- 30 Eylül 2018
- 1.470
- 1.899
- 53
- Konu Sahibi TeRaPi oRDusU 03
-
Selamlar.büyük kızım aralikda 4 buçuk yaşına girecek.eylulde ikinci kizim doğdu.2 aylik şuan.okullar tam doguma denk geldiği için arada kaynadı yazdiramadim anasınıfına.simdi yazdirsam geç mi sizce sonra katıldığı için arkadaşlarıyla arasında sorun olur mu dışlanır mı acaba?
Çocuk şöyle der
Kardeş geldi beni evden sepetlediler
Çok teşekkür ederim.cok açıklayıcı yazmışsınız.TeRaPi oRDusU 03 Uzun yıllardır okul öncesi kurumlarda öğretmen ve idareci olarak çalışıyorum.
Velilerimize her zaman büyük çocuğu,kardeşi doğmadan anaokuluna başlatmalarını tavsiye ederiz.
Aksi takdirde büyük çocukta 'annem evde kardeşimle kalıyor,beni okula gönderdiler' düşüncesiyle kıskançlık tetiklenebiliyor.
Bunun planlaması önceden yapılsa daha uygun olurdu.
Çeşitli sebeplerle yapamamışsınız,olsun,
bundan sonrasına bakalım.
Çocuklar okula sonradan başlayan arkadaşlarını dışlamazlar, sadece grup dinamiği oluştuğu için kızınız aralarına dahil olmakta biraz zorlanabilir,öğretmenin desteğiyle bu sorun aşılır.
Kızınız okula gitmekte istekliyse önce haftada
3 yarım günle başlatıp,kızınızın tepkisine ve uyumuna göre 3 tam güne,sonra da duruma göre 5 güne çıkarabilirsiniz.
5 gün giderse akşamları saat 16:00 gibi alın,çok uzun saatler kalmasın okulda.
Okuldan geldikten sonra da mutlaka 15-20 dk birebir zaman geçirmeye dikkat edin.
Süreçte danışmak istediğiniz bir şey olursa memnuniyetle yardımcı olurum.
Her şey gönlünüzce olsun.
Kızım 2014 haziran doğumlu.kayidi çıkmadı.istege bağlı küçük oldugu icinkızınız kaç dogumlu hangi ayda doğdu anasınıfı kaydı çıktı mi bi okulda?
Haklısınız bide o var tabi lBence eylülde başlatın. Hem kardeşi yeni doğmuş,hem hastalık mevsimi.
Sizin cocugunuz 4 yas grubuna gidicek. 4 yas grubu oyun agirlikli zaten. Bence gonderebilirsiniz. Misal 2. Donem kayitlarindada bir kac cocuk gelir cogu zaman.Kızım 2014 haziran doğumlu.kayidi çıkmadı.istege bağlı küçük oldugu icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?