- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #4.241
Ay canım neyseki bir çözüm bulmuşsun. İnsan deli olurdu heralde nedenini bilemeden o kadar ağlamasına. Bazıları her istediğinde emzirin diyor bazıları iki saatte bir. Şaşırdım açıkçası bebeğinin böyle bir duruma gelmesinekızlar 40gün geçtiği halde bebeğim daha da kötü ağlamalara başladı. hem de saati var o saat geldiğinde çıldırıyor. ne yapsak susturamıyoruz. sesi kesiliyor ağlamaktan. kolik ağlaması diyorlar. benim kucağımda daha da çılgınca ağlıyorsonra özel doktora götürdüm. normal dedi ilk 3 ay olur. fakat 3saatte bir beslemelisin. yoksa bebeğin midesindeki eski süt ile yenisi karışır sabun etkisi yapar ağzından kesik şeklinde (yoğurt gibi) gelir. reflüyü arttırır vs... 2 gündür 3saatte 1 besliyorum ve mışıl mışıl uyuyor. :) eğer uyanırsa yine o hareketlere başlıyor emzik verip durduruyorum.
aklınızda bulunsun benim gibi her istediğinde meme vermeyin. aileler yanlış biliyor. emzir emzir diyor. meğer kötülük yapıyormuşuz bebeğe. ayrıca ilk günlerden emziğe alıştırın. çok büyük kurtarıcı. eğer emzik olmasaydı biz o ağlamaları 6 saat çekerdik. 6 saat durmadan ağlıyordu çünkü. ben ilk günler emzirme sorunu yaşarken emzik vermiştim. alışık o yüzden.
kızlar 40gün geçtiği halde bebeğim daha da kötü ağlamalara başladı. hem de saati var o saat geldiğinde çıldırıyor. ne yapsak susturamıyoruz. sesi kesiliyor ağlamaktan. kolik ağlaması diyorlar. benim kucağımda daha da çılgınca ağlıyorsonra özel doktora götürdüm. normal dedi ilk 3 ay olur. fakat 3saatte bir beslemelisin. yoksa bebeğin midesindeki eski süt ile yenisi karışır sabun etkisi yapar ağzından kesik şeklinde (yoğurt gibi) gelir. reflüyü arttırır vs... 2 gündür 3saatte 1 besliyorum ve mışıl mışıl uyuyor. :) eğer uyanırsa yine o hareketlere başlıyor emzik verip durduruyorum.
aklınızda bulunsun benim gibi her istediğinde meme vermeyin. aileler yanlış biliyor. emzir emzir diyor. meğer kötülük yapıyormuşuz bebeğe. ayrıca ilk günlerden emziğe alıştırın. çok büyük kurtarıcı. eğer emzik olmasaydı biz o ağlamaları 6 saat çekerdik. 6 saat durmadan ağlıyordu çünkü. ben ilk günler emzirme sorunu yaşarken emzik vermiştim. alışık o yüzden.
Ay canım neyseki bir çözüm bulmuşsun. İnsan deli olurdu heralde nedenini bilemeden o kadar ağlamasına. Bazıları her istediğinde emzirin diyor bazıları iki saatte bir. Şaşırdım açıkçası bebeğinin böyle bir duruma gelmesineAma aklımın bir köşesine yazdım.
Emzik ilk 15 gün çok tavsiye etmiyorlar. Yoksa ben de alıştırcam. Cidden büyük rahatlık sağlıyormuş.
Ben dünden beri oğluşuma gıcığım. Biraz dinlen uyu değil mi, yok.. Boyuna daracık yerde hareket etmeye, beni tekmelemeye, ittirmeye çalışıyor. Seslere fazla fazla tepki veriyor. Kuaförde bile boyuna beni ittirdi. Göğüs kafesimin uç kımını aşındırmış popoyu dayamaktan öyle bir sızlıyor ki ağlayacaktım nerdeyse. Doğunca da böyle olacak diye korkmaya başladım :18:
İnanmıyorumKız çok hızlı çıktı senin prenses Allah analı babalı büyütsün
Çok merak ediyorum detayları. Bebeğin kaç kilo nasıl geldi suyun, epidural normal doğum nasıl bir şey? Müsait olunca gelip yaz olur mu?
