- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.201
Canım ben bir kez doğum yaptım.Normal doğum.Ancak hiç bir şey bilmeden gittim doğuma.Özel bir hastanede yapmıştım doğumumu,öncelik diyeceğim şu;normal doğum yapmak istiyorsan hastane fark etmez,saray bile olsa senin gözün görmüyor içinde bulunduğun ortamı.Benim bebeğim karnımda ölmüştü,suni sancı ile doğurdum.Buna rağmen hayatım boyunca yaşadığım en güzel şeydi doğum yapmak.Hiç korkma.Aşama aşama anlatmak isterim sana çok uzun sürer.Keşke geçen hafta yazsaydın,geçen cumartesi günü mesa hastanesinde bedava doğum kursu vardı.Seni oraya yönlendirirdim.
Çok yazdım galiba :)) Bunları hep doğum kursunda öğrendim.Daha vakti olan gitmek isteyen hamişler varsa tobb etü hastanesinde cumartesi günleri saat 10 da bedava eğitimler oluyor.Yarın bebek bakımı ve emzirme eğitimi var..
evet canım ankara medicana ya doç.dr yusuf üstün e gidiyorum.ben tüm tahlillerimi devlette yaptırıyorum dr hiç itiraz etmiyor.ben çok memnunum.ayrıca oğlumdada aynı dr gittim.
hoşgeldin
inşallah sıkıntısız doğumunu gerçekleştirirsin
Selçuk Bey çok iyi bir doktor bende onun hastasıyım sempatik, güler yüzlü ve işinin uzmanı
içini ferah tut kötü bişey düşünme sakın baksana kaç haftan kalmış bebişini kucağına alacaksın artık
bende sezeyan istiyorum tamam dedi fakat daha erken olduğu için fiyat konuşmadık
benimde kızım olacak teyzesi eryamanda dolaştırırız artık bebeleri
Canım ben bir kez doğum yaptım.Normal doğum.Ancak hiç bir şey bilmeden gittim doğuma.Özel bir hastanede yapmıştım doğumumu,öncelik diyeceğim şu;normal doğum yapmak istiyorsan hastane fark etmez,saray bile olsa senin gözün görmüyor içinde bulunduğun ortamı.Benim bebeğim karnımda ölmüştü,suni sancı ile doğurdum.Buna rağmen hayatım boyunca yaşadığım en güzel şeydi doğum yapmak.Hiç korkma.Aşama aşama anlatmak isterim sana çok uzun sürer.Keşke geçen hafta yazsaydın,geçen cumartesi günü mesa hastanesinde bedava doğum kursu vardı.Seni oraya yönlendirirdim.Oradan ve kendi tecrübelerimden bir kaç not düşebilirim faydası olması umuduyla..
1-Kasılmalar başladığında panikleme,15 saniye filan sürüp geçer.Her seferinde bebeğin sana bir milimetre yaklaşıyor.Onu düşün.
2-Nişan gelebilir (pembe - kırmızı bir kan) Rahim ağzı açılmaya başlıyor demek
3-Kasılmalar ve sancılar zamanla daha kısa aralıklarla ve daha uzun süre gelecek.Mesela 20 dakikada bir gelip 45saniye sürecek.Aşağı yukarı 5 dk'da bir gelip 1,5 dk sürdüğünde doğuma çok yaklaşmışsın demek oluyor.
4-Kasılmalar başladığında ılık duş ve ayakta salınma çok işe yarıyor.Ilık su kasları gevşetiyor kızıcığın doğum kanalına kolay giriyor (inşallah)
5- Derin nefesler al.Ağızdan 3 saniyede aldığın nefesi burundan 6 saniyede ver.Nefese konsantre olmak sancıları unutturur.
6- Sancıların çok sıklaşmadıkça hastaneye gitme derim ben.Orada tedirgin olabiliyor insan.
7-Açılman aşağı yukarı 10 cm olunca doğuma alıyorlar.Ikınabildiğin kadar ıkın.Zaten seni yönlendirirler.Bebeğin kafası çıktı mı o iş bitmiş demektir.
O filmlerde gördüğün gibi uluya uluya ağlamalar,çığlıklar filan olmuyor.Sadece şiddetle ıkınman gerekiyor en zor kısmı bu.Sezaryeni mecbur kalmadıkça tercih etmemeni öneririm.Normal doğan bebekler sezaryene göre 1-0 önde başlıyor hayata.Doğum anında bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir hormon salgılanıyormuş anneden bebeğe.
37.haftadan itibaren günde 3 tane hurma ye.Meryem suresinde de yazar.Vücudun oksitosin üretmesini sağlayan hormonu tetikliyor hurma.Oksitosin de rahimde açılmayı ve kasılmayı sağlayan hormon.
Çok yazdım galiba :)) Bunları hep doğum kursunda öğrendim.Daha vakti olan gitmek isteyen hamişler varsa tobb etü hastanesinde cumartesi günleri saat 10 da bedava eğitimler oluyor.Yarın bebek bakımı ve emzirme eğitimi var.
