Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

selam bayanlar özlemişim sizleri epeydir giremiyordum bu saatte bebişi emzirmek için bekliyorum uyansın diye:) geçmişi şöyle bir okudum aklımda kalan sorularınıza cevap vereyim birde yeni lohusa olarak acı tecrübelerimi sizlerle paylaşayım:)) bir kere epidurali istediğime çok pişmanım keşke daha önceden hem bu kadar baş ağrısı çekiceğimi, hemde üstüne bel ağrısı bineceğini bilseydim yani şimdi ki aklım olsa kesinlikle genel anestesi isterdim, herkesde bu yan etkiler olmuyor sanırım, ama ben iğne yapılırken kastım kendimi üstelik amaliyat esnasında kesiği hissetiğimi düşünüp panik oldum, neticede genel anesteziye dönüldü,, ancak şimdi bütün olumsuzluklarını yaşıyorum epiduralin. ilk bi kaç gün gercekten çok ciddi baş ağrıları oluyo, bu gün sırf kahve içerek baş ağrılarımın geçtiğini öğrendim, şükür iyiyim, aklınzda olsun sütsüz şekersiz kahve baş ağrısına iyi geliyor, birde sakın ilk zamanlar terliyken gece bebişle hemen ilgilenmeye kalkmayın sonra o ter üzerinizde kalır benim gibi birde boyun tutulması yaşarsınız:\ kendinize çok dikkat etmelisiniz lohusa teri cidden başka bi şeymiş, off içinizi karartmamıışmdır umarım ama bi kaç gündür bunlarla uğraşmaktan kendime gelemedim ben. umarım siz bunların hiç birini yaşamazsınız çünkü evde artık küçük bir melek var :)))) ve 0nunla vakit geçirmek çok eğlenceli, buda size her şeyi unutturuyo. bu arada doğuma giren doktor kendi doktorum değildi banu hanımdı ama benim doktorla ilgili bir sıkıntım olmadı gayet iyi bir bayandı, hastanede 2 gece kaldık ve yaklaşık 1700 lira ödedik, şimdilik benden bu kadar kızlar ara ara gelirim yine , yeni gelen arkadaşlar inşallh sizde hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız, görüşmek üzere...

epidurali bi ara bende düşünmüştüm ama şimdi okuyunca da yok dedim yaptırmam
bende kesin senin gibi düşünürüm aklımdan binbir şey geçer ki şimdiden geçiyordu saol nurcan
inşallah ağrıların biran önce son bulur dikkat et kendine de bebişe de
meleğini öp kokla bolbol Allah ım inşallah hayırlısı ile bize de kucağımıza almayı nasip etsin

hangı hastenede yaptınız dogumunuzu

bızde senı ozledık canım bebısının resmını koysana
dedıgın gıbı herkes epıduralı kaldıramaz bencede ben normal dogum yaptıgım ıcın pek bı bılgım yok ama kan alınırken bıle bakamayan bı ınsanım fenalısırım bende bıde bel fıtıgı var bende dırek kasardım kendımı heralde ay ıns ıkısınede gerek kalmaz da gene normal dogururum
lohusa terı cok fena evet bız kendımıze dıkkat etmelıyız kı bebıslerle gzuel ılgılenebılelım sureklı ıc camasırı degsıtırmek gerekıyo bıde her kalktıgında omuzna bısey almak ne kadar bunalsanda sana kolaylıklar dıelrım canım ılk zamanlar bıraz zorlu gecıyro tabı zamanal alısyor ınsan

haklısın canım artık bu ay başlayacağız eşim maaşını alsında aldığı gibi harcayalım

a.s cnm bizde seni özledik
maşallahh bebişine
demek epidural böyle bende bi ara epidurali düşünmüştüm
genel ve epi arasında kalmıstım ama yok bende tez canlıyım canm tatlıdır
sanırsam bende dayanamam en güzeli direk genel
1700 iyiymiş aslında ben hala nerde dogum yapcagıma karar veremedim :44:

haklısın canım artık bu ay başlayacağız eşim maaşını alsında aldığı gibi harcayalım

hehe valla kociş artık benı dışarıya çıkarmaya korkuyo
her çıktıgımda ne yapıp edip bebiş mağazalarına sokuyorum onu
harca gitsin cnmcım amaan nolcak bi maaş altı üstü
valla heriflere biraz bu durum koyuyo ama napalım
çıbıldakmı kalsın bebişlerimiz

