- 22 Aralık 2021
- 2.286
- 3.124
- 83
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
Maalesef bu sorun Türkiye’deki doktorların kendini insan üstü bir ırk olarak görmesinden kaynaklanıyor ve aslında bu muameleyi sadece kendilerine ve cahil halka karşı yaparak tatmin oluyorlar. Her meslek değerlidir, o bahsettiğiniz zincirde ordaki ambulans şöförü olmadan da siz bir hiçsiniz mesela çünkü acil bir vakayı alıp orda müdahale edip hastaneye yetiştirmek bir ekip işidir ve siz de o ekibin bir parçasısınız. Böyle düşünmüyorsanız ve hissetmiyorsanız ki öyle gözüküyor size alan değiştirmenizi ve ordan çıkmanızı, egonuzu tatmin edebileceğiniz hastanenize dönmenizi tavsiye ederim."
Siz iyi ve güzel bir insansınız, kendinizi ölçmeye tartmaya calismanizdan belli. Eminim siz o insanlara çok saygılı davranıyorsunuz karşılığında da kendinize saygı bekliyorsunuz, bu gayet doğal, insancıl.anladım , kendimi birdenbire bı halt sanmaya başlamadın
bunlar işyeri kuralı diyorsunuz değil mi
umarım öyledir,
kendime olan sağlıklı hislerimi zor inşaa ediyorum bunlarla hep baltalaniyor ,
kendime kızıyorum hep.
Merhabalar hanımlar,
Aslında bu başlığı açacağıma direkt ad soyad kimlik versem daha gizli kalacağım bir durum olurdu , her neyse.
İçimde baş edemediğim şeyler var ve sormak istiyorum.
Daha önce burada açtığım konularda belirtmistim; işyerinde bazı sorunlar yaşıyorum
Gelecek ay muhtemelen kurumum değişecek.(kendi istegimle)
Sorunumu umarım kısa tutabilirim, elimden geleni yapacağım.
Ben ambulans hekimiyim
Ambulansların çoğunda hekim olmaz , mesela bulunduğum şehrin tek doktorlu ambulansi benim istasyonum.
Sağlıkta hatta 112 bünyesinde çalışmayan pek kimse icerisini bilmediği detaylı anlatacağım.
112 servisi iki yerden oluşur , bir
bildiğiniz ambulans 2 onu yonlendiren komuta ekibi.
Siz 112 yi arar adres verirsiniz komuta ekibi bu adresi bize atar ve bizde gideriz , komuta her hareketimizi kontrol eder (ambulanslari izleme cihazı ile izlerler her şeyin süresi var vs vs)
komutada da ambulansta da
hekim , paramedik ve att çalışır
Hasta ile ilgili herhangi bir sorun yaşadığımizda komutayı arar, çözüm bekleriz.
komutada hekimler telefonla konuşmaz evrak işi yaparlar yani çözüm için konuştuğum kişi att ya da paramedik.
Ana sorunlar burada başlıyor, ilk başlarda her vakada arıyorlardı
teyit amaçlı ...
yahu sen zaten tablete vaka gönderiyorsun çıkış yapiyoruz , arabada kontağı açtığımız anı görüyorsun , her şeyi görüyorsun.
Çıkma zamanımız gelmeden teyit için aramak nedir ???
Ve beni aramak nedir?
Ana sorun burada başlıyor, ben daha önce hep hastanede çalıştım orada ast/üst kavramı inanılmaz oturmuştur ama burada oturmuyor ve ben hiç kişiliğime uygun olmadigini düşündüğüm bir hale büründüm.
Komutadaki personel beni arıyor bana diyor ki "arkadaşım"? ' arkadaşlar' ???
en son dedim ki ya siz benim eskidemlim olan komuta hekimine de arkadaşım mi diyorsunuz?
Diyemez çünkü.
Bir hocam, bir doktor hanım demekten bile aciz misiniz?
sonra bırakıldı o laf ,
sorun sadece bu değil tavırlarını kaldıramıyorum, mesela bir şey anlatacak diyor ki ; ben gerekirse sizi o sahaya çekerim buraya çekerim ??
ya sen hayırdır diyesim geliyor?
"hocam gerekirse o vakaya çıkarsınız" demek böyle zor mu ?
Bana göre beni oradaki ATT bile aramamali ya , bir sorun olduğunda eskidemlim aramalı.
