Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

eymen ismi hakkında yorumlarınızı alabilir miyim .?

dün yazıları okudum galiba ben de eymen ismini koyucam oğluma bakalım eşimde beğendi. eşimin adıda enver. eymenle uyuyolar diye yorum yaptı kendince. kulağa çok hoş geliyor anlamıda güzell. tabi bakalım tam netleşmedi de.. :))

ben de araştırma aşamasındayım çevrede fazla varsa koymıycam ama pek duyulmamışsa koyucam bizde çok ısındık:)

Arkadaşlar 4aylık hamileyim şimdiden alışveriş heyecanı başladı salıncak ve ana kucağı kullananlar tavsiye edebilir mi bakdığım markalar kraft,chicco,graco,fisher price ?

Arkadaşlar merhaba ben de Ankara'da yaşıyorum. Ama biraz sıkıntılı dönem atlatıyorum. Bilgisi, tecrübesi olan paylaşabilir mi acaba?

Şu an 7 hafta 6 günlük hamileyim. Geçen hafta (6+5 iken) doktora gittiğimde keseyi ve bebeğin kalp atışlarını ultrasonda gördük. Ama olması gerekenden küçük, belki geç gebeliktir haftaya tekrar bakalım demişti doktorum. Bu arada az az kahverengi akıntılarım oluyordu, progestan verdi bana. Dün kontrole gittiğimde kese düzensizleşmiş ve yeterince büyümemiş dedi doktorum. Ama bebeğimin hala kalp atışları vardı, ultrasonda gördük. Doktorum büyük ihtimalle düşük yapabileceğimi ve artık progestan kullanmamamı söyledi, sadece folik asite devam et dedi. Kendiliğinden düşmezse haftaya kadar, kontrole gel durumuna bir bakalım dedi. Ne yapmalıyım, hapı içmeye devam edeyim mi? bırakayım mı? Hala kalbi atıyor ve hapı bırakıp bir şey yapmayınca sanki onu kendi haline terk ediyormuşum gibi geliyor, çok üzülüyorum ((

bence tek doktora baglı kalma ve bi doktora daha görün..bakalım o ne dicek?bazen bazı drlar aşırı pimpirik olabiliyo hem seninde için daha rahat eder..şimdi biz burdan ne desek yalan olur..benimde ilk drum hamileligimin başında kesenin şekli bozuk,düşük olabilir ilk gebeligin gibisinden bi ton moral bozan cümle kurdu..şimdi allaha şükür 24.haftama girmek üzereyim..o dr yüzünden sevincimi yaşayamamıştım..bi daha o dr a gitmedim..şimdiki drum stresten uzak biri ve bu baya önemli bi şy..zaten hamilelik yeterince stresli,her an bi şy olacak korkusu oluyo..

benim şahsen tavsiyem sana bu..inşallah bi an önce herşey yoluna girer..

Teşekkür ederim ozzy06, bu hafta içi izin alabilirsem başka bir doktora gidecem. Aslında doktorumdan memnunum ama dediğin de doğru, başka doktorların da fikrini almak lazım. Böyle içim daha rahat edecek. Hakkımda hayırlısı inşallah....

mrb ben de Ankaradayım.. Eymen ismi gerçekten çok güzel yeğenimin ismi, şimdi de bi arkadaşım oğlunun adını Eymen koyucak.. ben de erkek olursa Çağan Bera düşünüyorum sizce nasıl tabi daha çok erken ama şimdiden düşünmeye başladık :)

isim konusunda ben karar veremedim yaa yaklasık 22. haftadayım gecen hafta gıttım doktora kız dedi ama bir sonraki randevuda kesinlesir alışveris yapma dedi. gostermedi sıpa :) ters duruyormus oyuzden bir turlu karar veremedik isim konusunda mobılya olarakta daha mobılya almadım ben ve eşim iç mimarız sanırım guzel bırseyler yaptırırız:) yeni eve tasınıcaz ınsallah evın duvar kagıtlarını alırken cocuk odası ıcınde sectım renk tonları genel olarak sarı kendinden desenli guzel bir genc odası kağıdı:) hemde unisex bi renk olsun istedim:)))

arkadaşlar herkese merhaba.
aranıza yeni katıldım ben de.ama sizleri iki hamileliğim boyunca hep takip ettim önerileri şikayetleri hep okudum.zaten burası hiçbir karşılık beklemeden kadınların bilgi alışverişi yapabildiği bir platform.benim o zaman edindiğim bilgilerden sonra şimdi de daha rahat bir dönem yaşadığım için ufak ta olsa yaşadıklarımı paylaşıp benim gibi merakını engelleyemeyenlere umarım yardımcı olur.

