Anestezi korkum

Nazla ne alakası var hanımefendi?
Sizin zorlukla mücadele etmiş olmanız konu sahibiyle ne kadar alakalı? Herkesin anestezi korkusu olabilir. Uyuyup uyanamamak,ameliyatla birşeylerin ters gitmesi vs. Bunlar gayet normal şeyler. Herkesin bu tip korkuları olabilir,bu size şımarıklık olarak gelmemeli. Siz gün aşırı anestezi mi alıyorsunuz? Hayret birşey yahu.

Konu sahibi,bende çok korkuyordum ama aldıktan sonra normal uyuyup uyanmış gibi hissediyorsunuz birşey olmuyor. Sadece hafif bir mide bulantısı oluyor o kadar.

banada anlattı başımda bekledi kafandakini sor

Ilk sezeryanimda benimde genel.anestezi idi acaba nasil olacak acaba uzun mu surecek korkuyodum haliyle gergin ve sinirliydim ama bismillahini cek sonrada bir nefes anestezi cek inan korktugun kadar yok anlamiyosun bile korktuguna degmez gecmis olsun

uzgunum cok nazlisiniz bu izlenim olustu bende

Saka mi bu? Iki sezaryen olmus biri olarak hala anesteziden korkarim bundan daha dogali ne olabilir? Sizin super otesi dayanikli olmaniz herkesin oyle olacagi anlamina mi gelir?

Konu sahibi, sikintili bir durum degil icin rahat etsin, on dan geriye sayarken 8 den sonrasini hatirlamiyorsun bile :)

Nazlı biride olabilirsiniz buraya takılmayın.
Herkes aynı olmak zorunda değil.
Siz nazlısınızdır ,buna laf edenler başka bi zayıf noktaya sahip olabilirler.
Herneyse ,ilk ameliyatsa korkmanız normal.
Ama sandığınız kadar korkulcak bişey olmadığını görceksiniz.
Ben doğumdan ölesiye korkardım,
Şimdi 5tane bile doğurabilirim.

Bu yasima kadar en az 10 kere narkoz yedim bende tam aksine cok seviyorum aliskanlik yapti herhalde saka bi yana korkulcak hic bisey yok derin bi uyku oh mis
Türkiyede ilk defa ameliyat olmustum 4 ay önce ve bir gün sonra kendime gelebildim okadar agir geldiki anlatamam bide kustum felan cok güzel degildi galiba orda baya agir narkos veriyolar

Gecmiş olsun, insallah güzel gecer ameliyatınız. Ben cok seviyorum anestezi ya bir kez ameliyat oldum.Allahım ne tatlı Bi uyku halidir o =) derin derin uyudum ameliyat süresi Boyunca.Çok Hosuma gitti.Amelyatlık bir durum olsa yine olurum kaygım falan oluşmadı hiç. Belki mideniz bulanır biraz sersem olursunuz o kadar ama belki de olmaz bunlar.

bu saatte kafama takılan bir şey sormak istiyorum . Ben 2 gün sonra Burun Estetiği olucam . Çok korkuyorum bu anestezi işleminden . Teşekkürler
Sağlıkla çıkın inşallah. .Kalbinizi ferah tutun..
Herşey hayalinizdeki ki gibi güzel olsun..

Korkmana gerçekten gerek yok uyuduğunu ve uyandığını anlamayacaksın anestezi burun ameliyatının en kolay ve keyifli kısmı asıl sonrası süreç başlıyor.
Tamponlarla sabır diliyorum sana.

iki kere ameliyat oldum. İlki çok zorluydu.
İkinciye ilkini aklıma getirmeden kimseye haber vermeden eşimle birlikte gittik. İlki gibi uzun sürdü ama operasyon çok iyi geçti.
Narkozu düşünme operasyon iyi geçsin.
Ameliyatlarım dışında da iki kere daha narkoz aldım.
Çok sakin olduğumu söylediler. Bazıları ilk 15 dakika çok kol bacak hareketleri yapıyormuş.
Narkozun etkisi inanın kişiden kişiye değişiyor.
İnşallah sizde benim gibi fazla etkilenmeyen gruptasınızdır.

5 ameliyat olupta anestezi komplikasyonlarından bi haber olmanızda bana komik geldi. İmzaladığınız anestezi kağıtlarını pek ciddiye almadınız sanırım.

Birincisi yanlış doz verilebilir böylece ya hiç uyanamaz ya da yeterli gelmediği için tüm acıyı hisseder. Belki vücudu kaldırmayacak vs vs.

uzgunum cok nazlisiniz bu izlenim olustu bende
Bence,yanlış düşünüyorsunuz. Bunun naz ile alakası yok. Bende ameliyattan ziyade, narkozdan korkuyorum. Panik atak sahibi birisi olarak, ameliyattan sonra gözlerimi acamamaktan korkuyorum. Bir çok kişiden, ameliyat sonrası sesleri duyduklarını ama gözlerini açamadıklarını duydum.İşte bu düşünceye sahip olduğum anda, kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum. Her insanın farklı korkuları vardır. Bence sizde ön yargılı davranmışsınız sanki biraz.
Özel değilse şayet, ne ameliyatı olacaksınız,öğrene bilir miyim? Gaziantep Üniversitesi diş hastanesinde bana da, çene ameliyatı önerildi ama korktuğum için, yanaşmadım bir türlü Sağ çenem, kulak hizasına kadar kesilip, kemiğe işlem yapılması gerekiyor. Genel anestezi dedikleri için, risk var mı diye sorduğum da, doktorun bir ihtimal de olsa, sinire denk gelme ihtimali var dedi. Korktum ve bir daha gitmedim. 1 yıldır beklemedeyim

