Anaokuluna giden cocukların annelerine sesleniyorum da

2.kişi yardımcı anne diye geçiyor.öğretmen değil.
ya kurslarla sertifika alıyorlar ya da çocuk gelişimi meslek lisesinden mezunlar diye biliyorum.

Bızım oglana hergun karne verılıyor.Sunu yedi sunu yaptı dıye.Uyumlu uyumlu degıl şeklinde.Haftada 1 gun pedagogla gorusme ve hergun gun sonunda ogretmenden kısa bır o gun ne yaptıysa bılgı.
Yemek lıstesının verilmemesi ilginç.

sınıf sanırım 25- 30 kişi arasında. yaprak dökümüyle 25 kalır belki.
bir öğretmen bir yardımcı kadın var. bir de stajer.

özel okul sanıyorumki, buılmıyorum bakalım oturur ınsallah zamanla
yemek lıstesı sonunda dun geldı elıme
sınıf sanırım 25- 30 kişi arasında. yaprak dökümüyle 25 kalır belki.
bir öğretmen bir yardımcı kadın var. bir de stajer.
yaprak dokumu derken bırakanlarmı oluyor?
kac saat kalıyor suanda okulda? buarada 30 adet kısa hıkaye aldım desem

2.kişi yardımcı anne diye geçiyor.öğretmen değil.
ya kurslarla sertifika alıyorlar ya da çocuk gelişimi meslek lisesinden mezunlar diye biliyorum.
Yardımcı anneler dediğiniz bizim okulda sanki taşerondan gelen kadınlar gibi. Bazıları kapalı yanı kıyafeti giyen, ders etkinliklerinden çok getir götür yapan, işte altını kirleten olursa değiştiren kadınlar. baya da orta yaşlı hepsi

Tabi ağlayıp bırakanlar oluyor.

Ben öğlenci yaptım. Sanırım 1-5 arası.

30 taneyi azar azar alsan olmaz mı, pek tez canlısın
dün konuştuk ya ben de alacağım ilk fırsatta bu 1 TL lik kısa hikayelerden.

kıtap yurdunda set halınde vardı mesela 10 adetı 7.5 tl
evet huyum kurusun fena tezcanlıyım bırde 1 tane ıngılızce ılk kelımelerm kıtabı aldım
butun tatıl boyunca father father dıye arkamdan kosuyordu dogrusunu ogrensın
su 1 tlık kıtaplar kim market varsa oralarda oralardada cok var veyahut kipa
bızımde suanda 12 5 arası gıdıyor ama esıme dedım 5 te bahceye cıkıyolarmıs 5.30 da al oynayamadan eve gelıyor bıde cocuk hıc yorgun degıl ıpek ya

ipek senin kızın özelde mi?25-30 kişi biraz fazla geldi bana.
ben kendi kurumumunkine verdim devlet oluyor.22 kişiler.kendiminkide çok geldi şahsen.
birde daha önceden bir özel kreşle görüşmüştük 15 kişilik denmişti.kayıt için gittiğimiz esnada telefon geldi.
listeyi çıkardı 19-20.kişiyi yazıyordu.
bizde hepsi şirket elemanı zaten.anaokul öğretmeni dahil zaten.
dediğin şeyleri yapıyorlar.genç olanları da var.bizimki 35 yaş civarı.

1 tl lik hikaye kitaplarını nerden alıyorsunuz?
markette satılanlar mı?

1 tl lik hikaye kitaplarını nerden alıyorsunuz?
markette satılanlar mı?
ya markette olur
nt 'de var kıtapyurdunda var
mesele nt tanesı 1.5 tl olan kıtaplar kıtapyurunda 10 tanesı 7.5 tl
ozellıkle levent serısı var aysegul gıbı mıdır nedır onlardan hıc almadık bırakmadım sılıp supurdum sanırım 30 tanedende fazla oldu
kipa ve kim'lerdede satılıyor
hatta dunde yazmıstım bazılarının arkasında soruları bıle oluyor ıste 7 farkı bulun kucuk boyama sayfası ve atıyorum dınazorla ılgılı oyku mesela dınazorlarla ılgılı kısacık bılgı var ıste surada ortaya cıktı burada yokoldular gıbı

levent serisine baktım şimdi.
anladım dediğinizi.küçük marketlerdede görüyorum.
fiyat olarakta uygun sürekli aynı kitapta okunmuyor zaten.

ancak canım ya. biraz daha ısınsın okula zaten bir sürü şey yapacaklar drama falan. yorgundur da enerjileri yetiyor bunların. bizim de öyle 12 ye kadar hatta 12 yi geçiyor,at koşturuyor içerde.
tabi havalar iyiyken oynasın bahçede. bugün başak da oynamış. 12 de çıkyor uyum haftası diye 1,30 da geldiler eve.

ipek uyum haftası derken aklıma geldi.
bir hafta boyunca yarım gün mü gönderiyorsunuz?
sonrası tam gün mü olacak?öğretmeniyle konuşmayı unuttum bu konuyu.

