- 15 Şubat 2013
- 26.422
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.401
- 798
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
Aman demin de askeriye örneği veriyodunuz siz pöykürerek gülmeye devam edin bence okumadım bile valla ne yazdıysanızYaptığı iş nasi hic olabilir ya, şoför ben burda kalp krizi gecirsem açılın ben doktorum diyebiliyo mu? Bazi meslekler o grubun içinde beyindir, o kisi orda olmazsa olmazdir, geriye kalan herkesin varligi aslında doktorun yaptığı işin etrafında döner, doktor yoksa ambulans şoförü hiç, ama doktor gene doktor, o hasta o hastaneye taksiyle, özel arabayla da gelmis olabilir, hadi kurtarsin adami bakayım ambulans şoförü, ekip işi eyvallah ama doktor olmak senelerin emegi, calismasi, bilgisi, sorumluluğu, şoförde var mi bu donanım? En azindan buna istinaden saygi duyulup öyle hitap edilmeli, cok mu zor anlamak? Bu mesleği böyle siradanlastirmak bana göre cehaletten baska bisey degil. Sonra acilde millet doktorun kafasini kırıyor.
Şimdi bizim de bayramımız var da.Asıl,ilk olan 14 mart tıp bayramıydı.Sonra herkes bir günü bir bayram yaptı.17 şubat dünya kediler günü bile var.Ben 14 mayıs olarak kopya çektiğimizi düşünüyorum.Ben de bazı sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını sahiplenme çabalarını anlamıyorum. 14 Mart Tıp bayramıdır deyince de sanki hakaret edilmiş gibi tepki veriyorlar.
Hiçbir hekimin hemşireler gününü, ebeler gününü sahiplendiğine şahit olmadım ama konu Tıp bayramı olunca bir sahiplenme hevesi geliyor bazılarına.
Ay sana cevap vermedim bile farkindaysan he canimAman demin de askeriye örneği veriyodunuz siz pöykürerek gülmeye devam edin bence okumadım bile valla ne yazdıysanız
GitmeeeeBen gidiyorum sinirlendimhoşçakal lattesiz, hastaneye dönerim yerinde olsam, zaten donucen anladığım kadarıyla, az dış sıkını
Kedi kırmızı cizgim lütfenŞimdi bizim de bayramımız var da.Asıl,ilk olan 14 mart tıp bayramıydı.Sonra herkes bir günü bir bayram yaptı.17 şubat dünya kediler günü bile var.Ben 14 mayıs olarak kopya çektiğimizi düşünüyorum.
Her tarafından ego kokuyor.Ben kendimle çelişmiyorum siz her yorumu kendi doğru diye düşündüğünüz kalıba uydurmaya çalışıyorsunuz.Uymayınca çık yok olmaz.ekip işi yapmak hiyerarşik düzeni nasıl ve neden kaldırsın ?
ben 6 yıl eğitim almışim adamlar 2 yıl (o da üniversite okumuş ise , lise mezunu olanda çok)
madem profesyonellikten yanasiniz bu şekilde oluşan bir ekipte nasıl herkesi eş tutarsınız, kendinizle celisiyorsunuz ?
Doktor ünvânı kime verilir diye oturup bir bakın isterseniz. Doktor yüksek lisans mezunu sayıldığı için doktor ünvanı alır. Bizler hekimiz.Her tarafından ego kokuyor.Ben kendimle çelişmiyorum siz her yorumu kendi doğru diye düşündüğünüz kalıba uydurmaya çalışıyorsunuz.Uymayınca çık yok olmaz.
Mesleklerin üniversitede okuduğun sene ile sıraya dizilişi falan yoktur. Yüksek Lisans yapan doktora yapan hemşireler var mesela onlar sizden fazla okudukları için sizden üstünlerin.Oldu mu bu şekilde?
Ya sanayiye git hepsi ekip, ama cirak ustaya arkadasim demiyo yani, avukat da hakime haci naber demiyo anlatamadim kiDoktor ünvânı kime verilir diye oturup bir bakın isterseniz. Doktor yüksek lisans mezunu sayıldığı için doktor ünvanı alır. Bizler hekimiz.
Ya sanayiye git hepsi ekip, ama cirak ustaya arkadasim demiyo yani, avukat da hakime haci naber demiyo anlatamadim kiyok emir komutaymis bilmemneymis askeriyede, sonunda ölüm yoksa eller havaya demek ki, herkes birbirine canim cigerim naber beybisu hfhhfhf
Ay konu sahibi bu arkadaşa bakıp çok da kötü olmadığınızı sizden beterleri olduğunu görebilirsiniz.Doktor ünvânı kime verilir diye oturup bir bakın isterseniz. Doktor yüksek lisans mezunu sayıldığı için doktor ünvanı alır. Bizler hekimiz.
