sırtı temiz aklı yatkın , adam gitmeyecek tabi altın gününe. gidemediğim altın gunlerıne yanarım
1 haftadır üst komşum aynı zamanda kuzeninin eşi, kahve ıcmeye cagırıyor gidemedim. adam ne yapacakkı adam zaten ıse gıdecek gelecek evde yatacak adamların dogası bu.
ben uzun zamandır çalışıyorum zaten.şimdiye kadar babaanne baktı,biraz anneanne,şimdidegünaydın herkeze
dirim öncelikle sen suanda ıse baslamadınmı basladınmı anlamadım
44 aylık ıse oglun cokta kuzuk degıl 4 yasına kalmıs 4 ay
hem ne kadar erken bence o kadar ıyı dıye duusnuyorum.
ipekcim annen sizde kalıyor anladıgım kadarıylada 2 kardessiniz, peki her cumartesı başak oraya gıdıyor cumartesı aksamıda sızdemı oraya gıdıyorsunuz nasıl oluyor? aranızdakı mesafe ne kadar yol yanı? ınsallah bu sene ankaraya dogru tayınınız cıkar dıyesım gelıyoresın memur oyleyse sızın ıcın hepınız ıcın daha rahat olur hersey.
18 eylulde tesvık bıze cıkarsa ben egeyeı tam gun vermeye kararlıyım ama kesınlıkle 8 fılan degıl 10 gıbı gıder yanı 2 saat fazla kurumda bana ona gore fıyat cıkarır.
dun annem egenın oglen yemegını gormus yazıldıgı gıbı mantı corbası buarada her sınıfın ogretmenı masanın basında yemek yıyormus eger yıyemeyn olurs ayardım edıyormus
bızımkının ustu cok batmıs oluyor sureklı yedekten gıydırıyolar evde kendısı asla yemezde , öğrenmesi içime gelir acıkcası.
çalışma konusuna gelince,ah soylıcek cok seyım var
ama benım hayatım hep bır jmucadele yanı dıger ınsanlar gıbı asla olmadım olamadım yanı elımde degıl,
o yuzden aslında basımdan onca sey gectıkten sonra kocamın gayet ıyı ısı olsun bende evde yayayım oturayım eh ısterdım tabı ama olmuyor yanı su hayatta varolabılmek ıcın benım hep cabam gereklı
ey allahım ne yuce bır ınsanım ben.
gencleırn cogu calısıyor gıbı gelsede hayır calısan hala az bır kesım.cogu evde coluguyla cocuguyla mesgul
malum bende eve ve cocugua cok baglı oldugumdan bende dirim gibi evde olup cocugunu okula goturup getıren kadınlara ımrenıyorum.
eh calısmasak hayat daha kısıtlı gececek ee bu kadar seneden sonra ben tatmınkarda olamıyorum ver babam ver bana
ama o akdar ıyı bılıyorumkı yaslandıgımda pısman olucam cunku sıgortamı dolduracak kadar calısacagmı asla dusunmuyorum . bızım sımdı araba borcumuz var 3.5 sana daha var sonra hadı atıyorumb ır araba borcu daha olsun 10 sene 2 araba
üstelik tertemiz senin olan bişi bile değil hepi topu bumu yani. diye dusundugumde cok oluyor
aynı benım annem ayolAslında dün saat 3 gibi annemi aradım dedim ki “taze fasülyeyi ya da karnı yarığı yaparsan çok makbule geçecek anne işin yoksa”
O da dedi ki: yaptım yaptım. Taze fasulye yaptım. Mercimek çorbasını yaptım. Karnı yarık pişiyor.
Akşam da gel sen geriye ne yapacaksan yap.
Ben aynen böyle..
Yoksa gece 1 den önce çıkamazdım mutfaktan.
Havuç tarator dediğin şey canım. Evde başka ortaya yapacağım bir şey yoktu. Milföy olunca da börek falan olmaz dedim. Aklıma da başka bir şey gelmedi. Açıkça uğraşmak da istemedim.
