aniden gelen ben bir halt oldum hissi

Size '' hanım, bey '' diye hitap etmeleri için illa ki hoca, doktor olmanıza gerek yok. Bu saygıyı gösterir. Ben ne doktorum ne öğretmen ama bana kimse adımla hitap edemez etmemelide. Bu egoistlik değildir. Bende onlara aynı şekilde hitap ederim. Yerini bilmezsen çok sıkıntı yaşanır o çalışma ortamında. Her şey bir düzen içinde ilerlemeli. İş hayatı bu sosyal hayat değil.

Oda var tabi. Kolay değil. Ama inanın eskisi kadar çok fazla durmuyorlar hastanede. Tabi ameliyatta olanlarda oluyor. Ama onun dışında 3'te gidiyorlar hastaneden. Mesela çok büyük terbiyesizlik yaptı. Annemi tam 4 kez boş yere, gel dediği halde hastaneye çağırdı. Hiçbirinde de hastanede yoktu. Zaten randevu almak çok zor. Bu yüzden hastaneden randevu almak için sabah ilk açıldığı saatte gidiyor hastaneye annem. Doktor şu saatte gel diyor bakıcam diyor zaten. Annemde dakiktir doktorun huyunu öğrendiği için zamanında gittiği halde yok kadım durmuyor hastanede. Birinde ameliyata girmiş çıktığı gibi gitmiş. Düşünsenize bir tarafta özelde çalışan izin almakta zorluk çeken, maaşında sürekli boş yere kesinti yaşayan bir hasta var? Zaten ameliyat sonrası işten çıkarıldı. Ama bunlar doktor için o kadar önemsiz ki.. Bence eskiden daha yoğun hastaları oluyordu. Ben çok iyi hatırlıyorum çocukken randevu almak diye bir durum yoktu. Hastaneye giderler sıraya girerlerdi. Çok kalabalık olurdu. Şimdi artık bir sınırı oluyor. Randevu alıyorsun. Zaten çoğu erken gidiyor. Çoğu diyorum gerçekten son zamanlarda çok fazla hastaneye gittiğim için biliyorumda. Saat 9 da gelen bir doktora rastlamadım ben o kadar net söylüyorum. 10 da geliyorlar. Çalışma saatleri eskiye nazaran daha rahat. Ama tabi pandemi, deprem, yangın derken onları da etkiledi ister istemez bunları anlayabiliyorum. Ne yazık ki kiminin mesleğini severek yaptığını düşünmüyorum. Annem 4 kez gittiği doktorla hala görüşemedi bu arada. Gidemiyorda. Sonuç gösterecek sadece o kadar.

Doktorlari uzmeyin ya. Hepsine cok saygi duyuyorum. Ozellikle Turk doktorlari bence harika, son yillarda malesef bilincli sekilde egitim kalitesi dusuruldugu halde hala cok iyiler. Doktorlara atfedilen sorunlarin cogu sistemden gelen sikintilar genellikle.

Egolu olabilir kimisi, olsun valla. Beni dogru tedavi ettigi surece egosundan banane. Ben de koca kadinim, doktorla hatta inanir misiniz hic tanimadigim yolda gordugum temizlik iscisiyle hanimli, beyli konusurum. Ben bunu yapmiyorsam benden talep etmesi durumunda da ooooo beni eziyorlar diye aglamak yerine, yeterince toplumsal gorgu kurali ogrenmemisim diye dusunurum. Ben de akademisyenim, okuldaki ogrenci isleri memuru meslektasiz diyemez ayni yerde calisiyoruz diye. Ben olsam guler gecerim, ama gulup gecmeyene de karsisindakini ezikliyor, kendini buyuk goruyor diye dusunmem. Bunu oyle anlayan zaten kendi eziktir.

Son olarak doktorlarben

Görüşünüzde aslında net olduğunuz bu mesajınızdan aslında çok belli oluyor.

Madem aslında net bir fikriniz var, o zaman ben mi yanlış hissediyorum acaba gibi cümleler ile bu konuyu açmaktaki amacınız taraftar toplamak ve yalnizliginizi paylaşmak mıdır, nedir?

Orada ne kadar suren kaldi bilmiyorum ama biraz daha sık disini. Mevcut duzen buysa yapacak bir sey yok.simdi birine bir sey desen senin canini sıkarlar. Is hayatinda bende resmiyetten yanayim gereksiz samimiyet hic sevmem ama bazi yerlerde boyle alisilmis.

ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışım
nedir bu statü takıntısı ne halt oldun birden diyorum kendime :/
Sizin normaliniz ile sistemin normali çok farklı ve siz bu sistem içerisinde büyümüşsünüz. Kendi normaliniz farklı olsa da, işleyişte sisteme adapte olmuşsunuz. Türkiye’de etiket konuşur, gizli bir kast sistemi vardır aslında. Bunu yurtdışına çıkıp, orada uzun süre yaşayıp çalışınca daha iyi anlıyorsunuz. Basit bir doktora öğrencisi olarak yurtdışında tanışıp dostluk seviyesinde yakınlık kurduğum insanlarla aynı seviye ve makamdaki karşılıklarına şimdi Türkiye’de doçent olarak ulaşamam mesela :) O yüzden bu hisleriniz evrensel açıdan doğru olmasa da ülkemiz ölçeğinde normal bence. Yanlış olduğunu düşünseniz de sistemin size baştan beri sunduğu sınırları korumak istiyorsunuz.