ah yavrum erkencikten gelmiş bekletmemiş annesiniallah analı babalı büyütsün tatlım müsait olduğunda gelde detayları anlat bize emi hepsiniiii merakla bekliyoruzzzzz
Allah sana da güzel bir hamilelik ve doğum nasip etsin. Sıkıldığına eminim çünkü sıkılma gerilmeleri yapıyor, sanki daraldım ben diyor ittirerek. Ama ben napıyım benim suçum neacemiperi senınde az kalmış allah kurtarsın sağlıcakla kucağına versın annesı belkıde tekmelerını cok özlersin ama doğduğunda öyle olmaz inş. yerı daralıyor ya artık sıkılmış senın kı
kızlar şimdi bir 5 dakika müsait oldum, hem mutluluğumu hem yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim.
dediğiğm gibi raporumu aldım, 4 gün öncede doktor kontrolümüz vardı, erken doğum riski hiç yok demişti doktorumuz, yalanmış meğerannem ve teyzemle raporumun ilk günü dolayısıyla çarşıya kızımın odasına süsler almaya çıktık, kızılay da dolandık, acıktık, yemeğe oturduk, dedikodu yaparken bir boşalma hissettim, kan geldi sandım, wc ye gittim ama kalktığım gibi akıyor sular, ben yine her wc çıkışı yaşadığım idrar kaçırması sandım ama bu sefer biraz fazlaydı wc den çıktım anneme söledi,m 5 dakika sonra yine git, aynısı olursa suyun geliyor dedi ve 5 dakika sonra yerimden kalkamıyordum hemen taksi ile hastaneye gittik, asistan doktoru bulduk benim doktorum doğumdaydı çünkü, doktor ultrasona baktı, yolunda herşey dedi ve muayene etti, vajinadan (işte bu kısım azıcık can sıkıcı ama ilkinden sonra alışıyorsunuz, kendinizi kasmayın ve o sırada doktorunuzun yüzüne bakın) 3 cm açılma olmuş doğum başlamış dedi, hemen yatış yaptık, eşimi aradım "doğum başladı" dedim inanmadı önce sonra eşyaların yerini, çantaları filan söyleyince, koşarak geldi, sonra 4 cm açılma sonrası ağrılarım başladı ben epidural diye direniyorum ama doktorum yani asistan doktor yapmıyor, doğum yavaşlar, uzar açılman yavaşlar diye tutturuyor, iyi ki de tutturmuş hastaneye saat 15.30 da girdim. saat 17.00 gibi suni sancının da etkisiyle ağrılarım arttı, suni sancı olmayınca ağrılar gerçekten çok fazla değil, ama suni sancı azıcık ağrı veriyor ama benim gibi normal adet ağrılarında bile bayılan bünyeye sahip biri bile direndiyse siz çok rahat direnirsiniz zaten ağrı sürekli olmuyor 3-4 dakikada 1 kez geliyor o da 1 dakika bile sürmüyor o sırada bolca dua ve hafif nefes alışverişleri ama çok değil, yoksa tansiyonunuz düşer. bu sırada tabi lağman yapıldı, hiiç hissetmedim bile sakın korkmayın.
neyse saat 21.00 gibi ben biraz yorgunluğun da etskisiyle sezaryen diye söylenmeye başladım ama doktor gelip te beni kalaylayınca utandım sustum, bu kadar direndin daha ne 2-3 saate doğurursun dedi. sonra yine kontrol ve 7 cm açılma ile ben epidurale indim. ağrılar artmış ve ıkınma hissi başlamıştı. epidural yapan anestezist neredeyse doğum olacak diye acele ile her işimi halletti ve Allah razı olsun ondan sonrasında da baş ağrım filan olmadı belim de sadece ertesi gün ağrıdı beni hep motive etti. epiduralden sonra sancıları sadece gaz sancısı gibi hissettim, sonra tekrar odama çıktım, bu sırada bebeğin kalp atışları düştü ve tekrar ameliyathaneye indim, doğumhaneye değil ve ağlamaya başladım. bu kadar direndim ne olur sezaryene almayın beni diye iki doktora da yalvardım,i kendi doktorum doğuma girmedi ama diğer iki doktorda mükemmeldi, sağolsunlar onlar da bana sezaryen istemediklerini ama Allah korusun acil bir durum olursa diye ameliyathaneye iniyoruz dediler ve ameliyathaneye inerken asansörde ben ıkınmaya başladım doktorun bana tek dediği şu oldu "kaka yapar gibi"ve Allah'îm nasip etti, kızımın kalp atışları düzeldi ve sedyeden masaya alındığıktan sonraki 3. ıkınmada (baya bi ıkınıyorsunuz burada Allah güç veriyor sakın telaş yapmayın kendiliğinden oluyor her şey, doktor moktor bir yere kadar) kızımın saçlı kafasını gördüm o an şoka girdim sanki ağlayamıyorum kokla diyorlar koklayamıyorum, küçük doğdu biraz da hemen yoğun bakıma aldılar, 2 saat sonra kucağımdaydı ve normal doğumun nimeti iki saat sonra onu yoğun bakımdan almaya babası ile beraber gittik
hiç korkmayın kızlar, Allah'ım beraberinizde olsun, hepinize bu mükemmel duyguyu yaşatsın. şimdi günlerim süt sağmakla, alt değiştirmekle ve onu izleyip mutluluktan ağlamakla, dua etmekle, şükretmekle geçiyor. bize dua edin. Allah'ım sizi de bir avazda kurtarsın...
