Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Anladım canım,çok sağol ayrıntılı cevabın için,ben en iyisi Çilek mağazalarına gideyim direk,

Bir de Söğütözü'nde Özelcan bebeye bakmak istiyorum,Ulusta park problemi yaşamak istemiyorum kalabalıkta,

Ben sadece beşik alıcam,oda küçük ve kocaman gömme dolabım var zaten,büyüyene kadar idare eder,

Büyüyünce de kendi zevkine göre odasını ayarlarız inş...hayırlısı sağlıkla bi doğsunlar da,anne babalarımız zamanında böyle lüksler de

yoktu ama bi şekilde büyüdük yetiştik,ALLAHın izniyle doğduktan sonra herşeyi hallolur diye düşünüyorum...

Beni de aramadılar,aslında aşı olmak da istemiyorum ben,korkuyorum yaa kol şişiyomuş iki gün ağrıyomuş falan...:18:

Son düzenleme:

cnm chicconun beşiği var.ben de chicconunkini aldım. hatta ben park yatak aldım

cnm ne aşısı bu?ben 33 haftalık hamileyim ve hiç aşı olmadım.

devlet hastanelerinide önermiyolar asistanlar giriyo doğuma diyolar oda korkutuyo beni takıbini yapan doktor senin ehrşeyini biliyo kendimi ve bebeyimi asistanalra emanet etmek istemiyorum özel muayenehanelerde özel doktorada gittim hamile kalmadan önce sırf para için çıkarmadığı hastalık kalmadı eşimdede bendede de insan kime güvenicekki ... ama uyarınız için çok teşekkürler yeniden araştırma yapıcam

cnm chicconun beşiği var.ben de chicconunkini aldım. hatta ben park yatak aldım

cnm ne aşısı bu?ben 33 haftalık hamileyim ve hiç aşı olmadım.

Hiç bilmiyodum bak beşiği olduğunu iyi ki söyledin sağol yaa,

Tetanoz aşısı vuruluyomuş sağlık ocaklarında,açıkcası ben olmak istemiyorum,doktoruma bi sorucam artık napayım...

Son düzenleme:

Saol cnm haklisin galiba, ben de genc odasi olayindan vazgececek gibiyim, bir de cocuklugunu doyasiya yasasin aman dokunma cizme diye uzerine gitmeyelim cocugun oyle deilmi.. Tuzlu da cok yemiorum ama nedense bilemedim yaaa biran once gecse bitse su son aylar.. Cnm hazir sen tecrubeliyken bir de bebek icin hangi sampuani pisik kremini fln kullaniyosun onu sorsam?

ben de okudum yazdıklarını
ben de aynı fikre sahibim seninle
ben de memnun değilim ama hastaneden dolayı devam ediyorum şimdilik
açıkçası neryee gideceğime de karar veremedim
bana 3lü test de yaptı
bi kere be l ağrısından aradım nedeninin ne olabileceğini bile söylemedi
yarım yamalak konuşan konuşmadan aciz sorunlu bir tipe benziyor
rahim ağzı uzunluğu çok önemli mesela hiç ölçmedi
ben sorduğumda ise bi dahakine bakarız dedi
ama rahim ağzı kısa olsad a yapılacak bişey yok dedi şok oldum
nasıl olmaz dikiş atıyorlar
yani bişey olsa dikmeden gönderecek sanırım beni
anlamadım gitti
sen nerede devam ediyorsun peki
ben de akıl arıyorum valla
tam olarak bi yer bulamadım bu da beni geriyor doğrusu
ikiz olmasa devlete gideceğim de ikiz diye özel olsun istiyorum

Bende beşiği sitelerden aldım.Sitelerde Kartalcık sokak sadece bebek mobilyası satan bir sokak,sokakta sağlı sollu bir sürü bebek mağazası var.Tercihe göre de mağazalar farklılaşıyor.Biz beşikte ve bebek odasında masif istediğimizden,sadece birkaç yere bakmıştık.Masif mobilyanın avantajı doğal olması ve üzerinde zararlı hiçbir boyanın olmaması.
Çilek mağazasına bende baktım,ilk sordugum mobilyaların masif olup olmadığı idi,maalesef hiçbiri masif değildi,o yüzden tercih etmedik.Ama elbette modeller birbirine benziyor,önemlı olan malzeme kalitesi..

