Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Canım teşekkür ederim,evet dogum cok zor oldu.Bebek iri oldugu için haliyle cok can yaktı ancak sonrası cok rahat oldu.Şimdi dikişlerim biraz agrıyor ama her işimi kendim yapabiliyorum.en önemlisi bebeğimle rahat rahat ilgilenebiliyorum. 1080 e hersey dahil. Zaten normal ya da sezaryen farketmiyor fiyat 1200 demişlerdi.Tsk indirimi ile bu fiyata geldi.Epidural olsaydı +300 daha ödeyecektik..

Amin canım, Allah cümlemizin evladını kendine bagıslasın. Evet sancı cekerken resmen yalvardım lütfen beni sezaryene alın diye.Hatta bebeğin sacı görünüüyor dediklerinde bile yalvarıyordum nolur genel anestezi verin bana diye O an tek düşündüğüm o acıdan kurtulmaktı..Can ne kadar tatlı işte.Sonra o içimden cıkarken ılık ılık ne agrı kaldı ne sızı..Zormuş ama gercekten degiyor...

Lynne ve Mavismavis geçmiş olsun,gözünüz aydın,ALLAH analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş.

Darısı bize artık,

Kızlar ankarada beşikleri nerden aldınız?

Ben netten baktım hep benzer modeller var ama gözümle görüp almak istiyorum,Sitelerde falan var mı güzel modelleri olan yer?

Ya da direk Çilek mağazasına mı gideyim?

Çoğu kişi ordan oda almış ama ben sadece beşik alıcam,odada dolabım var zaten,fazla kalabalık olsun istemiyorum,

Büyüyünce kendi isteğine göre alırız diye düşünüdük,

Bekliyorum önerilerinizi...

Son düzenleme:
selam arkadaşlar bende geldim aranıza ankaralı olarak :))))

ben sincan lokman hekim hastanesine gidiyorum başından beri çok ta memnunum allah kısmet ederse doğumumu da ordaa yapacağım şimdilik bi sorun olmazsa normal doğum yapıcam inşallah zaten son 2 hafta heralde çatı muaynesi yapılıyormuş o zaman belli olur dedi doktorum :)))

kızlar ben şimdi 18.haftadayım sağlık ocağına ne zaman aşıya gidicez giden var mı ????

Canım ben siteleri gezdim çilek mağazasını da gezdim sitelerde özel yapım isteğine göre boyutlandırabileceğin beşikler var yapıyorlar takımsız sadece beşik 900 gibi ki oldukça pahallı çilek biraz daha uygun fiyat olarak ama ben dün ikeaya gittim orda 300 e de beşikler var sadeece ordaki beşiklerin sallanan hali yok.

canım çok sewindim Çok şükür sağlıklı sıhhatli kuzuna kavuştun darısı bizlere inşallah Murat beyden de memnun kalmana çok sewindim normal doğuma zorlaması güzel seni sezaryan tutkunlarından deil demekki tavsiyelerin için tşkkr ederim :)

bende medicana'da doğum yapacağım inşallah,benımde bu tip detaylara çok ihtiyacım var.Sanırım medicanada her çarşamba emzirme ile ilgili eğitim veriyorlarmış,herhangi bir bilginiz veya katılan bir arkadaş varmı acaba?

epidural olmadan maşallah canım yaa. ne güzel her işini yapabiliyorsun normal doğum en iyisi. maşallah

hangi doktora gidiyorsun?

