Bastan soyleseler %100 kalıcı dedi 10 yıl dayanır dedi param gitti bir ay da hareketlerim kısıtlandı psikolojik olarak çok yıprattı. Deşe ya düğünden önce gel yaparım diye para için bu insafsızlık yapılmaz ki

En azından annene anlatsan durumu ne der

En azından annene anlatsan durumu ne der
Imkansız babama söyler olay büyür bu riske giremem. Tek başına bir şekilde halledecegim. Şuan hayatımda kimse yok oldum olası evlilik hayallerimi süslemedi. Deli gibi aşık olmadıkça evlenecek biri değilim bu yaşıma kadar boyle biri olmadı şans ya bu olaydan sonra o kişiyle tanışıp bu olay yüzünden kaybetmek istemem. Hoş kader belki öyle biri olmayacak boşuna stres yapı yorum. Belki bunlara takmayacak biri olacak kısmet yaşayıp gorecegim yine de ailemin duymasını onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Çok şanssız bir insanım bu güne kadar ne kötü şey varsa yaşadım hayatımdaki tek güzellik ailem onları kaybedemem. Cesaret olur mu evlenmek için bilmiyorum olmazsa bir ömrü yalnız geçirecegim

Bence kimseye anlatmamalı. Hiç birimiz anlatmayalım
Anlatmak demek utanmak demek onların gözünde yerin dibine girmek demek çok kötü olay yaşadım düştüm kalktım ensem hep kalındı hep öylede olacak kimsenin bu hatamı yüzüme vurmasını istemem defolu mal gibi hissediyorum dedim ya bin katini hissettirirler

Ailen o kadar ciddi tepki vericekse anlatma tabi ama yakın arkadaşlarına anlatmışsın onlara güveniceğine annene güvensen diye demek istedim

şans bu iş pisliğin biri geliyor bütün hayalleri çalıyor

ne kadar kötü insanlar var böyle bir kızın bekaretini alıp nasıl gidiyorlar madem ozaman alma

Arkadaslar herkes tedirgin korkuku anliyorum bende oyleyim ama bu nereye kadar boyle gider bu islem var en azindan oyle dusunun guzel dusunun 1 kere dustuk bu hataya tekrarina dusmeyin tuttuktan sonra da ufak tefek seylerle bozulacak degil iliski yasayan arkadaslar dahi nasil zorlanmislar olumlu dusunelim nolur guclu olalim

Oh be böyle mesajlara ihtiyacım var teşekkür ederim

Benim bir sıkıntım var.Ben ilerde vicdan yaparım diye yada günahtır diye diktiremiyorum.Ama çok araştırdım günahda değil yazılıyor ama bu endişeden çıkamıyorum.
Ben görücü usuluyle evlenmeyi düşünüyorum.Ailemin tanıştırdığı biriyle yani o kişi bana bu konuyu ima etmez biliyorum.Yalan söylemiş olmuycam yani sormaz kız mısın diye ama genede diktirirsem vicdan yaparım diye korkuyorum desteğinize ihtiyacım var

sana cevap yazıcam özelden

O vicdanı hepimiz yapacağız eğer karşımızdaki insan o vicdanı hakedecek karakterde ise. İşlem olmak zorunda olmasak kimse yaptırmazdı bunu da biliyoruz. Bulunduğumuz toplum mecbur bırakıyorsa, bu günahın hesabını Allah soracakken toplum sormaya kalkıyorsa, Allah’ın huzuruna çıkana kadar insanlara bu fırsatı vermemeliyiz. İnternette dolaşırken bir videoya denk geldim Hz. İsa ile ilgili. Toplum bir kadını zina etti diye taşlamaya kalkıyor, ellerinde taşlar var herkesin. Söyle ne yapalım diyorlar. Hz. İsa da şöyle buyuruyor: İçinizde bulunan hiç günah işlememişler atsın ilk taşı. Tabii herkes birbirine bakıyor ve kimse bir taş dahi atamadan geri dönüyor. Sonra Hz. İsa kadına dönüp; seni kimse yargılamıyor, seni ben de yargılamıyorum. Bundan sonra günah işleme, diyerek gönderiyor. Demem o ki; herkes gibi biz de bir günah işledik. Önemli olan tekrara düşmemek. Ve bu günahın üzerini kapamak. Bizim zarımızın olup olmadığını bilmek karşı taraf için hayati bir önem arz etmiyor. Öyle olsa erkeklere de bu tarz bir şey vermez miydi Allah? Ne yani erkekleri memnun etmek için mi yaratıldık biz? Onların bize karşı yok mu zorunlu olduğu şeyler? Kadının bir üst modeli mi erkek? Diyelim ki dinimizi çarpık şekilde savunanlar gibi olsun, erkeğin elinin kiri olurken, kadının namussuzluğu gibi olsun! kanamayan çeşitleri de var, malum. O zaman Allah onları doğuştan mı namussuz yarattı? Bir damla kan mı içimizi rahatlatıyor? Gibi bir sürü şey... Her koyun kendi bacağından asılıyor. Senin işlem olman gerekiyorsa olursun. Burada vicdan yaptırmaya çalışanlara kulak asma bence. Herkes kendi hayatının gereğini daha iyi bilir. Yaptırmadğında annenin babanın evine geri gönderildiğinde onların gözyaşına seninle beraber burada ve reelde ahkam kesenler ağlamayacak. Yine burada ahkam kesenler senin derdine üzülmüyor, kendilerini senden daha üstün yaratılmış görüyor. Kandırmak diye kendini paralayanlar, hiç yalan söylememiş insanlar değil. İşlem yaptır ya da yaptırma diyemem ama kendi hayatına göre en doğru seçimi yapmalısın.

Bilmiyorum ben diyanete sordum bi kızın hayatı kararması söz konusuysa diktirilebilir dendi

Bilmiyorum ben diyanete sordum bi kızın hayatı kararması söz konusuysa diktirilebilir dendi
Demek ki diktirilebilir. Burada kendini senden benden üstün görmeye cüret edenlere kulak asma bence. Hz. İsa’yı anlatan filme bizim peygamber efendimiz Hz. Muhammed diyebilecek din alimleri var, bizi yalancı, dolandırıcı, adi ilan eden zihniyettekiler. Tüm peygamberlere inanma dinimizin bir parçası değilmiş gibi... Hz. Muhammed taşlayın diyecekmiş gibi ... İslamı çarpıklaştıran o müthiş insanlar :) Biz bir günah işlediğimizi inkar etmiyoruz ama herkes bir günah işliyor bunu kabul etmek gerekir. Şükür ki farkında olup tövbe edenlerdeniz. Ya kendini günahsız ilan edebilecek, kendinin üstün yaratıldığına inanan varlıklardan biri olsaydık?! Üzme kendini artık

Evet diktirmediğimizi düşünürsek kendi değerimizi bilmeyen biriyle evlenicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…