Evet, benim de hiç öyle bir ölçümüm olmadı.Detaylı ultrasonda suyun fazla olduğu görüldü, radyolog hiç önemsemedi, Başak Hanım amniyosentez yapalım dedi. E diyorum diğer tüm testleri normal bu çocugun, ölçümlerini yaptınız, organları normal, radyolog da çok fazla değil dedi diyorum, ama hiç bi zaman garanti birşey söyleyemeyiz diyor. E be doktor hanım, hiç bi zaman garanti bireşey söylenemz zaten. En başından beri kimi doktorlar inisiyatif alıp mesleki tecrübesine dayanıp 2 li yad a3lü testlerden bazılarını yaptırmazken sen sıradan hepsini yaptırmadın mı? Yaptırdın ! O zaman ne demeye yaptırdın? Yaptırdıysan sen neden o testlerin sonuçlarıyla birlikte değerlendirmiyorsun durumu ? Bana tutmuş çocugun down'lu olma riski 100de 1, amniyosentezin düşüğe sebep olma riski riski 200de bir, o yüzden yaptırın. Bu kadar iletişim sorunlusu bir diyalog tarzı görmedim ben. B,i testin sonucu çıkar, hanımefendi şöyle döner: sonuçlarınız normal. Yahu belli ki ben kara cahil değilim, açıklasana bana neresi normal, olması gereken ne, ebnim test sonuçlarım ne ! Sonuçlarınız normal diyip bırakıyor, ondan sonra o normal sonuçlara aldırmadan sapasağlam bebeğe amniyonsentez öneriyor. Sen bu amniyosentezi riskleri 10.000de 1den daha düşük çıkmış, burnu düzgün, organları normal , ense kalınlığı süper çıkan bana öneriyorsan riski yüksek çıkanlara ne öneriyorsun acaba? Harakiri filan mı?

Bacagımın arkasında bir kızarıklık vardı, ne olabilir, dolaşımla ilgili olabilir mi diyorum, ya da alerji filan olabilir mi, eliyle bakıp mantar olabilir, cildiyeye görün diyor. Öyle mantar da hiç görmedim, kaşıntı yok, kabarıklık yok, içinde su yok. Sonra o "mantar olabilir" şey kendiliğinden ne hikmetse geçiyor.

Demek ki akademik kariyer hiçbir şey değil arkadaşlar.Ankara fen lisesi bitirip hacettepede okumak, ankaranın en iyi hastanelerinden diye bilinen bir yerde çalışıyor olmak bir insanı iyi bir doktor yapmıyor. Bu işin içinde öğretmenlikte de olduğu gibi insaniyet, empati, diyalog yeteneği gerekiyor.Kadının amniyosentez önerdiği bebeğe perinatolog hiçbirşeyi yok bu çocugun diyor, amniyosnetezin adı bile geçmiyor.

Ben Güven Hastanesine devam etme kararı aldım delikız. Ha hepsi özel, var mıdır birbirinden farkı bilmem. Ama doktor konusunda dağlar kadar fark olduğu ortada. Arkadaş tavsiyesiyle Taner Beyle tanıştık ve Başak Hanımla aralarındaki farkı ilk dakikadan gördük.

Bu arada çilek mobilyaya bakan arkadaşlar, çileğin şifonyerini filan hiç beğenmedim ben.Güya güvenlik sertifikaları var ama çekmeceler bildiğiniz benim çocukluğun çekmeceleri, tangır tungur kapanıyor, bi yavaşlatıcı yok, çocugun eli sıkışmasın filan diye.