Bugun kendileriyle 5 aylık ilişkimizi bitime kararı aldım. Kendisine güvenim Akayın 200 lira istediği ama devletin bedavaya yaptığı basit kan testini devlette yaptırıp sonuçlarını getirdiğimde sebep açıklamaksızın "biz sıcak bakmıyoruz dışarıda tahlil yaptırılmasına" dediğinde güvenim sarsılmıştı zaten. Vitamin ilacını ben sorunca yazıp, yine ben sorunca biraz vitamine ara verelim dediği için sarsıntım bir kuple daha ilerlemişti. detaylı ultrason için önerdiği doktorun yazdığı ama önemli birşey değil, kendiliğinden düzelir dediği bir iki tespit için telefonda tahlil sonucu yorumlamayıp randevu almamızı isteyerek yapması, randevu alıp gittiğimizde detaylı ultrasonda görünenleri bile görememsine rağmen 2li testleri 3 lü testleri herşeyi en az riskli çıkan bebeğe çekinmeden amniyosentez önermesi, bu önerisini mantıklı şekilde açıklama yerine düşük riski 200de 1, çocuktaki risk 100de 1, demek ki bu riski almalıyız gibi bakkal hesabıyla anlatması, başka doktordan görüş almak için testlerin gönderilmesini istediğimde telefonuna ve mailine cevap bile vermemesi nedenleriyle bugun itibariyle bırakıyorum.Bence kendileri tam bir tahlil doktoru. Mesleki tecrübesiyle hastayı yönlendirme sıfır, güzel diyalog sıfır, yüzüne taktığı gülümseme maskesini zaten hemen hissediyorsunuz.İşini severek yaptığını düşünmüyorum.Detaylı ultrasonda çıkan tespit için kendisi kontrollerde bir kez bile kontrol yapmadı, ama daha önceki ölçümlerde normaldi diyebildi rahatlıkla. Daha önce ölçmediğinden eminim cunku o ölçümün nasıl yapıldığını biliyorum.

Akay deseniz, yeni doğan yoğum bakım ünitesi için seçmiştim ammaaa.....kadın doğum poliknliğine 1 kez bile ulaşamadım telefonla.Acil bir durumda ne doktoruna ne polikliniğine ulaşılabilen bir özel hastane. Tahlil hastanesi.

Son düzenleme:
merhaba bende ankaradanım akay için herkez iyi bir hastane derdi ama belkide doktordan doktorada değişiyodur bende BİLGİ Hastanesine başladım bakalım hamile olmak çok zormuş annemin kıymetini çok iyi anlıyorum artık

canım ben baya gezdim
ben odama bır beşik ve kendı odasına takım almayı düşünenlrdenim. neyse siteleri dolandım 1sokakta hepsi zaten 10mağaza kadar... takımlarda buyuyen beşikli modeller 2800ile 3500 arası fıyat istediler.. bır yerde de 5,500istediler boyasız mış guya ama vernık var... vernık demıyo tabı koruyucu diyolar:)
ve fecı boya kokuyo
çılek e de gırdık 2500civarı dedi 2modelı var sadece ama koku yok,kaplama çunku
eşim kokuyu duyunca zaten almak istemedi adamlar 2ayda çıkar erken alın dıyorlar ama işte..
ordanda sıtelerde boyacıya gırdık eşim dedi boya kokuyor bu mobılyacılardakı urunler,marka felan ne sorup alaım dıye
boyacı da: sitelerde hepsi kokar ama fabrıka çıkışı yapanlar kokmazz dedi çilek vb mağazadan alın koku olmasın dıyosanız yoksa hepsi mecbur boya kullanıyor dedi
3gun oncede yenımahallede belıs satan 2magazaya gıttık koku yok mdf ve suntalem olanı var... mdf olanı daha kalıtelıymısbuyuyen beşik şifonyerve 3kapılı dolap takımı 1700civarına gelıyo 2kapaklı dolap alırsan 1500
bız belıse karar verdık
nette de olumlu soyluyor herkes
odamızza da park yatak alcaz

ben de 22.haftamdayım hala aramadı saglık ocago
doktorum yaptırmana gerek yok dedi arasalarda ne diycem bılemıyorum

