- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #4.041
Selam arkadaslar bir kac gundur girememistim :)) Bu sirada cok yorum yazan olmus. Ne guzel...
Yarim kalan yazima devam edeyim:
Boncuk ve Delikiz ben anlattigim gibi 2 yil once LiNA da Sukran Hanim`la ikinci dogumumu yaptim. Kendisi beni 9 ay boyunca yakindan takip etti. Her defasinda icimi kemiren bir seyler vardi:
Sukran Hanim cok asiri yogundu. Her seferinde beni unutuyordu kendimi tekrar anlatmam gerekiyordu.
Ordan oraya kosturuyordu. Cok fazla musterisi var ayrica gereken malzemeler farkli odalarda oldugu icin bir disari bir iceri giriyor kendisininde kafasi karisiyordu.
Ben meslek olarak psikologum. Bilmiyorum bu yuzden mi muayene ve ultrasyon esnasinda surekli hastalardan yakiniyordu. Ozellikle bayanlarla calismanin cok zor oldugunu anlatiyordu. Ben bu esnada bebegime nasil konsantre oldugunu anlayamiyordum. Esimle gittigim zamanlarda esime soyledim. ESIM o derin hoca profesor bilir o guvenelim ona demisti.
Her seferinde cok saglikli bir seyi yok denildi. 6 aylikken Ali Bey detayli ultrasyonda hafif pelviektazi gordugunu soyledi. Ama onemli degil gecer dediler. Ozellikle Sukran Hanim boyle dedi.
9 ay boyle gecti. Bende hem calisiyordum hem 4 yasinda oglumla ilgileniyordum. Bu hamilelik takiplerinde esim bana pek destek olmuyordu. Ben bu sebeplerden dolayi bu pelviektazinin ustunde hic durmadim Sukran Hanim`da hic bir gun gel bunu arastiralim bu ne bakalim ya da bunu iyi takip edelim demedi. Diger kontrollerimde bu konuyu hic anmadi bile. Ben de nasil olduysa ona o kadar guvenmisim ki.....
Bilemiyorum artik arkadaslar guler misiniz aglar misiniz halime bilmem 9 ay sonra dogumdan iki hafta sonra kara haberi aldim minik bebegim maalemsef damgalandi: down sendromluymus meger. Pelviektazisi ondan mis, az hareketsizligi ondanmis.. bunlari bana Sukran Hanim anlatmasi veya dogumdan once arastirmasi gerekmiyor muydu???
Bende bilemiyorum artik ne dogru ne yanlis... Takdir-i ilahi diyorum...Baska bir sey demiyorum.....diyemiyorum...
Sukran Hanim suclu sucsuz demiyorum belki de boylesi hayirlidir.... Ama 9 ay boyunca yaptigim masraflara dogumda yaptigim masraflara, kromozom analizi icin yaptigim masraflara
degdi mi derseniz???
Inanin degmedi. Hemsire bir yakinim: keske devlet hastanesine gitseydin. Inan orda bilirlerdi dedi. Ben boyle vakalarla cok karsilastim dedi... ARtik bilmiyorum, ama Sukran Hanim`a giderseniz cok dikkat edin. Kafasi cok karisik cunku cok yogun, ve bazi konulari cok hafife aliyor... bebegim down sendromluysa ne olmusmus??? Ozel egitime gonderirmisim tamam erken teshis yapilmis :))))(( Ya bunlar yeni dogum yapmis birine soylenir mi arkadaslar ben anlamadim bu insani?!!
2 yildir neler cektigimi ben bilirim.. bebegimi cok seviyorum ama keske daha once haberim olsaydi...bilmiyorum daha mi farkli olurdu hersey....
Sunday Allah büyük sabır versin sana. İnsan bazen istediği kadar aklı çalışan gözü açık birisi olsun, nutku tutulup olaylara müdahale edemeyip, doktora güveniveriyor. Hem bir ortası da yok ki bu doktor milletinin. Kimisi sıfır sorumluluk almak istediğinden mi, paragöz olduğundan mı bilmem, en ufacık şeyde amniyosentez öneriyor, kimisi de olanı biteni gözden kaçırıyor, rahat davranıyor. Belki de gerçekten takdir-i ilahi. İki uzman doktor da üzerine düşmeyip atlıyorsa belki de gerçekten Allahın bir sınav sorusu bu ve bu soruyu önceden görünmez etti, gizledi. Allah özel miniğinle kolay bir hayat nasip etsin sana dilerim.
