Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Arkadaslar yazilarinizi okudum.

Bende 2 hamilelikte yasadiklarimi kisaca yazmak istiyorum. Benim hamileliklerim pek ic acici degil kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama yasadiklarimi paylasmak istiyorum herkesin bunlari bilmeye hakki var diye dusunuyorum..

Iki hamileligimde de Ankara`daydim. Su an yurt disinda oldugum icin bazi harfleri yazamiyorum. Yabanci klavye yani kusura bakmayin.

Ilk dogumumu Etlik SSK`da yaptim. Ankara`ya yeni tasinmistim maddi durumumuz iyi degildi. Dogum tek kelimeyle cok kotuydu. Hastane kosullari, hemsirelerin, doktorlarin davranislari, hasta yogunlugu ve tabiki ilk dogumumun cok zor gecmesinden dolayi (sunni sanci ve acilmam cok gec oldu) dogum esnasinda cok asiri yiprandim. Uzun sure kendime gelemedim bebegimle ilgilenmem zor oldu. Ikinci cocugu bu yuzden cok erteledim.

Derken oglum buyudu kocaman oldu. Artik bir kardes istedi ve bende aslinda neden olmasin iyi bir doktor ve hastane bulurum dedim ve ikinci cocuguma 4,5 yil sonra boylece hamile kaldim.

Doktor arayisina giristim. Gataya gittim doktorlar cok ilgisizdi. Esimde ne gerek var biraz bebek buyusun bakalim dedi surekli. Cevremden arastirdim
LINA ya gitmeye karar verdim. Dr. Sukran Cakmak`a gittim. Cok samimi yakin bir insandi. Ama kafasi cok karisikti cunku cok yogundu. Her seferinde bilgisyarina bakip ayni soruyu sorduguna sahit oldum. Ilk dogumun neden zor gecmisti?? :) ve surekli ayni soru. Cevabi da hep ayniydi ama yinede soruyordu. Beni 9 ay boyunca takip etti. Butun testlerimi yapti. Ali Bey de kontrol etti hep cok saglikli cok saglikli dediler..

Derken dogum ani geldi. Sukran hanim sancim baslayinca 2 saat sonra geldi hastaneye benimle cok iyi ilgilendi. Ama bir sey fark ettim. Butun randevularini iptal etmisti cunku sancilarim sabah saat 9 10 sirarlarinda baslamisti. Ben sezeryan olman gerekir dersem inatlasmayacaksin gibi bir sey dedi. Sanirim uzun surmesinden mi korktu bilmiyorum. Ben o an cok korktum. Cunku hep normal dogumdan soz etmistik. Allah a sukur acilmam cabuk oldu. Normal dogum oldu.

Bizde olanlar dogumdan sonra aksama dogru oldu. Sukran Hanim telefonda bebega ayrica bir test yapmak istiyorlar bunun icin belirli bir ucrette var onuda verin isterseniz dedi. Esimle konusmus. Benim haberim yok. Meger Down sendromundan supheleniyorlarmis. Aksam Sukran hanim geldi iste supheleniyorlar downlu olabilir dedi. Bence degil babasinin yuzude yuvarlark dedim dedi. Ama bir bakilsin dedi. Downlu olursa ne olur yani? Hemen erken tani olur ozel egitime gonderirsin dedi. Ben bu cumleyi duyunca saskina dondum... Ne demek yani ne farkeder ???!!! Nasil olur 9 ay boyunca takip edildim bu ne yaaa diye dusundum. Sukran Hanim "Amniyosentez yapsaydik 6. ayinda bilirdik. O zaman aldirirmiydin?" diye sordu...