Son düzenleme:
geçen gittiğimizde eşim bu kadın seni nasıl kesecek dedi
yani bunda o kabiliyet yok der gibi ..
gerçekten de nasıl sezeryan yapıyor bu bilmiyorum doğrusu
ben ikiz olduğu için büyük bir hastane olsun diye devam ediyorum şuan ama ben de biyer bulamadığımdan devam ediyorum
iyi bir yer bulsam hemen geçeceğim
rahim ağzı uzunluğu düşüğe yol açıyor bi sıkıntı varsa dikiyorlar
heleki ikizde çok çok daha önemli
ben ilk sorduğumda aldığım cevaptan zaten tatmin olmamıştım burda da yazmıştım
bişey soruyorsun hepsini anlatacağım diyor
sonra hiçbişey anlatmıyor
gıcık ediyor insanı
ben de kariyerine bakmış ve güvenmiştim ama cık bi işe yaramıyormuş
kadının sanki ailevi sorunları var ve işini zorla yapıyor
ya da işe gelirken eşiyle kavga etmiş de ondan somurtuyormuş gibi bir ruh hali var
yani karşında bebek bekleyen bir çift var
insan az da olsa yüzüne güler bu çiftin iki espri yapar güzel şey söyler
bildiğin odun
güven pahalı değilmi
ben de bir muayeneye 200 tl vermek de istemiyorum
güvenin doğumu da çok pahalı
aslında bazen diyorumki nasılsa sezeryan olacak normal olsa hadi neyse
nasılsa kesecekler git devlette yap diyorum ama bilemiyorum
sincan koruyu düşünüyorum
yenidoğanı var yeni açılmış
evime de yakın fiyatı da uygun
orayımı denesem diyorum
kafam çok karışık

EvET KESİNLİKLE YA, karşında ilk defa bebek bekleyen insanlar var, tamam bizim gibi sevinsin demiyoruz, öyle laylaylom beklentisi yüksek insanlar da değiliz ama azık insani sohbet et yani, bana ortada fol yumurta yokken telefonda bi de , yüzyüze de değil, amniyosentez öneriyor. Kontrole gittiğimizde nasılsınız diyor, işte, fena değil diyorum. Yahu bi sor, neden noldu de di mi? Hiçbir şey demiyor. Kaldı ki eşim biraz tarzını tahmin ettiğinden, biz gitmeden önce arayıp demiş bakın birşey varsa bile üslubunca söyleyin diye, bana sonradan anlattı. Kadının cevabı: Ben gerçekleri söylerim. Aferin yani söyle gerçekleri de azcık söyleyiş tarzı önemli.

Güven pahalı evet, ama benim 1 ay sonra özel sağlık sigortam başlıyor ve güvenle anlaşması var. Bir ay kendim ödeyecegim muayene ücretlerini, sonrasında sigorta karşılayacak. O yüzden benim için ucuza bile gelecek. Ama evine yakınlık da önemli bence.Sincandan taa kızılaya ne için kim için geleceksin? Kadın en ufacık riskte amniyosentez öneriyorsa hayatta normal doğum yaptırmaz, en ufacık riski de almaz. Ben güvenimi tamamen yitirdim. Evde doğururum Yine de Başak Hanıma gitmem artık.

ben çalışıyorum işyerim akaya yakın işten gidiyorum zaten muayeneye
sorun uzaklık değil sorun doktorda
sabahtır arıyorum sekreterlik sürekli meşgul
doktoru aradım az önce
ekranda sonuç belli değil arkadaşları arayayım sizi bilgilendirsinler dedi
senin için iyi olmuş valla
benim o şansım yok
emekli sandığı çalışanıyım ama özelde ücretlere yansımıyor
özel sigorta daha iyi bu durumda
keşke zamanında yaptırsaydım
ben eryaman tarafında oturuyorum
sincanı denemek istiyorum
bir de yenimahalle devlet hastahanesi var yeni açıldı
tertemizmiş özel gibiymiş çok övüyorlar
olmazsa orayı deneyeyim de diyorum

