Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Gün geçmek bilmiyor. Bir an önce doğsun istiyorum. Benim bebeğim duygusal sanırım, konuşunca tepki veriyor. Ben üzüntülü olursam teselli edercesine pıt pıt tekmeliyor. BU hallerine bayılıyorum. İki hafta sonra göreceğim inşallah. Ondan sonra iki haftada bir muayeneye gideceğim.

ah yavrum yesinler onu:))) tatlım bende de oluyo o bi iki hafta eşimin iş stresi vardı üstümde en ufak hareketini hissedemedim yavrumun daha küçük bide benim ki sen artık çok belirgin hissedersin ama en ufak duygu değişimini anlıyo bebekler bu bi gerçek

arkadaşlar bende koruda seda hanıma gidiyorum şimdiye kadar iyiydi her şey aslında kafamda soru işaretleri oluyordu ama olsun deyip geçtim hep. mesela kan ve idrar tahlilini bence ayda 1 yapması gerekliydi .hep ben yönlendirdim idrarda iltihap çıkmasına rağmen önemli değil bişey olmaz diyor hep.kan değerime en son 2 ay kadar önce bakılmıştı iyiydi bakmaya niyeti yoktu ben dedim bi kana baksak diye çünkü demir ilacı vermemişti bakalım dedi netten sonuçlarıma baktım kan sınırdaymış telefon ettim hemşiresi çıktı durumu söyledim herşey yolunda sorun yok dedi her zamanki gibi . en son kontrolümde test sonuçlarımı gösterdim konuşmuştuk telefonda sorun yoktu dedi yani niye gösteriyorsun tekrar gibisine bozuldu biraz. ben tekrarladım kanımın sınırda olduğunu demir ilacı kullanıyordun demi dedi hayır dedim o zaman hemen demir başlatalım dedi. ben kullanıyorsun sandım dedi bu işler sanmayla olur mu bu kadar üstün körü sonuçlara bakıyor işte. ben üstüne gidip herşey yolunda diye devam etsem doğumda kimbilir kansızlıktan ne olurdum. biraz anlaşılan araştırıp bilgi sahibi olmak lazım herşeyi doktora bırakmamalıyız inşallah da şimdiye kadar bir şey olmaz her şey yolunda dediği şeyler gerçekten yolundadır güvenim çok sarsıldı

tatlım ilk defa seda hanımdan memnun olmayan biriyle karşılaşıyorum çok ilgili aslında ama azıcık çok soru sorunca cvp veriyo ama bana dabozuluyo gibi geldi neden sende böyle birşey oldu ki acaba çok şaşırdım inan şimdiye kadar hakkında tek şikayet duymadığım doktordu neredeyse inş herşey yolunda gider tatlım

ben de seda hanıma gittim onda doğum yaptım çok memnun kaldım ,çok ilgili idi ve bilgili de bir doktor ,sende neden öyle oldu anlamadım doğrusu ,benimle çok ilgilendi ,testleri filan yaptı sürekli ,ikiz olduğu içinmi bilmiyorum ama gidenler de çok memnun ondan ..

tatlım ne güzel rabbim bir anda hem kız hem erkek sevinci yaşatmış sana senin sezeryan dı dimi o konuda da çok iyi diye duydum ben seda hanım

heralde yoğunluğundandır ilk gittiğim zamanla şimdiki zamanki yoğunluğu çok farklı talep çok artmış anlaşılan bende çok seviyordum ama böyle bir durum olması üzdü ve güvenimi yitirdi yinede gitmeye devam edicem bu saatten sonra doktor değiştiremem tabi. ama çok yoğun olmasından dolayı bundan sonra da ben dikkat edicem testlerime

en mantıklısı tatlım bencede hastaneye falan alışmışken tekrar o strese girme rabbim hayırlı doğum nasip etsin inş

Seda hanım her gittiğimde kan-idrar tahlili istemiyor. Geçenlerde istemişti ve enfeksiyon çıkmıştı. En son gittiğimde şikayetim olmadığını söyleyince tekrarlamadı. Yoğunluktan dolayı bazı şeyleri unutuyor olabilir. Sen sormadan söylemiyor doktorlar. Ben alıştım bu durumlara. O yüzden sorulacaklar listesi yapıp tek tek soruyorum, doktor da beni yönlendiriyor.

İlk gittiğimde son hasta bendim ve neredeyse ayrıntılı ultrason bakar gibi bakmıştı bebeğe. Sonradan o kadar bakamdı tabi ki. Hasta sayısı hızla artıyor. Ama ben güleryüzünden ve ilgisinden memnunum

Selam arkadaslar bir kac gundur girememistim :)) Bu sirada cok yorum yazan olmus. Ne guzel...

Yarim kalan yazima devam edeyim:
Boncuk ve Delikiz ben anlattigim gibi 2 yil once LiNA da Sukran Hanim`la ikinci dogumumu yaptim. Kendisi beni 9 ay boyunca yakindan takip etti. Her defasinda icimi kemiren bir seyler vardi:
Sukran Hanim cok asiri yogundu. Her seferinde beni unutuyordu kendimi tekrar anlatmam gerekiyordu.