Neyse arkadaslar icinizi karartmak istemiyorum hamile arkadaslar var..
Ayrica merak edip okuyan arkadaslar varsa devami yarin :)) Cunku cok uzatmisim konuyu

Canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. yavrun ve eşinle sağlıklı mutlu yarınların olsun inşallah... Yazını heyecanla okumaya koyuldum yarıda kesmişsin bekliyorum ama devamını:) bende kısmetse şükran hocaya yaptırıcam doğumumu. epidüral normal düşünüyorum. senin de öyleydi değil mi . nasıl sancın ağrın çok oldu mu doğumumla ilgili beni biraz aydınlatırsan çok mutlu olurum. teşekkürler..

daha evvelde burada paylaşımlarım olmuştu ama doktorlar hakkında bilgi verdim mi hatırlayamadım o yüzden bende fikirlerimi paylaşmak istedim...

hamileliğimin başlangıcında doğum yapan arkadaşların tavsiyesi ile Bilgi hastanesi Sultan hanıma gittim ama umduğum gibi çıkmadı... randevu vermiyorlar ve o kadar saat bekledikten sonra da eee nen var noldu geç bakalım gibi tabirlerle ilgilendi doktor hanım... hatta 3. gidişimde 2li taramaydı sanırım ultrasona geçte kalp atışı varmı bakalım dedi yuhh artık dedim... doktor tanımıyor yani sizi pekte ilgilenemiyor yoğunluğundan...

sonra lina şükran hanıma gittik... şükran hanım iyi hoşta çok para canlısı... normal ultrasonla bakmayalım 30 tlcik daha verin detaylı bakalım... muayenehanede beklerken bayanın biri son haftasında herhalde bizi odasına alırken ona da ntsye gir dedi o da biraz evvel girdim dedi olsun sen bi daha gir bakalım dedi meğerse nst de paralıymış...
o gün onun kontrolünden sonra sancım tuttu idrar yolu enfeksiyonu olmuşum doktoru aradım verdiği ilk tepki biz sana dün kan idrar testi yapmamışmıydık yarın gel yapalım oldu kii ben o sıra acildeyim.... yaniii hastanın durumundan ziyade kendi kazanacağı para önemli o yüzden onu da bıraktım...

şimdi devlette devam ediyorum en azından bekliyorsam yada doktorun ilgisi için devletteyim mecburum diye umuyorum...
böyle işte kızlar bunlar benim yaşadıklarım herkes aynı durumda olmayabilir yada beklentilerimiz farklılık gösterebiliri bu da durumu değiştiriyor tabii

kesinlikle şükran hanım hakkındakiler katılıyorum ben de gitmiştim kendsine bi dönem
çok yoğun ve paracı
ve herşeyi dışardan ucuz yaptığını düşünerek kendine minnettar olunmasını bekliyor sanırım
her defasında herşeyi hatırlatman lazım on kere seni hatırlamaya çalışıyor
böyle bir doktor nasıl sağlıklı yorum yapabilir
daha çok hasta daha çok para olsun yeter düşüncesinde
bir hastayı alırken öbürü ultrasonda bi oraya bi oraya koşturuyor
nasıl sağlıklı karar verebilsinki yukardaki arkadaşın başına gelenler çok üzücü
ben de aşılama yaptırdım onda daha işlem olmadan para istediler eşim sinir oldu bi daha buraya gelmem dedi sanki bi yere kaçıyoruz dedi
sonrasında aşılama yaparken asistanıyla konuşuyorlardı
o zaman soğumuştum
herkesten ucuz yapıyoruz herşeyi şükretsinler gibi bir tarzı vardı
bi de ben de bisürü para ödüyorum sağlığa ödeyeceksin tabi gibi birşeyler de söyledi
ii de herkes senin gibi tomarla para kazanmıyor
bi de hastanın yanında konuşulacak konumu bu
kadının hastası çok parası çok kimseye eyvallahı yok o yüzden hasta yanında rahatça konuşuyor
bana aşılama yapılırken ilaçlı yapıldı iğneli yapılmadı
meğer iğneli yapılsa tüp bebekte geçerli oluyor
kadın sırf para için bunu söylemiyor bu böyleymiş deyince de biz 1 ilaçlı 2 iğneli yapıyoruz diyor
yani ilaçlı olan boşa verilen para demek tüp bebekte geçerli olmuyor
o da 600-700 dü geçen sene düşünün insan bunu baştan söylememiz mi ilerde tüp bebekte işine yaramaz iğneli yapalım demezmi
şükran hanım kendini düzeltmedikçe bikaç sene sonra işi biter herkes bu durunları görüp ticarethanesini boşaltır

cnmm söylediklerine kesinlikle katılıyorum...