Cok üzgünüm, geçmiş olsun annenize her mesleğin iyisi de var kötüsü de, en kötüsü de karşındaki insana duyarsızlık heralde

Amin canım çok haklısın. Ben daha küçüktüm hatırlıyorum annem gebeyken sırf çocuğun cinsiyetini sordu diye bağırıp çağırmıştı bi tane kadın doktor. Ama çok iyileri de var onların hakkını da yiyemem kişilik meselesi tamamen

hayır konu şuydu ,
onlara dedim ki *komutadaki doktorla konuşmak istiyorum ama oradaki ATT bana diyor ki ne konusacaksiniz ? "
o da dediki "doktor böyle istiyordur"
ben de dedim ki "doktor benim meslektaşım eskidemlim (bu arada daha öncede belirttim bizde sahada cidden meslek danismasi vardır) benim aradığımı bilse konuşur"
o da dediki e hocam hepimiz meslektaşız
yani konu kendisi değildi
bu arada lise mezunu olduğunu düşünüyorum sağlık lisesi çıkışlı .
emin değilim ama paramaedik degil

Bu cahil cesareti okumuslarda olsa memlekette, şahlanip uçucaz da cahil çok

yok emin olamamıştım, çoğu kadın arkadaş bana hak verince emin oldum

Türkiye'deki herkes bir ay Avrupa'da Amerika'da sağlık hizmeti alsın ondan sonra burayı eleştirsin hep diyorum.
Türkiyedeki kadar emektar hekimler cidden dünyanın hiç bir yerinde yok
acilde çalışan arkadasim küçük bir doğu sehrinde günde 500 hasta bakıyor
500?

Tüm sayfaları okudum. Ben konu sahibine hak verdim olay statü ast-üst’e dönmüs ama biraz derine inersek olay o degil. Sizde fazla yumusaklık sezdim ben. Bazen gereklidir sert ve soguk durmak. Ama şoförün dedigine kahkaha attım ne yalan söyleyim. Ben olsam orda sorular sorardım “vayyy ustammmmm hangi derslerden kaldın, anatomin nasıldı, hic dikis diktin mi sahte doktor ayse gibi hahahahah” derdim. Böyle bazen saka yollu laf giydirmek iyidir. Ezmek falan degil bu. “Kendine gel” demek.
Bu yumusaklık böyle davranmalarına sebep olmus bence. Benim ailede cok saglıkcı yok ama komple üst kıdem askerler hepsi. Dedem emekli komutandı benim bütün memleket gördügünde saygı duyardı. Bi dükkanın önünden gecsin saygı durusuna geciyordu dükkanlar. Ailede cıvıl cıvıl komedi bir adamken meslek icinde insan korkudan donuna ederdi sjsnsksklw rahmet olsun.

ay ahahahahaha hiç ama hiç laf giydiremem bide dalga geçerek djjsks hiç benlik değil.
adam öyle dedi ben de sustum ,
ertesi gün başhekimi gittim dedim beni buradan al xjdjzksk

ay ahahahahaha hiç ama hiç laf giydiremem bide dalga geçerek djjsks hiç benlik değil.
adam öyle dedi ben de sustum ,
ertesi gün başhekimi gittim dedim beni buradan al xjdjzksk
Kiz orda olsam seni asil ben alicam egitime, laf nasi sokulur, adam nasi bozulur, had nasi bildirilir, ama iste aramizda mesafeler sen bu naiflikle, bu kibarlikla daha cok cekicen dangozlarin elinde sanki. Neyse bi benim yasima gel de hayat o kivama getiriyo zaten istemesen de

ay ahahahah sizde staj yapmayı çok isterdim cjxjsjsjsjsjsj

O zaman yapabildiğimiz her işte çalışan insanlara çöp muamelesi yapalım zihniyete bak zihniyetinizin bozukluğu burdan belli. İşte tam da bu fikre sahip olduğunuzu bildiğim için konu başında yazdığım yorumun ne kadar doğru olduğunu ortaya koydunuz teşekkürler

Hayatım boyunca yüzlerce kez doktora gittim aralarında onlarca yıllık doktorluk yapıp sinüziti bile tedavi edemeyen de çoktu ama çok değerli ve gerçekten çok başarılı ve saygıdeğer olanlar da vardı ve maalesef sayıları da çok azdı. Çok büyük bir kısmı doktor olduktan sonra sizin gibi egosuyla yaşayan ve artık sırf doktor unvanını aldığı için saygı hak ettiğini düşünen insanlardı. Hayatımda en güzel ve insani, akılcı ve açıklayıcı muameleyi hiç de sizin gibi olmayan doktorlardan gördüm. Tedavileri ve destekleri de kendileri gibi eşsizdi. Onlar iyi ki varlar, böyle insanlar her meslekte var ve maalesef sizin gibiler de. Ama siz de iyi ki varsınız tabii, yoksa diğerlerinin kıymetini bilemezdik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…