Ankara yı bilen anneler buraya bakar mısınız?

nesibe82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
169
0
96
İstanbul
selam kızlar,
bu konuyu buraya açtım çünkü sizler bana daha yakınsınız, çoğunuzu gönderilerinizden az-cok tanıyorum,

ben şuan istanbulda oturuyorum ve yakın zamanda ankara ya taşınma ihtimalimiz var. istanbul güzel şehir, Ankara nında bu kadar güzel olduğuna inanıyorum fakat, semtleri hakkında pek bi bilgim yok, yaşamak ve rahat çocuk büyütmek için nerede oturmamızı tavsiye edersiniz, avm ler vazgeçilmelerim arasında, bebekle yalnız gidilebilmesi önemli.

bütçemiz yaklaşık olarak aidatlar dahil 600-800 tl civarında.

şimdide ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim. komşu da oluruz bakarsınız.

istanbuldan gelince alışmanız zor olucak şüphesiz..bikere deniz yok...ama düzenli alışınca sewilebilecek bi şehir..hem önemli olan nerde yaşadığından ziyade orda ne yaşadığın bence..eşinizin işinin nerde olduğunu söylerseniz ona göre semt söylemek biraz daha kolay olur belkide..

istanbula alisan biri ankarayi zor benimser boshayallersmile
ama su da var gezmek icin istanbul. yasamak icin ankara bence. zuzuya katiliyorum isyeri yakinligi onemliyse ona gore semt yazariz yerimseniben

nesibecim kızılayda çankaya gopda çankaya obakımdan biraz daha net bişiy söylersen süper olur..çünkü çankaya belirttiğin bütçeyi çok aşar..yani mesela kızılaysa heryerden ulaşım war o bakımdan sordum..

Arkadaşların da dediği gibi işyerinize yakın tutmanız en doğrusu. Çankaya demişsiniz ama tam olarak neresi? Ankarada en pahlı semtler Gop,Çankaya diye sıralanır. Sizin bütçenizide çok zorlamayacak oralara daha kolay ulaşım sağlayacak yerlere bakabilirsiniz..

canım dikmen,keklik pınarı,ayrancı olabilir hem çankayaya yakın hemde kızılaya yakın ayrıca ben istanbulluyum ankarada yaşadım hep evlenincede kocaeline geldim ankara gibisi yok kesinlikle istanbulda yaşam keşmekeş ankara çok düzenli zaten türkiyedede yaşanabilir ilk yer ankaraymış şanslısınız

bende ankarayı asırı bilmıyorum istanbulkdan gelmedim ama cok zor istanbuldan sonra ankara onu demek istedim inş alışırsını

canım dikmen,keklik pınarı,ayrancı olabilir hem çankayaya yakın hemde kızılaya yakın ayrıca ben istanbulluyum ankarada yaşadım hep evlenincede kocaeline geldim ankara gibisi yok kesinlikle istanbulda yaşam keşmekeş ankara çok düzenli zaten türkiyedede yaşanabilir ilk yer ankaraymış şanslısınız

ben de ankaralı sayılırım 15 sene orda yaşadım, ankara güzeldir hoştur ama şehir o kadar büyükki, toplu taşımada 45 dakkayı gözden çıkarıcaksınız. İstanbuldan giden yadsımaz şehrin soğukluğunu ama izmirden gidince bir tuhaf oldum ben. Çok soğuk geldi insanlar:))))
Tipik bir memur şehri olan, alt yapı sorunu çok da fazla olmayan bir yer. Gelelim yaşanacak yerlere dikmen, öveçler, emek, bahçelievler, mebusevler şehir merkezine yakın güzel yerler, bunun dışında ümtköy, çiğdem (ki artık buralarda merkezde kaldı sayılır), batıkentte güzel bana göre (45 dakka uzak kızılaya).

hımm goptaysa o bütçeyle orda ew tutamassınız malesef..benim eşimin de eski iş yeri goptaydı güzel ama uzak..çok semt semt fiyat bilemem ama herkes oturduğu semtin fiyatlarını aşağı yukarı yazarsa ii olur..ben yenimahalledeyim..kirada değilim tam bilemiycem ama sanırım 600-700 filan ortalama ewler...bide eğer kendi arabasıyla gitmiyosa mutlaka çift wesait gerekicek,kızılay aktarmalı gidicek anlaşılan işe..1-1,5 saat gidiş bi okadar da dönüş...arabasıyla gitcekse okadar sürmez tabi..