Ordan oraya kosturuyordu. Cok fazla musterisi var ayrica gereken malzemeler farkli odalarda oldugu icin bir disari bir iceri giriyor kendisininde kafasi karisiyordu.

Ben meslek olarak psikologum. Bilmiyorum bu yuzden mi muayene ve ultrasyon esnasinda surekli hastalardan yakiniyordu. Ozellikle bayanlarla calismanin cok zor oldugunu anlatiyordu. Ben bu esnada bebegime nasil konsantre oldugunu anlayamiyordum. Esimle gittigim zamanlarda esime soyledim. ESIM o derin hoca profesor bilir o guvenelim ona demisti.

Her seferinde cok saglikli bir seyi yok denildi. 6 aylikken Ali Bey detayli ultrasyonda hafif pelviektazi gordugunu soyledi. Ama onemli degil gecer dediler. Ozellikle Sukran Hanim boyle dedi.

9 ay boyle gecti. Bende hem calisiyordum hem 4 yasinda oglumla ilgileniyordum. Bu hamilelik takiplerinde esim bana pek destek olmuyordu. Ben bu sebeplerden dolayi bu pelviektazinin ustunde hic durmadim Sukran Hanim`da hic bir gun gel bunu arastiralim bu ne bakalim ya da bunu iyi takip edelim demedi. Diger kontrollerimde bu konuyu hic anmadi bile. Ben de nasil olduysa ona o kadar guvenmisim ki.....

Bilemiyorum artik arkadaslar guler misiniz aglar misiniz halime bilmem 9 ay sonra dogumdan iki hafta sonra kara haberi aldim minik bebegim maalemsef damgalandi: down sendromluymus meger. Pelviektazisi ondan mis, az hareketsizligi ondanmis.. bunlari bana Sukran Hanim anlatmasi veya dogumdan once arastirmasi gerekmiyor muydu???

Bende bilemiyorum artik ne dogru ne yanlis... Takdir-i ilahi diyorum...Baska bir sey demiyorum.....diyemiyorum...
Sukran Hanim suclu sucsuz demiyorum belki de boylesi hayirlidir.... Ama 9 ay boyunca yaptigim masraflara dogumda yaptigim masraflara, kromozom analizi icin yaptigim masraflara
degdi mi derseniz???

Inanin degmedi. Hemsire bir yakinim: keske devlet hastanesine gitseydin. Inan orda bilirlerdi dedi. Ben boyle vakalarla cok karsilastim dedi... ARtik bilmiyorum, ama Sukran Hanim`a giderseniz cok dikkat edin. Kafasi cok karisik cunku cok yogun, ve bazi konulari cok hafife aliyor... bebegim down sendromluysa ne olmusmus??? Ozel egitime gonderirmisim tamam erken teshis yapilmis :))))(( Ya bunlar yeni dogum yapmis birine soylenir mi arkadaslar ben anlamadim bu insani?!!

2 yildir neler cektigimi ben bilirim.. bebegimi cok seviyorum ama keske daha once haberim olsaydi...bilmiyorum daha mi farkli olurdu hersey....

evet sezeryan.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş evet ikiz anneliği bambaşka bir duygu

amin inş kimseyi aratmasın rabbim bende hep öyle dua ediyorum sezeryandan çıkınca çok ağrın oluyormu tatlım kaç günde toparladın sen

tatlım bu konuda haklısın sormadan pek söylemiyor benim geçen ay ilk gidişimdi hani hamilelik hakkında şunu yap yapma pek demedi ama genel olarak sorduğunda bayaa cevap veriyo güler güzlü biraz sıkıştırmak lazım

çok geçmiş olsun tatlım

13gun önce seda hanımda dogum yaptım.. benım gebelıgım rısklıydı hamılelık boyunca 15gun arayla gıttım... memnun kaldım.. ama cok fazla soru sorup sıkıştırılmaya gelmıyor..pek hoslanmıyor..her dr da vardır bu durum..

benım de ıdrarımda lökasit fılan sınırın ustunde cıkardı ve normal derdı.. o degerlerde sonuc olarak BOL MIKTARDA yazmıyorsa ilac tedavısı yapmıyor..ufak defek yuksek degerlere ılac vermıyo..benım hep yuksektı enfeksıyon vardı ama ılac kullanmadım :) sükür sıkıntıda yaşamadım :) normal dıyorsa güven..

ama harbıden demır olayı enteresan olmuş dr umdan memnun kaldımda hastaneden kalmadım..beklenen ılgıyı goremedım..hele çocuk dr u tam bir fiyasko.. artık koru ya gıtmıyorum.. batıkent bılgı hastanesı bengu hanıma gıdıyorum bebek için.