Umarım sana faydalı olabilmişimdir.
merhaba,
Ben de tobb etü hastanesine gidiyorum ve doğumu da orada yapacağım. bu eğitimler periyodik oluyor diye doğuma yakın gideyim dedim ama cogunluk saglanıyor mu faydalı oluyor mu bilemediğimden ilk ogrendigimde gitmedim. ortam nasıl ve ne kadar suruyor? eğitimi hemşireler veriyor değil mi? ve öncesinde kayıt olmam vs gerekiyor mu?
FAYDALI OLMAK NE KELİME SÜPER OLDU BENİM İÇİN...çok teşekkür ederim arkadaşım.kasılma geldiğinde ben panik olurdum işte doğuruyorum diye..(panik atagımda biraz:)))kanı görsem kesin kötü bir şeyler oluyor derdim.en azından ne olduğunu bileceğim.bu normal diyip bebişime kavuşmama az kaldı diyecegim:)
duş konusuna gelince hastaneye hemen yetişmeliyim modundan dolayı almayabilirdim.ama inş. duşumu alıp öyle gideceğim hastaneye.
5- Derin nefesler al.Ağızdan 3 saniyede aldığın nefesi burundan 6 saniyede ver.Nefese konsantre olmak sancıları unutturur.(ben bu maddeyi anlamadım aslında.agızdan mı alacagız nefesi?ben hep ağızdan nefes vermeliymişiz burundan almalıymışız gibi ters biliyordum
37.haftadan itibaren günde 3 tane hurma ye.Meryem suresinde de yazar.Vücudun oksitosin üretmesini sağlayan hormonu tetikliyor hurma.Oksitosin de rahimde açılmayı ve kasılmayı sağlayan hormon.(burada bahsettiğin hurma bildiğimiz kuru hurma değil mi arkadaşım)
vermiş olduğun bilğiler için tekrar teşekkür ederim.gerçekten çok faydalı oldu benim için.lütfen aklına bir şey gelirse yaz bilgilendir bizi.
HEPİMİZİN BEBİŞLERİ SAĞLIKLI OLSUN İNŞALLAH...
FAYDALI OLMAK NE KELİME SÜPER OLDU BENİM İÇİN...çok teşekkür ederim arkadaşım.kasılma geldiğinde ben panik olurdum işte doğuruyorum diye..(panik atagımda biraz:)))kanı görsem kesin kötü bir şeyler oluyor derdim.en azından ne olduğunu bileceğim.bu normal diyip bebişime kavuşmama az kaldı diyecegim:)
duş konusuna gelince hastaneye hemen yetişmeliyim modundan dolayı almayabilirdim.ama inş. duşumu alıp öyle gideceğim hastaneye.
5- Derin nefesler al.Ağızdan 3 saniyede aldığın nefesi burundan 6 saniyede ver.Nefese konsantre olmak sancıları unutturur.(ben bu maddeyi anlamadım aslında.agızdan mı alacagız nefesi?ben hep ağızdan nefes vermeliymişiz burundan almalıymışız gibi ters biliyordum
37.haftadan itibaren günde 3 tane hurma ye.Meryem suresinde de yazar.Vücudun oksitosin üretmesini sağlayan hormonu tetikliyor hurma.Oksitosin de rahimde açılmayı ve kasılmayı sağlayan hormon.(burada bahsettiğin hurma bildiğimiz kuru hurma değil mi arkadaşım)
vermiş olduğun bilğiler için tekrar teşekkür ederim.gerçekten çok faydalı oldu benim için.lütfen aklına bir şey gelirse yaz bilgilendir bizi.
HEPİMİZİN BEBİŞLERİ SAĞLIKLI OLSUN İNŞALLAH...
Arkadaşlar ben yeni sayılırım.Ankarada eryamanda 3. etapta oturuyorum.bir boş gebelik yaşamıştım.çok üzülmüştüm.şu an hamileliğimin 33. haftasındayım.hazırlıklara geç başladım çünkü 1. de tahlihsiz bir olay yaşamam beni hep korkuttu.sağlıklı bi şekilde doğuncaya kadarda hep tedirgin olacagım snaırım.elimde değil kızlar.eşim çok kızıyor.pimpirikmişim:))
bu arada doğum yapmış arkadaşlar,bebişlerinizzi analı babalı büyütürsünüz inşallah..ALLAHIM TÜM İSTEYENLERE BU DUYGUYU TATTIRSIN.AMİN...