Haklisin galiba tatlim.. Bazi doktorlarda amniyosentez icin israr ediyor..Hayatta bazi seyler ne kadar ustune dussekte bizim disimizda gelisiyor gercekten..Allah`a sukur minik bebisim su anlik cok iyi.. Sorunlari yok mu? Var tabiki ama bir cok hastaliktan / farkliliklan/ ozur gruplarindan daha kolay bir rahatsizlik. Cunku iletisime cok aciklar..Kendilerini cok sevdiriyorlar, diger bebekler gibi cok asiri mizmiz degiller ilk uc aydan itibaren geceleri rahatlikla uyanmadan uyuyorlar :)) Her seyin bir avantaji var yani...Ozellikle bana asiri derecede bagli bir anlik gozunu benden ayirmiyor.. Ben bir de bu konularin icinde oldugum icin buna da sukrediyorum artik.. daha farkli bir hastalik ta olabilirdi....Insallah boyle devam ederde bir cok sey ogrenmeye devam eder minik melegim...
Acemi peri hastane konusunda bana mi sormustun yoksa baska birine mi?
cnm vallahı lokmana gıdedn de keske koruda baslasaydım dıyor...cunku devlet hastanesı gıbı cok kalabalık..benım arkadasım lokmanda basladı ama pısman..usg makınaları bıle yenı makına degılmıs..falan fılan dıyordu..bende ılk devlete gıdıyordum zekaı tahır buraka ama uzak oldugundan ve ılerleyen vakıtte oraya gıdıp sıra beklemek zor oldugundan kısa surede gıtmekten vazgectım..ha bıde belırlı dr un yok her zaman degısıyor takıp denen bısey yok.. benım gebelık rısklı olmasaydı dogumu zekaıde özel odasında yapardım..cok övüyorlar.. evet malesef maddı olarak cok sıkıntı yasanıyorhayırlı olsun tatlım almışsın bebişini kucagına allah analı babalı büyütsün isim konusunda endişelerin vardı ne oldu son durum:) göremeyince merak ettim seni
ya tüm hayallerimi yıktın zaten pimpirikliyim lokman hekimemi geçsem acaba seda hanım tek bayan ya orada olmazsa bayram günü doktor ayarlaması zor olacak hep o aklımda zaten ya ulaşamazsam ne olacak diye normal bi<imki çok şükür ya eşim işten ayrıldı bu aralar bideacaba devlette devam edip doğuma mı özele gitsem diyorum biraz tuzlu gelecek bu aralar fiyatlar
Merhaba. Allah analı babalı büyütsün. Bende seda hanıma gitmeyi düşünüyorum. Özel hastane tercih etmemin ilk sebebi bayan dr olması yani mahremiyet. Siz kısa süre önce doğum yapmışsınız hastanenin bu konudak tutumu nasıl yardımcı olailir misiniz? Yani doğumda personel dahil kesinlikle erkek istemiyorum bu konuda dikkat ediliyor mu acaba? Sincan lokman hekim bu konuda çok dikkatli ama ben seda hanıma gitmek istiyorum...
Sunday Yazdıklarını okurken içim ezildi. Down send.lu bir bebek sahibi olmak çok zor olsa gerek. İlk başlarda öğrenseydin aldırır mıydın ya da bilerek bu duruma kendini hazırlamak daha mı avantajlı olurdu bilemiyorum. Gerçekten takdir-i ilahi olmuş ve bu günlere gelmişsin.
Doktorlar bize hep özel muamele yapsın, detaylı olarak herşeyi anlatsın, sürekli bizi hatırlayıp ilgi göstersin istiyoruz. Bunun mümkün olmadığını bile bile. Ben en azından bu konuda çaba göstermesini bekliyorum. Yüzlerce hasta arasından beni sürekli hatırlamasını beklemiyorum ama bir şey sorunca kafamdaki soru işaretlerini dağıtmasını, bana güven vermesini istiyorum.
