Dediğin gibi canım öksürük ile ilgili noktayada değinmiş bir doktor işlem olduktan sonra dikkat edilmesi gerekenlere.

HYMENOPLASTİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kızlık zarı tamirinden sonra dikkat etmeniz gereken basit kurallar vardır..

Bunlarda ilki perine bölgesini mümkün olduğunca kuru tutmaya çalışmanızdır. Bu her iki tipteki kızlık zarı tamirleri için de geçerlidir. Tabiki banyo yapabilirsiniz ya da tuvalete gittikten sonra o bölgeniz zaten ıslanacak. Dikkat etmeniz gereken nokta o bölgenin uzun süre ıslak veya nemli kalmasını önlemektir. Dolayısıyla banyo veya tuvaletten sonra o bölgeyi doktorunuzun tarif edeceği şekilde kurulamanız gerekmektedir.

Kalıcı kızlık tamiri yapılmış kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu fiziksel aktivitelerini biraz yavaçlatmak olmalıdır. Kızlık zarının iyileşim süreci yaklaşık 1-2 aydır. Bu sürenin özellikle ilk 10-15 gününde fiziksel aktivite biraz azaltılmalı perine bölgesini gerecek oturma ve yatma pozisyonlarında kaçınmalı ve gene karın içi basıncını anormal derecede arttıracak faktörler kontrol edilmelidir (kabızlığa bağlı çok kuvvetli ıkınmalar veya astım benzeri kronik öksürük nedenleri öncesinden tedavi edilmelidir). Aktif ve/veya profesyonel spor yapanların bir süre bu aktivitelerine ara vermeleri önerilir. Çünkü tamir esnasında kullanılan dikiş materyallerinin erime sürelerini belirleyen en önemli faktörler nem ve vücut sıcaklığıdır. Düzenli ağır egzersizler vücut sıcaklığını uzun süreyle yukarılarda tutacak gene terleme ile o bölgenin uzun süre nemli kalmasına sebep olarak iyileşim sürecine negatif yönde etki edebilecektir.

Canım benim akıntım bana göre çok ama ebru hanım ilk işlemi yaptırcağım zamanda çok değil dedi u ara arttı birazz bende tekrar ilaca başlıyorumm antibiyotiğe cnm.senin tutmadımı canım olumsuzluk yaşadım demişsinyaa evlendini kanaman oldumubilgilendir cnm yaa lütfenn inş kurtuluruz u dertten

Canım bende hiçç açıp bakmadım bakmamda çünkü anlayamayız biz birde bakcaz diye zarar veririz allah korusunnn.sein kaç gün oldu cnm akıntın varmı benim akıntım var yine ilaca başladım inş sorun olmaz 10 güne kadar kontrole gitcem bende

canım beklyrm..sürekli bunu düşünüyorum stresden hasta olacağım nerdeyse aklıma getirmeyim diyorum ama olmuyor kötü olduğum zamanlar ebru hanımı aklıma geitiryorum kendimi iyi hissediyroum o zaman..kanamaması bnm sonum olur karşı taraf çok geri bir aile bu konudaçAllaH'IN İZNİYLE BİZLERDE KURTULACAĞIZ ÖYLE YA DA BÖYLE BUNA İNANIYORUM ve burda güzel haberler vereceğiz inş.düğün ne zaman dı senin cnm nişanlın ne diyor bu konuda konuştunuz mu hiç

başla arkdaşımm iyi olur senin için kabzlık sorunu oldu mu snde ilk hafta..ben kontrole gidemedim bi kez bahane bulmuştum zamanında gittim ama gidemedim bi daha da.olmszluk çk yaşadım ben birden fazla ilk 10 günüm çok kötü geçti tutmamış gibi geliyr .düğünden sora bilgilendirrim inş sağsalim olursam siz de bilgilendirirn lütfen

Fazla takıntı yapma canım. Bişeyin üstüne ne kadar çok düşüp düşünürsen hep olumsuzu oluyor. Sen yine dikkat et, bakımını eksik etme. Herşeyin çözümü var. İnsan zorda kalınca en iyisi için çabalıyor. Kaldı ki tutmasa bile ebru hanım 10 gün kala bile düğüne dikiş atıyor canım. Bir fırsatını bulur buraya yine gelirsin. Bu forumda bir arkadaş vardı ebru hanım 10 gün önce geçici dikiş atmış ve kanaması olmuştu. Henüz nişanlanmadım ben canım ama 2 3 aya kadar nişan olacak agustos gibi inşallah evlenmiş olacağım. Konuşuyoruz bu konuyu illa kanayacak diye bir yorumunu duymadım ama biliyorum ki önem veriyor. Üstü kapalı konuşuyoruz hep ama erkek milleti sonuçta. Bundan önceki sevgilime itiraf etmiştim ve ayrıldık. Birdaha göze alamazdım. İnsanlara çok kolay geliyor arkasında dur, itiraf et diyorlar. Hiçde öyle değil işte.. Herşeyin çaresi var canım, ebru hanımda tandııgım kadarıyla kimseyi yarı yolda bırakmıyor. Dert etme artık.

makdelen ben 4 tane doktora gttim haniş son gttğim doktor kesn kanar dedi hatrladnmı:)

canm ben az once kendi vajınama baktım. ıkındım braz nonut buyuklugunde delik var. eskiden daha açıktı sankı.acaba doktor yanlş mı gördü.birde kızlar ben bu olayı yşayalı 3 yıl oldu oda etkilermi vajına darlıgını