Canım doğumuna daha zaman varsa haziranı bekle alışveriş için.Haziranda bir çok yer indirime giriyor.Mothercare'in indirimlerini takip et.C&A da olabilir.İndirime girdiğinde gerçekten çok ekonomik.Ama asıl önereceğim yer benim de yeni keşfettiğim çok ucuz bi yer.Her hangi bir kipa mağazasında F&F markası adı altında bebek reyonları var.En genişi İkea'nın olduğu avm de.Dün 3 tane tulumu 12 TL'ye aldım.0-3 aylık.Tanesi 4 TL ye geliyor.Ve yeri de çok iyi,% 100 pamuk.Zara da haziranda indirime girecek.%70 e indiğinde son indirimde bedava oluyor bodyler tişörtler filan.

Bebek beşiği,araba,park yatak filan alacaksan chicco'nun ana bayisi söğütözünde yarı fiyatına herşey.Orayı pek bilen yok ama ucuz bi yer.Dİğer eşyaları da küvetiydi,alt açma,battaniye,hastane çıkışı filan çıkrıkçılarda en ucuz.

Benim kayınpeder çok hesaplar her şeyi.Çok gezerler karı koca :)) Ne nerede ucuz bilirler,o yüzden ben yine ucuz bi yerler keşfedersem yazarım size.

ne güzel yazmışsın klavyena sağlık

vee sonunda cinsiyeti belli oldu.. ama doktor %80 erkek dedi .ayrıntılı usg de kesin goruruz dedi ama ben emin deilim yine de..

hayırlı olsun canım ayrıntılı sonucunu da söylemeyi unutma

hoşgeldin canım bebekle uğraşmak ne kadar zor olsada çok zevkli değilmi insan hiç şikayet edemiyor her an onunla ilgilenmek istiyor. biraz sesli nefes alsa uykudan uyanıyorum. allahım herkese nasip etsin. bende epidural oldum ama çok rahat geçti ne bel ne baş ağrısı yaşadım. hemde çok korkuyordum hep çok ağrı olacak diye duyuyordum bu yüzden genel istemiştim ama doktorum ısrar etti daha rahat olur bebeğe narkoz gitmez hemen sütün gelir falan dedi kabul ettim bende. çok şükür sonrasında da hiç zorluk çekmedim. sadece gaz sancısı yaşadım ilk gün oda yürümem gerktiğini söylemelerine ragmen kalkmamam.

Arkadaşlar ben yeni sayılırım.Ankarada eryamanda 3. etapta oturuyorum.bir boş gebelik yaşamıştım.çok üzülmüştüm.şu an hamileliğimin 33. haftasındayım.hazırlıklara geç başladım çünkü 1. de tahlihsiz bir olay yaşamam beni hep korkuttu.sağlıklı bi şekilde doğuncaya kadarda hep tedirgin olacagım snaırım.elimde değil kızlar.eşim çok kızıyor.pimpirikmişim:))

bu arada doğum yapmış arkadaşlar,bebişlerinizzi analı babalı büyütürsünüz inşallah..ALLAHIM TÜM İSTEYENLERE BU DUYGUYU TATTIRSIN.AMİN...

arkadaşlar ben artık doğum yaparken kendimi görüyorum ve sıçrayarak uyandıgım zamanlar oluyosanırım ben günler yaklaştıkça korkuyorum.doğum yapmış olan arkadaşlar,illaki bebişten çok vakit bulamıyorsunuzdur ama buldukça normal mi sezaryan mı yaptığınızı ve çok agrı duyup duymadıgınızı paylaşır mısınız.sizin yazdığınız her şey moral oluyo ve bilğileniyoruz.zaten kaçış yok vakti gelince yaşayacagız ama en azından kendimizi ona göre hazırlarız.2 gün agrıyacak ya da 2 saat ne bileyim hani geçecegi zamanı biliriz
agrı eşiği yüksek ve düşük olanlara göre değişiyordur tabi:)

ben sincan lokman hekime elif hanıma gidiyordum.uzun sürede ona gittim.memnundum ama rapor almaları ,şu gün gel şeker yüklemesi yapacagız dediği zaman kendinin olmayışı,sonuçlarımı gösterememem ve netten onun hakkında biraz kötü yorumlar okumam doktorumu ve hastanemi değiştirmeme neden oldu.netten araştırarak eryamana yakın ve ii bi doktoru olan bilgi hastanesini buldum.orada selçuk beye muayene oldum.çok şeker bi doktor.çok yogun belki 5 dk muayene oluyorum ama neden bilmem çok güven veriyo.o elektirigi şimdilik ondan alıyorum inş.sonuna kadarda öyle gider.netteki yorumlarla gitmiştim ona ama memnun kaldım bende.birde onun hastalarıylada beklerken konuşma imkanım oluyo hepsi memnun.

