anaokunda wcde kapali kalmak

Ben tepkisinin fazla olduğunu düşünmüyorum.

Kardeşim ilkokul 1. sınıftayken arkadaşıyla sınıfta yalnız kalmış, üzerine tahta devrilmişti. Gözünü sıyırmış tahta, doktorlar çok şanslısınız demişti. Kardeşim 8 yaşındaydı düşün, tahtanın duvara sabitleyicilerinden biri çıkmış ve hocalar ilgilenmemiş. Tahtaya yazı yazarken üzerine devrilmiş.

Aynı şey değil, ama tuvaletin kapısı üzerine devrilebilirdi, lavabo düşebilirdi, ayağı kayıp Allah muhafaza ciddi anlamda yaralanabilirdi. Korktuğu için bayılabilirdi.

Benim annemde konu sahibi gibi ihmale gelemez. Kendisine haber verilmesini ister, ki okul yönetimi o olayda geç haber vermişti bize korkularından. Böyle şey olmaz.

Ayrıca anaokullarının büyük kısmında, özel kolej ve kreşlerde stajyer yardımcı ablalar olur. Çocuklara tuvalette eşlik eder. Okullar daha yeni başladı ve bu çocuklar 5 yaşında da olsa daha acemi. Evde tuvalet kullanmakla, okulda kullanmak aynı değil. Alışkanlıklar değişiyor, çocuk bocalayabilir. Alışana kadar yardımcı olmak gerekir.

Eğer konu sahibinin yerinde olsaydım bende tepki gösterirdim. Ki kadın buraya konu açmış, sıkıntısını anlatmış, gidipte öğretmeni dövecek değil, sakinleşeyim diye açmış konuyu. Ama bu gibi ihmaller nelere sebep olur bir düşünün. Bence küçümsenmeyecek bir durum bu.

yalnız neden bu kadar geniş konuşuyorsunuz.
nereden biliyorsunuz örnekteki cocukların evde iyi eğitilemediğini?
öğretmenlerinde bu tavrna sinir oluyorum illa bu kıyası yapmak zorundamısınız?
sinir olup gerilmenize gerek yok..nitekim ben tüm anne-babalar çok kötü hiç çocuk eğitemiyorlar demedim ki.. yazıyı anlayarak okuduysanız söylemek istediğimin çocuğun kişilik gelişimde anne babanın ne kadar rolü olduğuydu.. ve istinaden cevap yazdığı arkadaş tüm suçu okul ve öğretmene bulan bir yazı yazmıştı...ve ben konu sahibinin örnekteki çocuğunubaz alıp yazmadım...dediğim gibi benim de 2 çocuğum var..bazı şeyleri hem öğretmen hem de anne olarak sizden daha net görebiliyorum...bu yüzden belki de biraz geniş konuşuyorum

yanlış bilmiyosam geçtiğimiz hafta alıştırma haftası oldu anneleriyle babalarıyla okula geldi minikler..dediğiniz örnek çok problemli Allah korumuş kardeşinizi..bilmiyorum belki biz çok sert yetiştik..düştüğümüzde gelir bide annemiz kızardı..bu sebeple çok güçlü bireyler olduk..şimdiki çocukları kendimizle kıyaslamak ne kadar doğru bilemem tabiki..tabiki daha kötü sonuçlar olabilirdi Allah korusun ama tuvalet kapısında kalma mevzusu sonuçta atlatılmış bir sıkıntı olmamış bana göre büyütülmemesi gerekilen bir mevzu..belki konu sahibi büyütmemiştirde o anlık sinirle yazmıştır buraya bilemeyeceğim..ama fevri davranmaya lüzum yok diyenlerdenim..sizede saygı duyuyorum tabiki..

Sana bir şey diyeyim mi? Şu an çalıştığım şirkette görevli ablalar saat başı lavabo tezgahlarını siliyor. Nedenini sordum, kızım tezgahtan su yere akıyor, kayıp düşülebilir, o yüzden siliyoruz dedi. Koca koca insanlar düşüyor, çocuklar nasıl düşmesin?

Böyle öğretmen öğrenci olaylı konularda nedense kk daki bazı öğretmen bayanlar hemen hiddetleniyor,biz sizin hizmetcinizmiyiz olayına getiriyorlar ama bizlerin de anne olduğumuzu ve ne kadar hassas olduğumuzu ,en zayıf noktamızın çocuklarımız olduğunu unutuyorlar.biraz daha empati yapalım ,elbette çocukların peşinde koşun demiyoruz ,elbette heran gözünüz üzerlerinde olsun demiyoruz ama biraz daha hassas olursanız sorun kalmaz diye düşünüyorum.

siz yazınca yazma gereği duydum bende anaokuluna 2 sene gittim.wc ye giderken
benden büyük bir çocuğun beni wc ye kadar kovaladığını hatırlıyorum.korkumdan kapıyı kilitlemiştim.
aradan 30 seneye yakın geçmiş hala hatırlıyorum.Allah korusun başka bişey de başına gelebilirdi.

