• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

Öğretmen 5 e çeyrek kala gelin demiş, saatinde git işte sevgili konu sahibi. Yok 5 te çıkıyorlar defalarca anlatmaya çalışmışsın, o saate göre kendini ayarlayacaksın. Benim kızımında çıkışı 5.30 ama 5.10 gibi alıyorum. İcerdeki o karmasayı bizzat görüyorum hiç sorun etmedim.
Bir de öyle bir anlatmışsınki yok zaten yemek saati yok park öğretmen bir şey yapmıyora getirmişsin.O yemek saatinde bile çocukları organize ediyorlar, valla ben bir tanesine zor bakıyorum o kadar küçük çocukla anasınıfı ve sınıf öğretmeni meslektaşlarıma sabır diliyorum.
Bir de hastalık okula kreşe yeni başlayan çoğu çocuk ilk 2 ay hep hasta olur zaten, mikrop ve kalabalıktan kaynaklanıyor.E çocuklar küçük bulaş riski de çok oluyor haliyle. Şuan tam mevsim geçişi, salgın çok. Ben ve kızım da okul başladı kendimize gelemedik.
Etkinlik konusuna gelince sınıfta ne yapıldığına dair nasıl böyle kesin konuşuyorsun anlamadım ama benim kızımın öğretmeni sağolsun foto atıyor.. He memnun değilsen al, kafana uyan özele falan ver.

Sonucta mesaisi bitiyor kaca kadar beklesin ki kadın..hangi meslek mesai saatinin disinda bekliyor hatta erken bile cikiyorlar.bahane bularak yalan soyleyerek niye gec alsın 🤷🏻‍♀️
14 yıldır aktif çalışıyorum mesai saatinde çıktığım sayılıdır.
Ve bundan şikayet etmem kendim inisiyatif kullanarak yaparım bunu.
Saatlerden bahsedilmiyor 15 dk dan bahsediliyor.
Kimse 15 dk var diye bu şekilde davranamaz. Ayrıca okullarda ki öğretmenlerin çıkış saati ders bitimi ile değildir.

Mesleğine saygısı olanın bunu sorun etmesi çok anlamsız..

Herkes aynı saatte gelemez ki.
Kızım 4.sınıf anaokulundan beri ben bırakip ben alıyorum,yeri geliyor erken gidip bekliyorum/bekledim yeri geliyor 5-10 dakika geç kaldım(trafik)her zaman veliler oluyordu gec kalsamda. Mümkün değil aksi zaten. 15 dakika erken almak herkes için mümkün değil, 5-10 dakika da gecikme dogaldir. Bu kadar büyütülecek bir sorunmu bilemedim. Kim dakikası dakikasina işinden çikıyor,çıkabiliyor ki.
Ayrıca bu havada ne alaka bahcede kalmalari. Yakındır hepsinin teker teker hastalanması. Hava aşırı soğudu. Ben oğlumla kızımı almaya gidiyorum tam dakikasında iniyorum arabadan ki üşütmesin. Ne kadar az beklesek kar diye.
Bilemiyorum bence saçmalamış. Her gün geç kalırsınız size diyebilir erken gelin diye ama sürekliliği yoksa bence sorun edilmemeli.

Öğretmen 5 e çeyrek kala gelin demiş, saatinde git işte sevgili konu sahibi. Yok 5 te çıkıyorlar defalarca anlatmaya çalışmışsın, o saate göre kendini ayarlayacaksın. Benim kızımında çıkışı 5.30 ama 5.10 gibi alıyorum. İcerdeki o karmasayı bizzat görüyorum hiç sorun etmedim.
Bir de öyle bir anlatmışsınki yok zaten yemek saati yok park öğretmen bir şey yapmıyora getirmişsin.O yemek saatinde bile çocukları organize ediyorlar, valla ben bir tanesine zor bakıyorum o kadar küçük çocukla anasınıfı ve sınıf öğretmeni meslektaşlarıma sabır diliyorum.
Bir de hastalık okula kreşe yeni başlayan çoğu çocuk ilk 2 ay hep hasta olur zaten, mikrop ve kalabalıktan kaynaklanıyor.E çocuklar küçük bulaş riski de çok oluyor haliyle. Şuan tam mevsim geçişi, salgın çok. Ben ve kızım da okul başladı kendimize gelemedik.
Etkinlik konusuna gelince sınıfta ne yapıldığına dair nasıl böyle kesin konuşuyorsun anlamadım ama benim kızımın öğretmeni sağolsun foto atıyor.. He memnun değilsen al, kafana uyan özele falan ver.