Fatihte doğuma hangi doktorun gireceği o günkü nöbetçi doktorun kim olduğuna bağlıydı ve kendi doktorum ben gelirim doğuma diyemiyordu. Bu nasıl kötü bilseniz. Koruda böyle bir şey yok sanırım, bana her halukarda geleceğini söyledi çünkü.
İnşallah bebeğin ailenize hep hayır ve mutluluk getirir. Allah yardımcın olsun
Hastaneden neden memnun kalmadın detaylı yazar mısın? Ben hastane personeli yüzünden ağlaya ağlaya hastane aradım. Bu saatten sonra burada da aynı şeyi yaşamak istemiyorum.
dene cnm akılında kalmasın..bır ıkı kontrole gıt olmazsa sedaya dönersin..ben birde lokman hekimi mi denesem acaba diyorum ya çok yoğun deseler de
doktor bayan olsa da personel tamamen bayan olmuyor ,tamamen bayan personel sincan lokman hekimde var ama doğum için de orayı önermyorlar hiç memnun kalan duymadım
ben çocuk doktorundan memnunum ama doğum konusunda olumsuz yorum çok okumuştum burada
cnm cok gecmiş olsun..bazen insan kadere gercekten mudahale edemıyor..onlar bızım kuzumuz..sadece senın annelıgın bıraz daha özveri istiyor.. miniğini cok öpüyorum..bende 13 gunluk anneyım..
bısey merak ettım cnm ıkılı ve üçlü taramalarda herhangi ufak bişey farkedılmemısmıydı? ayrıntılıda farkedıldı.
Hayir canim butun testlerim temiz cikti. Ayrintilida sadece pelviektazi cikti o da cok hafifinden kendiliginden gececek kadar hafif demislerdi doktorlar. Ama benim bebegim 3950 kg ve 50 santimdi ve nefes almada organlarinda falan bir problem yoktu...Dogumum da kolay ve zorluksuz gecti...yani doktorlar da cok hayret ettiler bebegim hic bir problem cikarmadi.. Icinizi serin tutun boyle bir vaka binde bir falan gorunurmus :))
ben birde lokman hekimi mi denesem acaba diyorum ya çok yoğun deseler de
canım 17 haftalık gebeyim akay hastanesi coşkun şimşire gidiyordum doktorum hastaneden ayrılıyor medicanaya geçiyor medicanada çok pahalı bende ilk gebe kaldığımda lokman hastanesi nezih durmazlara gitmiştim doktor çok iyi ama hasteneyle ilgili yorumlar iyi olmayınca akaya başlamıştım ne güzel düzenim vardı şimdi doktor hastane değişdirince dün tekrar nezih beye gittim doktor çok ilgili kadın doğum katınıda gezdik iyi ama ne biliyim hastaneyle ilgili böyle yorumlar soğutuyor medicanın da muayene ücretleri 171 lira doğumda 3 milyar çok uçuk yaa(
cnm vallahı lokmana gıdedn de keske koruda baslasaydım dıyor...cunku devlet hastanesı gıbı cok kalabalık..benım arkadasım lokmanda basladı ama pısman..usg makınaları bıle yenı makına degılmıs..falan fılan dıyordu..bende ılk devlete gıdıyordum zekaı tahır buraka ama uzak oldugundan ve ılerleyen vakıtte oraya gıdıp sıra beklemek zor oldugundan kısa surede gıtmekten vazgectım..ha bıde belırlı dr un yok her zaman degısıyor takıp denen bısey yok.. benım gebelık rısklı olmasaydı dogumu zekaıde özel odasında yapardım..cok övüyorlar.. evet malesef maddı olarak cok sıkıntı yasanıyor
cnm dogum sırasında amelıyathanede erkek personel oluyor..ama ıstemem deme gıbı yada onların ayarlama durumu varmı acıkcası bılmıyorum...gebelığın rıskı degılse son ana kadar seda hocaya gıt dogumu lokmanda yap dıcem ama buda zor bır durum ya ben yapamazdım acıkcası..sen özellikle dıkkat ettıgın için diyorum..
