- 10 Kasım 2017
- 443
- 143
- 18
- 36
Ayy cidden mi lokal anesteziden dolayı normal bence sonra yürürken biraz batma hissedebilirsin ay çok sevindim ya hemen oldu bitti mi çok değişik bi durum olsa gerek nasıl hissediyorsunKızlar oldum sıfır acı normal mı??
Garıp hıssedıyorum canım hala şoktayımAyy cidden mi lokal anesteziden dolayı normal bence sonra yürürken biraz batma hissedebilirsin ay çok sevindim ya hemen oldu bitti mi çok değişik bi durum olsa gerek nasıl hissediyorsun
Ya benmde 3 gun olr herlde ama hep kotuyu olumsuzlklari dusunyrm o yuzden boyle telas icindeym sagol cnmCanım garanti olsun diyorsun 5 gün ideal bence. Bende Çarşamba dikim yaptırmıştım cumartesi gece ilişkiye girmiştim nerden baksan 3 buçuk gün geçmiş oluyor. Bana sorarsan 4-5 günü geçmemek lazım ama bu doktorun dikimine düğümüne ve ipliğine bağlı da olabilir . Siz ilk gecenizin tarihini ayarlayın öyle doktora söyleyin ki oda ona göre dikim yapsın. Benim doktorum cumartesi mutlaka ilişkiye girmeye çalış erteleme ilişki tarihini demişti. Benimki de kesin di zaten sıkıntı yaşamadım. Düğün gecesi için otel ayarlayın önceden garanti olur
Bana mı sordun canım?Hangi doktor canim
Evet canimBana mı sordun canım?
Verdiğin bilgiler çok değerli herkes senin kadar duyarlı değil destek oluyosun SağolBirde ilk gece kanamadan sonra bi kaç gün hatta bir hafta ara verin hiç ilişkiye girmeyin çünkü sağlık açısından orası yara oluyormuş dikim ister yaptırın ister yaptırmayın orası yara oluyor ve ilk ilişkiden sonrakiler size acı verebilir kanamanız her ilişki sırasında devam edebilir. Bir hafta sonra düzelmiş olacaktır ve tamamen ilişkiye girmeniz kolaylaşacaktır. O zamana kadar da dikişler erir yada düşer oda doktorun ipliğine bağlı tabi.
Aynadan bakınca bi değişiklik görmüyor musunKızlar benım acı sıfır sızı bıle yok en ufakk bısey yok acaba dıkısler mı patladı hıc bısey yok bende anlamadım vok garıp degıl mı en ufak bı sıxlama olmaması
Canım ben dun kalıcı yaptırdım sızı bıle yok ustunede rahatca otıruyorum hıc ıslem yapılmamıs gıbı hıssedıyorum en ufak sızlamam olmadıKızlar ben geçici yaptırdım gökçen hocada çok iyi. iyi araştırın çok para istiyor diye çok iyi yapar diye düşünmeyin . Tamam belki Ebru hoca çok iyidir ama aynı işlemi iyi yapan doktorlar var ve daha uygun fiyata. paranızı harcamayın mutlaka dikiş tutar az biraz dikkat gerek kasmamak gerek. Bana doktorum duş alabilirsin hiç bi sıkıntı olmaz dedi.Ben dikimden bir gün sonra duş aldım dikim bölgesine su tutmamaya özen gösterdim bacaklarımı açmadım duşta ne olur ne olmaz diye o bölgenizin nemli olmamasına dikkat edin yeterli ped nem yapıyor bu yüzden havlu kağıt kullan dediler. Kalıcı da da aynı şekilde bi süre dikkat edin dikiş tutana kadar ondan sonra rutin devam ediyorsunuz hayatınıza bi kaç yıl duşa girmicek değilsiniz sonuçta. Endişeli olmayın geçicide de kalıcıda da dikim sonra hafif batmalar olur ufak tefek kanamalar olur normaldir. Korkmayın emin olun çok basit siz kendinizi psikolojik nasıl hazırlarsanız dikim sonrası süreçte öyle geçer. Ne kadar pozitif ve dinç olursanız o kadar iyi geçer. Dikim sonrası ilk defa regli olmuşsunuz gibi düşünün. Sizden başka bunu bilen yok unutmayın. Yürümeniz değişmez siz öyle sanarsınız. He eğer biri anlar diye korkarsanız da çevrenize o bölgenizde büyük bi sivilce çıktığını söylersiniz yürürken battığını yavaş yavaş yürümek zorunda kaldığınızı söylersiniz .