2010 yılında ilk kızıma hamile kaldım. muayenelerimi hep Serdar Oral yaptı,muhteşem bir doktor.hamileliğim boyunca bana ve eşime gerekli bütün bilgileri muayenehanesinde verdi.doğumumu normal doğum istediğimi söylediğimde giremeyeceğini söyleyip sadece beni yönlendirdi. bunu sonlara doğru söylemesi beni çok zor durumda bıraktı. sezeryanlı hastalara bakabildiğini normal doğumda çok vakit kaybettiğini ve hastalarının mağdur olduğunu söyledi. her neyse ben de onun yönlendirmesiyle etlik zübeyde hanım hastanesinde normal doğumumu yaptım. sancı esnasında çok kustum acıdan ve inanılmaz bağırdım,o yüzden doktorlar hemen tepki gösterdiler.araştırma hastanesi olduğu için her gelen geçen sizi muayene ediyor.bir de doğumhanenin tuhaf bir psikolojisi var,utanmasalar "sıradaki" diye bağıracaklar.bunları okurken "e ne yapsınlar günde 100 tane doğum oluyor ortalama" diyenleri duyuyor gibiyim.haklısınız ama benim ilkti :)

2.gebeliğim 2011 yılındaydı, yine serdar beye muayene oldum ama doğumuma girmeyeceği için 5.ayımdan sonra ben yeni bir hastane ve doktor arayışına girdim. medicanaya gittim ilk,orada bir kadın doktora muayene oldum,adını hatırlayamıyorum,o kadar ilgisiz davrandı ki resmen kaçarak çıktık eşimle.sonra etlik lokman hekim hastanesine gittik orada elif hanıma muayene oldum çok ilgiliydi ama serdar beyden sonra bana biraz bilgisiz geldi o yüzden ondan da vazgeçtik.en son akay hastanesinde gittik bir arkadaşımın tavsiyesiyle,coşkun beyle konuştuk,kafamıza yattı.doğum günü geldi çattı ve hem hekim seçimimde hem de hastane seçimimde ne kadar büyük bir yanlışa düştüğümü anladım.asla ama asla bu kadar saygısız bir adamı kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar.normal doğum yapmak istemem bile adamın gözünde beni yeteri kadar yabanıl bir duruma düşürdü.ekim ayında doğum yaptım hastane o kadar soğuktu ki resmen eşimle donduk bebek ne yapsın.arkadaşlar inanın bana olumsuz konuşmak değil niyetim ama napıyım bana öyle denk geldi.

şimdi olumlu güzel şeylerden bahsediyim.

serdar bey hamileliğiniz boyunca (benim test ettiğim doktorlar içinde) sizi yakından takip edebilecek en iyi doktorlardan biri.gerçekten çok ilgili.muayenehanesi esat 4yolda. muayene ücreti 220 tl.eğer sezeryan düşünüyorsanız ve maddi durumunuz da müsaitse alın doktorunuzu gidin özel bir hastaneye çok rahat edersiniz. elif hanım da geyt ilgili bir kadın,eğer orta halliyseniz ya da biraz mutasıp olup illa kadın doktor olsun derseniz bu kadını tavsiye ederim. hastane olarak (yine benim gördüklerim arasında) kesinlikle medicana ya da tobb olsun.ama bunlar hep maddiyata bakıyor ben gücüm buralara yetmediği için akayda doğum yaptım,gerçi şimdiki aklım olsa ne yapar eder akaydan başka bir yere giderdim. bu arada akayda hakkını yemeyeceğim tek unsur hemşireleriydi,gerçekten çok ilgililerdi.

doğumlarım nasıl mı geçti?ikisi de epiduralsiz normal doğum.ikisinde de sadece sancının gelmesiyle hastaneye gidildi,ne nişan geldi ne de suyum. ilk doğumum sancılarımla birlikte 4buçuk, ikinci doğumum ise 7 saat sürdü.ilki daha şiddetli ama daha kısaydı. asla sezeryan düşünmedim epidural de.herşeyin en doğalı neyse o olsun diye çok çabaladım.ilk kızım 9 ay 6 gün,ikinci kızım 9 ay 21 günlük doğdu.ikincisi biraz gecikince az kalsın coşkun bey bebek kakasını yer diye beni sezeryana alacaktı neyseki kızım annesine kıyamadı ve geldi sonunda.ben sezeryandan hep korktum beni birinin kesmesi fikri bana hep iğreti geldi.ama unutmayın önemli olan sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz.annenin psikolojisi herşeyden önemli,vücudunuzu dinleyin, doktorunuzla birlikte eminim en iyi kararı vereceksinizdir.