Benim demek istediğim neden 5e çeyrek kala alayım değil. Mesela ben diyelim ki 5e 10 kala aldım. Bitiş saati 5 olan ders için yine de erken almış oluyorum zaten. Ve erken almış olmama rağmen neden FIRÇA YİYORUM?

Evet eve sadece sünger Bob boyaması geliyor. Çocuk en ufak bir şey öğrenmedi daha. Ayrıca burda bir çok değişik etkinlik yapıldığını söyleyen veli oldu. Bu veliler etkinlik yapıldığını nerden biliyorsa ben de yapılmadığını anlayabiliyorum. Malzemeler de duruyor.

Yemek evden hamur işi tarzı isteniyor çocuklar elde yesinler diye. Zaten o da olduğu gibi geliyor. Bu farklı bir konu.

Yani siz diyorsanız ki ben bu mevsimde montsuz oynatırım dışarda kendi çocuğumu ok.

Kısacası benim anladığım okul hiç bir durumda hata yapamaz. Hiç bir zaman veli haklı olamaz. O zaman rahatladım çünkü İsviçre standartlarında eğitim sistemimiz var anladığım kadarıyla.

Evet özele de yollarım sorun yok ama eğitim sadece parası olan için olmamalı. Ben nerde olursa olsun ayrıcalık istemiyorum sadece oğluma yaşı gereği bir şeyler katmasını istiyorum okulun. Mesela yukarda yazılmış hayvanlar gününde sokak hayvanları için mama verilmiş. Bu tarz eğitici şeyler istiyorum. Örnek yazdım bunu. Yani her bu tarz eğitici şeyler sadece özelde varsa bir şey diyemiyorum bu sisteme...

14 yıldır aktif çalışıyorum mesai saatinde çıktığım sayılıdır.
Ve bundan şikayet etmem kendim inisiyatif kullanarak yaparım bunu.
Saatlerden bahsedilmiyor 15 dk dan bahsediliyor.
Kimse 15 dk var diye bu şekilde davranamaz. Ayrıca okullarda ki öğretmenlerin çıkış saati ders bitimi ile değildir.

Mesleğine saygısı olanın bunu sorun etmesi çok anlamsız..

Yok bizimki son öğrenciyle beraber çıkıyor. Zaten son 1 saat olan park saatinde çantası kolunda bekliyor 🙂 5e 3 kala gelip fırça yediğim gün oğlum son kalan çocuktu. Biz ayakkabıları giyerken hemen fırladı çıktı bizden önce 🙂 ben gerekirse yarım saat önce de gelirim sorun yok ama bu tavır beni rahatsız ediyor. Bir de bir çocuğa inşallah baban yine 5te gelmez diyordu bir gün. Yani garip geliyor bunlar bana.

Sizin gibi velilerden allah korusun. Cocuk ne dersi yapacak o yasta tam olarak. Integral cözmüyor herhalde. Oyun onun dersi zaten. Yarım saat de erken çıkın evden bir zahmet. Ben ogretmen olsam velilerle muhatap olmam. Toplantidam toplantiya sadece. Ne bu yaa , çok istiyorsan çocuk o kucümsediginiz 5 saat harici hep evde. Evde verin istediğiniz eğitimi

Yok bizimki son öğrenciyle beraber çıkıyor. Zaten son 1 saat olan park saatinde çantası kolunda bekliyor 🙂 5e 3 kala gelip fırça yediğim gün oğlum son kalan çocuktu. Biz ayakkabıları giyerken hemen fırladı çıktı bizden önce 🙂 ben gerekirse yarım saat önce de gelirim sorun yok ama bu tavır beni rahatsız ediyor. Bir de bir çocuğa inşallah baban yine 5te gelmez diyordu bir gün. Yani garip geliyor bunlar bana.

Ben birseyi merak ettim yarim saat gec giriyor demissiniz onun sebebi nedir

Sizin gibi velilerden allah korusun. Cocuk ne dersi yapacak o yasta tam olarak. Integral cözmüyor herhalde. Oyun onun dersi zaten. Yarım saat de erken çıkın evden bir zahmet. Ben ogretmen olsam velilerle muhatap olmam. Toplantidam toplantiya sadece. Ne bu yaa , çok istiyorsan çocuk o kucümsediginiz 5 saat harici hep evde. Evde verin istediğiniz eğitimi

Ben algoritmadan başlasın istiyorum 🙂 Ben sanırım yanlış anlaşıldım.