hastanede normal dogumda sezeryanda yanlış hatırlamıyorsam800 tl idi ya da 750 idi.bu ikisinden biri her şeyde dahilmiş.muayene ücretide 22 mi öyle bişe ödüyoruz.3 aşşagı 3 yukarı fiyat söyledim.eşim genelde ilgilendiği için hatırladığım böyle.

bu arada kızımız olacak inşallah.bavulumuzu da bi kaç güne kadar hazırlayacağım.biraz fazla yazdım sanırım.artık sık sık takip ederim forumu.terapi gibi oluyor.sıcak bir ortam var burada.hepiniz tanıyosunuz birbirinizi.haber alamayınca merak edenleriniz bile varmış.ne güzel.görüşmek üzere...

bir arkadaşım erol bayraktara gitti ve doğumunu o yapmıştı çok memnun kalmış bana öve öve bitiremedi sende mutlaka ona git dedi.
benim 4+6 gebeligim ve dün emine sernur yorulmaza randevu almıştım.kendisi çağda doğum yapıyo zannediyordum ama çağda doğum yapmıyormuş artık.çağ hastanesi sorunlu dedi,personelinin maaaşlarını ödemiyormuş ve serviste 2 katı kapatmışlar.yenidoğan diyede bir çocuk doktoru varmış bi sorun olursa hemen sevk ediyormuş.medikanada yapıyormujş doğumlarını.medicana güzel bi hastanen amam daha fiyatları konuşmadık.doktor hanımı beğendim ben. dün USG baktı ama keseyi göremedisalı günü tekrar gidecez. bakalım herseyin hayırlısı olur inşallah.

bir arkadaşım erol bayraktara gitti ve doğumunu o yapmıştı çok memnun kalmış bana öve öve bitiremedi sende mutlaka ona git dedi.
benim 4+6 gebeligim ve dün emine sernur yorulmaza randevu almıştım.kendisi çağda doğum yapıyo zannediyordum ama çağda doğum yapmıyormuş artık.çağ hastanesi sorunlu dedi,personelinin maaaşlarını ödemiyormuş ve serviste 2 katı kapatmışlar.yenidoğan diyede bir çocuk doktoru varmış bi sorun olursa hemen sevk ediyormuş.medikanada yapıyormujş doğumlarını.medicana güzel bi hastanen amam daha fiyatları konuşmadık.doktor hanımı beğendim ben. dün USG baktı ama keseyi göremedisalı günü tekrar gidecez. bakalım herseyin hayırlısı olur inşallah.

size doğum için ne kadar fiyat söylediler..eğer emine hanımdan memnun kalmazsam erol beyi düşünüyorum.acaba çağ dışında başka bir hastanede doğum yapıyormu ?

Son düzenleme:

hoşgeldin
inşallah sıkıntısız doğumunu gerçekleştirirsin
Selçuk Bey çok iyi bir doktor bende onun hastasıyım sempatik, güler yüzlü ve işinin uzmanı
içini ferah tut kötü bişey düşünme sakın baksana kaç haftan kalmış bebişini kucağına alacaksın artık
bende sezeyan istiyorum tamam dedi fakat daha erken olduğu için fiyat konuşmadık
benimde kızım olacak teyzesi eryamanda dolaştırırız artık bebeleri

ayy ne güzel sen atlattın nurcan darısı bizim başımıza...allah analı babalı büyütsün...epidural bazılarında böyle etkiler yapabiliyormuş yazdıklarını okuyunca benim de biraz gözüm korktu...uykusuz geceler başladı sanırım sabah 5 te yazdığına göre mesajı :))

merhaba cok guzel bılgıler paylasmıssın ama ındırım basladıgı zamn genelde hep oncekı mevsımın malları oluyor yenı sezon gene pahalı yanı alıp bekletsen de her zaman bılemıyosun yanı cocugun ne kadar buyuyecegı gıyıp gıyemeyecegı bellı olmuyor ama gene de takıp etmek lazım tabı bıde söğütöznde bahsettıgın yer bebegım adlı magaaza mı:26:

hosgeldın senınde az kalmıs allajh saglıkla kavustrusun ıns
hastaenın fıyatalrıda cok ıyıymıs ıns dogumda da emmnun kalırsın bu arada eryamandan ne kadar cok kısı var burda