şu an duygularınızı anlayabiliyorum.. zaten öğretmen ve velileri de ben de bir kategoriye koymadım dikkat ettiyseniz.. sizin çocuğun tüm kişilik gelişimini sadece okul ve öğretmene yükleyen düşüncenize istinaden bir cevap vermiştim..ama siz düşünce çatışmasını 'rehber öğretmen olduğuma üzüldüğünüzü'belirterek kişiler arası çatışmaya çekmeye çalışıyorsanız yapabilecek bişey yok...iyi günler

yukarıdaki hanımefendi hem bir öğretmen hem bir anne olarak gayet sübjektif bir yorum yapsa bile karşıdaki sadece öğretmen diye saldıran velileri de anmakta yarar var bence..
Dipnot:öğretmen değilim.

Bence 5-6 yaşlarına gelmiş bir çocuk artık kendi öz bakım becerilerine sahip olmalı. Tuvalette kalmış olabilir bu çok büyütülecek bir olay değil, bunu insanin başına gelebilecek bir durum olarak çocuğunuza yansıtmalısınız. öyle bir durum ile karşılaştığında bağırarak yardım istemesini de öğrenmeli. Örnek veriyorum Oğlum 2 yaşında şimşek çaktığında gök gürlediğinde korkuyordu. Ben ona anlayabileceği bir dilde anlatıp korkusunu yenmesini sağlamaya çalışıyorum. Şimdi Gök gürlediğinde bulutlar çarpıştı yağmur yağacak diyor. Ama tabi çok kötü bir dönemdeyiz ben çocuğum 5 yaşına geldiğinde tuvalette kısa bir süre kaldı diye korkmam sanırım ancak çocuk tacizleri artık çok arttığı için yalnız olması beni korkuturdu. O yüzden öğretmen yardımcılarının takipte olması gerekiyor. Veya okulun tuvaletlerinin bakım onarımının iyi yapılmış olması ,kırık dökük olup olmaması bunlar çok önemli şeyler zamanında hatırladığım kadarıyla bir çocuk tuvalet lavabosu nedeniyle yaşamını yitirmişti .

Elbette fevri davranmayacağız. Ben olsam kızıma yansıtmam bu korkumu mesela. Ki konu sahibi de yansıtmadığını söyledi. Ama ihmalden korkarım ben. Bütün kazaların başı ihmaldir. Bir de üstüne haber vermemek daha beter. Elbette her şeye yetişemeyiz, olmamasını isterim ama eğer böyle bir olay yaşandıysa kızımdan önce okul yönetiminden ve öğretmenden duymalıyım. Kızım bana anlatmadan önce hazırlıklı olmalıyım ki onu yatıştırabileyim. Korku oluşmasın içinde.

Küçükken bir kere asansör de kaldım, hala kapalı alan korkum var. Tamam çocuklar asosyal olmaz, ama bu tip fobiler geliştirebilirler. Açıkçası anneyi suçlayanlara ve bu durumu önemsemeyenlere hayret ettim, hiç böyle bir yaklaşım düşünmemiştim. Lütfen üzerinize alınmayın, kötü anlamda söylemiyorum. Sadece ihmal nelere sebep veriyor biliyorsunuz, o yüzden söylüyorum.

estağfurullah hakaret içermeden her türlü tartışmaya girilebilmeli zaten..bende de klostrofobi var ,bilmiyorum başıma gelse belki bende sizinle aynı tepkiyi vereceğim ama şu an belkide davulun sesi hoş geliyor..kıssadan hisse benim için şu an çocuğa bir zarar gelmediyse tuvalette kalmayı normal karşılıyorum..çocukta belki sohbetvari anlattı ne olduğunu gün içinde diye..dedim ya demek ki anlık psikolojilere bakıyor bu durumlar.

de :) işte tamda bu sebepten dediğim gibi mutlaka yardımcı olmalı çocukların yanında .....

Ağlayarak anlattı diye hatırlıyorum ben, belki de başka bir konuyla karıştırdım. Ama çocuk çok korktum anne, yüzümü yıkadılar demiş. Belki de tuvalette kalınca ağladı ve elini yüzünü yıkadılar.