1 aydır her gün ayıcık resmi boyuyor oğlum. Bu başlıkta bir çok örnek verildi yapılan değişik etkinlikler hakkında. Kendim de çocuk gelişimi mezunuyum az çok biliyorum yapılabilecek şeyleri. Her gün sadece fotokopiden boyama yapılıyor. Veya günlük hayata dair hiçbir şey öğretilmiyor. 1 ay boyunca her gün boyama kuru kalemle. Başka veliler de çocuklarının sıkıldığını söylüyor boyamadan.

Yarım saat geç giriliyor. Boyama. Yemek. TV. Park. Erken çıkış. He bu arada parkta buz gibi havada mont olmadan atlet don dışarda oynama. Evet anaokulu buysa ben evde yaptırırım bunları. Ama değişik eğlenceli etkinlikler yapılamaz mı yani?

Ayrıca benim demek istediğim neden 5e çeyrek kala alayım değil. Mesela ben diyelim ki 5e 10 kala aldım. Bitiş saati 5 olan ders için yine de erken almış oluyorum zaten. Ve erken almış olmama rağmen neden FIRÇA YİYORUM? Sorun yok ben 1 saat önce de alırım beni rahatsız eden bu tavır. Öğretmen park saatinde kapıyı kapatıp çanta kolunda bekliyor. Bir gün bir çocuğa inşallah baban yine 5te gelmez dedi. Çocuğu bu şekilde utandırmaya ne hakkı var???

Kreste robotik kodlama, drama, yaratici montessori etkinlikler ve doga gezileri olmali. Evet bunlar olunca bi tik pahali oluyorlar ama onkar icin calisiyoruz zaten. Imkan varsa alip duzgun bir yere verin derim.

Kreste robotik kodlama, drama, yaratici montessori etkinlikler ve doga gezileri olmali. Evet bunlar olunca bi tik pahali oluyorlar ama onkar icin calisiyoruz zaten. Imkan varsa alip duzgun bir yere verin derim.

Evet ona doğru gidiyor artık. Yapacak bir şey yok. Robotik kodlamayla ilgili ekstra araştırma içindeydim ben de bu ara zaten.

Hala saat için açıklama yapmaya çalışmanız cok garip bana göre, saat söylenmiş, saatinde orada olun işte.
Yemek konusu bizde de hep hamur işi gibi, anasınıfındaki yemek ana öğün değil bir ara yemek gibi düşünün. Orada çocuklar beslenmesini falan kendi çıkarıyor , kendi topluyorlar, çorba vb. şeyler zor olur, ev ortamı değilki peşinden biri koşturup yedirsin. Siz beğenmiyorsanız öğlen gitmeden ne istiyorsanız yedirin, beslenmesini de koyun yanına yerse yer yemezse yemez. Öğretmenin hazırladığı menüde benim kızımın yemediği çok şey var, hiç sorun etmek aklıma gelmedi.
Mont olayına gelince benim kız bıraksam kısa kolla gitmek istiyor, bizim park falan yok çok kısıtlı imkanlar, olsaydı da çoçuguma soylerdim çıkarken montunu giy ya da öğretmenine rica et diye. Yine tutup öğretmeni suçlamak aklıma gelmezdi gerçekten.
Ben eşyalarına da bakmıyorum kullanmış kullanmamış mı diye , ki ben aynı okulun branş öğretmeniyim daha hiç sınıfına girmedim kızımın, diğer velilerde girmiyor çünkü..
Gerçekten iyiliğiniz için söylüyorum bu şekilde sadece kendi kendinizi yer bitirirsiniz, yemektir monttur. Siz saatinde gidin, etkinlik için de biraz gözlemleyin, hoşunuza gitmiyorsa alın..

1 aydır her gün ayıcık resmi boyuyor oğlum. Bu başlıkta bir çok örnek verildi yapılan değişik etkinlikler hakkında. Kendim de çocuk gelişimi mezunuyum az çok biliyorum yapılabilecek şeyleri. Her gün sadece fotokopiden boyama yapılıyor. Veya günlük hayata dair hiçbir şey öğretilmiyor. 1 ay boyunca her gün boyama kuru kalemle. Başka veliler de çocuklarının sıkıldığını söylüyor boyamadan.

Yarım saat geç giriliyor. Boyama. Yemek. TV. Park. Erken çıkış. He bu arada parkta buz gibi havada mont olmadan atlet don dışarda oynama. Evet anaokulu buysa ben evde yaptırırım bunları. Ama değişik eğlenceli etkinlikler yapılamaz mı yani?