Canım benim 7 gün oldu. Akıntı var tabi ki sürekli peceteyle siliyorum. İlaç vs kullanmadım bunun için. Kontrolde umarım bir sorun çıkmaz canım. İlaçları tekrar kullan bakalım umarım azalma olur.

kızlarrr yeni haberlerle geldimm üzülsemmi sevnsemmi bilemedim bugün cesaretimi toplayıp ebru hanımın muayenesine gitim çok stresliydim kalbim çarpmaya basladı muayne sırası bana geldi ebru hanıma utana sıkıla durumumu anlattımm muanemi oldum sonuç zarım esnekmiş bn ağlayınca ebru hanım birkez daha baktı esnek dedi kanaman olmaz dedi bu duruma sevneyimmi üzüleymmi bilemedm ebru hanım gerçekten çok iyi birisi öyle paragöz falanda değilmiş diktirme sakın dedi çok para dedi durumunu izah et nişanlına dedi ama bn nasıl izah edicem kızlar neyapayım sizce bana fikir verin yırtıklık var diye üzüm üzüm üzülürken öğrendmki zarım esnekmiş anca doğumda yırtılırmışş napıcam bn şimdi nasıl bu durumu anlatıcam nişanlıma
başka bi doktora gitmeme gerek varmı ebru hanım hangi doktora gidersen git bu böyledir istersen gidebilirsn tabii dedi neyapıcağımı bilmiyorum çok kötüyüm

Bence bişey anlatma evlendikten sonra kanaman olmazsa ki doktor öyle dediğine göre öyledir,o zman dersin istersen doktora gidelim diye gittiğinizdede doktor aynı şeyi söyleyecek nasılsa esnek olduğundan kanama olmamış diyecek.. ben olsam öyle yapardım esnek olsaydı yani,tabi karar senin..

nişanlın bu konuda nasıl çok mu katı kan bekliyormu illa?esnek diye zar olduğunu biliyor mu?? ebru hanımın dediği gibi ya anlat .. ya da ist'in dediği gibi düğün sonrası doktora gittiğinizde doktor esnek olduğunu anlatacaktır.bu durumda güvenirmi peki en iyi sen tanıyorsun arkdaşım..

canım senin adına gerçekten sevindim bende hep bunu ümit ederek gitmiştim biliyomusun inşallah zarım esnektir diye.canım sen sakın işlem yaptırma ilk gece kanaman olmazsa eşinle gidersin doktora doktor der zaten zarın esnek ancak doğumda kanar diye olur biter. bence üzülme canım kurtulmuşsun sevin. darısı bize inan çok sıkıntıdayım ben acabalarla yaşamak zor.acab tutacakmı tutmucakmı bunu düşünmekten kafayı yicem. inş. hepimiz güzel haberrlerimizi paylaşcaz canımm burdann

canım kabızlık olmadı çok şükür ama biliosun normalde bile baya zorlanıyo orası yani.inş. sorun olmaz. senin ne sorunun oldu canım inş tutmuştur öle deme bence.senin akıntın olmuşmuydu canım benim akıntım var ya tekrar ilaç içiyorum işte inş. iyi gelir tutarda kurtulurum yaa

haklısın canım her şeyin bir çaresi var ,çözümü var bir tek ölümün yok..dediğin gibi bunun geçicisi var bozmuyorum moralimi .. zor durumda kalınca insan her şeyi göze alıyor gerçekten ben bunu kendime yaıştıramıyorum ama yapacak başka bişeyim yok bi ailem olsun istiyorum artık. . evet , ebru hanım yarı yolda bırakmıoyr bırakmadıda kimseyi ..

Son düzenleme:

inş kurtulursun makdelenciğim senin düğünün ne zamandı.bem çk sorun vardı kabız oldum,akıntım çoktu bnmde,şiddetli öksürürk vs..

bilmiyorum cnm nişanllmla bu konu hakkında hiç konuşmadık esnek zar hakında bilgisi varmı onuda bilmiyorum açıkcası pek bu konular üzerinde konuşmuyorz ikimzde çekiniyoruz ama bekler illaki o kan görünecek o istemese bile ailesi bnm ailem illaki bekleyecek bunu ebru hanımda söyledi en kültürlüsünden en çağdaşıda bekler o kanı dedi bilmiyorum artık napıcam bu seferde bunun derdiyle uğraşcam

inş kurtulursun makdelenciğim senin düğünün ne zamandı.bem çk sorun vardı kabız oldum,akıntım çoktu bnmde,şiddetli öksürürk vs..

canım düğün yok yakında .ama psikolojim için rahatlamam için tutmasını istiyorum kurtulmak istiyorum inş. ebru hanım çok güven verdi ama inş. boşa çıkmazz

sağolasın cnm ama sevinemedm açıkcası hiç böyle bi sonuç beklemiyodum çok iyi anlıyorum senide sende fazla takma işlemini yaptrmışsn yakın zamanda düğününde yokmuş inş tutar herşeyin bi çaresi bulunur elbet gerçkten çok zor bi durum bi damla kan için ne zorluklar yaşıyoruz psikolojmz çöküyo inş atlatırız bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…