Benim gataya giden bir arkadasim ilkdogumda o kadar nefret etmiski ikincisinde sezeryan oldu direk; ama baskalari da cok memnun. Ya açıkçası dogumun kolaysa memnun kalıyorsun zor olursa nefret ediyorsun. O da nereye de gitsen şans. Doktorun yapması gereken anne ve bebegi riske atmadan en dogru sekilde yönetmek. Kimse normal dogumun kolay oldugunu soylemiyor, zor bir is. Bir de üstüne sezeryanin daha uygun olduğu vakalarda normal diye diretince insan sagligini tehlikeye atiyorlar. Tabi sezeryan esnasinda anestezi alıp da hayatini kaybedenler de var. Allah yazmasin... o yuzden hep hakkimizda hayırlısı neyse o olsun diye dua edelim..
Bir de memnunsan, para isi hallediliyor bir sekilde. Ben de cok takiyordum da bebisler kismetiyle geliyor gercekten. Özel sağlık sigortalari var ya belki onlarla daha uygun olur onları da arastir. Muayene 50 lira, testler falan derken mebla artiyor
Bir de ben 2gece kaldim ikisinde de Bülent Alp beyin normal dogum yapan hastalari da vardi. Bize hemen sezeryan diyorlar gibi geliyor ama birçok kişi kendisi de sezeryan istiyor bunu da hesaba katmak lazım. Ben yattigimda normal olsun diye diretirken başkaları da asla normal doguramam ben sezeryan istiyorum diye yirtiniyordu :) Ya da benim gibi bebek gelmiyor, ters geliyor vs o durumda da mecburen sezeryan yapiyorlar. Devlette olsan o durumda bile kolau kolay yapmazlar ve normal dogurursun belki ama o riski kim alabilir bilemiyorum
Benim gataya giden bir arkadasim ilkdogumda o kadar nefret etmiski ikincisinde sezeryan oldu direk; ama baskalari da cok memnun. Ya açıkçası dogumun kolaysa memnun kalıyorsun zor olursa nefret ediyorsun. O da nereye de gitsen şans. Doktorun yapması gereken anne ve bebegi riske atmadan en dogru sekilde yönetmek. Kimse normal dogumun kolay oldugunu soylemiyor, zor bir is. Bir de üstüne sezeryanin daha uygun olduğu vakalarda normal diye diretince insan sagligini tehlikeye atiyorlar. Tabi sezeryan esnasinda anestezi alıp da hayatini kaybedenler de var. Allah yazmasin... o yuzden hep hakkimizda hayırlısı neyse o olsun diye dua edelim..
Bir de memnunsan, para isi hallediliyor bir sekilde. Ben de cok takiyordum da bebisler kismetiyle geliyor gercekten. Özel sağlık sigortalari var ya belki onlarla daha uygun olur onları da arastir. Muayene 50 lira, testler falan derken mebla artiyor
alp beyin sezaryenci oldugu bilgisini dogum yapacagim zaman edinmistim.genelde son haftalarda suyun azaldi risk basladi sorumluluk almam gibi cumlelerle anneyi psikolojik olarak sezaryene yönlendirdiği duymustum.elbet is bizde bitiyo ama isin hanim benim suyum azalinca yarin gel suni sanciyla dogumu baslaticaz demisti.kendisi de istesem su gun gel alalim derim ama yazik demisti.o yuzden normalci doktor bulmak lazim.ebru hanim nasil acaba?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben Ebru hanımdan.memnunum. Ben normal klasik doğum yapmak istiyorum dedim. Spinali önerdi. Spinal olabilir dedi şimdi herşey içın cok erken.dedi. kesinlikle sezeryan olmak istemiyorum aksi bir.durum olursa da genel anestezi istiyorum. Normalde spinal oluyor mü?
gataya gidip sezaryen olanlar memnun ama normal yapanlar buda asla gitmem diyo anlasilan.arkadasimi epidural vercez diye oyalamislar vermeden dogurtmuslar sanki ceplerinden cikcak
Canim normalde spinal dediğin epidural veriyorlar normal dogumda o mu? Bana da demislerdi sancilar baslayinca ama onun icin acikligin 4 cm olması lazim, ben 3te kalınca yapılmadı :) sonra da sancılar da açılma da durdu zaten..
Ben Ebru hanımdan.memnunum. Ben normal klasik doğum yapmak istiyorum dedim. Spinali önerdi. Spinal olabilir dedi şimdi herşey içın cok erken.dedi. kesinlikle sezeryan olmak istemiyorum aksi bir.durum olursa da genel anestezi istiyorum. Normalde spinal oluyor mü?
Benim dediklerimin çoğu normal doğum da herhalde dogumu kolay olanlar memnun ya da tanıdık doktorlari falan var soylemiyorlar, biz cozemedik ☺
paraniz varsa akropole gidin detim.bu yil 2500 olmus dogum.her muayene de 50 lira. tahliller bi suru para zaten.
Ben eski hastasıyım 2.000 lira vericem ayrıca ben ayrıntılı ve şeker yüklemesi dışında tahlil yaptırmadım. Ebru hanimda ısrar etmedi sağolsun.
Canim bende bilmiyorum. Sezeryan olursa diye dedi. Spinalde başagrisi felç riski felanda yok sen o zamanı düşünme şimdiden dedi. Ben normal dikişsiz kessisiz yirtiksiz doğum yapmak istiyorum yapabileceğim birşey var mi diye sordum onun üzerine bunlar konuşuldu. Yapabileceğim birşey yokmuş günlük 20 dk lik yürüyüş dedi sadece.
Sezaryen olduğunda spinali tercih ediyolar genelde. Epidurali ise normal doğumda diye biliyorum. Ay sizin az kalmış umarım iyi olur. Anestezi uzmanı ile önceden görüşün bence. Benim kateteri takmak için 5 kez deneme yapmıştı kadın. O kadar acı çekmeme rağmen nolur takın diye yalvarmıştım gıkım çıkmadı. KAdın 3. de bırakcaktı sırf iyi biriyim diye denemiş öyle dedi :) Gıkımı çıkarmadan öylece durmuştum eğilip. onu sırtına yapıştırıyolar çıkmasın diye pek hissetmiyosun zaten. inş ikinci doğumumu da epiduralle yaparım ya. o bile kaç gün kabuslarıma girmişti ama hiç yoktan iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?