Ayrıca benim demek istediğim neden 5e çeyrek kala alayım değil. Mesela ben diyelim ki 5e 10 kala aldım. Bitiş saati 5 olan ders için yine de erken almış oluyorum zaten. Ve erken almış olmama rağmen neden FIRÇA YİYORUM? Sorun yok ben 1 saat önce de alırım beni rahatsız eden bu tavır. Öğretmen park saatinde kapıyı kapatıp çanta kolunda bekliyor. Bir gün bir çocuğa inşallah baban yine 5te gelmez dedi. Çocuğu bu şekilde utandırmaya ne hakkı var???
Bence siz gayet net bir şekilde ne istediğinizi anlatıyorsunuz. Ben burada siz kendinizi bu kadar çok anlattıkça ısrarla anlamayanlara, sürekli " ben çocuğuma tembih ediyorum, erken alsanız ne olur, siz öğretin, siz yapın" diyenleri anlayamıyorum ve inanmıyorum. Size yapılan muamele onlara yapılsa en başta onlar kıyameti koparır.

Rotasyona tabi olduğum için sürekli gezmek zorunda okduğumdan ve kızım 2 yaşından beri anaokullarında okuduğundan o kadar farklı öğretmen profili tanıdım ki...Şahit olduğum şeylerden sonra maalesef bu eğitim sistemine güvenmediğim için kızımın tüm eğitim öğretim ihtiyacanı kendim karşıladım. Kızım 1.sınıfın ikinci dönemindeyken doğu görevime gitmek zorunda kaldım. Oradaki ilkokulda sınıflar 10 kişiydi. İçimden özel okulda bile böyle sınıf mevcudu yoktur diye sevinirken, o naif, tatlı mı tatlı görünen ilkokul öğretmeninin kızım haricindeki diğer çocukları sürekli dövdüğünü, hakaretler ettiğini söylüyordu kızım. İlk başta inanmak istemedim ama kızım ilk kez böyle şeyler anlatıyordu.Bir veli çocuğuna darp raporu almıştı. Kızım da öğretmenin o çocuğu dövdüğünü gördüğünü söylüyordu. Veliye diğer hiç bir veli destek olmadı. Yalnızca ben kızımın anlattıkları doğrultusunda ifade verdim. Ama tabi diğer tüm çocuklar da kızımın anlatımını doğrulamış.Daha sonra öğretmen kızıma psikolojik baskı yapmış. Çocuğum çok etkilendi okula gitmek istemedi ve gitmedi.Bu arada 1.sınıfta Bilsem'i genel yetenek alanından kazanmıştı. Kızım 6 yaşındayken haklının yanında yer alıp dürüst davrandığı için cezalandırıldığını anlamıştı.

Olması gerekenlerin olmaması karşısında açtığınız konuyu farklı yönlere çekenler için söylüyorum ki, madem öyle, veliler çocuklarını sağlıksız beslensin, televizyon izlesin ya da üşüterek hasta olsun bir de üstüne öğretmen kaprisi çeksin diye mi okula göndersin? Yine çocuklara bu muameleyi gösteren öğretmene hepimiz tarafından ödenen vergilerden maaş mı ödensin? Müfredatın uygulanmasını istemeniz, sağlıklı beslenme öğünü ve mevsim şartlarına göre giyinme ile mesai saati sonunda çocuğunuzu alma isteğinizde nasıl bir sorun olabilir. Bir kereye mahsus istem dışı 15 dk geç kaldığınızdaki tavırdan hoşlanmadığınızı beyan etmeniz karşısında sanki kasıtlı olarak hep geç kalma isteğinde bulunmuşsunuz gibi cevap yazanların algısında sorun var bence.

Bu arada ben de bir kamu kurumunda idareceyim. İşini düzgün yapan memur sayısı maalesef ki çok çok az.Hiç bir amir de işini yetiştirmek için 15 dk geç çıkılmasına karışmaz. Hangi idareci çocuğun velisini 15 dk bekledi diye öğretmene kızacak? Bildiğim kadarı ile bu tip durumlar için de nöbetçi öğretmen oluyor zaten. Nöbet tuttuğu için de nöbet ücreti ödeniyor.

Bu nedenlerle bence kasıtlı yorumlara bence artık cevap vermeyin. Kim nasıl istiyorsa öyle anlıyor.