Meksika fasulyesi de Migros’tan almıştım bir kere indirimdeydi %50. Duruyordu evde bir bakayım nasıl bir şeymiş dedim. İlk kez yaptım yani. Barbunya gibi daha koyu renkli bir şey.
İçine mısır, turşu falan koyabilirsin artık hayal gücüne kalmış. Benim yoktu soğan, biber, maydanoz, biraz havuç renkli olsun diye, limon….
Annem yapar yemekleri hatta gideriz hazır masaya otururuz.
Gider kendi cebinden alış veriş yapar, temizlik yapar. Ben de yapsın istemiyorum. Babamdan sonra bir tek annem kaldı.
bızım salonumuz yokAma erkeklerin genel durumu bu.
Benim eşim de babası gelince ya da biz gidince bana der “sakın bana babamın yanında şunu yap bunu yap deme”
Aynen de yemeği yer köşeye çekilir babası gelince.
Yani roller böyle demek. Bu konuda eşin standartlar dahilinde anormal değil yani.
Bizim ev de 3+1. Yani ekstra oda yok hayaller için.
Hatta gelen misafir salonda falan yatıyor.. önceden Başak küçükken onun odasında yatıyorlardı ama şimdi salon.
Annem mesela oturma odasında kalıyor koltuklar baya puf puf Allahtan.
20
ben uzun zamandır çalışıyorum zaten.şimdiye kadar babaanne baktı,biraz anneanne,şimdide
eşim izinlerini kullanıyor,o bakıyor.haftayada kreş başlıyor.
cutemom inan elimde olsa çocuğu okula bile göndermicem,
hiç evden ayrılmasın istiyorum hatta çalışmasam yanımdanda ayırmıcam.
hep gözümün önünde olsun istiyorum.korumacı yetiştiriyorum ve yanlış olduğunun da farkındayım.
mesela benipek çok iyi yapıyor,anneannesi ile git gel,çocuk bağımsız yetişiyor.
oğlum bana aşırı bağlı.aslında erkek çocuğunu biraz serbest bırakmak doğru,
kreşin bize iyi geleceğini düşünüyorum ya da bana iyi gelecek
kendimi frenleyeceğim.
iş konusuna gelince dediğin gibi hep bir koşuşturmaca içinde geçiyor.
ne yemek ne temizlik bitiyor,hepsini yapmaya çalışsan bu sefer çocukla ilgilenemiyorsun.
benipek menü fazla bile.ama normal salata yapmayacaksın heralde değil mi?
menüde göremedim.zeytinyağlı taze fasulyeyi ortaya koyacaksın sanırım.
bende genelde fix barbunya pilaki,semizotu salatası birde közlenmiş kırmızı biber olur.
ama sen fazlasıyla yapmışsın bence.bende içli köfte deneyeceğim bir türlü fırsat olmuyor.
aslında fazla yapıp dondurucuya konsa misafirede iyi olur.
benimde haftaiçi misafirim gelecek.ama bende pide yaptırıcam sanırım
20
ben uzun zamandır çalışıyorum zaten.şimdiye kadar babaanne baktı,biraz anneanne,şimdide
eşim izinlerini kullanıyor,o bakıyor.haftayada kreş başlıyor.
cutemom inan elimde olsa çocuğu okula bile göndermicem,
hiç evden ayrılmasın istiyorum hatta çalışmasam yanımdanda ayırmıcam.
hep gözümün önünde olsun istiyorum.korumacı yetiştiriyorum ve yanlış olduğunun da farkındayım.
mesela benipek çok iyi yapıyor,anneannesi ile git gel,çocuk bağımsız yetişiyor.
oğlum bana aşırı bağlı.aslında erkek çocuğunu biraz serbest bırakmak doğru,
kreşin bize iyi geleceğini düşünüyorum ya da bana iyi gelecek
kendimi frenleyeceğim.
iş konusuna gelince dediğin gibi hep bir koşuşturmaca içinde geçiyor.