Merhaba. Allah analı babalı büyütsün. Bende seda hanıma gitmeyi düşünüyorum. Özel hastane tercih etmemin ilk sebebi bayan dr olması yani mahremiyet. Siz kısa süre önce doğum yapmışsınız hastanenin bu konudak tutumu nasıl yardımcı olailir misiniz? Yani doğumda personel dahil kesinlikle erkek istemiyorum bu konuda dikkat ediliyor mu acaba? Sincan lokman hekim bu konuda çok dikkatli ama ben seda hanıma gitmek istiyorum...

hayırlı olsun tatlım almışsın bebişini kucagına allah analı babalı büyütsün isim konusunda endişelerin vardı ne oldu son durum:) göremeyince merak ettim seni
ya tüm hayallerimi yıktın zaten pimpirikliyim lokman hekimemi geçsem acaba seda hanım tek bayan ya orada olmazsa bayram günü doktor ayarlaması zor olacak hep o aklımda zaten ya ulaşamazsam ne olacak diye normal bi<imki çok şükür ya eşim işten ayrıldı bu aralar bide acaba devlette devam edip doğuma mı özele gitsem diyorum biraz tuzlu gelecek bu aralar fiyatlar

Sunday Yazdıklarını okurken içim ezildi. Down send.lu bir bebek sahibi olmak çok zor olsa gerek. İlk başlarda öğrenseydin aldırır mıydın ya da bilerek bu duruma kendini hazırlamak daha mı avantajlı olurdu bilemiyorum. Gerçekten takdir-i ilahi olmuş ve bu günlere gelmişsin.

Doktorlar bize hep özel muamele yapsın, detaylı olarak herşeyi anlatsın, sürekli bizi hatırlayıp ilgi göstersin istiyoruz. Bunun mümkün olmadığını bile bile. Ben en azından bu konuda çaba göstermesini bekliyorum. Yüzlerce hasta arasından beni sürekli hatırlamasını beklemiyorum ama bir şey sorunca kafamdaki soru işaretlerini dağıtmasını, bana güven vermesini istiyorum.

Fatihte doğuma hangi doktorun gireceği o günkü nöbetçi doktorun kim olduğuna bağlıydı ve kendi doktorum ben gelirim doğuma diyemiyordu. Bu nasıl kötü bilseniz. Koruda böyle bir şey yok sanırım, bana her halukarda geleceğini söyledi çünkü.

İnşallah bebeğin ailenize hep hayır ve mutluluk getirir. Allah yardımcın olsun

Hastaneden neden memnun kalmadın detaylı yazar mısın? Ben hastane personeli yüzünden ağlaya ağlaya hastane aradım. Bu saatten sonra burada da aynı şeyi yaşamak istemiyorum.

yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm ..şuan bebeğin nasıl RABBİM sağlık versin inş.
tabiki takdiri ilahi ama doktorlara da ALLAH vicdan versin vicdanlısıyla karşılaştırsın
doktorlra birşeyleri söylemek çok kolay geliyor
hasta psikolojisi dersini çok daha fazla almaları lazım
bizi kurbanlık koyun gibi görüyorlar malesef

ben 2 günde ayağa kalktım çok şükür ama toparlanmam haftayı buldu
bende çok ağrı olmadı hastanede ağrı kesici vurdurdum eve gelince de sadece hamilelikteki gibi eğilemiyordum falan ama ağrım olmadı çok şükür
bana da tam tesine sormadan söylüyordu herşeyi ::
demekki bazen yoruluyor ::
evet doktorlar sevmiyor fazla soruyu..
çocuk doktoru bence de ii değil ben de değiştirdim sincan lokman hekime gidiyorum ben de ,orası daha ii ve ilgili idi çocuk doktoru

ben de senini gibi düşünüyordum araştırmadığım hastane kalmadı ama öyle bir hastane yok malesef
çünkü doğumda bi tek doktor olmuyor bi sürü personel var
ama sincan lokman hekim sanırım tamamen bayan ama orası da çok yoğun bir yer
bi de bence bebişi düşün en önce ben de hassastım ama düşük riski yaşayınca ve bi erkek doktora gecenin bi yarısı görünmek zorunda kalınca anladımki en önemlisi bebeklerimiz
o kadar aytınya düşünce insan ii doktor değil de bayan olup kötü doktora düşebiliyor

hayır koruda kendi doktorun giriyor doğumuna bu da güzel bir şey ..

[/QUOTE]

doktor bayan olsa da personel tamamen bayan olmuyor ,tamamen bayan personel sincan lokman hekimde var ama doğum için de orayı önermyorlar hiç memnun kalan duymadım
ben çocuk doktorundan memnunum ama doğum konusunda olumsuz yorum çok okumuştum burada

doktor bayan olsa da personel tamamen bayan olmuyor ,tamamen bayan personel sincan lokman hekimde var ama doğum için de orayı önermyorlar hiç memnun kalan duymadım
ben çocuk doktorundan memnunum ama doğum konusunda olumsuz yorum çok okumuştum burada[/QUOTE]

hmm kafam iyice karıştı ya tatlım bende olumlu yorumları okudum bayaa bu aralar orada doğum yapan var mı acaba birde ona sormak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…