Diyorum ya madem oldu böyle bir olay, arayıp anlatsınlar. Anne de hazırlasın kendini, kızı anlatınca ona akıllıca anlatsın böyle şeyler olabilir diye. Korkmamasını, olağan bir şey olduğunu söylesin. Bir daha olursa nasıl davranacağından bahsetsin vs.

Ama okul yönetimi saklayınca, anne de farklı bir izlenim oluşur. Ne oldu da sakladılar diye düşünür. En azından bende konu sahibi gibi düşünürdüm.

ben ilk sayfadaki yorumlarına baktım sadece çocuğun aklı çıktıysa ve bildirilmediyse tabiki yönetimde kabahat var..sonuçta bu çocuklar küçük..bu sebeple bende tepki veririm kesinlikle böylesine tepki vermeyecek insan yok..fakat çoğu kişi ben gibi ilk sayfadaki sinirle yazılan bir kaç satırlık ifadeye göre yorum yapıyoruz yani yaptık..neyse sonuç olarak zaten olay bağlanmıştır bir şekilde üzerinden gün geçti ne de olsa ..bir daha olmaz inşallah.

Haklısın canım, umarım tekrar yaşanmaz.

Siz benim ilk yazdığım yazıdaki "bazı öğretmenler" kısmını gözünüzden kaçırmış olmalısınız, bütün öğretmenler demedim bazı öğretmenler dedim,üzerinize alınmanıza gerek yoktu. :)

"bugüne kadar saatlerce görüştüğüm halde hiç bi çocuğun hayatında veya kişiliğinde ciddi değişmler yapamadım."
bunu okuyunca çok başarılı bir öğretmen olmadığınızı düşündüm o yüzden üzgün olduğumu belirttim.

Her neyse tartışmayı hiç sevmem size de iyi günler. Başarılar...

Oncelikle sakin olmanızı öneririm. Siz elin ayağım titriyor ama cocuguma yansıtmadığını desenizde çocuklar annelerin kaygılarını korkularını hissediyorlar buna emin olabilirsiniz. 2. Si ogretmenle konuşurken asla çocuğunuz yanınızda olmasin. Hem olayın büyük bir olay olduğunu sanmamasi hem de ola ki munakasa yaşanırsa şahit olmaması açısından.
Ogretmene önce olayı sormanizi bir de onun ağzından dinlemenizi tavsiye ederim. Eğer çocuk kilitli kaldığında yanında kimse yoksa ve okulun kapılarından kaynaklanan bir sorunsa evet kurum hatalı. Ogretmen tuvalette çocuğun yanında olamaz ama yardimci elemanın orda olması şart. Üstelik olaydan sonra çok agladiysa size bilgi vermeli öğretmen ki siz çocuktan dinlediginizde soğukkanlı davranıp normal odugunu cocugunuza anlatabilesiniz. Ama okulun ilk günleri o kadar yoğun oluyor ki atlamis demek ki. Yine de hata tabi ki. Umarım sorunu cozersiniz

Anne de değilim
Öğretmen de değilim
Kapı arızalı olabilir vs...
Ancak ihmal olduğunu kimse inkar edemez
Öğretmen ya da yardımcılar çocukların tuvaletteki temizliği ile ilgilenmek zorunda değiller ve zaten ilgilenilmesin de bir çocuğun özel bölgesine annesinden başka kimse dokunamamalı ama çocuğu tek başına bırakmak doğru değil. Ana okulları, okula hazırlıklar derken çocukların dış dünya ile tanışmaları çok erkene çekildi, bizim zamanımızda 7 yaşında başlanırdı okula ve tabi sorun bu kadar fazla olmuyordu. Ama şu an ki durumda okuldaki idarecilerin, öğretmenlerin, yardımcıların adı her ne ise tüm çalışanların çok dikkatli olmaları gerekiyor. 5 yaşında ya da 3-4 yaşında fark etmez yalnız bırakılmamalı, bu sorumsuzluktur.

Konu sahibine her konuda hak verdim. Okulla görüşmeli, ihmelleri dile getirmeli.

Ancak bir konuya takıldım kaldım. Yardımcı abla tabi ki tuvalete kadar eşlik etsin ama kızınızın tuvalet sonrası temizliğini yapmasın. 5 yaşında bir çocuğun bu temizliğini siz de yapmayın hatta. Psikolojisinden, kişilik gelişiminden dem vurup kişisel temizliğini hiç tanımadığı, aileden olmayan birine yaptırmak çok çelişkili. Bırakın kendi yapsın, önceleri tam yapamasa da zamanla öğrenir. Çok tehlikeli bir şey bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…