ne yemek ne temizlik bitiyor,hepsini yapmaya çalışsan bu sefer çocukla ilgilenemiyorsun.
benipek menü fazla bile.ama normal salata yapmayacaksın heralde değil mi?
menüde göremedim.zeytinyağlı taze fasulyeyi ortaya koyacaksın sanırım.
bende genelde fix barbunya pilaki,semizotu salatası birde közlenmiş kırmızı biber olur.
ama sen fazlasıyla yapmışsın bence.bende içli köfte deneyeceğim bir türlü fırsat olmuyor.
aslında fazla yapıp dondurucuya konsa misafirede iyi olur.
benimde haftaiçi misafirim gelecek.ama bende pide yaptırıcam sanırım
Renk versin diye yaptım aslında tadını severim de yani şu yemek topiklerinde neler neler yapıyorlar da kadınlığımdan utanıyorum. Davet sofraları diye..aynı benım annem ayol
bende gecenlerde kayınlarımı cagıracaktım anaları yok malum anneme dedım aksama gelınceb ısey yapacagım annem hepsını yapmıs fakat annem tatlıdan neyınden anlamaz fakat yemklerı cok guzel yapabılır bence.oglene kadar yemeklerı yapıyor annem sagolsun
bense bunun karsılıgında ona hıcbısey yapamıyorum.
neden, vaktım yok...
havuclu tarator dedıgın sey guzel oluyor bence uzerıne maydonoz fılanda dıkersen oh ne ala olur yanı senın ıcın
sabah sabah acıktım galıba.
gelecek olan kısıler cocuklumu?Renk versin diye yaptım aslında tadını severim de yani şu yemek topiklerinde neler neler yapıyorlar da kadınlığımdan utanıyorum. Davet sofraları diye..
Benim onları yapmam için 2 gün öncesinden hazırlanmam lazım.
Kör topal idare edeceğiz artık. Gönül daha geniş bir zamanda ağırlamak isterdi ama o geniş zaman anca Pazar oluyor, onu da tüm gün yemekle geçirmek istemem.
Evet canım çocuklu. Ama işte benim kız olmayacak evde. Hatta şu an çıktılar. 1 saat diye okula gitmeyecek bugün.gelecek olan kısıler cocuklumu?
annenler aksama sanırım yola cıkmıs olacak rahatsa agırlarsın mısafırlerını
davet sofralarına gelınce onun ıcın cıddı bır butce lazım yemek ıcmekten once resmen mutfak esyaları oha oluyorum gorunce
bu arda ilk kez çoklu alıntı yapıyorum :))dirim
benide bilirler bende oğlana acayip bağlıyım onunda bana baglı oldugunu zannederdım okula baslayana kadar.
bence baslaması cok ıyı hatta ben gecen sene veremedıgıme cok uzuluyorum ve pısmanım ama zamanı gerı alamıyorum.
senhaftaya ızın alacakmısın krese baslatırken peki? 11 ay varmıs oglumla arasında benımde oglum 55 aylık .
çalışma iş hukuk konusuna gelince.eller kollar bağlı..
Dirim aslında adını bağımsız koydum ama tam tarif edemedim.
Şimdi şöyle biz küçük bir yerdeyiz ya alıp çocuğu bir atlı spor kulübüne ya da yüzme havuzuna gideyim diyeceğin yer yok. Ha Ankara’da yok atlı spora gitmedik ama zaman olmadı görsün isterdim.
Her ortam, daha fazla ortam, her değişik ortam bence çocuğa bir bakış açısı katıyor. Ne kadar çok kitap okursan o kadar bilgi yüklenmek gibi. Biraz da eldeki mecburiyetlerden dolayı böyle oldu. Ama biz Ankaradayken kendim için değil tamamen Başak odaklı bir tatil yaptık. Bir gün Aqua Park’a gittik, bir gün Anıtkabir, bir gün akvaryum, bir gün lunapark, tüm piknik alanları Göksu gibi ki çocuk topraklasın kendini temiz hava alsın diye.