Ben şikayet yazdım akayın sayfasından.Sen de yaz bence. Hanımefendiler az önce sinirlerimi zıplattı yine.Başak HAnım muayenelerle çok meşgulmuş, hastaların telefonlarıyla mesajlarıyla uğraşamazmış.Dedim hastanın telefonu da başak hanımın meşguliyeti bu bir, ikincisi de ben neden başak hanımdan ulaşmaya çalıştım size sizce? Çünkü telefonunuz sürekli meşgul ya da açan yok. rAporlarımı fakslamalarını istedim, ama biz laboratuvara geri gönderdik sonuçları diyor. Yahu al bir fotokopisini, sizin hasta dosyanız yok mu? Saklamıyor musunuz? Ben tahlili dışarda yaptırınca hanfendi tercih etmiyoruz diyordu, kendileri de dışarda yaptırıyor işte herşeyi. Ben kimseye önermiyorum arkadaşlar Akay Hastanesini ve Behice Başak Ovayurt Öndeş adlı doktoru.

Son düzenleme:

VALLA ben bir yer arayış içindeyim
bakalım nasıl sonuçlanacak

canım sincan lokman hekime gidersen oraya yeni gelen bi doktor var nezih durmazlar diye benim doktorumdu ve adam işinde süper istersen bi bak derim yinede sen bilirsin facedende bakabilirsin önceeden çubuk devlet hastanesindeydi ordan ayrıldı şimdi orada

tatlım artık hekim seçme hakkın var .... devlethastanelerine de randevu ile gidiyorsun sıra bile beklemiyorsyun artık herşey çok değişti ... senın ve bebeğin için en önemlı olan özel yada devlet farketmez bebek yoğun bakımı olması hastanene karar verırken bunlara dikkat et cnm ...

ben perşembe günü yenimahalle devlet hastanesine gideceğim. randevumu aldım sıra beklemek yok. sincan lokman hekimi bıraktım. bakalım neler yaşayacağım

Malesef hic duymadim. Buhafta kontrol icin gidicem ozaman sorup burdan yazarim

Selam hanımlar,hepiniz iyisinizdir umarım,

Delikız ve Marjinal geçmiş olsun diyeyim,inş. en kısa zamanda iyi bi doktor bulursunuz,

Ben de geçen hafta ilk kez Işın hanıma gittim,genel olarak iyi geçti,

Çok güleryüzlü değildi ama iki-üç kez hoşgeldiniz falan dedi,

Ultrasonda baya ayrıntılı olarak tek tek bebeğin uzuvlarını gösterdi,suyu iyi,plesentası iyi dedi,

Önceki burdaki (Kırıkkaledeki) doktorum hiç suyundan falan bahsetmemişti yani,

Kız dedi,ben hep erkek hissediyodum ama bakalım Ekimde ayrıntılı ultrasona girince kesinleşir sanırım,

Memnun kaldım yani ben,hemşire karnımı sildi elimden tutup yardım etti kalkmama falan,beğendim yani,

Kızlar bu ayrıntılı ultrason devlette ne kadar biliyomusunuz?bana 150 tl dediler Sgklı hastalar için,

Yani çok mu farklı normalden,uzun süre falan mı bakıyolar merak ettim.

Bir de aşı olmayan var mı aranızda,ben korkuyorum da kolum şişecek iki gün ağrıyacak diye...
:18:

selam hoşgeldin
inş. azul
ben de aşı olmadım henüz
devlette ücretsiz özelde yerine göre fiyatı değişiyor
ayrıntılı ultrasonu 4 boyutlu yapanlar da var
oralarda resim filan da veriyorlar
bebeğin herşeyi belli oluyor
tek tek tüm organlarına bakıyorlar bir sorunu var mı diye
gebelikteki en önemli tetkik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…