Canım ben bir kez doğum yaptım.Normal doğum.Ancak hiç bir şey bilmeden gittim doğuma.Özel bir hastanede yapmıştım doğumumu,öncelik diyeceğim şu;normal doğum yapmak istiyorsan hastane fark etmez,saray bile olsa senin gözün görmüyor içinde bulunduğun ortamı.Benim bebeğim karnımda ölmüştü,suni sancı ile doğurdum.Buna rağmen hayatım boyunca yaşadığım en güzel şeydi doğum yapmak.Hiç korkma.Aşama aşama anlatmak isterim sana çok uzun sürer.Keşke geçen hafta yazsaydın,geçen cumartesi günü mesa hastanesinde bedava doğum kursu vardı.Seni oraya yönlendirirdim.Oradan ve kendi tecrübelerimden bir kaç not düşebilirim faydası olması umuduyla..

1-Kasılmalar başladığında panikleme,15 saniye filan sürüp geçer.Her seferinde bebeğin sana bir milimetre yaklaşıyor.Onu düşün.
2-Nişan gelebilir (pembe - kırmızı bir kan) Rahim ağzı açılmaya başlıyor demek
3-Kasılmalar ve sancılar zamanla daha kısa aralıklarla ve daha uzun süre gelecek.Mesela 20 dakikada bir gelip 45saniye sürecek.Aşağı yukarı 5 dk'da bir gelip 1,5 dk sürdüğünde doğuma çok yaklaşmışsın demek oluyor.
4-Kasılmalar başladığında ılık duş ve ayakta salınma çok işe yarıyor.Ilık su kasları gevşetiyor kızıcığın doğum kanalına kolay giriyor (inşallah)
5- Derin nefesler al.Ağızdan 3 saniyede aldığın nefesi burundan 6 saniyede ver.Nefese konsantre olmak sancıları unutturur.
6- Sancıların çok sıklaşmadıkça hastaneye gitme derim ben.Orada tedirgin olabiliyor insan.
7-Açılman aşağı yukarı 10 cm olunca doğuma alıyorlar.Ikınabildiğin kadar ıkın.Zaten seni yönlendirirler.Bebeğin kafası çıktı mı o iş bitmiş demektir.

O filmlerde gördüğün gibi uluya uluya ağlamalar,çığlıklar filan olmuyor.Sadece şiddetle ıkınman gerekiyor en zor kısmı bu.Sezaryeni mecbur kalmadıkça tercih etmemeni öneririm.Normal doğan bebekler sezaryene göre 1-0 önde başlıyor hayata.Doğum anında bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek bir hormon salgılanıyormuş anneden bebeğe.

37.haftadan itibaren günde 3 tane hurma ye.Meryem suresinde de yazar.Vücudun oksitosin üretmesini sağlayan hormonu tetikliyor hurma.Oksitosin de rahimde açılmayı ve kasılmayı sağlayan hormon.

Çok yazdım galiba :)) Bunları hep doğum kursunda öğrendim.Daha vakti olan gitmek isteyen hamişler varsa tobb etü hastanesinde cumartesi günleri saat 10 da bedava eğitimler oluyor.Yarın bebek bakımı ve emzirme eğitimi var.

Umarım sana faydalı olabilmişimdir.

kızlar günaydın bu topiği nasıl görmemişim ben yaaaa ki en başından beri ankaradaki arkadaşlara ulaşmaya çalıştım hangi doktora gidiyolar nasıl diye ama olmamıştı buna da baya geç kalmışım ben de ağustos annesi olucam allah nasip ederse ordan arkadaşlarım bilirler beni. ben de akrapol hastanesi bulent alp aydına gidiyorum, tabi bunca sayfayı okuyamadıgım için kusura bakmazsanız ben bi kez daha sormak zorunda kalıcam varmı benim gibi bulent beye giden? birde son sayfaya baktım dogum için arkadaşımız özel hastanede 750-800 civarı bişey demiş akrapolde pahalı o zaman 1500 tl ve nakit:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…