bu arada ilk kızım şimdi 2,5, ikincisi ise 1,5 yaşında.ben de eşimde çok mutluyuz,çünkü muhteşem bir doktorları var. Prof.Dr.Vedat Köseoğlu,konur sokakta muayenehanesi.2 kızımı da hep ona götürdüm.eminim gidince bana hak vereceksiniz.

hepinize canı gönülden iyi dileklerimi sunuyorum.Allah yardımcınız olsun inşallah sıkıntısız bir gebelik ve doğum yaşarsınız.Ben de 3.kez anne olmayı kafama koyarsam mutlaka bu yazdıklarımı tekrar okuycam :))))

Merhaba arkadaşlar. Tam 17 haftalık hamileyim. Sokullu'da yaşıyorum. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Her şey yolunda çok şükür. Ağustos' ta bir kızımız dünyaya gelecek. Bebiş sebebiyle işi bıraktım. Pişman da değilim. Benim gibi çalışmayan gebeler var mı aranızda? Günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz?

merhaba...bende şu an ıgdırdayım ama dogum için allahtan bi aksilik çıkmassa ankaraya gelicem..ailem orda..burayı baya takip ediyorum hastane konusunda,alışveriş konusunda fikir alıyorum arkadaşlardan..sen hangi hastaneye gidiyosun?bende çalışmıyorum şu an eşimin işi dolayısıyla burdayım..evde şu sıralar vakit baya zor geçiyo..kızıma örgü örüyorum netteyim ara ara bakınıyorum..bi kaç arkadaşım var takılıyoruz arada..imkanlar baya zor burda..artık rüyamda sinema,avm falan görüyorumşimdi ankarada olmak çok isterdim

Tekrar merhaba. Ankara tüp bebek merkezi nden Dr. Kubilay Vicdan doktorumuz. Doğumumu ona yaptırır mıyım bilmiyorum. Tüp bebek tedavisinin sezeryanı gerektirdiğini düşünüyor. Saçmalıyor bence. Aramızda bir güven problemi yaşanmaya başladı bile. Daha düşünmeye zaman var nasılsa. Ben örgü örmeyi bilmiyorum. Küçükken anneannemle yapardık bir şeyler. Bebişe bir şeyler örecek kadar hatırlamıyorum. Avm lerden nefret ederim.Dikmen Vadisi'ni de yukarı aşağı gide gele arşınladım. Deniz kenarı olmayınca, dışarı çıkasım yok. Ben de kendimi kitaplara verdim. Kitap okuyorum, film izliyorum. Yogaya gidiyorum haftanın iki günü. Evde pilates yapıyorum. Sıkıldığım zamanlar da oluyor tabii. O zaman da bebişimle konuşuyorum. Günlük tutuyorum. Okumak isterseniz
https://birdelianneningunlugu.blogspot.com/

Son düzenleme:
Kızlar yardım bebek odası mı ,park yatak mı yoksa sadece beşik mi çok kararsızım.

tatlım furya acayip ya nasıl olsa çocuğudur hamiledir mecbur alacak diye çok uöuk rakamlar istiyorlar bebek odalarına zaten en geç 5 yılda büyüyo çocok oda en geç bence o zaman genç odası almak daha mantıklı ben oyunparkı mı ya neydi onun adı aldım 4 yaşına kadar kullanabiliyo oyun parkı oluyo park yatak dediğin o galiba cibinlikli falan zaten yanında olacak büyüyene kadar mecbur emzirmen gerekecek sürekli uyanacaksın falan.... bence en mantıklısı o çok fonksyonel yapmışlar çok beğenerek aldım ben

Kızlar yardım bebek odası mı ,park yatak mı yoksa sadece beşik mi çok kararsızım.
Ben park yatak aldim. 3 yasina kadar kullanabiliyorsun ve isi bitince katlayip bor koseye koyuyorsun. Cocuk 2-3 yasinda bebek odalarini begenmemeye basliyormus. Dolaplarimi genc odasina uyum saglayacak sekilde alacagim o yuzden

Ben park yatak aldim. 3 yasina kadar kullanabiliyorsun ve isi bitince katlayip bor koseye koyuyorsun. Cocuk 2-3 yasinda bebek odalarini begenmemeye basliyormus. Dolaplarimi genc odasina uyum saglayacak sekilde alacagim o yuzden

Çocuk odası almasam kıyafetlerini nereye koyucam diye düşündüm ,şimdilik çocuk odası ve odamada bir park yatak almaya karar verdim bu arada ikea nın bebek odaları parçaları güzel hem de fiyatlarıda uygun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…