levent serisine baktım şimdi.
anladım dediğinizi.küçük marketlerdede görüyorum.
fiyat olarakta uygun sürekli aynı kitapta okunmuyor zaten.
ve resımlı olması cok guzel yoksa gece masaları fılan var ama resımsız oldugu ıcın hayal bıraz kısıtlı oluyor
ben normadle 9 , 9.30 gıbı uyutmaya yatırıuyorumkı sabha oglene kadar uyumasın dıye ama 30 dk fılan sureıblıyor uykuya dalması ayol bu hıc yorulmuyor dıyroum kendı kendıme
buarada tesvık cıkarsa ege tam gune gecmek zorundaymıs devlet yarım gunu kabul etmıyormus

ipek uyum haftası derken aklıma geldi.
bir hafta boyunca yarım gün mü gönderiyorsunuz?
sonrası tam gün mü olacak?öğretmeniyle konuşmayı unuttum bu konuyu.
bızımkı ılk gunden berı 4-5 saat kaldı okulda ama

Kesinlille bilmeye hakkiniz var. Ozel okullarda genellikle gunluk bilgi kagidi olur, Ankaradaki cogu ozelde var bu. Bir listedir bu alt alta ana basliklar vardir ve "bugun yemegimi.......... (yedim yada yemedim yazilir)" uyku vs hakkindada bilgi verilir ogle uykusuna yatanlarda. Gonderdiginiz kurum yeni bir okul mu acaba? Cocuklari yedirip de menunun hazir olmamasi henuz cok sacma.

Şöyle diyim, geçen sene 24 kişi falandır sınıf. Bu sene sabahçı gurubun kesin 21 olduğunu biliyorum eski öğretmenin sabahçı olmasından dolayı da, bizim gurubu tam bilmiyorum. Geçen sene bir de ağlayıp bırakanlar olduysa bence limit 30 kişidir ona göre dedim.

İnanır mısın daha gidip tanışamadım öğretmeniyle eşim tanıştı. Ben böyle biyonik anne gibi hissediyorum kendimi. Ama son 4 ctsi hep izin aldım gerçi senelik izinlerimden kesildi ammaa tabi olmayınca göze batıyor. Haftaya Salı da doktora gideceğim sabahtan, bu sefer okulu biraz daha ertelemek zorundayım. Çok üzülüyorum.

Canım biz iş dolayısıyla küçük bir yerdeyiz. Özel kreş yok. Geçen sene tam gün gönderen velilerden bazıları bir okula sabahçı bir okula öğlenci olarak gönderiyor. Ben şahsen yapamam bunu. Çocuk çok yıpranır diye düşünüyorum.

Özel kolej var bir tane o da ilk okuldan önceki gurubu alıyor bir tek.

Ama şimdi devlet de çok güzel gerçekten ya da okula bağlı bilemiyorum ama ben inanılmaz memnunum.

Anladım.benimkide devlete gidecek zaten.
ama fiziki yapısı burdaki özellere on basar.bir tane merdiven yok.alanı geniş.
ama tabi eğitimini bilemiyorum.materyal olarak özeldekilerin daha fazla avantajı vardır
diye düşünüyorum.yaşayıp göreceğiz.

özel sektörde izinlerde sıkıntı ne yazık ki.fazla göze batıyor.
ama en azından annen çok ilgileniyor kızınla sanırım değil mi?
iyi ki annen var yanında şansın.bizim kreş kurumun içinde sıkıntı yok ama
bende ilkokulda çocuklarını okula bırakıp okuldan alan annelere imreniyorum.

Ben kıyamıyorum cute tam gün. Evine doysun. Zaten 2 yıl sonra bitmek tükenmek bilmeyen bir maratonun içine girecek. Annem bakıyorsa kalan yarım güne, ben gerek yok diye düşünüyorum hep. Benim de arkadaşlarımın çocukları var 8-18:30 arası kreşte.. yani bakacak kimseleri yok mecburen veriyorlar da benim annem bakıyor yarım gün. O yüzden yarım gün aktivite yeter.

Kurum kreşleri daha güzel oluyor. En azından anne/babanın tanınmış olması etkiliyor ya da yanında bir şey olursa bakabilirsin vs gibi..

Benim babam vefat etti ya 3 ay önce. Annem evini Ankara’ya taşıdı bekar kardeşim orada çalışıyor. Annem de ptesi-Cuma arası bizde. 2 gün Ankara’da. Eşim benim ctsi çalışmıyor kıza bakacak ya da Başak da Ankara’ya gidecek. Hem de her yeni ortam yeni bir ufuk diyerek bu yolculukları destekliyorum. Bu sene yazı Ankara’da geçirdik bu nedenden dolayı, biz de denizli bir tatile gitmedik tabi. Ama çok faydası oldu kızım için. Hep değişik yerlere götürdüm. Bekarken Ankara’da yaşadığım zaman “ aman ne var burada” derdim. Küçük bir yerden gittikten sonra Ankara bana Paris geldi resmen.

pazartesi-cuma arası annem bizde deyince, aklıma hızlı tren maceram geldi.
ankara-eskişehir arasında bu şekilde gidip gelen torununa bakan o kadar anneanne-babaanne var ki,
trende sürekli hatta yan yana gidiyoruz diyebilirim.
anneannenin bakması büyük şans bence.oğlumada babaannesi baktı.44 aylık olacak işte başladığında.
keşke bende yarım gün verebilmiş olsaydım ya da 4 yaşından sonra verebilseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…