cnm normal sezeryan ayrımı yok parada..lokmandan da daha pahalı ama hızmet sıfır.. amelıyattan cıkmısın hemsıre pansumana gelecek bana emır verıyo şunu şunu yap diye..ee sen ne dıye ordasın demi yani.. cagrı cıhazına basıyorsun gelsınler dıye beklekı gelsınler.. temızlık personelı sıfır.. 1gun kaldım çöp kovası doldu tastı selpak bitti.. ne kova bosaldı ne selpak geldi.. yemek tabakları gec alındı.. tek bır hemsıre vardı memnun kaldıgım oda vardıyelı oldugu ıcın cok ılgılenemedı cıktı gıttı.. tek memnunıyetım seda hocaydı..ne hastane ne personel nede cocuk dr u hiç bir işe yaramadı..
dene cnm akılında kalmasın..bır ıkı kontrole gıt olmazsa sedaya dönersin..
hmm kafam iyice karıştı ya tatlım bende olumlu yorumları okudum bayaa bu aralar orada doğum yapan var mı acaba birde ona sormak lazım
herkese merhaba ben 22 ocakta lokman hekim de doğum yaptım doktorum aylin totondı...
riskli bir hamilelik geçirdim hem plesenta previa hemde bebeğim tersti ayrıca ikili testim de riskli çıkmıştı
gebeliğim süresince zekai tahire, linadan güzin hanıma, korudan murat beye ve lokman hekimden çeşitli dönemlerde muayene oldum...
lokman hekim :eryamanda oturuyorum evime yakın olduğu için gebelik öncesi testler için gitmiştim doktorla iyi anlaştığımız için gebelikte de devam ettim. 2li test sonucum riskli çıkınca amniyo sentez önerdi, farklı bir fikir olsun diye zekai tahir e gittim..
zekaitahir: kalabalık ve evime çok uzak ayrıca kesinlikle doktorlar karşısındakini insan yerine koymuyorlar ikili testim riskli çıktığı için gitmiştim resmen yardımcı olacaklarına ağlayarak çıktım ve aynı gün tavsiye üzerine lina ya gittim.
lina:doktorum güzin hanımdı, ağlayarak gittim rahatlattı ince ince kontol etti, detaylıya yönlendirdi bir pürüz çıkmadı, bana bu sonuçun kesn olmadığını istersem amniyo yaptırmamı söyledi ama ben yaptırmadım. ilk plesenta previa teşhisini o koydu.
koru: lokman hekimin kalabalıklığından kaçtım ve deneme için gittik ilk muayene de murat bey pek rahattı benim içimi rahatlatmak yerine sorduğum sorulara espiri ile karşılık veriyordu, basit bir tahlil istedi ama hemşireleer tahliliin ne olduğunu anlamayıp yaklaşık 1 saat beklettiler allah korusun acil gelsek ne olur diye düşünmeden edemedim bir daha gitmedim.
lokman hekim: bu süreçde benim doktorum ayrıldıı ve ben aylin hanıma geçtim hiç kendimi hatırlatmadım her seferinde güler yüzle ilgilendi, başka bir şey için gittiğimde bile rastladığında hep halimi hatırımı sordu, ben evhamlı bir hamileydim 2 hafta da bir mutlaka gidiyordum gece acile gittiğimde, bayram sabahı gittiğimde bile karşımda ilgilenecek doktor bulmak benim için önemli.
doğum: 35. haftada erken doğum yaptım aylin hanım süperdi. doğum sonrası baş ağrısı yaşadım hastanede hemşireler mama verdi kuzuma her gün temizlendi oda ve banyo...havlular ve peçete hiç eksik olmadı... yemek saati olmasa bile gece yemek isteyince 10 dakikada geldi ağrım var dediğimde hemen ilacımı yaptılar, kısaca ben memnundum...
