- 19 Aralık 2011
- 1.565
- 0
- 106
- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.821
merhaba arkadaşlar, bebeğim eylül sonunda gelecek ama doktorum çalıştığı hastaneden ayrılmış. 6 aydan beri kontroller için ona gidiyordum fakat şimdi yeni bir doktor bulmam lasımönerilerinizi bekliyorum...
günaydınofff geceler sıcak, gündüz güneş evin içinde, azıcık ayakta kalayım başlıyor bel ağrısıama bende de rahat durmak yok ki sanki evin her yerini karıştıracak gelenler, resmen yeniden düzenliyorum evi.
çoğu eksiğim de bitti çok şükür, yarın da dr a gidiyorum inşallah herşey yolundadır. 33. haftadayım artık 2 kilo olmuştur inşallah
selam arkadaslar bende ankarada yım bebişime kavusmama az kaldı Allah ın izniyle
günaydın arkadaşlar
offf geceler sıcak, gündüz güneş evin içinde, azıcık ayakta kalayım başlıyor bel ağrısıama bende de rahat durmak yok ki sanki evin her yerini karıştıracak gelenler, resmen yeniden düzenliyorum evi.
çoğu eksiğim de bitti çok şükür, yarın da dr a gidiyorum inşallah herşey yolundadır. 33. haftadayım artık 2 kilo olmuştur inşallah
günaydın
inş. yaaa darısı başıma
ben de daha 11 gün oldu cuma günü gideceğim inş. ama günler geçmiyor
ya kalbi durduysa diyorum bi de kalp durmasında hiç belli olmuyormuş ben en azından kanama olmazsa rahat olurum diye düşnüüyordum ama :18:
ultrasonda görmüştüm ben sesini duymadım daGünaydın.. delikız pozitif düşün öyle negatif düşünme cumaya da bişey kalmamış güm güm duyacaksın inşaallah atışlarını...Bebişleriini strese sokma :)
mrb herkese...şimdi utopyanın yazdıklarını okudum,aslında yaşadıklarımın pek de farkı yok...
ben bütün gece hiç uyuyamadım, çok ama çok heyecanlıydım...hastane ve doktorunuz okadar önemliki lütfen içinize sinen bir tercih yapın,
maddiyat bile ikinci planda kalıyor inanın..
akay'da herkes mükemmel derecede iyiydi heyecanımı yatıştırdılar çook güzel ilgilendiler..tolga ecemişe,ekibine ve akaya bu konuda çok minnetarım,
inanılmaz bir ilgi anlayış..doğum sonrası da öyle..eşimle iyiki burayı seçmişiz dedik durduk 2 gün boyunca
annemler de okadar çok beğendiki,hemşirelerin ilgisi alakası,beni ayağa kaldırabilmek için gösterdikleri çaba, buraya yazamıyorum birçok şeyi ama
tek kelime ile mükemmeldi...bir de tolga bey epidurali ısrarla önerdiği için çok minnettarım.iyiki genel anestezi olmamış
ameliyat sırasında eşim de yanımdaydı, kızımı ilk gördüğümüz an ikimizde konuşamıyorduk resmen donduk kaldık,eşim ilk kez
ağlamıştı..yanıma getirdiler kızımı, ne öpebildim ne tek kelime söyleyebildim,mucize gibi birşey...9 aydır merak ettiğim kızımı gördüm...
eğer sezeryan olacaksanız kesinlikle epidural tercih edin,o anı yaşamak müthiş bir deneyim..korkacak hiçbirşey yok
söyledikleri gibi bağağrısı,acı sızı olmadı sadece hafif sağ omzum tutuldu.
kötü olan tek şey anestezi geçtikten sonra hissedilen acı-ağrı..ben 1.5 saate bir basıyordum ağrıkesiciye..
ilkgün gerçekten zor..inkar edemiycem ayağa kalkmak yürümek zormuş,birdaha yürüyemiycem sanıyorsunuz
sütüm hemen geldi çok şaşırdım ama yetersiz kalınca mama takviyesine başladılar, kızım 140 gr kaybetti,
sürekli mama vermesek olmaz mı diyordum ama hemşireler kan şekeri düşerse bizi
daha büyük zorluklar bekler diyince kaş yaparken göz çıkarmak istemedim
ve bugün de evde başladık mamaya,çünkü sütüm yetmiyor kızım doymuyor..tahinli pekmez,hurma,süt artırıcı çaylar,sıvı gıdalar
rezene ne duyduysak yapıyoruz..