Ben kan aldirmaktan bile korkarken canli canli sezaryen oldum ama unutamadim hala ruyama giriyor. Sirf bu sebepten baska cocuk dusunemeyecek gibiyim. Basa gelen cekiliyor maalesef

Canım benim Çene ameliyatı ile alakası yok sadece benim çenemin altında bi kitle çıktı cevizden biraz küçük dil köküne bağlıymış o alınacak. Aslında biz farkedeli 1,5 sene oldu ama tam doktora gideceğim vakit kaza geçirdim kalça ve bacağım eklem kemiğinden kırıldı ameliyat oldum 6 ay kadar yattım geçen kış ayağa kalktığımda gittim mecburen ve ameliyat dediler buna da. İlaçla tedavisi yokmuş ameliyattan başka çözümde yokmuş. Benim olacağım ameliyatı KBB dru yapıyor senin çene cerrahisidir sanırım.Benim ilk ameliyatım olmayacak ama bu sefer ki genel anestezi olmak zorunda olduğu için uyanamama korkusu var bende de. Yoksa birşey hissetmiyorsun zaten. Bir de doktorun iyiyse korkmana gerek yok sinirleri takip eden cihazlar varmış.

bu saatte kafama takılan bir şey sormak istiyorum . Ben 2 gün sonra Burun Estetiği olucam . Çok korkuyorum bu anestezi işleminden . Teşekkürler
Burun ameliyatlarinda verilen anestezi cok düşük doz oluyor endise etme.
Bu tavra bakilirsa ameliyatlarinizda yaninizda hic ama hic kimsenizin olmamasi gayet normal. Sasirmadim.

Öncelikle, Çok geçmiş olsun.
Benim hastalığımın teşhisini tam koyamadılar aslında.
Al çeneyi boydan boya açıp da, kemiğe işlem yapacağız dedi doktor.
3 tane alanında uzman olan, doktorlar yani doçentler baktı ve tam bir tanı koyamadılar. Son çare bu işlemi yapmaya karar verdiler. Ben hem kararsız kalmalarından dolayı, hemde genel anestezi almaktan korktuğum için, gitmedim tekrar

Ben geniz eti ameliyatı olmuştum genel anestezi seyi hatırlıyorum en son anesteziyi verdikleri o ağza getirilen maske gibi bisey var ya aa bu o dur iyice icime cekeyi...... orda film kopmuş

Iyice icime cekeyim de surdan geliyor ya bayılmaz da herşeyi hissedersem:))))

Ben de bir buçuk ay önce burun ameliyatı oldum.
Tahmininden kolay oldu ameliyat sonrası toparlanma surecim,mide bulantısı bile yaşamadım diyebilirim.
Asıl zor olan burnunun yüzüne kattığı değişik ifadeye alismakmis, ameliyat kısmı en kolayi inanın bana.
Tabi bünyeden bünyeye değişebilir ama çekeceğiniz fiziksel sikintilar kısa süreli olacak böyle düşünün.
Şimdiden geçmis olsun

Faydası olurmu size yada beni yadırgarmısınız bilemiyorum ama paylaşmak istedim 2 kez sezeryan oldum ikisinede genel anestezi ile oldum ve ben çok sevdim evet garip gelecek ama sevdim damardan bir ilaç veriyorlar en son ona kadar say dedi altıya kadar saydığımı hatırlıyorum sonra böyle tatlı bir uyku bastırıyor ve sonrası hiçlik uyanıncada öyle mutlu uyandımki sanki yıllardır uyumuşum gibi tatlı bir uyku gibi inşallah sizde sorunsuz atlatırsınız acil şifalar

Aslında anesteziden korkacak birşey yok tıp çok ilerledi herkes nasıl girip çıkıyorsa sende girip çıkarsın. Benim daha önce ki ameliyatım çok uzun süreceği için ve daha önce de yüksek tansiyondan ufak çaplı bi beyin kanaması atlattığım için spinal yaptılar. Zaten ameliyata girmeden önce bi dünya kan alıp test yapıyorlar ona göre anestezi doktoru karar veriyor herşeye. Benim durumum biraz farklıydı beni spinal yapmak zorunda kaldılar ama serumdan da Sedasyon verdiler o da genel anestezi gibi uyuttu baya beni ilk ameliyatımda çok korkarak girdim elim ayağım tiritreye titreye ama seni sakinleştiriyorlar içeride. Ve ben 4,5 saat ameliyat oldum spinal ile ama işte verdikleri sedasyonla ilk 2,5 saat uyumuşum sonra bi uyandım tekrar uyumuşum sonra bi daha uyandım bi baktım ameliyathaneden çıkıyorduk zaten sen zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun uyumuş ve uyanmış gibi oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…