Takıntı demeyelimde olması gereken bir durum diyelim. Yani alt üst ilişkisi tabi ki tepeden bakıp azarlama haricinde olmalı ki gereksiz samimiyetlere ve tartışmalara yol açmasın. Aksi halde başa çıkılamaz bir hal alır. Bizim insanlarımızın da ortası yok malum. Ya çok kötü oluyorlar ya da aşırı samimiyet kuruyorlar.ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışım
nedir bu statü takıntısı ne halt oldun birden diyorum kendime :/
Doktorlar arasında da ne yazık ki insanlara tepeden bakıp, yüzüne bakarak cevap verme tenezzülünde bulunmayanlarda var. Açıkçası benim gittiğim doktorların çoğu böyle. Ben sabırla, kibarca sordukça onlar terslemeyi tercih ediyor. Annem daha dün gittiği kadın doğum doktorundan sinirle geldi anneme; '' sen hiç göbeğine bakmıyor musun teyze kilon almış başını gidiyor, az ye biraz '' demiş. Ne kadar çirkin bir söz. Kilo vermelisin demek varken neden hakaret edersin ki? Birde üstüne '' aile hekimine gitseydin ya önce bizi meşgul ediyorsunuz burada '' demiş. Sanki onun işi o değilmiş gibi. Bu sıra böyle cevapları çok duymaya başladım. Allah böylelerinin de eline düşürmesin gerçekten.Madem hekimsiniz birşey soracağım. Genel olarak tüm hekimler böyle misiniz yoksa aranızda gerçekten alçak gönüllü olanlar var mı? Ben çok nadir denk geliyorum da. Hayır niyetim kişisel olarak sizi eleştirmek değil ama mesela muayenede hekime birşey sorup öneri vermeye korkuyor insan bazıları sert çıkıyor hemen. Sen bilirsin ki benim kadar okumamışsın tavrına giriyorlar. Bir de bazıları tamamen bağımsız olarak fikir beyan ediyor. Muayenede 2 tane hekime d vitaminim eksik sanırım vitamin almam gerekmez mi diye sordum. Biri onu gebelikte önermiyoruz dedi. Diğeri ise ya o çok önemsiz bişey falan deyip geçiştirdi.
Geçeceğim ama ben kendimle ilgili sorun yaşıyorum neden böyle oldum diye ,
sorun işyeri dışı kendi özeleştirim aslında.
Ay konu sahibi bu arkadaşa bakıp çok da kötü olmadığınızı sizden beterleri olduğunu görebilirsiniz.
Bu arada doktor unvanı doktora yapmış kişilere verilir yüksek lisans değil
Hekim arkadaşlar ay pardon yüce hekimler ezin başlarını şöförlerin paramediklerin ne demek arkadaşım falan ya öyle. Haddini bildir otursun aşağı ezik liseli şöförbol şans
Onun nedeni bence doktorlara haddinden fazla iş yükü bindirilmesi. Adam orda 5 er dakkadan günde 100 hastaya bakıyor, ben burda Fransa'da aile hekimine ilk gittiğimde tam 1 saat didimin didisinin hastalıklarına kadar sordu. Günde 500 hasta bakmiyor çünkü, kafa rahat. Orda o sistemin içinde doktorlar gerçekten bunaliyolar bence. Akil disi bi sistem çünkü. Bi de abuk subuk mesai saatleri falan. Gene de burda ki doktor mu orda ki mi desen Türkiye'yi secerim. Burda uzman doktor bulana randevu alana kadar ölüyosun geneldeDoktorlar arasında da ne yazık ki insanlara tepeden bakıp, yüzüne bakarak cevap verme tenezzülünde bulunmayanlarda var. Açıkçası benim gittiğim doktorların çoğu böyle. Ben sabırla, kibarca sordukça onlar terslemeyi tercih ediyor. Annem daha dün gittiği kadın doğum doktorundan sinirle geldi anneme; '' sen hiç göbeğine bakmıyor musun teyze kilon almış başını gidiyor, az ye biraz '' demiş. Ne kadar çirkin bir söz. Kilo vermelisin demek varken neden hakaret edersin ki? Birde üstüne '' aile hekimine gitseydin ya önce bizi meşgul ediyorsunuz burada '' demiş. Sanki onun işi o değilmiş gibi. Bu sıra böyle cevapları çok duymaya başladım. Allah böylelerinin de eline düşürmesin gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?