bikaç sene sonrasında lina diye biyer kalmaz gibi....

bir de arkadaşlar bebek odasına duvar kağıdı düşünenler var ise ulus rüzgarlıda arda tasarım var diğerlerinin 60-70 tl dediği rulo fiyatına ordakiler 25-35 arası fiyat verdiler... çevre esnafından bi abimiz oranın distribiritör olduğunu diğer dükkanlarında ondan aldığını söyledi haklıymış... aklınızda bulunsun ben buradaki paylaşımlarla bebek odamızı aldım... benimde en azından duvar kağıdı konusunda yardımım olsun...

şuan devlette hangi hastanedesiniz bende araştırıp duruyorum bir türlü karar veremedim özel mi devletmi bilmiyorum özelde bir doktora ilk muayeneme gittim yüzüme bile bakmadılar ne yapmam lazım bu şu hiçbirşey denmedi 10 gün sonra yine gidecem aynı şekilde davranırsa yenimahalle devllet hastanesinde tülay özkılıç ile çağ hastanesindesevgi ateş uçarın isimleri verildi onlardan biri olabilir sizlerin düzenli gittiği ve memnun kaldığı doktorlar varsa paylaşırsanız sevinirim

Peki arkadaşlar herkes doktorundan bahsetmiş, güzel. benim merak ettiğim bi konu var gebelikte oluşacak çatlaklar için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Piyasada bunun için çok ürün var. ben ikilemde kaldım....

Ben de Ankara'da birkaç doktor değiştirenlerdenim. Önce fatih üni hastanesine gittim, hoşderedeki şubesine. Orada bir kadın doktor var, zaten sadece 1 doktor var ve çok kalabalık, sanki devlet hastanesi.Doktor da o kadar hızlı hızlı konuşup göndermeye çalışıyor ki sizi, kendinizi hayır kurumunda bedava muayene oluyorum da acil çıkmalıyım, sıradaki girmeli gibi hissediyorsunuz. Sonra Akay'da Başak Ovayurt Öndeş'e gittim. O da basit bir kan testini devlet hastanesinde yaptırıp sonuçlarını götürdüm diye bozuldu, dışardan tahlil istemiyorlarmış. İstemezler tabii, devlette bedava olan test Akay'da 200 TL'cikti.

Bu hanımefendinin önerdiği doktorlardan biri olan demetevlerde Ali ipek'e gittik detaylı ultrason için. (Hoş kendisi daha sonra kendisinin önermediğini iddia etti, ki asla kafamdan iş yapmam böyle durumlarda.Doktorun önerdikleri arasından fiyatı en makul olanını seçtim.)
Detaylıda çıkan ve Ali ipek'in hiç önemsemediği, bunlar çoğu zaman gördüğümüz normal şeyler dediği 2 basit bulgu vardı. Detaylı ultrasondan içimiz rahat çıktık ve Başak Hanıma yine de haber verdim, doktorumuz olduğu için. Böyle böyle bir durum var diye mail attım. Kendisi telefonla bana döndü ve bir de kendisinin muayene etmek istediğini (ek muayene ücreti demek oluyor bu), belki de amniyosentez önereceğini söyledi. (Madem kendin detaylı ultrasondan daha iyi görebiliyordun bizi neden detaylı ultrasona yönlendirdin be doktor hanım? Madem görebiliyordun önceki muayenede neden göremedin? Biz 5 aydır sana geliyoruz.Birden bire çıkmadı ya bu sorun )

Ertesi gün randevu alıp gittik ve detaylı ultrasonda görünen bulguları kendisi göremedi bile. Ama bize yine de sanki bakkaldan ekmek almayı önerir gibi, "bu çocugun downlu olma ihtimali yüzde bir, ama amniyosentezle düşük yapma ihtimaliniz ikiyüzde bir. İkiyüz yüzden büyük bi sayıdır, o yüzden amniyosentez yaptırın gibi abuk bir öneride bulundu. (Amniyosentez için Akay bizden acaba kaç para kopartacaktı) Bu arada biz o randevuda zaten allakbullak olmuşuz, aklımızdan kırk tane düşünce geçiyor, araya hemen 200 tl tutarında saçmasapan bir test sokuşturdu.Biz de o moral bozukluğuyla o testi de yaptırdık Akay'da. Bu test son yolunuşumuz oldu ve Akay'a bir daha adım atmadık. Paragöz hastane ve hipokrat yeminini bozmuş doktorlarıyla bu hastaneye bir daha adımımı atmam.