Bende ikea yı gezdım ancak çocuk odaları bana çok basit geldi.Beşiklerde korunmasız.Üstelik ıkea dan mobilya alan arkadaşlarım mobılyalarının bir kere taşınmasıyla harab oldugunu söylediler.Üstelikte bence pahallı bi yer.Ben şahsım adına çok bebek odasını sevmıyorum.Daha modern bişi olsun istedim.Onun için beyaz şık bir kitaplık aldım birde beyaz 3 kapaklı ipek mat boyadan dolap yaptrdım.Bu yaptırdıgım dolabıda genç odası takımından beğendım zaten ama içini istediğim gibi yaptırdım.Bebeğimin çorapları şapkaları küçük aksesuarları için iki çekmecesını bölmeli,ıkı rafının uzerine askılık koydurttum.Minicik kıyafetlerini asabılmak için.Diğer tarafıda raflı ve askılıklı oldu.O taraf şimdilik benm işime yarayacak gbi.Kendımde kullanırım.Odamıza park yatak aldık.Odadan ayırmayı düşündüğüm zaman yine buyudugundede yatabileceği yatak yaptrmayı düşünüyoruz.Zamanlaihtiyaca göre tamamlarım diye düşündüm.Zaten şifonyer gereksiz bir ayrıntı dolab yeterınce buyuk.Birde duvara dekoratıf bır raf yaptrdık.Üzerinede deniz dalgası şeklinde ismini yazdırdık oda çok hoş oldu.

cnm moralini bozmak istemem ama anlatmadan geçemicem .. ben de ilk başlarda bilgi hastanesine gidiyordum 2.5 aylık hamıle iken kanama geçirdim eşim gece aradı ve kendilerinin 2.5 aylık bebeğe müdahile edemeyeceklerini doktorlarının da gelemeyeceğini söyledi ... bi de bana akıl verdiler en yakın kadın doğum doktoru bulunan bır hastaneye gıdecekmışım ....şansıma batıkent devlet hastanesinde nöbetçi doktor vardı ... yoksa büyük doğuma gitmek zorunda kalacaktım kı bu da arada ciddi zaman kaybı .....üzgünüm ama özel hastaneler insanları yarı yolda bırakabiliyorlar... bu arada bildiğim kadarıyla bilgi hastanesinin bebek yoğun bakım odası yok doğum sonrası herhangi bir ters durumda büyük sıkıntı yaşayabilirsin ... bence bu riski alma tatlım en iyisi devlet hastanesi .... tabi karar senin ben altıbuçuk aylık oldum acildeki doktor sayesinde umarım sen de benım yaşadıklarımı yaşamassın ...

eşimin çalıştığı kurumun anlaşması var medicanayla 2850 tuttu ama biz bir şey ödemedik kurum karşıladı.

Dogum yapmis tecrübeli arkadaslar cevap verirlerse sevinirim, gecelik mı pijama mı almak hastanede rahat etmemizi saglar?

Ben sezeryanlıydım. Gecelikle ilk gün çok rahat ettim. İkinci gün pijama giiydim ikinci gecelik almadığım için. Gecelik çok daha iyi oldu benim açımdan.

Benim doktorum Tülin Hanım. Çok memnunum doktorun ilgisinden. Çok bilgili bir doktor. Aradığınzda güzel ilgileniyor sonra kendisi dönüş yapıyor nasıl olduğunuzu öğrenmek için. Bana doğum anına kadar normal olacak dedi. Son kontrolde suyumun sınırda olduğunu söyleyip yatış istedi. Odama çıktık serum takıldı yarım saat sonra serum takıldı. 13. katta boş oda olmadığından 12 kattaydım. İki saat yattım. Gelip suni sancıyı seruma iğnelediler. Sonra doktorum 13. katta bir oda ayarlado. (13.kattaki hemşireler ebe. ve yenei doğum yapanlar var 12. katta kadın doğumla ilgili ehr türlü hasta var ve ordakiler hemşire). Doktorum her saat başı gelio kontrol etti. 18 saat suni sancı verdiler bende tıkkk yok ne açılma avr ne sancı. Bir arkadaşımda medicanada doğm yaptı onada suni sancı verdiler ve hiç sancı çekmedi acaba bize sancı yerine serummu verdile sadece diye şüphe ettik. Artık geçtiği için bilemiyoruz. Hemşireler çok ilgili odalar çok temiz. Her çağırdığında geliyorlar. Sezeryadan sonra sonda çıkartılırken ebe benle ilgilendi tuvalete o götürdü falan filan. Amileyatım dışında her şey çok iyiydi. Epidural sezeryan olacaktım bel boşluğumda aralık bulamadı anestezi uzmanı denedi durdu. Doğumdan sonra eve geldiğimde çok baş ağrısı bel ağrısı çektim. Çok şükür hepsi geçti.. Bebeğimin kordonu boynuna dolandığı için inmemiş ama sancımın hiç olmaması bebeğimin kalp atışları çok iyiken sezeryana almaları kafam yerinde geldikten sonra düşündürdü beni açıkcası. İnşaallah sizin çok güzel bir doğumunuz olur.

