Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Merhaba canım. Bende başta beri gebelik takibimi yapacak doktorun o hastanede çalışmasını istedim.ama benimde tüp bebek olduğu için. 12.haftaya kadar takibimi özel Klinikte tüp bebek doktoruma yaptırdım ama He muayenede 300 tl odemek fazla geldi.
Sonra bu sigortayı araştırdım kadınlar kulübünde tanıştığım bir arkadasta önerdi ve bende eşimle bazı tereddüt ler içinde yaptırdık sigortayı.
14.haftamda ilk defa gittim medicana ya.
*randevu alırken mapfre li olduğum için sorun yaşanır diye düşündüm ama olmadı.
*doktor yada hemşireler mapfre li olduğum için bir sorun çıkarmadı.
*uzun zamandır sadece 12 tl ödeyip muayene olmak iyi geldi.
*ben zaten kan ve 2li testimi dışarda yaptirmistim bunun için kan idrar açlık olarak testlerim yapıldı (ücretsiz yani sigorta kapsaminda)test sonuçlarını doktor beyle telefonda degerlendirdik gayet ilgiliydi.
*sadece ultrason aleti eski model ama doktorumdan memnunum 3lu test için 6 Mart randevum var.
*bende envankent te oturuyorum.
Son olarak şunu eklemek isterim...
Medicana daki sekreterler bile bu sigortayı kimse pek bilmiyorum ve araştırma yapmıyor galiba güvenmiyolar dedi ama boşuna bir sürü para veriyorlar dedi.yani onlarda kötülemiyorlar. Ayrıca doktorun ilgisi azalır mi özel sigortalı yim diye sordum. Sekreter gayet normal doktorun maaşı tıkır tıkır ödeniyor ona neymiş ki yok öyle birşey dedi.

Kızlar merhabalar... Ben 40 gün önce 5 haftalık bebeğimi kaybettim maalesef... Kimyasal gebelik yaşadığımı söyledi doktorlar. Düşükten sonraki ilk adetimi beklemem gerektiğini söyledi doktorum ve ilk adetimi gördüm bitmek üzere. Bittiği gün tekrar gel rahmin durumuna bakıp korunup korunmayacağınızı belirleyelim dedi. Allah nasip ederse gebelik durumunda en başından beri aynı doktorla devam etmek istiyorum. Seçim önemli. Doktorum çok güleryüzlü ve ilgili bir insan ancak birazda araştırma yapayım istiyorum. Eşim aynı hastanede doktor olduğu için benim fazla bir şansım yok başka hastane başka doktor gibi. Muayene tahlil doğumda dahil olmak üzere birinci derece yakınlıktan dolayı ücret alınmıyor. O yüzden başka hastane diyemiyorum eşime. Benim size sorum şu; Turgut Özal Ünv. Hastanesi'ne devamlı kontrollerine gidip de memnun kalan/ kalmayan var mıdır acaba aranızda? Aynı hastanede doktor önerilerinizi alabilir miyim?

Ben de balgata gidiyorum ve sşncanla arasındaki farkı duyunca şok oldum:) mapfre sigorta yaptırdım ben cuma günü ilk kez kullanıcam inşallah :)

bende mafre sigorta ile medicana süleyman akarsuya gidiyorum çok memnunum 6. ayımız bitti 3 muayne hakkımız daha var. ayrıca baby teach sultan ya saraylı modeli beşik arıyorum

bende mafre sigorta ile medicana süleyman akarsuya gidiyorum çok memnunum 6. ayımız bitti 3 muayne hakkımız daha var. ayrıca baby teach sultan ya saraylı modeli beşik arıyorum

Merhaba Günaydın. Bende süleyman beye gidiyorum. Birşey sorucam ben 16.haftamdayim detayli ultrasonu kaçıncı haftada yapıyorlar. Ve sigorta kapsaminda değil. Fiyatı belli mi?

