• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ani kararimiz

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım su an su kararla senin yerinde olmayı çok isterdim eşinin kıymetini bil ailenin yanındasın bundan büyük servet mi olur ne mutlu sana

Denersiniz baktinniz alisamadi esiniz sogukluk olacak kiraya verir gelirsiniz eski yerinize.yatirim gibi bakin bence

Önceki konularınızı şimdi gördüm de,eşinizi ailenizin memleketine taşınmaya nasıl ikna ettiniz? Bir de eşinizin anne babasının ne diyebileceğine hiç takılmayın derim, konuşurlar konuşurlar susarlar, ne yapacaklar kulağınızdan çekip sizi kendi memleketlerine zorla mı götürecekler?:)

Cok guzel bi karar kv bisey dersede bakamam demeyi biliyorsan kabullenmeyi de bileceksin dersiniz

Arkadaslar kv ve kp konustuk. Ev konusuna gayet sıcak baktilar ama gitmemiz konusunda biraz soguklar. Ordaki evi kiraya verip buraya gelirsiniz diyorlar. Esimde ben cocuk icin gidip bi kac yil kalmak istiyorum dedi. Sonrasina bakariz dedi. Esim bu konuda cok sertti. Kesinlikle benim memlketime gelmek istemiyordu. Bebek esimi degistirdi. Onu dusunuyor. Tabi bide kiraciligin zorlugundan kurtulmk istiyor. Çünkü bi gun bile kira gec yatsa aninda arayan bi ev sahibimiz var. Istanbuldanda kurtulmak istiyor. Istanbulda yaşayanlar zorlugunu bilir. Esim normaldede gelir benim memleketime ama kv ve kp den cekiniyo. Onlari kirmaktan cok korkuyo.

Karar mantikli tabiki, cocuga sizden sonra en iyi anneniz bakabilir.. Madem ev fiyatlari da makul. Esinizin tarafina söz duşmez kv kabul etmedi yoksa oraya tasinacaktik dersiniz olur biter..

Merhaba hanimlar size bi sey danismak istiyorum. 27 haftalik hamileyim. Tup bebekle oldu. Dogumum sezeryan olacak Allah nasip ederse. Konu su. Bizim 60 bin kadar birikimimiz var. Benim memleketimde 200 bine bi ev bulduk. Burda ayni evin degeri 700 800 bin. Bebek dogduktan 6 ay sonrada ben ise baslayacagim icin benim memlleketime tasinmaya ve bebege annemin bakmasina karar verdik. Bugun evi almk icin yola cikacagiz. Yazada taşınacağız. Ev anneme cok yakin. Odeme sekli elden taksit kredisiz. Tanidiktan alacagiz. Esim hic istemiyodu ama bebdgimiz bakicida buyumesin diye kabul etti. Birde zaten su an oturdugumuz yerde bakıcı ucreti 1300 1500 tl arasi. Kiramiz 1100. Aylik eve giren para 5 bin. Ben calismazsam bu para 2 bine dusecek ve gecinmemiz zor olacak. Sizce dogru bir karar mi verdik? Bebege en iyi annem mi bakar dogdugu zaman? Esim benim menleketimde kendini yalniz hisseder mi? Onun memleketine niye gitmiyosunuz kayinvaliden var derseniz. Kv baştan bana guvenmeyin ben bakamam dedi. Burde irdada alacagimiz ev gibi bi ev fiyati 400 bin civAri. Siz olsaniz benimle ayni seyi yapar miydiniz? Tek korkum esimin ailesi benim menleketime gelmesi konusunda ona tavir alacak. Bu durum esim ve benim iliskimi etkiler mi?
Cok mantikli geldi bana hakkinizda hayirlisi olsun.. benim gordugum Esin ailesi ile ykin olmak iyi degil herkes sorun yasiyorum sizin memlekette huzurunuz olur be anneniz en iyi bakacak kisidir torununa.. esiniz alisana kadar biraaz destek olup alltan alin;)

Büyük şehirde hayat pahalılığı içinde çile çekmenin hiçbir anlamı yok.
Çocuğa anneniz bakacak, ev sahibide olacaksınız bir taşla iki kuş.

