Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

arkadaşlar merhaba herkese bende kısmetse ağustosta doğum yapcam.aranızda sincan lokman hekim banu hanıma giden varmı yada doğumu orda yaptıran tanıdıklarınız?

merhaba,

Ben de tobb etü hastanesine gidiyorum ve doğumu da orada yapacağım. bu eğitimler periyodik oluyor diye doğuma yakın gideyim dedim ama cogunluk saglanıyor mu faydalı oluyor mu bilemediğimden ilk ogrendigimde gitmedim. ortam nasıl ve ne kadar suruyor? eğitimi hemşireler veriyor değil mi? ve öncesinde kayıt olmam vs gerekiyor mu?

evet canım ankara medicana ya doç.dr yusuf üstün e gidiyorum.ben tüm tahlillerimi devlette yaptırıyorum dr hiç itiraz etmiyor.ben çok memnunum.ayrıca oğlumdada aynı dr gittim.

canım sen de mi dikmendesin? ben de dikmendeyim suanda ama nasip olursa dogumla beraber annemin oraya çayyoluna taşınıcaz

merhaba arkadaşım,

desene kızıma arkadaş geliyo:)eryamanda olmanda ayrı mutlu etti beni.eryamanda yaşayan biri olarak biliyorsundur Ankarada olmamıza ragmen çok sık görüşemediğimiz arkadaşlar oluyo.şehir merkezine uzak kalıyo.ama seviyorum eryamanı ben.biz 3.etapta oturuyoruz.yürüyüş alanına da yakınız.ama ben ne yazık ki yürümüyorum şu araevde temizlik vs yapıyorum .büyük temizligi bi kaç hafta sonra yaptırmayı düşünüyorum ama ben dolaplar vs ince şeylerle uğraşıyorum:))

Selçuk beyden sende memnunsun demek.çok sevindim.insan doktoruna güvenmek istiyor çünkü.

biz yukarı katta doğum öncesi ve dogum sonrası kalacagımız odayıda gezdik:)begendim ben.inş öyle giderde hayırlısı ile sağlıklı doğumlar yaparız.AMİNN...

bu arada bebişleri gezdiririz:)hem bizde fazla kilolarımızdan kurtulmuş oluruz yürüyüşlerle:) ev hanımı mısın yoksa çalışan bir bayan mısın?ben bebişim kreşe başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum.ben atanamayan bi öğretmenim.geçen haftaya kadar ücretli ögretmenlik yapıyordum sincan da devlet okulunda.ama 32 . haftadan sonra çalışmamam gerektiğini söyledi doktorumuz:)

evde evi toparlıyorum bende:)

FAYDALI OLMAK NE KELİME SÜPER OLDU BENİM İÇİN...çok teşekkür ederim arkadaşım.kasılma geldiğinde ben panik olurdum işte doğuruyorum diye..(panik atagımda biraz:)))kanı görsem kesin kötü bir şeyler oluyor derdim.en azından ne olduğunu bileceğim.bu normal diyip bebişime kavuşmama az kaldı diyecegim:)

duş konusuna gelince hastaneye hemen yetişmeliyim modundan dolayı almayabilirdim.ama inş. duşumu alıp öyle gideceğim hastaneye.

5- Derin nefesler al.Ağızdan 3 saniyede aldığın nefesi burundan 6 saniyede ver.Nefese konsantre olmak sancıları unutturur.(ben bu maddeyi anlamadım aslında.agızdan mı alacagız nefesi?ben hep ağızdan nefes vermeliymişiz burundan almalıymışız gibi ters biliyordum

37.haftadan itibaren günde 3 tane hurma ye.Meryem suresinde de yazar.Vücudun oksitosin üretmesini sağlayan hormonu tetikliyor hurma.Oksitosin de rahimde açılmayı ve kasılmayı sağlayan hormon.(burada bahsettiğin hurma bildiğimiz kuru hurma değil mi arkadaşım)

vermiş olduğun bilğiler için tekrar teşekkür ederim.gerçekten çok faydalı oldu benim için.lütfen aklına bir şey gelirse yaz bilgilendir bizi.

HEPİMİZİN BEBİŞLERİ SAĞLIKLI OLSUN İNŞALLAH...

Evet kayıt olmak gerekiyor canım,Emel Ebe var orada 2929914 no'lu numaradan ulaşabilirsin.Telefonla kayıt yapıyorlar.Kalabalık oluyor,aşağı yukarı 20 çift vardı geçen hafta.Ben tek başına gittim.Ama eşiyle ya da annesiyle gelen de vardı.Yarın bebek bakımı var,bebeğinize kim bakacaksa onunla gelin diyorlar.Saat 10 'da başlıyor 13 gibi bitiyor.Faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyorum.Bilgi güçtür.Ne kadar bilinçli olursak o kadar az hata yaparız diye düşünüyorum. :)

Ay canım ters yazmışım burundan 3 sn de aldığını ,ağızdan ıslık çalar gibi 6 saniyede ver :)

Hurma bildiğimiz MEdine hurması hani şu ramazanda yenen :)

Hastaneye yetişmeye çalışma çünkü çoğu zaman özellikle ilk doğumlarda ilk kasılma ile doğum anı arasındaki zaman 24 saat bile olabiliyor.Gidebilirsen eğitime git,çok faydasını görürsün.