Merhaba Günaydın. Bende süleyman beye gidiyorum. Birşey sorucam ben 16.haftamdayim detayli ultrasonu kaçıncı haftada yapıyorlar. Ve sigorta kapsaminda değil. Fiyatı belli mi?

sigorta kapsamında medicanada 20.haftada yaptırdık ama süleyamn bey kendisi yapmadı radyoloji doktorunun kendisi yaptı sizin bu hafta 3 lü test yaptırmanız lazım

Ben de balgata gidiyorum ve sşncanla arasındaki farkı duyunca şok oldum:) mapfre sigorta yaptırdım ben cuma günü ilk kez kullanıcam inşallah :)

Hayırlı olsun sigortanız :) benim de cuma günü randevum, gebeliğin getirdiği bazı riskler yaşıyoruz o yüzden herşey yolunda denirse sigorta yaptırıp devam edeceğim hayır yok riskli denirse de bir eğitim araştırma hastanesine yöneleceğim. Bu arada ola ki doğumu koru da gerçekleştiremezsek ani ve riskli bir durum nedeniyle başka bir hastanede doğum yaparsak sigortamız yanmış mı oluyor yoksa hakkımız saklı duruyor mu? bu konuyla ilgili bilginiz varmı ? teşekkür ederiz :)

Babytech in ürünlerini en uyguna sitelerde bulmuştum ben. Hem beşiğini hemde yatağını kendi odası için aldım. Ayrıca ürünlerin kurşun içermemesi beni daha çok cezbetti. Sitelerden bulabilirsiniz, büyük alışveriş merkezlerindeki fiyatlardan çok daha uyguna geliyor. Ben beşiği 370 tl ye almıştım dışarıda hem 500 tl şeklinde fiyat veriyorlar. İyi günlerde kullansın bebeğiniz şimdiden :)

Muayene hakkı kalıyor,herhangi bir bölümde,mapfrenin geçerli olduğu hastanelerdekullanabiliyosunuz ama sadece o kadar bu doğum sigortası 2 hastanede geçerli sadece,başka bir yerdeolursa yanar sigortanız maalesef inşallah her şey yolunda gider,sağlıklı bir hamilelikten sonra sağlıklı bir şekilde alırsınız bebeğinizi kucağınıza :):)

İnşallah, bizim de tek isteğimiz sağlıklı olması. Özel hastaneleri cazip kılan gebelere ve doğum sonrası annelere rahat bir ortam sağlanması. bence bu çok önemli. o yüzden inşallah herşey yolunda gider aksi takdir de araştırma hastanelerinde bu konforu yakalamak mümkün değil. Çok fazla hastaya hizmet veriyorlar bu da haklı olarak kişilerin daha az ilgili olmasına sebebiyet veriyor

Artık özel hastanelerde de riskli gebelik takibi çok güzel yapılıyor,tabi masraf ayrı bir dert..koru ya da medicanayı riskli gebelik takibi yönünden araştırsan belki içine siner,böylece hem rahat gebelik hem de gebelik sonrası geçirirsin...doktorlarını internetten araştır,uzmanlık alanlarını falan bulursun,belki içine siner...araştırma hastanelerini sevmiyorum açıkçası ben,en ufacık şeyi,hiç de önemli olmayacak şeyleri araştırıyolar strese sokuyolar iyice...hamilelik zaten stresli hele iilk gebelikse en ufak şey korkutuyor...hepimiz için hayırlısı :):)

Çok haklısınız, özel hastanelerin de böyle imkanları var ama ne yazık ki eğitim araştırma hastaenelerinde ki gibi olamaıyor. çok fazla vaka görüyorlar ve bir anda çok fazla yan dal uzmanı ile çalışabiliyorsunuz riskli bir durumda. Basit bir örnek verecek olur isem, erken doğan yenidoğan 28. haftadan sonra bir çok tıbbi destekle rahatlıkla yaşatılabiliyor. buna yapacak deneyimle personel ve donanımlı birimleri var. ve yahut doğum da risk oluşturan bir durumla karşılaşıldığında bütün kompleks durumlara hazırlar. sebebi ise çok fazla doğum olması ve daha fazla risklerle karşılaşmaları. bu yüzden içim içimi yemiyor değil. ben 7 aylık doğmuşum, bebeğim de sanırım şuan ki sıkıntılar yüzünden erken gelebilir. bu ihtimaller de, duygu durumu çorba olan biz anne adaylarını sanırım hepten kafasını karıştırıyor. en azından benim öyle abartıyor olabilirmiyim. icimde bir vicdan muhasebesi sürekli. devlet mi? özel mi? maddi kısmını düşünmüyorum. sadece sağlığımızı etkileycek herhangi bir durum olur da müdahale edilemezse suçluluk duyarım korkusu Sanırım sağlıklı düşünemiyorum

Olur mu canımhaklsın tabi böyle düşünmekte,bebeğin içinen iyisini istiyorinsan...bence kntrolüne bi git,belki risk ortadan kalktı diyecek doktor(sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama umarım düzelen bir şeydir) kntrolden sonra karar verirsin...şimdiden strese sokma kendini,iyi düşün olumlu yaklaş ki her şey güzel olsun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…