Oysa ben hasta vs danışmak için bile komuta doktoru ile görüşmek istediğimde bana ne hakkında görüşeceksiniz diyor ?
yahu adamla gecenin ikisinde 112 üzerinde muhabbet etmeyeceğim, ayrıca adam benim eskidemlim zaten ona söylesen benimle konuşacak (bizde meslek dayanışması çok fazladır)
illa kızmam gerekiyor,
bazen onlarda kızıyor ve bütün belgeler onların elinde oldukları için güç onlarda gibi davranıyorlar
(hakkımda yalan beyanla tutanak tutmaya çalışmışlardi)
tamam kendi eskidemlilerine davransinlar (ki bu da zaten yanlış )
ama ben şehrin 4 ambulans hekiminden biriyim , kimse beni sana harcatmaz
konu Zaten onların tavırları değil benim tavırlarım
bana buraya başlamadan önce sorsaydiniz insanların statüsüne asla önem vermedigimi söylerdim özel hayatımda da zaten her türden insan var.
Ama burada resmen karakterim değişti , geçen nöbette ambulans sürücüsü bana meslektaşız dedi , ellerim kaşınıyor bunları duyunca .
Neden böyle oldum anlamıyorum.
Bunları hekimlere anlatınca anliyorlar ama mesela birlikte çalıştığım insanlar , hocam ne olacak ki arkadaşım dese diyorlar.
Onca sene Amerikan dizilerindeki bu statusuzluge imrenmisken geldiğim hal beni çok etkiliyor .
Ben sizi hakli buldum açıkçası, herkes yerini bilmeli. Sadece sizemi boyle davraniliyor anlamadim, genel olarakmi boylelerGeçeceğim ama ben kendimle ilgili sorun yaşıyorum neden böyle oldum diye ,
sorun işyeri dışı kendi özeleştirim aslında.
ATT tam olarak ne demek bu arada?her şeyi geçtim de yani komutadaki attnin beni arayıp arkadaşım demesi cidden normal mi ?
Onu da ben yaşamıştım mesela ayrı bir ders olmuştu bana da. Şantiyede işçilerle ilk konuşurken hanimdim sonra abla oldum son günlerde şışş diye çağıran vardı
Benim de böyle bir anım var.Arabam bozulup,yolda kalmıştım.Üstelik başka bir şehirdeydim.Çekiciyi aradım,arabayı koydu.Ben yanına oturdum,servise kadar 1 saat yol gittik.Bu arada ben adamın tüm hayatını öğrenmiş oldum.Aramızdaki ilişki de bir anda abi kardeş ilişkisine döndü.Ambulans şoförü olayına güldümbu aralar ilginç bir şekilde çok fazla ambulans şoförü/attci ile samimi oldum . Ben sadece 1 saatlik zaman diliminde gördüm, o yüzden içlerini bilemeyeceğim ama gördüğüm kadarıyla temelinde bir yerde bence de meslektaş sayılırlar.
Acil tıp teknisyeni, ambulans çalışanı yaniATT tam olarak ne demek bu arada?
Benim telefon rehberim böyle insnalarla doluBenim de böyle bir anım var.Arabam bozulup,yolda kalmıştım.Üstelik başka bir şehirdeydim.Çekiciyi aradım,arabayı koydu.Ben yanına oturdum,servise kadar 1 saat yol gittik.Bu arada ben adamın tüm hayatını öğrenmiş oldum.Aramızdaki ilişki de bir anda abi kardeş ilişkisine döndü.Servise gidince bana numarasını verdi çekiciye ihtiyacım olursa aramam için.Halbuki direkt aramıyorsun,çekiciyi sana yönlendiriyorlar.Durumun komikliğini eşim bir numarayı aramak için telefonumu eline aldğında”Ya bu çekici kişi kim diye sordu”Gülmekten kırılmıştım.
Sucu,tamirci,elektrikçi,pimapenci,çatıcı,bahçıvan neyse de çekici yazınca benim adam Brad zannetmiş olabilir.Benim telefon rehberim böyle insnalarla dolugün olur lazım olur yani, belli mi olur:) durdun bence, silme.
evet haklısınız
bu arada benimde ıssız garson fotoğrafci doktor vs bir sürü arkadaşım/hoşlandığım insanlar var .
kişisel hayatımda kadın hakları ve entelektüel olarak iyi ise eğitim ve parası umrumda olmaz .
gerçi bunlar olmayan insanları hayatıma almıyorum erkek olarak.
arkadaş olarak bunlara bakmıyorum gülüp eğlenmek dürüstlük onemli
ama yinede biri için benimle böyle konuşamaz demek bana hoş gelmiyor kendim yaptığım halde.
hayır öyle dese ne olacak ben biliyorum meslektaş filan olmadığımızı
mesai saatim ucretimde bunun kanıti zaten
bu aralar kendimi çok çiğ biri gibi hissediyorum.