Cok guzel yazmssın arkadasım ben dun oldum ınanırmısın cok korkuyodumm ama 2gun once nasılsam suandada oleyım ama gecıcı yaptırıcak arkadaslara onerım eger 5kezden fazla ılıskı yasamssanız gecıcıyı onermem cunku dr bana daraltma sart dedı ve daraltmada yaptı belkı sadece gecıcı yaptırmam yeterlı gelmeyebılırdı o yuzden gecıccıde dusunuyosanız mutlaka oncesınde muayeneye gıdın benım 3yerde yırtık varmıs dokular cok zarar gormus daraltma olmazsa kanamaya %100dıemem dedı bende bakmıyorm sadece ustten baktıgımda klıtorıs fln yana yayık degıl daha duzgun gorunuyor ne agrı ne acı sıfır hıcbısey yok kaşınızı bıle aldırınca hafıf sızlarya ole bıle bısey yokKızlar bakın bende bir yıl boyunca çok araştırdım bu sayfadaki bütün yazıları okudum hemde 2-3 kez 600-700 sayfaydı o zamanlar dile kolay düşünün paranoyak olmuştum. Öyle yorumlar vardı ki dikim sonrası yatak döşek yatan ağlayan ağrıdan duramayan felan filan . Ben onlara inanmadım hiç belki doğrudur bilemem doktoradan doktora değişir yada zaman ilerledikçe tıp ta teknolojide ilerliyor bu sebepten herşey kolaylaşıyor. Kafamda çok büyüttüm ama hep kendimi yatıştırdım belki de sağlık sektörünün içindeyim bende ondan kendimi teselli edebildim başta sizin olumlu pozitif düşünüp kendinizi yatıştırmanız büyük etken düğünüm yaklaştı ve dikim yaptırdım. Ve baktım ki Kafamda büyüttüğüm kadar zor bişi değil bize zor gelen psikolojik baskı sadece aslında operasyon kolay ( iyi bir doktorla tabi) benim de ağrım olmadı sızım olmadı sadece gün içinde en fazla 3-4 kez batmalar oldu sızı gibi mi diyim anlatamıyorum ama beni rahatsız eden birşey değildi. Olumsuzlukları düşünüp kötüyü çağırmayın. Kendinize zarar kafayı yer insan. Ağrı sızı olmaması çok iyi. Dikişim mi patladı diyen arkadaşım dikişin patlasa kanaman çok olurdu ipliğin düşerdi daha yeni dikim oldunuz biraz sabredin. Benimde dikimden sonra ufak tefek kanamalarım oldu kan görünce de korkmayın normaldir aklınıza ne takılırsa hemen doktorunuzu yada sekreterini asistanını arayın sorun. Korkayım dik durun. Dikim sonrası o bölgenize de bakmanızı doğru bulmuyorum bacakları çok yana ayırmamak lazımmış siz dıştan bakıp göremezsiniz emin olun psikolojikmendir herşey. Eğer dikimin hemen sonrası o bölgeyi ayırıp bakmaya çalışırsanız da kanamanız olur belki dikiş atar yapmayın kalıcı olanlar 1-2 ay sabretsin hatta belki o kadar bile sürmez. Kalıcı hakkında bilgim yok kontrol sonra tutup tutmadığına baktırırsınız ki büyük olasılıkla tutuyor yada düğün öncesi kontorole çağrılıyorsunuz çaresi var.Geçiciler de 3-4 gün içinde ilişki yaşıcaktır mutlaka kanıcaktır zaten. Hepinize geçmiş olsun. Olumlu sonuçlarınızı bekliyoruz. Olumlu sonuç alınca lütfen ne hissediğinizi ne kadar kanamanız olduğunu hangi doktora geçici mi kalıcı mı olduğunu vs vs hepsini kısaca yazın çünkü burda ihtiyacı olanlar vardı. Aradan zaman geçicek çünkü sizin düğününüz olunca. Gene çok konuştum ya
Benim bildiğim okumuştum sanırım yine burda geçici dikim yaptırırken de daraltma yapıyorlardı. İsteyen arkadaşlar için öğrenmek lazım. Bana daraltma gerekmedi ben bir kez yaşamıştım istemsizzaten darmış dikim sonrası ilk gecem de de zor olmuştu ilişki
Sen kurtuldun darısı bıze olsunBenim bildiğim okumuştum sanırım yine burda geçici dikim yaptırırken de daraltma yapıyorlardı. İsteyen arkadaşlar için öğrenmek lazım. Bana daraltma gerekmedi ben bir kez yaşamıştım istemsizzaten darmış dikim sonrası ilk gecem de de zor olmuştu ilişki
Şişlimed Akın beye yaptırdım canımEvet canim
Ya sorulacakları biliyorsun detaylı yaxıp gitseydin keşke yani son kontrol oldu mu olmadı mı bildeydikKızlar merhaba daha önceden yazmışrım Ağustos ta şişli med akın beye taptırmıştım kalıcı kanamam oldu çokk mutluyum darısı sizlerin başına inşallah boşuna o kadar stresi yaşamışım oldu bitti öpüyorum hepinizi artık vuraya daha girmem
:) :)
Aynen son kontrol falan oldu mu acabaYa sorulacakları biliyorsun detaylı yaxıp gitseydin keşke yani son kontrol oldu mu olmadı mı bildeydik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?