Doğumu Güven hastanesinde aslı hanımla yaptım.Sezaryan kısmı sorunsuz oldu güvenin hemşireleri süper, hastane çok temiz, anestezisti mükemmel, ama bu doktorun da sonradan başka bir sorunumda beni yanlış yönlendirmesi sonucu geç kalmışlığım nedeniyle daha bebeğim 50 günlükken başka bir ameliyat daha olmak zorunda kaldım ve şu an bebeğimi tek göğsümden emzirebiliyorum. Mecburen mama veriyorum.

Anlayacağınız Ankara'da kadın doğumcu kime gidiyim diye sorarsanız benim cevabım kimseye gitmeyin, çağırın eve bi ebe, bi leğen de sıcak su hazırlayın evinizde doğurun acanım.

çok geçmiş olsun bayaa talihsiz bir durum gerçekten ben koru hastanesinde seda hanıma gidiyorum 2. muayeneme gireceğim onunla bu hafta onuda buradaki tavsiyeler sayesinde tanıdım çok güler yüzlü bir doktor fiyatlarıda makul geldi bana yalnız kafama takılan birşey var buradaki arkadaşlardan orada doğum yapan varsa sorayım DOĞUM 1200 DENDİ KIZLAR BANA BUNA REFAKATÇİ ODA PARASI TESTLER FALAN DAHİL DİMİ ÇIKARKEN BİR SÜPRİZLE KARŞILAŞAN OLDU MU

Şükran Hanımdan ne kadar da şikayet var. Ben de ona gitmeyi düşünmüştüm bir ara sonra buradakiler vazgeçirdi. Kendi arkadaşım çok memnun kalsa da ikinci tercihe düştü benim için.

Zaten bana doktor demeyin. Gebeliğimin ilk zamanları dış gebelik şüphesi, vücut iltihabı artışı falan derken ağlayarak geçti. Fatihte başladım ben. Birkaç doktor değiştirdim. En son hoşdereye gidiyordum. Doktorumdan memnundum. Ama hastane personeli ve hastanenin düzensiz işleyişi yine gözyaşları dökmeme ve sinir bozukluğu yaşamama neden oldu.

Buradaki tavsiyelere kulak vererek Koru Sincan hastanesine geçtim. Şu an memnunum hem doktordan hem hastaneden. İnşallah bu memnuniyet devam eder

Bu fiyata bir gece yatış, bir refakatçi ücreti, bebeğin testleri dahil. Epidural olursa 1500.

Bu fiyata bir gece yatış, bir refakatçi ücreti, bebeğin testleri dahil. Epidural olursa 1500.

sağol tatlım benimde bu hafta ayrıntılı ultrasonum var kızımla gideceğiz sen seda hanımamı gidiyorsun benim gibi 4lü tarama yaptırdım geçen ay ona 70 vermiştim ayrıntılı ne kadar acaba

sağol tatlım benimde bu hafta ayrıntılı ultrasonum var kızımla gideceğiz sen seda hanımamı gidiyorsun benim gibi 4lü tarama yaptırdım geçen ay ona 70 vermiştim ayrıntılı ne kadar acaba
Seda Hanıma gidiyorum. Ayrıntılı ultrasona Aydan Hanım geliyor. 175 peşin veriyorsun. Ben dörtlü tarama yaptırmadım. Diğer ikili ve üçlüyü Fatihte yaptırmıştım.

