• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ani kararimiz

nurella3449

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
197
181
103
36
Merhaba hanimlar size bi sey danismak istiyorum. 27 haftalik hamileyim. Tup bebekle oldu. Dogumum sezeryan olacak Allah nasip ederse. Konu su. Bizim 60 bin kadar birikimimiz var. Benim memleketimde 200 bine bi ev bulduk. Burda ayni evin degeri 700 800 bin. Bebek dogduktan 6 ay sonrada ben ise baslayacagim icin benim memlleketime tasinmaya ve bebege annemin bakmasina karar verdik. Bugun evi almk icin yola cikacagiz. Yazada taşınacağız. Ev anneme cok yakin. Odeme sekli elden taksit kredisiz. Tanidiktan alacagiz. Esim hic istemiyodu ama bebdgimiz bakicida buyumesin diye kabul etti. Birde zaten su an oturdugumuz yerde bakıcı ucreti 1300 1500 tl arasi. Kiramiz 1100. Aylik eve giren para 5 bin. Ben calismazsam bu para 2 bine dusecek ve gecinmemiz zor olacak. Sizce dogru bir karar mi verdik? Bebege en iyi annem mi bakar dogdugu zaman? Esim benim menleketimde kendini yalniz hisseder mi? Onun memleketine niye gitmiyosunuz kayinvaliden var derseniz. Kv baştan bana guvenmeyin ben bakamam dedi. Burde irdada alacagimiz ev gibi bi ev fiyati 400 bin civAri. Siz olsaniz benimle ayni seyi yapar miydiniz? Tek korkum esimin ailesi benim menleketime gelmesi konusunda ona tavir alacak. Bu durum esim ve benim iliskimi etkiler mi?

Bence kararınız doğru benim oğluma da annem bakıyor ondan başkasına emanet edemezdim eminin. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Kv tavır yapması saçma sonuçta ben bakamam demiş mi demiş. E siz de bakıcıya emanet edemeyeceğinize göre annenizin yakınına taşınmaktan başka çare zaten kalmıyor.

Eşinizin ailesi neden tavır alacaklar?
size faydası olmayanların duygularına düşüncelerine takılmayın
bizim hayatımız bizim kararlarımız der anlayana kadar tekrar eder yoluma bakarım
ödediginiz kira dan kurtulacaksınız eviniz olacak evladınız güvende olacak bunları düşünün eşinize olumsuz düşünceleri şimdiden aktarmayın
karşılaşmama olasılıgı var önyargılı oldugunuzu düşünebilir.
Evinizde huzur saglık eksik olmasın

İnşallah evi satın alırsınız ve huzur içinde oturursunuz kiradan kurtulmak çok büyük nimet emin olun ki...
Eşiniz ve siz gideceğiniz yerde işiniz hazır mı hazırsa eşinizin çevre edinmesi de uzun sürmez sıkıntı etmeyin. Bebeğinizi sağlıkla kucaklayın inşallah

İnşallah evi satın alırsınız ve huzur içinde oturursunuz kiradan kurtulmak çok büyük nimet emin olun ki...
Eşiniz ve siz gideceğiniz yerde işiniz hazır mı hazırsa eşinizin çevre edinmesi de uzun sürmez sıkıntı etmeyin. Bebeğinizi sağlıkla kucaklayın inşallah
Allah razi olsun insaallah. Ben memurum benim tayinimde sorun olmaz. Esimde ozel sektörde yine ayni isine devam edebilecek sadece il farkli olacak

Eşinizin ailesi neden tavır alacaklar?
size faydası olmayanların duygularına düşüncelerine takılmayın
bizim hayatımız bizim kararlarımız der anlayana kadar tekrar eder yoluma bakarım
ödediginiz kira dan kurtulacaksınız eviniz olacak evladınız güvende olacak bunları düşünün eşinize olumsuz düşünceleri şimdiden aktarmayın
karşılaşmama olasılıgı var önyargılı oldugunuzu düşünebilir.
Evinizde huzur saglık eksik olmasın
Allah razi olsun. Esimin ailesi bu tür seylerde cok karisirlar. Kadinin memleketine mi gidilir vs. Diyebilirler esime. Ama benim her zor durumumda annem kosar. Onu da artik pesimizden siruklemk istemiyorum. Bu bebege cok zor sahip oldugumuzzdan bizim icin mucize bebek. Onu annemden baskasina guvenemem zaten

Bence kararınız doğru benim oğluma da annem bakıyor ondan başkasına emanet edemezdim eminin. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Kv tavır yapması saçma sonuçta ben bakamam demiş mi demiş. E siz de bakıcıya emanet edemeyeceğinize göre annenizin yakınına taşınmaktan başka çare zaten kalmıyor.
Amin amin Allah basimizdan eeksik etmesin

Ben çok mutlu oldum çokta iyi olmuş anne gibisi varmı, benim kv çok meraklı ortak bakıyolar bi bıraksa anneme baktırcam, hepimiz benim memleketimdeyiz ama ailem başka şehirde olsaydı benim eşim gitmezdi aynı seninkilerin kafasından en iyisi olmuş hiç onlara bişey demeden alın eğer bende bakardım falan derse kv, zamanında bakarım deseydin dersin

Ailesinin vereceği ilk tepkide eşiniz sert çıksın ve siz istemediniz desin, sizde direk tepki gösterin,
En doğru karar

aslında herşey olumlu ilerliyor.bebeginiz size çok güzel gelmiş belli ki nasibi bol bir çocuk olacak. eşinizin işi sizin tayın olmanız evi uygun şartlar da ödemeniz annenizin size destegi bunlar güzel şeyler.
bırakın karşı taraf da böyle olsun.
onlara en güzel cevap sessiz kalmak muhattap almamak.
şimdi den aldıgınız kararlar hayrlı olan olsun

Esinizin ailesinin tavir alma hakki mi var ya? Hem kv ben bakamam demis hem de siz artik 3 kişilik bir ailesiniz, nerede yasayacaginizi onlara mi soracaksiniz? Esiniz de akilli olsun da tavir alirlarsa versin ağızlarının payini.
En iyi anne mi bakar bilmiyorum, burada neler görüyoruz. Bakıcı daha iyi bakabiliyor ama hayat standartlariniz acisindan dogru karari veriyorsunuz. Kendi eviniz olacak, bence bu cok guzel bir sey. Eger mutlu olamazsaniz ilerde tekrar degerlendirirsiniz ve tayininizi geri istersiniz.
Bebeginiz saglikla dogsun bu arada.:dua:

Keşke benim eşim de aynı şeyleri düşünse de benim memlekete gitsek... Aynı durumdayız annem bebeği bakar ve ev fiyatları çok daha düşük... Ama kocam asla batıdan doğuya taşınman diyor, halbuki asla bir mahrumiyet bölgesi değil. Siz doğruyu yapiyorsunuz

Oh, süper yapmışsınız valla ben sizin adınıza çok sevindim. Hem daha uygun fiyatlı bir yerde yaşayacağınız için maddi olarak rahat olacaksınız, hem anneniz yardımcı olacağı için daha az stresli bir anne olacaksınız, eşinize ve kendinize de vakit ayırabileceksiniz, hem kendinize ait eviniz olacak. Daha iyisi şamda kayısı imrendim size. Düzen bozmayacağım diye pahalı bir yerde, hem maddi kaygı hem bakıcıdaysa bebeğim iyi mi kaygısı, değilse tek başınızalığın stresiyle bence evliliğiniz daha kötü etkilenirdi. Umarım mutlu olursunuz yeni hayatınızda.

Back
X