Ya diyorum annelerimiz bizi büyütürken bu kadar detaylı düşündüler mi acaba?
Normal salata yapmayacağım. Marul falan baktım dün akşam biraz gidici gibi. Alış veriş yapacak vaktim de yoktu. Ben de açığı karpuz, Meksika, yoğurt vs kapatmaya çalıştım işte.
Barbunyayı ben de fix yapardım da o da yoktu. İçli köfte falan ben yapamam öyle de annem yapar. Yalnız patatesli içli köfte bir kere buzluğa koydum çıkınca müthiş sulanmıştı. Aynı patatesli börekte de aynı şeyi yaşadım. Demek patatesli şeyler buzluk için uygun değil. İçli köftede de bulgur var şişme yapar mı acaba. Yani pratikten güzel olur aslında. Annem de bana pide yaptır dedi de 3 haftadır erteliyorum ben hafta sonları yokuz diye. Artık bu hafta da ertelemeden çaya gelin demeyeyim dedim.
ah dirim 2 gun uyuyamadımbu arda ilk kez çoklu alıntı yapıyorum :))
smiley çalışmıyor.
haftaya kayınvalidem gelecek.yarım gün gidecek kısmetse.
mesela şuanda kreşteki çocukların sesi geliyor:)
inşallah benim oğlanda sever kreşi,mutlu olur.
bu arada okulun ilk günlerine döndüm,sanki okula ben başlıcam.
karnıma ağrılar giriyor stresten.
çocuğun anne babadan bağımsız büyümesi güzel bişey.
yok zaten bende ilerde el mahkum ilkokula başladığında kısmetse yazları 3 aylarda mecbur bende
göndereceğim.bensizde durması gerekiyor.
sen ankaraya gönderdiğin için buda bir avantaj aslında bense bulunduğum yerden daha küçük
hatta çok çok küçük bir yere göndermek durumunda kalıcam.
patatesli şeyler dondurucuda sulanıyor.evet bende bir kere patatesli börek sarıp atmıştım.
ve son oldu bir daha atmadım.normal içli köfte atılıyor ben biliyorum.hatta ben satın alıp atmıştım dondurucuya
hiçbirşey olmuyor.ince bulgur şişmiyor.ama patateslide olmayacak tabi.
Aynen öyle canım ya benımde agzım acık kalmıstıEvet canım çocuklu. Ama işte benim kız olmayacak evde. Hatta şu an çıktılar. 1 saat diye okula gitmeyecek bugün.
Cute o zevk meselesi mi yoksa yetişme meselesi mi bilemedim.
Ben evlenirken Kütahya Porselen’in içinde özel bir bölüm var özel ürünlerin satıldığı. Kadehler altın işlemeli ya da gümüş işlemeli. Tamamen el işçiliği ve bir tek kadeh fiyatı o zaman benim gözlerimi pörtletmişti. Bunu alan var mı hakket dedim de adam “olmaz olur mu” dedi.
Bir tanesi kırılsa al başına bela.
Gerçekten çok fazla para harcayanlar var bu masa tasarım işine.
Söylediğin iyi oldu. Ben de hazır alıp atayım demiştim bir kere de son anda facia olur diye cesaret edemedim. Atarım bundan sonra. Olsa da yesek limonlu limonlu. Yanında bir de çay. Sonra 1 er saat kestirsek , sonra akşam olsa da eve gitsek en son sahne en güzeli.bu arda ilk kez çoklu alıntı yapıyorum :))
smiley çalışmıyor.
haftaya kayınvalidem gelecek.yarım gün gidecek kısmetse.
mesela şuanda kreşteki çocukların sesi geliyor:)
inşallah benim oğlanda sever kreşi,mutlu olur.
bu arada okulun ilk günlerine döndüm,sanki okula ben başlıcam.
karnıma ağrılar giriyor stresten.