gözlerimden yaşlar akarak okudum. Canım sana özel hem de çok özel bir doğum anın olmuş. Allah sabrını veriyor demek ki nasıl da dayanmışsın, nasıl da moral verici anlatıyorsun tüm bunlarıAllah yavrunu anne babasına bağışlasın.
Erken geldi prensesin küçük olması ondandır, hem çabuk toparlar. Onu bizim için bol bol kokla annesi
Ben de heyecan yaptım şimdiDoğumdan korkmuyorum sanırım. Biraz sezeryan korkum var. Ama içime doğan normal doğum yapacağım. Benim de bugün son iş günüm. Artık evde paşamın son hazırlıklarını yapıp teşrifini bekleyeceğim.
Havalar da değişti. Yağmur var artık, serinlediBebeği hasta etmesek bari. Allahım biz bekleyenlere de kolay doğumlar nasip etsin. Artık gelsin yavrum yanıma
Allah sana da güzel bir hamilelik ve doğum nasip etsin. Sıkıldığına eminim çünkü sıkılma gerilmeleri yapıyor, sanki daraldım ben diyor ittirerek. Ama ben napıyım benim suçum neYalnız akıllı oğlum dün gece annesini çok üzmedi, uyandırmadı hiç Sabah da tepikleyerek kaldırmadı, ben uyandım iyice sonra hafif hafif hareket etti. Sonradan yine sıkıştırdı ama olsun, buna da şükür
selam kızlar.ben fethıyede yasıyorum aılelm ankarada.20 haftalık hamıleyken bebegmn sag akcıgerınde kıst tespıt edıldı.o yuzden dogumumu rıskı oldugu ıcın ankarada yapıcam.su an 29+2 deyım.18 mayısta nurı danısmana randevum var.bu doktora gıden var mı.memnun kaldınız mı
selam kızlar.ben fethıyede yasıyorum aılelm ankarada.20 haftalık hamıleyken bebegmn sag akcıgerınde kıst tespıt edıldı.o yuzden dogumumu rıskı oldugu ıcın ankarada yapıcam.su an 29+2 deyım.18 mayısta nurı danısmana randevum var.bu doktora gıden var mı.memnun kaldınız mı
canım benım ınan ağlayarak okudumresmen normal doğumu sevdirdin bana cok güzel anlar allah bızede nasip etsin inş. herşey cok güzel geçmiş tebrık ederim maşallah bebişinizi sağlıkla büyütün
evet ya havalar cok kötü dikkat et kendıne bu hafta hep yağmurlu olacak dıyorlar rabbım senınde doğumunu kolaylıkla geçirtsin inşallah sen içini ferah tut
amın canım senın oğlan akıllı annesı son iş gününmüş ya annem rahat uyusun dinç kalksın demiş bızde bakalım neler olacak sabahları işe gelmek ışkence hep uyumak ıstıyorum ama mecbur dayanacağız yeterkı sağlıkla gelsın
canım benım cok geçmiş olsun allah şifa versın ama doktor hakkında bılgım yok zekaı tahırede gıt ıstersen rabbım yardımcınız olsun
evet zekaı taırde klınık sefıymıs ıns bısey olmaz.bu arada gule gule buyut bebegını:)darısı basıma
kızlar şimdi bir 5 dakika müsait oldum, hem mutluluğumu hem yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim.