canım arkadas cok guzel yazmıs ama yınede bunların hepsını uygulayamayabılırsın bende normal dogum yaptım ve cok kısa sürede ama bunların hepsını uygulayamdım ıns bu dogumumda daha bılınclı olucam herekısnd ogumu kendıne ozel mesela benım nışanım dogumdan 2 gun once geldı ve hastaneye gıttıgımde doktor dogum baslamıs yatıralım senı sunı sancıyla hızlandıralım dogurusun dedı ıstemedım sancım yoktu cunku ve cok korkuyodum sunı sancıdan en dogrusunu yapmısım eve gıttım ve basladım hurma yemeye o guna ksam egen gıtttım doktora tabı dus fılan aldım ama nobetcı doktor gercek sancıalrını bekle bence dedı ve gerı eve donduk sadeec 1 gund urdum ertesı gece sancıalrım cogaldı ve gece suyum geldı o yuzden dus alamadım cunku sureklı akan bıseyve hastanede sancıalrdan ınlıyordum sonra hemsıre uyardı bak gücünü harcama dogumda gucsuz kalrısın dıye sonra basladım bu sefer nefes olayına ama benım cok kısa surdu 1.5 saat sıkı sancı cektım ve dogurdum bılmıyorum hurmalar mı etkı ettı bıde hemsıre cok dua almıssın sen cok cabuk ılerledı acaılman dedı ay ıns da boyel olur ve bu sefer bagırmadan nefes teknıgını uygularım herekse kolay dogumlar dılıyorum

hoşgeldin canım biraz benzerliklerimiz var seni görünce yazmak istedim hemen benimde kızımdan önce bir düşük oldu arkasından dış gebelik derken biraz zorlu yoldan geçtik yani bizde bu haftaya kadar bekledik alışverişi şimdi başladık başlarda hep bir korku vardı bizdede atlattık çok şükür ayrıca bende eryamandayım

teyzeleri benimde kızım olucak inş oh ne güzel daha doğmadan arkadaşları var kızımın

bazı sorularım olacak arkadaşlar;

1)hurmayı şimdiden yemeye başlasam zararı olur mu?
2)nefes alıp verme vs bunu hastanede mi gösteriyolar.yoksa daha önce öğrendiniz ordada sadece yönlendirildiniz mi?
3)bana ara ara sıkıntı giriyo.sanki nefes alamıyorum gibi oluyo.bazende başım dönüyo(onun için bu haftadan sonra tek dışarı çıkmamayı tercih ediyorum gerekmedikçe)normalmidir?
4)son haftalarda yürüyüş dışında yaptığınız spor var mı arkadaşlar?
5)kaç kilo aldınız?

verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..sanırım burada eryamanda olan hamişler çok:)) genelde de kız bebiş bekleyen çok gibi.kızımın arkadaşları çoğaldı daha doğmadan:))

orda dogum 1750 flndı ustelık ben almadım fıyatı orada calısan hemsıre aldı akrabam dıye oda doguma 1hafta kala gelsın konusuruz dedı erol hocayı ben tavsıye etmem neden cunku ben sormadan bısey soylemıyordu bana sureklı bebgın kalp atıslarını gosterıp duruyor ben 16haftalıkken ogrendım daha kac groldugunu bende kansızlık var bu onemlı bısey ben soledım ona oda bana aa ben neden bunu gormemısım dedı ılgısız yanı sız bılırsınız bebegınız tam manasında goremezsınız adam guler yuzlu ama hıc bısey gostermıyo bebegı anlatmıyr bıle sıze sız nekdar verıyorsunuz muayeneye bıde dogumu nekadarmıs

Bugün kontrolümüz vardı teyzoşlar.Çok şükür herşey yolunda ama anne 5 haftada 4,5 kilo alarak rekora koşuyor.Dr teyze fırça attı.Bundan sonra ayda 2 kilo alabilirmişim.Bol bol yürüyeceğim,tatlı ve abur cuburu keseceğim,2. tabağı yemeyeceğim.....Bu arada dikkat ettim hep bebişler kız bu sene kız senesi mi?Bizim de kızımız olacak inşallah.

ben henüz muayene ücreti ödemedim tekrar gidecegim için muhtemelen o zaman ödeyeceğim. doğum ücretini falanda bebeği klp atışlarını duyayım ondan sonra soracam daha çok erken daha keseyi , sonra bebeği ve kalp atışlarını duyalım....
ama ben şimdilik emine hanımı beğendim kibar bi bayandı

Kızlar yine eğitime gittim bugün.Bebek bakımı ve emzirme ile ilgili çok faydalı şeyler öğrendim.Meğer doğru bildiğimiz ne çok yanlış varmış.Hepinize şiddetle tavsiye ederim :)

Merhaba anneler ve anne adayları :)

Ben 21. haftadamdayım. Medicana da Tülin Hanıma gidiyorum. Ben çok memnunum. Giden var mı ya duyum alan?

Allah sağlıkla hayırla kucaklarımıza almamızı nasip etsin.

Ben size bebek doğduktan sonra ki bir olayl ilgili soru soracağım. Bebiş doğduktan sonra Kuran okutulup mevlüt yapılıyor, Allah nasip ederse bende yapmak istiyorum. Bebek şekerlerinide kendim hazırlamak istiyorum. Bebek mevlüt şeker malzemesi satan yerler nerelerde vardır nerelerde uygun hesaplı şeyler bulabilirim. Ankaranın yabancısıyım pek yer bilmiyorum. Suluhan, çıkrıkçıklar saman pazarı diye duydum. Sizin de bildiğiniz yerler varsa yazarsanız sevinirm. Fazla ağırlaşmadan alıp yapmak istiyorum :)

mrb akayda doğum ücretleri ne kadar bilginiz varmı acaba

merhaba anne adayları :) öncelikle hepinize kolay ve hayırlı doğumlar diliyorum.bebeklerinize sağ salim kavuşursunuz inşl..
ben başkent üni. hastanesine gidiyorum..sincan'da oturuyorum..başkent hastanesi'nden henüz sormadım ama 3000 üzeri fiyatlar duydum doğum için..bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…