Hmm anladım canım sağol söylediğin için,o zaman boşuna Sitelerin o kalabalığına girmeye gerek yok,

En iyisi Çilek mağazalarına gitmek,

Bir de kızlar Chicconun falan beşiği yok değil mi?hiç duymadım yani,niye beşik de yapmamışlar ki merak ediyorum...

gülel gül ebüyüt mavismavis allah analı babalı etsin

Kizlarr gunaydin.. Bi goz gezdirdim son yazilanlara ve yorumlar yapayim dedim..ben tolga ecemise gidiyorum muayenehanesine ama akayda tup bebek merkezinde, dolayisiyla ilk tahlilleri oraya gonderdi ve ben de tecrubesizlikten sormadan gidip yaptirdim.. Ve tahlilin uzerine bir de muayene paasi eklediler 120tl odedim 2li teste.. Dha sonradan uyandm ben sordum zekai tahirde yaptiramazmiim diye kesinlikle yaptirabilirsin dedi de oraya gectim.. Doktorlar ister istemez calistigi hastaneye kazandirmak istiyolar parayi ama tabi ilgisizlik olmamali ekstradan.. Ben memnunum o acidan doktormdan..

Mobilya konusnda da basima gelenleri anlatayim, ilerde de kullansin diye kaliteli birseyler alalim dedik aldigimoz takimlar cizik ezik geldi icleri boyasiz kokulu, ozur dilediler degistirmeye goturduler getirdikleri yine ayni.. Iptal ettik biz de.. Para iade etcekler simdi iki sey arasinda kararsizim, ya eskitme tarzi genc odasi gibi bir takim alcam buyiyen besikli ama bunu erkek cocugu kullanirmi emin degilim ya da ucuz birsey alip basina birsey gelene kadar kullanip sonra genc takimi alcaz.. Sizce?

Bir de son 2 haftadir fena ellerim ayaklarim sisti 2 kilo birden aldim normal yememe ragmen, bu kadar odem normalmi sizcee??

canım sincanda lokman hekimde hangi doktora gidiosun bilmiyorum ama oraya yeni nezih bey geldi o doktoru tavsiye ederim kendi mükemmel bi doktor devlet hastanesindeyd benim doktorumdu şimdi sincan lokman hekime geçmiş ben ilk aşıyı 16 haftamıydı neydi olduğum yanlış hatırlamıyorsam ama sen hamile oldunu duyunca gidip gebe takibi başlattırmadınmı onlar sana aşı kartı veriyor zaten şu tarihte gel diye eğer hiç gitmediysen sağlık ocağına hemen git aşının vakti geçmesin

delikiz aşağıda görüyorum seni :) Naptın devam mı ortak doktorumuza? Biz yollarımızı ayırdık.Sana da ikizlere 2li test önermişti de sen yapılması anlamsızmış diyince , aslında gerek yok demişti diye hatırlıyorum.

günaydın canım bende büyüyen beşik almayı istedim önce ama sonra baktımki yatagı büyüdüğünde bile diger genç odalarından küçük gibi sonra büyüdüğünde oda yapar bazalı falan bişiler alırız diye yanlız beşik aldık babyhope ben memnunum moilya desenli olandan aldım sitesine bak istersen kilona gelince tuzlu yeme artık son zamanlar ondan dolayı şişebilirsin ama tuzu olduğunce kesmeye bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…