- Konu Sahibi miss_capraz
canım merhaba öncelikle tedaviye yeni başlayacaklar için Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum.bende merkez seçerken sizin gibi çok araştırdım çok soruşturdum.ve anatolyaya gitmeye karar verdim.ilk gittiğimde erkek infertilitesi teşhisiyle gittim anatolyaya. spermlerde hareket sorunu vardı.hakan bey beni muayene etti.herşey normal dedi.o güne kadar yapılmış hormon ve sperm testlerine baktı.birde kromozomlara bakalım dedi daha ilk görüşmemizde.tamam dedik ve eşim kromozom analizi için kan verdi.tam tedaviye başladık kromozom analiz sonucu belli oldu ve eşimin genetiğinde sorun olduğunu öğrendik.yumurtalar toplandı embriyolar oluştu ve eşimin genetik problemi olduğu için oluşan embriyolarımız pgt denen bir teste girdi.malesef hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.ikincide 1 sağlıklı embriyomuz bulundu ama tutmadı.3.de yine sağlıklı embriyo bulamadık.arkadaşlar malesef merkezlerin çoğunda tedaviye başlamadan genetik test yapmıyorlar.2-3 negatif sonuçtan sonra araşyırmayı tercih ediyor çoğu merkez.bu yönden çok faydası oldu hakan beyin.bu sorun anlaşılmamış olsaydı boşu boşuna sağlıklsız embriyolar transfer edilmiş olacaktı.3 tedavimde 1 defa transferim oldu.hakan bey sayesinde sorunun ne olduğunu biliyoruz.benimle birlikte anatolyada tedaviye başlayan çoğu arkadaşım şuanda hamile.pozitif sonucun alınmasının birazda problemin büyüklüğüyle alakalı olduğunu düşünüyorum.anatolya iyi bir merkez ama biraz pahalı.raporunuz varsa genart tüp bebek merkezinide tavsiye ederim fiyatları çok uygun çünkü.4. tedavimi yine anatolyada temmuz ayında yaptırmayı düşünüyorum Allah nasip ederse.ben zor bir hastayım bunu kabul ettim.ama umudumda var.benim için dua edin.Allah bu yolda emek verenlerin yar ve yardımcısı olsun.umarım yardımcı olabilmişimdir.sevgiler