GOP Ankaranın en lüks semti canım. Oraya yakın olarak Küçükesat, Seyranbağları semti olabilir. Önce o tarafa bakabilirsiniz. En son ayırdığın bütçe 800 TL idi, ben bulabileceğinizi düşünüyorum oralardan..

ben de ankaralı sayılırım 15 sene orda yaşadım, ankara güzeldir hoştur ama şehir o kadar büyükki, toplu taşımada 45 dakkayı gözden çıkarıcaksınız. İstanbuldan giden yadsımaz şehrin soğukluğunu ama izmirden gidince bir tuhaf oldum ben. Çok soğuk geldi insanlar:))))
Tipik bir memur şehri olan, alt yapı sorunu çok da fazla olmayan bir yer. Gelelim yaşanacak yerlere dikmen, öveçler, emek, bahçelievler, mebusevler şehir merkezine yakın güzel yerler, bunun dışında ümtköy, çiğdem (ki artık buralarda merkezde kaldı sayılır), batıkentte güzel bana göre (45 dakka uzak kızılaya).

sanırım alışkanlık ben ankarada doğdum büyüdüm 27yılım ankda geçti asıl sorun çevre bırakıp gittiğin çevreyi özlüyorsun bence asıl sorun bu...ist.da 1-2saat gözden çıkıyor malesef 45dak iyi bence:jeyyar:

sanırım alışkanlık ben ankarada doğdum büyüdüm 27yılım ankda geçti asıl sorun çevre bırakıp gittiğin çevreyi özlüyorsun bence asıl sorun bu...ist.da 1-2saat gözden çıkıyor malesef 45dak iyi bence:jeyyar:

doğru söylüyorsun, ben son gittiğimde kızımdan dolayı hiçbir arkadaşımlada görüşemedim, yani ankarada ankaraya gittiğimi anlayamadım desem, bundan olabilir. İstanbula kıyasla tabiki Ankara yadsınamaz trafik konusunda, hayat şartları açısından, güzeldir bea:))) ama izmir daha güzel:)))olumunekankayizsmile

kızlar hepinize cok tesekkur ederim. dün ankara ya gittik eşimle,
gercekten cok düzenli bi şehir.ben gop yazmıştım ama işyeri birlik mahallesinde. mekanı cok beğendim, hele benim küçücük ve sokak arasında olan evimden sonra... şartları biraz zorlayıp ordan ev tutmayı düşünüyoruz. bi kaç emlakçı dolaştık, siteler pahalı gerçekten, bileniniz var mı bilmiyorum ama oyak sitesinden bahsetti bi emlakçı, 750 tl ye bi ev varmıs 200 kadarda aidatı. siteyi bileniniz varmı?

oyak evleri nedense her şehirde çok güzel olur. Sanırım kaloriferli, merkezi ısıtmalı ev aidat yüksek olunca, birlik güzel bir mahalledir. Senin vereceğin kirayı ben burda gayet kıytırıktan evime veriyorum. İçine sindiyse, gördünse düşünme bile derim ben. Ha bir de belirteyim kızılaya kar yağmazken birlik ve yıldız or-an oralarda diz boyu kar olur:))) kar seversen eğer yaşadın.

birlikte ise dikmen tarafında da oturabilirsin..öveçlerde filan da ...arabanız varmı bilmiyorum ama buralardan işe araba ile de gidebilir...15-20 dakikada birlikte olur eşiniz kendi arabanız varsa ...konya yoluna yakın bir yerlerde ev tutup konya yolundan geçen birlik dolmuşları vardır onlara binip işe gidebilir...cevizlidere nin mesela konya yoluna yakın kısımları var ...oralar olabilir...600-800 arası kiralık ev blursun oralardan ..hem de evleri de temiz bakımlıdır...

Back
X