dediğiğm gibi raporumu aldım, 4 gün öncede doktor kontrolümüz vardı, erken doğum riski hiç yok demişti doktorumuz, yalanmış meğerannem ve teyzemle raporumun ilk günü dolayısıyla çarşıya kızımın odasına süsler almaya çıktık, kızılay da dolandık, acıktık, yemeğe oturduk, dedikodu yaparken bir boşalma hissettim, kan geldi sandım, wc ye gittim ama kalktığım gibi akıyor sular, ben yine her wc çıkışı yaşadığım idrar kaçırması sandım ama bu sefer biraz fazlaydı wc den çıktım anneme söledi,m 5 dakika sonra yine git, aynısı olursa suyun geliyor dedi ve 5 dakika sonra yerimden kalkamıyordum hemen taksi ile hastaneye gittik, asistan doktoru bulduk benim doktorum doğumdaydı çünkü, doktor ultrasona baktı, yolunda herşey dedi ve muayene etti, vajinadan (işte bu kısım azıcık can sıkıcı ama ilkinden sonra alışıyorsunuz, kendinizi kasmayın ve o sırada doktorunuzun yüzüne bakın) 3 cm açılma olmuş doğum başlamış dedi, hemen yatış yaptık, eşimi aradım "doğum başladı" dedim inanmadı önce sonra eşyaların yerini, çantaları filan söyleyince, koşarak geldi, sonra 4 cm açılma sonrası ağrılarım başladı ben epidural diye direniyorum ama doktorum yani asistan doktor yapmıyor, doğum yavaşlar, uzar açılman yavaşlar diye tutturuyor, iyi ki de tutturmuş hastaneye saat 15.30 da girdim. saat 17.00 gibi suni sancının da etkisiyle ağrılarım arttı, suni sancı olmayınca ağrılar gerçekten çok fazla değil, ama suni sancı azıcık ağrı veriyor ama benim gibi normal adet ağrılarında bile bayılan bünyeye sahip biri bile direndiyse siz çok rahat direnirsiniz zaten ağrı sürekli olmuyor 3-4 dakikada 1 kez geliyor o da 1 dakika bile sürmüyor o sırada bolca dua ve hafif nefes alışverişleri ama çok değil, yoksa tansiyonunuz düşer. bu sırada tabi lağman yapıldı, hiiç hissetmedim bile sakın korkmayın.
neyse saat 21.00 gibi ben biraz yorgunluğun da etskisiyle sezaryen diye söylenmeye başladım ama doktor gelip te beni kalaylayınca utandım sustum, bu kadar direndin daha ne 2-3 saate doğurursun dedi. sonra yine kontrol ve 7 cm açılma ile ben epidurale indim. ağrılar artmış ve ıkınma hissi başlamıştı. epidural yapan anestezist neredeyse doğum olacak diye acele ile her işimi halletti ve Allah razı olsun ondan sonrasında da baş ağrım filan olmadı belim de sadece ertesi gün ağrıdı beni hep motive etti. epiduralden sonra sancıları sadece gaz sancısı gibi hissettim, sonra tekrar odama çıktım, bu sırada bebeğin kalp atışları düştü ve tekrar ameliyathaneye indim, doğumhaneye değil ve ağlamaya başladım. bu kadar direndim ne olur sezaryene almayın beni diye iki doktora da yalvardım,i kendi doktorum doğuma girmedi ama diğer iki doktorda mükemmeldi, sağolsunlar onlar da bana sezaryen istemediklerini ama Allah korusun acil bir durum olursa diye ameliyathaneye iniyoruz dediler ve ameliyathaneye inerken asansörde ben ıkınmaya başladım doktorun bana tek dediği şu oldu "kaka yapar gibi"ve Allah'îm nasip etti, kızımın kalp atışları düzeldi ve sedyeden masaya alındığıktan sonraki 3. ıkınmada (baya bi ıkınıyorsunuz burada Allah güç veriyor sakın telaş yapmayın kendiliğinden oluyor her şey, doktor moktor bir yere kadar) kızımın saçlı kafasını gördüm o an şoka girdim sanki ağlayamıyorum kokla diyorlar koklayamıyorum, küçük doğdu biraz da hemen yoğun bakıma aldılar, 2 saat sonra kucağımdaydı ve normal doğumun nimeti iki saat sonra onu yoğun bakımdan almaya babası ile beraber gittik
hiç korkmayın kızlar, Allah'ım beraberinizde olsun, hepinize bu mükemmel duyguyu yaşatsın. şimdi günlerim süt sağmakla, alt değiştirmekle ve onu izleyip mutluluktan ağlamakla, dua etmekle, şükretmekle geçiyor. bize dua edin. Allah'ım sizi de bir avazda kurtarsın...
evet zekaı taırde klınık sefıymıs ıns bısey olmaz.bu arada gule gule buyut bebegını:)darısı basıma
Sincan Koru da Murat gözükçüğe giden var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?