Eskiden konu ve unite vardı, artık yok. Temalarin da hicbir onemi yok. Onemli olan kazanim ve kavramlar, o da istenilen sekilde verilebilir. Dergi setlerine başlanmamis olabilir. Henüz yeni oturdu kurallar ve duzen. Aslinda dergi setleri uygulaması bile güncel bir uygulama değil ☺️ belki oglunuz anlatmayi tercih etmiyordur bilemem ama cizgi film ve boyama kagidi sistemi yeterince sorunlu zaten. Bu sekilde anlattiginizda mesai saati dolsun da gideyim, çocuklar da olabildiğince sabit dursun diyen bir öğretmen canlandi gözümde. Bilmiyorum eğer öyleyse cocuk dunyasina aykırı. Ancak okul her yaptigini paylaşmak zorunda da degil, oyle bir beklentiye de girmemek lazım. Cunku maalesef surekli paylaşım yapıldığı icin yapmayanlar etkinlik yapmamis sayiliyor. Eger söylediklerinizden eminseniz, cocugunuz mutsuzsa ve görüşmeleriniz sonuçsuz kaliyorsa kurum değistirmek dışında yapabileceginiz bir şey kalmıyor. Ama ozel devlet olarak ayirmayin, cunku bu bir genelleme degil, ogretmen ve kurumla alakalı. Ben de devletteyim, ancak bu uygulamalara -eger böyleyse- tahammul edemiyorum. Okulumuzda da kimse boyle bir uygulama yapmıyor.
Tüm cevaplarınıza bayıldım.Yapılması gerekenleri o kadar güzel ifade etmişsiniz ki... Öğrenci ve veliler sizin gibi öğretmenleri olduğu için çok ama çok şanslı. İnşallah benim çocuklarım da hayatları boyunca sizin gibi vizyonu geniş, işini hakkıyla yapan öğretmenlere denk gelir. 🙏👋

Medeni cesaretinizi toplayıp, yaşadığınız ve burada yazdığınız sorunları öğretmeninizle konuşun. Diğer velileri ve toplantıyı beklemeyin.

Benim kızım da devlet anaokulunda, sınıflar 15 kişi ve okul açıldığından beri yapılan etkinlikleri sayamam bile. Karagöz-Hacivat gösterimi ile gölge oyunu ile tanıştılar,yerel bir grubun bir konseri,animasyon ekibi geldi vs vs. Ödevlerden anladığım kadarıyla akademik çalışmalar da yaptırılıyor,kesme,çizgi çalışması,bu hafta 2 rakamını çalışmışlar mesela.Özel günlere özel çalışmalar bizde de oldu,hayvanları koruma günü mama paketlemesi gibi.Geçen gün muhabbet kuşu getirmiş öğretmeni sınıfa,renk partisi yapıldı.Öğretmenimiz elinden geldiği kadar video,resim atıyor.Şarkılar,oyunlar öğreniyor ve kızım çok mutlu. Okulumuzun fiziksel imkanları yerinde,konferans salonumuz,yemekhanemiz var yemek veriliyor biz ücretini ödüyoruz ve idare çok çok aktif şekilde çocukların gelişimini farklı açılardan desteklemeye çalışıyorlar. Acaba özele mi versem diye çok düşünmüştüm ama şu an o kadar memnunum ki verdiğim karardan. Demem o ki, iyi devlet okulları da var, biraz da şans sanırım. Bu arada sabahçı kızım,çıkış saati bizde de 15 dk önce,hatta daha erken alsanız da sorun değil demişti öğretmenimiz,etkinlikleri 11 buçuk olmadan tamamlıyorlarmış servisle gelen öğrenciler de olduğu için.Sınıfın temizlenmesi,havalandırılması içinmiş ve bu konuştuğum pek çok devlet okulunda böyleydi. Ben de öğretmen olarak çalıştığım için ders saatlerimin uymama gibi durumu ihtimaline karşılık idare ile konuştum ve geç kalma gibi durumlarımda bizzat ilgileneceklerini söylediler. Bence çok vakit geçmeden anasınıfı değil de bağımsız bir devlet anaokulu araştırıp gidip gezip bilgi alın, kafanıza uyan bir yer bulabilirsiniz umarım

İşte alt tarafi anasinıfı. Madem çocuk gelişimi mezunu olarak bu kadar bilgili oldugunuzu duşünuyorsunuz. Okulda ayicık boyasın siz de evde istediğiniz egitimi verin

Konu sahibi sabrınıza hayran kaldım.
Israrla saat mevzusunu açıklıyorsunuz.

Şimdi diyelim tapuda işimiz var. Mesai 5te bitiyor. Memurun 16.45 te çıkacağım, en son 16.45te vatandaş alınsın deme hakkı var mı? Varsa bilmiyor olabilirim.

Peki öğretmene bu konuda nasıl hak verdi üyeler ben anlamadım.
5te biten ders için 16.45te alın demiş öğretmen. Ne hakla?

Back
X