Kv ve kendi ailem ile aynı sehirdeyiz. Ilk evlendigimizde iki tarafa da eşit uzaklıkta bir yerde oturduk. Ama ben asla orada oturmak istemedim, resmen gozum yaşlı mecbur kaldım. Eşim de, nişan dönemi sıkıntı cikmasin, sonra tasiniriz dedi. 1.5 sene oturduk orada, sonra taşındık. Ailemle aynı siteye. Kv ile de yaklaşık 25 km aramiz, ayni şehir. Büyük kiyametler koptu. En son ben artık hastalandim, kaldiramadim, buna rağmen esim pes etmedi. Simdi geri adım atarsak, bundan sonra asla kendi kararlarimizi kabul ettiremeyiz dedi. Tasinali 3 yıl oldu bile, bir sekilde sular duruldu, aralar duzeldi.
Gereksiz uzattım. Kulağınızı tikamayi bilin ve yolunuza devam edin. Kv bana guvenmeyin demis zaten. Varsın oğlum icguvey oldu diye evinde aglasin.
Ama eşinizin kendini yaşadığı yere ait hissedip hissetmeyecegi cok önemli. Bunu mutlaka konuşun. Direk evin huzurunu etkileyecek birşey.
Burada çocuk bakimiyla ilgili annesiyle anlasamayanlarin yuzlerce konusu var. Bunu da iyice düşünün derim

hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
sizin koşullarınızda değerlendirince doğru bir karar gibi görünüyor.
Mutlaka eksiler artılar olacaktır.
Eşinizin ailenizle ilişkisi iyiyse, ilk yıllar için sorun olmaz.

ama zamanla erkekler sürekli eşinin ailesiyle olmaktan sıkılıyor. sanırım bunun için suçlayamayız, değil mi?

çocuklarına kendi annesi bakan, ailesine yakın oturan kadın arkadaşlarımın evliliklerinde gözlemlediğim şeyler bunlar.
gündeme gelmiyor bile.. sonuçta karısına hak veriyor adam. çocuğa bakılıyor, annede yemek yeniyor ya da anneden yemekler alınıyor. işte bir süre sonra evlilik sürekli kadının ailesiyle birlikte sürdürülen bir kurum haline geliyor.

şimdi bunları düşünmek için erken tabi.

Merhaba hanimlar size bi sey danismak istiyorum. 27 haftalik hamileyim. Tup bebekle oldu. Dogumum sezeryan olacak Allah nasip ederse. Konu su. Bizim 60 bin kadar birikimimiz var. Benim memleketimde 200 bine bi ev bulduk. Burda ayni evin degeri 700 800 bin. Bebek dogduktan 6 ay sonrada ben ise baslayacagim icin benim memlleketime tasinmaya ve bebege annemin bakmasina karar verdik. Bugun evi almk icin yola cikacagiz. Yazada taşınacağız. Ev anneme cok yakin. Odeme sekli elden taksit kredisiz. Tanidiktan alacagiz. Esim hic istemiyodu ama bebdgimiz bakicida buyumesin diye kabul etti. Birde zaten su an oturdugumuz yerde bakıcı ucreti 1300 1500 tl arasi. Kiramiz 1100. Aylik eve giren para 5 bin. Ben calismazsam bu para 2 bine dusecek ve gecinmemiz zor olacak. Sizce dogru bir karar mi verdik? Bebege en iyi annem mi bakar dogdugu zaman? Esim benim menleketimde kendini yalniz hisseder mi? Onun memleketine niye gitmiyosunuz kayinvaliden var derseniz. Kv baştan bana guvenmeyin ben bakamam dedi. Burde irdada alacagimiz ev gibi bi ev fiyati 400 bin civAri. Siz olsaniz benimle ayni seyi yapar miydiniz? Tek korkum esimin ailesi benim menleketime gelmesi konusunda ona tavir alacak. Bu durum esim ve benim iliskimi etkiler mi?

hem bakmazlar hem tavur alırlarmı diye düşünüyoruz var yaaaa

kürekle ağızlarına vurasım geliyor bunların ,

tavırda alırlar surat ta yaparlar kocanıda doldururlar herşeye hazırlıklı ol canım benımm,

ama senın izlediğin yol dogru al evini kiradan kurtul , kocanda bir zahmet cevaplarınıda versin diyecem ama çok zor.