doğumda sadece 5 kilo kaybetmişimzaten kızım da 2800gr doğdu..tam doktorumuzun söylediği gibi...nomal doğumu beklesek su sıkıntısı
nedeniyle çok zorda kalcakmış bebeğim
şimdi bile bizi bekleyen birsürü tahlil vs var sırf su azlığı nedeniyle yaptıracağımız..tolga beyin günahını almışım-normal doğum önermiyor bana diye-ama
ne kadar haklı olduğunu gördüm, açıkçası çok kızdım kendime,çünkü o daha erken bile almamız gerektiğini söylemişti.
nacizane size birkaç tavsiye,mutlaka gecelik-sabahlık olsun yanınızda,pijamalarınız önden düğmesizse değiştirin,emzirirken alttan açmak okadar kolay
olmuyor ve dikiş yeriniz soğuk almamalı...
ilkgünkü ağrılarınızı görünce umutsuzluğa kapılmayın inanın 2.gün bile herşey değişiyor.
süt için endişelenmeyin, tadını çıkarın heranın..insan hayatı boyunca kaçkere yaşıyorki böyle güzel bir deneyimi..
onun için çekilen her acı her ağrı değermiş diyorsunuz..
uykusuz geceler bile güzel geliyor,en azından şimdilik :))
allah herkese hayırlısıyla kurtulmak nasip etsin...sizlere de yaşatsın bu güzel duyguları,kızım uyanmak üzere..
görüşmek üzere kızlar...
günaydın
inş. yaaa darısı başıma
ya kalbi durduysa diyorum bi de kalp durmasında hiç belli olmuyormuş ben en azından kanama olmazsa rahat olurum diye düşnüüyordum ama :18:
düne kadar iidim aslında ama kalp atışının durmasını okuyunca panik olmaya başladımBEN bu korkuyu bebişi kucagıma alana kadar hergün yaşadım.gögüslerimi kontrol ediyordum agrısı geçmesin diye.tek hissettigim oydu ve o bana her şeyin yolunda gittigini hissettiriyordu.doktora her hafta gidiyorduk.ama doktor 2 hafta sonra gelin ya da 1 ay sonra gelin dese bile türlü türlü bahanelerle her hafta gidiyordum.bebişin ilk hareketlerini hissettigimde rahatladım.ama o zaman da gün içerisinde hep karnımda dönüp durmasını bekledim.eşim geldiginde gözlerim dolu dolu bazen hüngür hüngür aglayarak hareket etmedi diye söylendim.son haftalarda ise, son anda bir şey olursa diye korktum.halbuki yeri dar oldugu için bebiş rahat dönememiş.bende çok ama çok paniktim.çok şükür kızımızı 21 gün önce kucagımıza aldık.ALLAHIM herkesin kucagına sağ salim almayı nasip etsin.
ben bu kadar pinpirikliydim çünkü ilk gebeligim boş gebelik çıktı ve kürtaj oldum.tam anlamıyla yıkılmıştım.nasıl bir bunalıma girdigimi tarif edemem o kadar çok üzülmüştüm ki....ilk kez kürtaj olacaktım.içimden alacaklardı bir şey.yani tarifi zor sahiden.netten hep araştırmalar yaptım.hatta bir daha çocugum olmaz belki diye aglayıp durdum.ondan dolayı 2.kez hamile kaldıgımda bulutların üzerindeydim .eşimde çok mutlu olmuştu.ama keseyi görmek yetmedi kalp atışı vs vs derken 40. haftaya kadar hep korktum.korkma iyi düşün dediler ama size demesi kolay dedim içimdenbence dua et sadece.inşallah sağlıklı bir bebiş olacak o annesi
ALLAH HERKESE BEBİŞİNİ ANALI BABALI MUTLU HUZURLU BİR YUVADA BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN.AMİN.
Sen benden 2 hafta öndesin hadi hayılrlısı bakalım bende temizliğe temmuz sonu başlıycam benimde ayaklarımda sıkıntı var ama yerimde duramıyorm bi orda bi burdayım evin içinde dönp duruyorum :)Sağlıkla kucağımıza alsakda yavrularımızı ev pis olsada sorun olmaz inşaallah :)
günaydın
inş. yaaa darısı başıma
a kalbi durduysa diyorum bi de kalp durmasında hiç belli olmuyormuş ben en azından kanama olmazsa rahat olurum diye düşnüüyordum ama :18:
düne kadar iidim aslında ama kalp atışının durmasını okuyunca panik olmaya başladım
ben de tüp bebekle zor elde ettim 2 yıldır uğraşıyorum
genetik hastalığım var
o yüzden korkuorum bişey olacak diye
benim hiçbir belirtim olmadığı için kendimi kontrol de edemiyorumki
göğüslerim ilaçlardan dolayı şiş progestan kullanıyorum o şişiriyor sanırım
e mide bulantım bişeyim de yok nasıl kontrol edeceğim bilmiyorum
bu zamana kadar işte kanama olursa korkun kanamasız düşük olmaz yazıyordu hep nette ama kalp atışının durmasında öyle olmuyormuş işte
o tedirgin etti beni
ben de iki haftada bir giderim mutlaka her hafta olmasa da
benim bi de ikiz ondan dolayı da korkuyorum
daha şimdiden analık başlıyor valla sürekli bir korku
RABBİM meleklerimi korusun inş.