Ben bu olayın benzerini hukuk bürosunda yaşadığım için biliyorum. İcra işlerinden sorumlu yaşı büyük bir adam vardı, ofisteki genç avukatlar üzerinde senli benli konuşarak, işlerini yaptırarak genç avukatlar üzerinden egosunu tatmin ederdi. Hayatı boyunca avukatlardan emir aldığı ve kıdemli avukatlardan halen emir almaya devam ettiği için o da gücünün yettiği kadarına söz geçirip kendini avuturdu. Aşağılık kompleksi kısaca.
bir türlü müsait olamadigim için mesajlari sadece okuyabiliyorum.Karşı tarafın senli benli konuşmasını istemiyorsanız siz bastıra bastıra sizli bizli, hanımlı beyli konuşun. Belli bir süre sonra onlar da öyle hitap etmek zorunda kalacaktır.
İş yerinde geçirilen bir süreden sonra senli benliye geçilir ama 3. kişiler varken sizli bizli konuşulur.
Şöyle bir durum da var. Siz aynı ekiptensiniz. O yüzden mesleki unvan farkı yüzünden üstünlük taslanamaz. Görev tanımınız farklıdır ama aynı durumdasınız. En azından ben yazdığınızdan bunu anladım. Samimiyet oluşunca bana arkadaşım denmesine bozulmazdım ama siz illa mesafeli olacağım derseniz sıkıntı olur.
Çalışma arkadaşınız olsam hekimsiniz diye bizi küçük gördüğünden mesafeli davranıyorsunuz diye düşünürdüm açıkçası. Niyetiniz öyle değildir ya da öyle olmadığını düşünüyorsunuz ama bana böyle bir izlenim verirdi. Hekimler arasında yaygın olması da bunu düşünmeme sebep oluyor.
evet meslektaş olmadığımız kesin bence de.Onlar sizin altınızda çalışan eleman değil öncelikle onu kabul edin ..onların iş tanımı ve sizin iş tanımı çok farklı ve bu bir ekip işi ..evet gerekirse bir Att sizi arayabilir dediğim gibi ekip işi , Att hekim ambulans sofuru hepinizin iş tanımı farklı biri çalışmazsa sağlık alanı felç oluyor ...Allah yardımcınız olsun
bir türlü müsait olamadigim için mesajlari sadece okuyabiliyorum.
ama sizinkini görünce hemen yazmak istedim.
öncelikle öncelikle bana arkadaşım diyenler birlikte çalıştığım insanlar değil komutada telefonda bizi yönlendiren insanlardı,
ha birlikte çalıştığım insan da bana arkadaşım dese Bu hoşuma gider mi açıkçası hayır neyse ki arkadaşlar sağ olsunlar şu güne kadar değil arkadaşım demeyi bir kere bile adımla bile hitap etmemişler hep hocam diyorlar ve ve bence doğrusu da budur.
bilmiyorum yani ben kendimi uzman doktorla bile denk görüp hiçbir uzman doktora asla arkadaşım demem, tabii ki iş ortamı için konuşuyorum bunu.
ki ben de hekimim O da hekim sadece aramızda bir birkaç yıllık uzmanlık farkı var yani bizim mesleğin ekolü böyle muhtemelen diye düşünüyorum ve size katılmıyorum bu küçük görmek değil bu okumaya emeğe verilen değerdir bence ben uzman doktora neden asla sen demem arkadaşım demem iş hayatında çünkü adam gece gündüz çalışıp asistanlık yapmış ben onun yaptığı asistanlığa saygı duyuyorum saatlerine saygı duyuyorum konu sadece ünvan değil yani.
Kuzum ambulans şoförü sana meslektasiz deyince fittirman gayet normal, değilsiniz çünkü, nerden meslektasin oluyorum, sen burdan ayrilsan belki kamyon şoförü olucan ama ben hekimim yani. Mesele çalıştığın ortamda ekip işinin öne cikip, herkesin kendini eşit konumda sanmasi. Ben de hoslanmazdim yerinde olsam, niye ben bunca sene kafa patlatip, şoförle operatörle ayni seviyede, hatta kendimi dert anlatmaya çalışırken bulayim. Cik kiz o ambulanstan çibik. Olmaz o işGeçeceğim ama ben kendimle ilgili sorun yaşıyorum neden böyle oldum diye ,
sorun işyeri dışı kendi özeleştirim aslında.
Eşim bile beni işle ilgili biriyle tanıştıracağı zaman x hanım diye bahseder benden.Ki biz enseye şaplak ……..moduna geçeli yıllar oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?