Seda Hanıma gidiyorum. Ayrıntılı ultrasona Aydan Hanım geliyor. 175 peşin veriyorsun. Ben dörtlü tarama yaptırmadım. Diğer ikili ve üçlüyü Fatihte yaptırmıştım.

o kim tatlım benim doğumum ağustosa denk geliyor belki tatilde olurum demişti seda hanım bayan doktor istiyorum dedim birini ayarlarım demişti o mu acaba benim bildiğim o ve murat bey var sadece orada

çağ hastanesini bilmiyorm hiç gitmedim ama bende yenimahalle devlet hastanesine gidiyorum zaten bu bahsettiğim idrar yolu iltihabından etlik doğum evine gitmiştim kii doğum hastanesi olduğundan ilgilenirler zannetmiştim sandalyede ağrıdan kıvranıp ağlarken hiçççkimse oralı olmadı bigün sonra tülay hanıma gittim sonucumu gösterdim hemen yatış vermem lazım dedi meğerse değerlerim o kadar yüksekmiş kii düşük tehlikesi varmış... o olaydan sonra y.mahalle hastanesine gidiyorum sağolsunlar çokta ilgileniyorlar... ben hastanede 5 gün kaldım tülay hanım sabah polikliniğe girmeden yatan hastalarını kontrol ediyor ilgileniyor... doktorların çoğu iyi ama sadece tülay hanım için konuşmamak lazım diğer hekimlerde ilgili alakalı...

tavsiye edebilirim yani...

diğer arkadaşlarında dediği gibi ankarada kadın doğumcu yok gibi var da yok...

bu arada bi arkadaşın bahsettiği gibi ayrıntılı ultrason için lina da ali beyi tavsiye ediyor... ben gitmedim iyiki de gitmemişim o kadar para veriliyor bi de ilgi alaka yok üstüne bi de tedirginlik yaşatıyorlar...

Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi doktorlara da düşürmesin eksikliğini de hissettirmesin...

o kim tatlım benim doğumum ağustosa denk geliyor belki tatilde olurum demişti seda hanım bayan doktor istiyorum dedim birini ayarlarım demişti o mu acaba benim bildiğim o ve murat bey var sadece orada
Prof. Dr. Aydan Hanım Korunun kurucularından. Çok ünlü ve uzman. O yüzden de muayenesi normalde 300 tl. Koru Balgatın yanında özel muayenehanesi var. Ayrıntılı ultrasonda uzman olduğu için gelip Seda Hanımla beraber inceliyor bebeği. Bebek hakkında bilgi veriyor.

Doğum konusunu bilmiyorum kimi ayarlayacak. Benim doğumum için mayısın 15'inden sonra olabilir demişti.

hmm sağol tatlım şimdi anladım normalde korunun fiyatları çok cazipte 175 diyince sen şaşırdım ondan demeki önceden arayıp seda hanımla ayarlamalı o zaman çok sağol öğrendiğim iyi oldu randevu alıp gidecektim yoksa hemen senin bebişin cinsiyeti ne bayaa yarılamışsın yolu artık isim falan düşündünüz mü

Çağ hastanesinde bir tanıdık doğum yaptı Ahmet beydi sanırım doktoru. O memnun.

Birara o kadar bunalmıştım ki hastanelerden nefret ediyordum, evde doğurucam diyordum ciddi ciddi.

Ankarada iyi doktor çok pahalı. Orta karar olan hastanelerde ya ilgi az ya da para almak iin sömürülüyorsun. Maddiyatın yoksa zaten sürünmeye mecbursun

Allah eksikliklerini göstermesin ama muhtaç da etmesin

Ayrıntılı için doktor seni yönlendiriyor, personel de bilgi veriyor zaten. Ayrıntılıya gittiğinde sadece 175 veriyorsun ve 25 dakika kadar bebeğini inceliyor iki doktor.

Ben yolu bitirmek üzereyim. Şafak sayıyorum Oğlum olacak inşallah ve adını Tunahan koyacağız

ben bu gün bi arayıp öğreneyim en iyisi:) sağol tatlım ben biraz meraklı annelerdenim doğumdan sonrada paylaş emi nasıl geçtiğini
allah adıyla yaşatsın canım:) ne güzel ya günde geçmez şimdi sana bana bile geçmiyo doğsada sevsek artık deyip duruyorum seni hiç düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…