çocuk doktoru: lokman hekimden didem hanım şu an gayet iyi ben sormadan tüm açıklamaları yaptı... bebeği severek muayene ediyor öpüyor kokluyor kısaca ben nasıl kucağıma alırken kıyamıyorsam o da öyle
allah analı babalı büyütsün öncelikle tatlım sağsalim almışsın bebişini kucağına çok güzelpaylaştığın bilgiler bizim için gerçekten çok önemli buradaki bir çok hamileyede yardımcı olacaktır benim lokman hekim yorumu içimi rahatlattı mesala çok sağol:))
normal doğum mu sezeryan mı oldun tatlım sen
ben spinal sezeryan oldum ne yazık ki nomal doğum şansım hiç yoktu... kontrole diye gittim sancım çıktı o gece sancıyı kesmek için yattım ama sancım kesilmeyince ertesi sabah ameliyatta girdim kanamam başlamadan sezeryan olmam önemliydi o nedenle jet hızında sezeryan oldum doğuma girerken kimse yok yanımda yetişemediler ama 45 dk sürdü pazartesi yattım perşembe çıktım kan kaybım fazla olduğu için kan verdiler :))
herşey dahil 950 ödedik bence hastanenin tek kötü yanı kalabalık olması ve doğuma fotoğrafçı ve eşi almamaları
belkide benim beklentilerim fazla olmadığı için beğendim ben lokman hekimi tamam özel hastane ama acıbadem medicana gibi değil...
rabbim herkesi sağ salim kavuştursun bebeğine[/QUOTE
çok geçmiş olsun tatlım zor bir doğum olmuş ama sağsalim kavuşmuşsun bebeğine en önemlisi bu sanırım
tatlım doğumda doktor ve hemşireler her hastayla yeterince ilgileniyorsa kalabalık olması çok sorun değil önemli olan ilgi ve odaların temizliği bence o konuda problem yoktu demiştin sanırım tüm personel bayanmıydı senin öyle bir tercihin varmıydı
ben spinal sezeryan oldum ne yazık ki nomal doğum şansım hiç yoktu... kontrole diye gittim sancım çıktı o gece sancıyı kesmek için yattım ama sancım kesilmeyince ertesi sabah ameliyatta girdim kanamam başlamadan sezeryan olmam önemliydi o nedenle jet hızında sezeryan oldum doğuma girerken kimse yok yanımda yetişemediler ama 45 dk sürdü pazartesi yattım perşembe çıktım kan kaybım fazla olduğu için kan verdiler :))
herşey dahil 950 ödedik bence hastanenin tek kötü yanı kalabalık olması ve doğuma fotoğrafçı ve eşi almamaları
belkide benim beklentilerim fazla olmadığı için beğendim ben lokman hekimi tamam özel hastane ama acıbadem medicana gibi değil...
rabbim herkesi sağ salim kavuştursun bebeğine[/QUOTE
çok geçmiş olsun tatlım zor bir doğum olmuş ama sağsalim kavuşmuşsun bebeğine en önemlisi bu sanırım
tatlım doğumda doktor ve hemşireler her hastayla yeterince ilgileniyorsa kalabalık olması çok sorun değil önemli olan ilgi ve odaların temizliği bence o konuda problem yoktu demiştin sanırım tüm personel bayanmıydı senin öyle bir tercihin varmıydı
benim öyle bir tercihim yoktu ama ameliyathanedeki tüm ekip bayandı sadece ben daha narkoz almadan bir erkek doktor girip aylin hanımla konuşmuştu...
sanırım hassasiyetini belirtirsen dikkat ederler
odama yemek getiren erkek personeldi asla içeri girmedi, refakatçıma tepsiyi kapıdan verdi, ilk gün bebek doktoru erkekti oda içeri girmeden önce hemşire gelip doktorun geleceğini haber verdi bu esnada doktor kapıda bekliyordu içeri girmedi
ilgi konusunda çok iyidiler dedim ya yanımda kimse yoktu ben öğlen girmek istedim sezeryana annemler gelsin dedim hiç merak etmemem gerektiğini beni yanlız bırakmayacaklarını söylediler belkide böyle daha iyi oldu eşim annem yanımda olsa ağlardım sanırım
kızım herkese sürpriz yaptı ben ameliyattan çıktığımda eşim odada bebekle birlikteydi
benim öyle bir tercihim yoktu ama ameliyathanedeki tüm ekip bayandı sadece ben daha narkoz almadan bir erkek doktor girip aylin hanımla konuşmuştu...