arkadaşlar ben artık doğum yaparken kendimi görüyorum ve sıçrayarak uyandıgım zamanlar oluyosanırım ben günler yaklaştıkça korkuyorum.doğum yapmış olan arkadaşlar,illaki bebişten çok vakit bulamıyorsunuzdur ama buldukça normal mi sezaryan mı yaptığınızı ve çok agrı duyup duymadıgınızı paylaşır mısınız.sizin yazdığınız her şey moral oluyo ve bilğileniyoruz.zaten kaçış yok vakti gelince yaşayacagız ama en azından kendimizi ona göre hazırlarız.2 gün agrıyacak ya da 2 saat ne bileyim hani geçecegi zamanı biliriz
agrı eşiği yüksek ve düşük olanlara göre değişiyordur tabi:)
ben sincan lokman hekime elif hanıma gidiyordum.uzun sürede ona gittim.memnundum ama rapor almaları ,şu gün gel şeker yüklemesi yapacagız dediği zaman kendinin olmayışı,sonuçlarımı gösterememem ve netten onun hakkında biraz kötü yorumlar okumam doktorumu ve hastanemi değiştirmeme neden oldu.netten araştırarak eryamana yakın ve ii bi doktoru olan bilgi hastanesini buldum.orada selçuk beye muayene oldum.çok şeker bi doktor.çok yogun belki 5 dk muayene oluyorum ama neden bilmem çok güven veriyo.o elektirigi şimdilik ondan alıyorum inş.sonuna kadarda öyle gider.netteki yorumlarla gitmiştim ona ama memnun kaldım bende.birde onun hastalarıylada beklerken konuşma imkanım oluyo hepsi memnun.
hastanede normal dogumda sezeryanda yanlış hatırlamıyorsam800 tl idi ya da 750 idi.bu ikisinden biri her şeyde dahilmiş.muayene ücretide 22 mi öyle bişe ödüyoruz.3 aşşagı 3 yukarı fiyat söyledim.eşim genelde ilgilendiği için hatırladığım böyle.
bu arada kızımız olacak inşallah.bavulumuzu da bi kaç güne kadar hazırlayacağım.biraz fazla yazdım sanırım.artık sık sık takip ederim forumu.terapi gibi oluyor.sıcak bir ortam var burada.hepiniz tanıyosunuz birbirinizi.haber alamayınca merak edenleriniz bile varmış.ne güzel.görüşmek üzere...
hoşgeldin
inşallah sıkıntısız doğumunu gerçekleştirirsin
Selçuk Bey çok iyi bir doktor bende onun hastasıyım sempatik, güler yüzlü ve işinin uzmanı
içini ferah tut kötü bişey düşünme sakın baksana kaç haftan kalmış bebişini kucağına alacaksın artık
bende sezeyan istiyorum tamam dedi fakat daha erken olduğu için fiyat konuşmadık
benimde kızım olacak teyzesi eryamanda dolaştırırız artık bebeleri
canım sen de mi dikmendesin? ben de dikmendeyim suanda ama nasip olursa dogumla beraber annemin oraya çayyoluna taşınıcaz
bir arkadaşım erol bayraktara gitti ve doğumunu o yapmıştı çok memnun kalmış bana öve öve bitiremedi sende mutlaka ona git dedi.
benim 4+6 gebeligim ve dün emine sernur yorulmaza randevu almıştım.kendisi çağda doğum yapıyo zannediyordum ama çağda doğum yapmıyormuş artık.çağ hastanesi sorunlu dedi,personelinin maaaşlarını ödemiyormuş ve serviste 2 katı kapatmışlar.yenidoğan diyede bir çocuk doktoru varmış bi sorun olursa hemen sevk ediyormuş.medikanada yapıyormujş doğumlarını.medicana güzel bi hastanen amam daha fiyatları konuşmadık.doktor hanımı beğendim ben. dün USG baktı ama keseyi göremedisalı günü tekrar gidecez. bakalım herseyin hayırlısı olur inşallah.
size doğum için ne kadar fiyat söylediler..eğer emine hanımdan memnun kalmazsam erol beyi düşünüyorum.acaba çağ dışında başka bir hastanede doğum yapıyormu ?
orda dogum 1750 flndı ustelık ben almadım fıyatı orada calısan hemsıre aldı akrabam dıye oda doguma 1hafta kala gelsın konusuruz dedı erol hocayı ben tavsıye etmem neden cunku ben sormadan bısey soylemıyordu bana sureklı bebgın kalp atıslarını gosterıp duruyor ben 16haftalıkken ogrendım daha kac groldugunu bende kansızlık var bu onemlı bısey ben soledım ona oda bana aa ben neden bunu gormemısım dedı ılgısız yanı sız bılırsınız bebegınız tam manasında goremezsınız adam guler yuzlu ama hıc bısey gostermıyo bebegı anlatmıyr bıle sıze sız nekdar verıyorsunuz muayeneye bıde dogumu nekadarmıs
belki de çoktan karşılaşmışızdır haberimiz yokturevet dikmende oturuyorum.bakarsın arşılaşırız
kızlar devlet olarak hastaneyi öneriyosunuz sezeryan için? tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim. özeller çok pahalı ya.
mrb arkadaşlar güncel bir başlık açıldığına çok sevindim..ben de 23 haftalık hamileyim şimdiye kadar ztb ye gidiyordum ancak ayrıntılı ultrasyondan sonra eşimle bırakma kararı aldık..şimdi tolga ecemişe gidiyoruz...ztb kadar yoğun bir hastane yoktur...her gittiğimde hem çok yoruluyor hem geriliyordum...doğumu da akayda düşünüyorum...ztb ile ilgili sorusu olan varsa yanıtlayabilirim 10 gün kadar da yattım orda...allah hepimizin yardımcısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?