evet ben de 3 ayın geçmesini bekliyorumİlk zamanlar günler geçmiyor tatlım, sürekli iyi haber ve büyüme belirtisi bekliyor gözlerin kulakların ama inan bana ilk 3 ayı atlattıktan sonra bebek fikrine öyle bir alışıyorsun ki aaa bu perşembe kontrolüm var 3 hafta ne çabuk geçmiş diyorsun.. eşimle sabah gülüşüyorduk, daha dün 2 gr filandı ne zaman 2 kilo oldu bu çocuk diye. Sadece çok dikkatli ol ve dinlen, bol bol da hayal kur
canım seni çok iyi anlıyorum. bende hamileliğim ilk haftalarında hep bir panikle dr a gidiyodum. ilk kese görünmedi .sonra kese göründü lekelenmem başladı. lekelenmeni old. gün acil dr gittik istirahat et dedi. ay bide bebişin kalp atışları dinletti şok oldum. zira çok kötü durumda dr a gittim öyle böyle her kontrole korku ve panikle gittim. ama kendime ettim nisan ayından beri bende uykusuzluk başladı psikiyatriye gittim anksiyete bozukluğu yani kaygı bozoukluğu teşhisi konuldu. o yüzden canım sende sakın kendini üzme kasma. sonra kendine edersin sen iyi olacanki yavrularında iyi olsun onlara bakacak gücün olsun. düşün uçakta bile tehlike anında ilk önce anneye oksijen maskesi takınsın diyolar niye çünkü anne iyi olsunki bebeğine sahip olsun diye. içini ferah tut. başka şeylerle ilgilen git dışarı gez. arkadaşlarınla biraya gel kafanı dağıt. eşimle gezintilere çık.
slm kızlar nasılsınız burayı yeni keşfettim sanırım kafama takılan her sorunun cevabını burda bulabilicem inş yanietlik lokman hastanesi yada zübeyde hanım doğum evine giden varmı nasıl buralar doktor ve doğum açısndan nasıl yerler benim çok acil doğum yapacak yer belirlemem lazım
etlik lokma hekim ben de düşünüyordum ama 10 gün önce aradım taa ağustosa gün veriyorlarmış
çok kalabalıkmış orası
ben de vazgeçtim
ben akaya hastahanesinde karar kıldım
normal doğum 2500 sezeryan 3000 dediler
ilk kez deneyeceğim cuma günü inş.
bakalım iimi kötümü
2500-3000 mi:18: oo babamızın bir ay sırf doğuma çalışması lazım o zaman memur adamı aşar orasıbizde ankaraya yeni geldik ve sadece bu söylediğim iki hastaneyi biliorum hoş lokman hekime gitmedim duydum ama zübeyde hanıma gittim dr çok sevdim tanıdık ebede var ama devlet hastanesi her yerden sancı çekn doğum yapan kadın çıkınca benm tansiyonum düşüyoo korkudan pof napıcam bilmiorum:44:
özel hastanelerde fiyt sanırım hep böyle canım yaaa....
2500-3000 mi:18: oo babamızın bir ay sırf doğuma çalışması lazım o zaman memur adamı aşar orasıbizde ankaraya yeni geldik ve sadece bu söylediğim iki hastaneyi biliorum hoş lokman hekime gitmedim duydum ama zübeyde hanıma gittim dr çok sevdim tanıdık ebede var ama devlet hastanesi her yerden sancı çekn doğum yapan kadın çıkınca benm tansiyonum düşüyoo korkudan pof napıcam bilmiorum:44:
biz de memuruz ama benim hem ikiz gebelik hem de bayan doktor istiyorum ben erkeğe görünemem
devlette sezeryana girenlerin hepsi byan olsa olurdu ama kimin girdiği belli olmuyo o yüzden devlette yapamam
özelde tüm ekip bayan olacak şeklde yapacağım inş. doğumumu
etlik lokman hekim de yine bi 2000 alıyordur tahminimce
bi de orası çok kalabalık ve devlet hastanesi gib igün almak zor oluyormuş
o yüzden ben vazgeçtim
hassasiyete göre değişiyor bu durumlar aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?