sanırım hassasiyetini belirtirsen dikkat ederler
odama yemek getiren erkek personeldi asla içeri girmedi, refakatçıma tepsiyi kapıdan verdi, ilk gün bebek doktoru erkekti oda içeri girmeden önce hemşire gelip doktorun geleceğini haber verdi bu esnada doktor kapıda bekliyordu içeri girmedi
ilgi konusunda çok iyidiler dedim ya yanımda kimse yoktu ben öğlen girmek istedim sezeryana annemler gelsin dedim hiç merak etmemem gerektiğini beni yanlız bırakmayacaklarını söylediler belkide böyle daha iyi oldu eşim annem yanımda olsa ağlardım sanırım
kızım herkese sürpriz yaptı ben ameliyattan çıktığımda eşim odada bebekle birlikteydi
yorumlar içimi rahatlattı lokman hekimide bir deneyeceğim tatlım sağol ya benim sıpamda kız:))) böyle bir var bir yok gibi insan kucağına alınca çok tuhaf oluyordur dimi bebişini sen neler hissettin ilk kucağına aldığında tatlımm
herkese merhaba ben 22 ocakta lokman hekim de doğum yaptım doktorum aylin totondı...
riskli bir hamilelik geçirdim hem plesenta previa hemde bebeğim tersti ayrıca ikili testim de riskli çıkmıştı
gebeliğim süresince zekai tahire, linadan güzin hanıma, korudan murat beye ve lokman hekimden çeşitli dönemlerde muayene oldum...
lokman hekim :eryamanda oturuyorum evime yakın olduğu için gebelik öncesi testler için gitmiştim doktorla iyi anlaştığımız için gebelikte de devam ettim. 2li test sonucum riskli çıkınca amniyo sentez önerdi, farklı bir fikir olsun diye zekai tahir e gittim..
zekaitahir: kalabalık ve evime çok uzak ayrıca kesinlikle doktorlar karşısındakini insan yerine koymuyorlar ikili testim riskli çıktığı için gitmiştim resmen yardımcı olacaklarına ağlayarak çıktım ve aynı gün tavsiye üzerine lina ya gittim.
lina:doktorum güzin hanımdı, ağlayarak gittim rahatlattı ince ince kontol etti, detaylıya yönlendirdi bir pürüz çıkmadı, bana bu sonuçun kesn olmadığını istersem amniyo yaptırmamı söyledi ama ben yaptırmadım. ilk plesenta previa teşhisini o koydu.
koru: lokman hekimin kalabalıklığından kaçtım ve deneme için gittik ilk muayene de murat bey pek rahattı benim içimi rahatlatmak yerine sorduğum sorulara espiri ile karşılık veriyordu, basit bir tahlil istedi ama hemşireleer tahliliin ne olduğunu anlamayıp yaklaşık 1 saat beklettiler allah korusun acil gelsek ne olur diye düşünmeden edemedim bir daha gitmedim.
lokman hekim: bu süreçde benim doktorum ayrıldıı ve ben aylin hanıma geçtim hiç kendimi hatırlatmadım her seferinde güler yüzle ilgilendi, başka bir şey için gittiğimde bile rastladığında hep halimi hatırımı sordu, ben evhamlı bir hamileydim 2 hafta da bir mutlaka gidiyordum gece acile gittiğimde, bayram sabahı gittiğimde bile karşımda ilgilenecek doktor bulmak benim için önemli.
doğum: 35. haftada erken doğum yaptım aylin hanım süperdi. doğum sonrası baş ağrısı yaşadım hastanede hemşireler mama verdi kuzuma her gün temizlendi oda ve banyo...havlular ve peçete hiç eksik olmadı... yemek saati olmasa bile gece yemek isteyince 10 dakikada geldi ağrım var dediğimde hemen ilacımı yaptılar, kısaca ben memnundum...
çocuk doktoru: lokman hekimden didem hanım şu an gayet iyi ben sormadan tüm açıklamaları yaptı... bebeği severek muayene ediyor öpüyor kokluyor kısaca ben nasıl kucağıma alırken kıyamıyorsam o da öyle
slm canımm lokman hekim hastanesinden bahsetmişsin aylin hanımdan bu etlikteki mi aylin hanıma bizde abimin eşini götürüyoruzda çok iyi demişsin inş aynı kişidir bilgi verirsen sewinirim sevgilerr........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?