çocuğun anne babadan bağımsız büyümesi güzel bişey.
yok zaten bende ilerde el mahkum ilkokula başladığında kısmetse yazları 3 aylarda mecbur bende
göndereceğim.bensizde durması gerekiyor.
sen ankaraya gönderdiğin için buda bir avantaj aslında bense bulunduğum yerden daha küçük
hatta çok çok küçük bir yere göndermek durumunda kalıcam.
patatesli şeyler dondurucuda sulanıyor.evet bende bir kere patatesli börek sarıp atmıştım.
ve son oldu bir daha atmadım.normal içli köfte atılıyor ben biliyorum.hatta ben satın alıp atmıştım dondurucuya
hiçbirşey olmuyor.ince bulgur şişmiyor.ama patateslide olmayacak tabi.
aynı stres bendede var.ah dirim 2 gun uyuyamadım
cunku ben cıddı olarak benımkının arıza cıkarmasını beklıyordum karnıma agrılar gırdı fılan
ınsallah sızınkıde cok basıt gececekç
kurumdakıne pekş ucret verıyormnusunuz sız?
gun ıcınde onu gorme ıhtımalın olacakmı baurada
ah benipek içli köfteyi o kadar severim ki aslında beceri ve vakit olsa kesin yapar koyarım,Söylediğin iyi oldu. Ben de hazır alıp atayım demiştim bir kere de son anda facia olur diye cesaret edemedim. Atarım bundan sonra. Olsa da yesek limonlu limonlu. Yanında bir de çay. Sonra 1 er saat kestirsek , sonra akşam olsa da eve gitsek en son sahne en güzeli.
Valla ben hiç üzülmüyorum okulda diye. Evde o kadar kaliteli zaman geçirmesi mümkün değil.Aynen öyle canım ya benımde agzım acık kalmıstı
Gırdım cok guzel seyler aldım ama noldu cocuklar kırdı
Kızsam maddı sey ıcın onların deger bıcılmez kalplerını kıracam kızmadım ama o parcaları toplarken kendıme kızdım senın ıkı cocukla sus neyıne dıye
Bu arada oğlanlar okulda ben evde tek basıma temızlık yap mutfak topla iş bıtmıyo
Onlarsızda hayat bombos elınden oyuncagı alınmıs cocuk gibiyim
Çalısmak daha ıyı belkı uzuluyosunuz kucucuk bırakıyorum dıye ama evde olsanız yıne gıdecekler işte o zaman benım gıbı kalırsınız
Şimdi işte güçte oyalanıyorsunuz
Cute momm benımkılerde öyle ya ben sanırdım çok düşkün valla ardlarına bıle bakmadılar
Öğretmene kosuyolar sarılıp benı öpmüyolar bıle ben dıyorum gelın bır koklayıp öpeyim diye
Yok canım ya ınan ıyı bısey degılFluttershy keşke senın yerınde olsam ayol
ben cocoukların durumunada uzuluyorum kendımızeede
zaten bugun daha fazla ıs mıs dersem ıstıfa edıcem sanırım
Ben de çok severim hamur işini ya. 7/24 yerim de dayanmaya çalışıyorum.aynı stres bendede var.
malesef benimki çok nazlı bide,oyuncakta paylaşmıyor.
inşallah bizde atlatırız.
ücret veriyoruz.400-500 arası.gün içinde görme ihtimalim var ama önermiyorlar.
sürekli iş yerine gelmek ister diye.aklımdan geçirmedim değil,izin verseler
nerdeyse öğlen yemeklerini yedirmeye ben gidicem,
tabi izin verselerde yapmam artık şimdi.kendimi engelliyorum.
kendi kendine yemek yemeyi de öğrenmeli.kendi işini kendi halletsin.
ah benipek içli köfteyi o kadar severim ki aslında beceri ve vakit olsa kesin yapar koyarım,
misafirden önce de ben yerim.şimdi bide acıktım bir güne katılsamda pasta börek olsa,
atsam mideye hepsini.yemeği aramam ama hamur işini çok severim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?