Bence cok dogru bir karar vermissiniz. Hem ev sahibi oluyorsunuz hem de bebeginize anneannesi bakacak. Bakiciya emanet etmek hiç kolay degil. Mesela benim ablam onceden baska bir sehirde oturuyorlardi ve yigenime bakici bakiyordu. Simdi bizim bulundugumz sehre geldiler, annem bakiyor. Ablamdan daha iyi baktigi kesin:) cocuk cok mutlu annemin yanina gelirken. Onceden bakicinin gelmesini hic istemezdi. Anneannenin bakmasi super. Cocuk sevgiyle buyuyor. Bakici ne kadar sevgisini verebilir ki? Bir de babaannesi bakmayi kabul etmemis onlarin bir sey demeye hakki yok ki.

İstanbul da yaşam zor

ancak şu aşamada ev ve bebek bakımı odaklısınız

fakat o bebek 5 yaşına geldiğinde de aynı şehir cazip mi

örneğin okulları sosyal aktivitesi sineması çarşısı vs vs

büyükşehirde oturuyorum ama oğlumu yazın evine 10 dakika mesafede yüzme kursuna gönderdim mesela

küçük bir şehirde bu imkan olmayabilir ya da kreş vs imkanları nasıl

bir de açıkçası ben anneanne ya da babaanne yanında çok çocuk büyütmek taraftarı değilim

annenizi ve sizi tanımıyoruz tabii ama sizin alacağınız kararlara saygılı mı

ya da ne bileyim 4 yaşına kreşe gitsin dediğinizde olmazzzzz daha küçük ben onu koynumda büyüteceğimmmm der mi

bir de cidden merak ettim mesleğinizi

bu kadar garantili tayini olan ne olabilir ki

şimdi eski konularınıza da göz attım da

eşiniz burnunuzdan getirir bir süre sonra sanki

onun memleketinden İstanbul a taşınmak şimdi de ailenizin yanına taşınmak

annem çocuk bakacak vs vs diyorsunuz da sanki anneniz de pek dışarıda duracak bri tip değil

yani annem asla eşimin ili hakkında konuşamaz hatta benim işim hakkımda dahi yorum yapamaz

niye mi bilmediği, bu konularda cahil olduğu için mi hayır aksine bildiği ve birinin mesleği hakkında laf söylemenin haddi olmadığını düşüneceği için

hadi ev alalım annem bebeğe baksın benim tayinim çıksın zaten yarım gün eşim de yeni bir şehir yeni iş yeni bir aile ne yaparsa yapsın der gibi olmuş biraz

sağlıkla kucağınıza alın ama ne olur anneniz ile mesafenizi iyi ayarlayın yani özellikle bebekle ilgili kararlarda vs fikrini özellikle eşinizin yanında çok belirtmesin

nasıl kv nin sözleri gelinlere batıyorsa kız annelerinin ki damatlara batar

olan olmuş kararları vermişsiniz. bu saatten sonra evliliğinin etkilenmemesi için yapman gereken tek şey annene çocuk bakımı dışında hayatını da taşımaman. yani işten gelip kolaylık diye yemeğini annende yemeyin, orada çok çok vakit geçirmeyin, sık sık eşinle başbaşa vakit geçirin hatta yakın illere gezmeye gidin. ilk 6 ay pek olmaz ama sonrası olur bu gezmeler geri kalmayın. ve de evinizde mümkün mertebe çekirdek ailenizle kalmaya çalışın ki kimse de laf diyemesin.

Evi aldık arkadaslar. En azindan uygun fiyata guzel bi ev aldigimiz icin su an mutluyuz. Tayin konusu hemen olmuyor zaten en erken ağustosta. Ben evliligimde huzursuzluk olaxagini anladigim zaman gitmem memlkete zaten. Orayi kiraya verir burda kiramizi öderiz.

Back
X