Arkadaşım ben çok araştrdm .ben liseden sonra 4 yıl boyunca gecmeyen sivilcelerle ugraştm.biri sönüyodu dgri bşka yerde çkyordu.her ilactan kullandm.roac bile kullandm 1 ayda herkes nur inmiş dedi:)2 ay kullandm braktm.1 sene geçti andn yüzüm çöktü 2 misli sivilce geldi.intharn eşgne geldm.simdi toparladm.braz
Gecmeyen ve tekrarlayan sivilce ya alerjik ya hormonaldir.
Benimki 2 side.
Bi eczjneye gttm effaclar0duo kullandm iyiym şmdi.
Kimse blmyr ama tarihte ilk bir ilaç ölüme yol açar adıyla satlmştır.sonra kaptldı bu ilaç.smdi adı roac oldu.roaccutane vücudundaki tüm iyi/kötü yaglar üretimini durdurur.
roactan kullanmak istemiyorum bende işte hormonal değil gibi gözüküyo bendeki sivilceler,kolestrolüm var benim bence onla alakalı genetik bir şey yani bu ilaçlar fayda eder inşallah canım seninde iyi olur inşallah ama roactan için 4 aydan önce bırakılmıyo sanırım yani kafana göre bıraktıysan onunda etkisi olmuştur sende ilaç basitte olsa ağırda olsa doktorun söyledğine göre kullanılmalı sadece
Doktorum bırakabilecgni söyldi ama
canım necatibey caddesinde yargı dersanesi var izmir caddesinden aşağı inince hemen aba var o ikisinin arasındaki binada hemen hatta bir market var yanında da ismini anımsamıyorum şimdi yeri çok kolay yani,yalnız orası tahlil yapmıyo canım sen önce bi tahlil yaptır nihat beye sonra git derim ben ağustos sonunda kontrole gidicem bakalım ne dicek,tiroid için testi hangi bölüm yapıyor acaba?
Heralde endokrin yapar canim hormonal bisi saniyorum tamda bilmiyorum ama oyle duydum benimde ergenlikten beri gecmeyen kirmizi kirmizi sivilcelerim var beyaz tenliyim cok belli oluyor.anladim sanirim yerini yani ilk fikrin ne gidiyom mi sence ilgilendi mi nasil?
canım nasıl sivilcelerin çok mu az mı birde geçiyor mu?ben mesela usandım artık para verince mükemmel bi şekilde geçicek hissiyle gittim ama hani o paraya değer mi dersen şu an için bir şey diyemiyorum bu uzun süreçli bir tedavi yani tedavimin 5.ayında olsam kesin bir yanıt verebilirdim ancak çok yeni benimde seni dinliyor o kısmı çok güzel ama ilaç noktasında tüm doktorlar aynı:)yani bence sen önce hormon testlerini yaptır adetinin 3.gününde özellikle testesteronuna da baktır birde kadın doğuma gidip yumurtalıklarına baktır ultrasonla ben gittim ama pek memnun kalmadım bir kere daha gidicem bana hormon testinde sadece kadınlık olanlara bakmış gittiğim doktor erkeklik hormonuna bakmamış birde kistlerin bi çok var dedi sonra hormon sonucuna bakınca yok dedi ne dediği belli değildi yani:)sana başka doktorda tavsiye edebilirim istersen devlette
Bebegim yani soyle konum falan var bakarsan bende baya yogun yanak bolgemde ozellikle de sag yanagimda yenileri de cikiyo eskileri de kirmizi kirmizi iz seklinde.tonla ilac krem temizleme jeli kullandim biraktigim anda basa donuyorum ve bende cok yoruldum artik.evet onerebilkrsin memnun kaldiklarini canim ya ben hep ozele gittim cunku tonla para verdim her gittigim rouccutan verelim diyo bende onu kullanmak istemiyorum acikcasi
canım o zaman sen bu doktora hiç gitme çnkü o da bana roactan ya da diğerini önerdi ilk olarak,bak o kadar ilaç kullanıpta fayda görmediysen mutlaka hormonlarına baktır yumurtalığına baktır eğer onlarda sağlamsa bir sorun yoksa bu kez kolestrol değerine ve karaciğer enzimlerine baktır normal seviyedeyse o zaman roactana başla ben şimdi o tahlil aşamasındayım onları yaptırıcam çünkü bende de senin gibi kullanınca fayda ediyo ama bırakınca etmiyo ki şu anda bir haftadır kullanıyorum çok bi fayda ediyo gibi gelmedi benim çene bölgemde var nemli bir yerde yaşamaya başladım o zaman olmaya başladı bende ankaradayken bu kadar uzun süre bu şekilde gezmemiltim hiç,sen özelde nerelere gittin canım özel devlet farketmiyor demi en nankör ve memnun etmesi zor dalların başında geliyor bence cildiye ama..y.mahallede özlem hanım var ona gidebilirsin ama anlattığın gibiyse o da roactan vericektir canım bana da onu veriyolar çünkü 5 tane sivilce için ama dediğim gibi eğer tahlilkerden biş ey çıkmazsa öyle kullanmayı düşünüyorum ben,birde eğer kist varsa doğum kontrol hapı geçiriyormuş kullandığın müddetçe bırakınca daha kötü oldu diyenler var ama..
ben şey merak ediyorum bu tv.da beni baştan yap gibi programlarda götürüyolar onların yüzü sonra mükemmel oluyor o nasıl oluyor?
Canim ya ben roucutan asamasinda tahlil yaptirdim kolestrolum cok az yuksek cikti o da normal dedi kullanabilirsin dedi ama ben istemedim daha dogrusu annem istemiyo zarar vericek ilac diye agir bi ilac sende biliyorsundur.onun disinda iste hormonlarima ve tiroitime baktircam son care .vala bilmiyorum canim ne denediysem olmuyo baskent universitesinin doktoruna falan gittim busuru para bayildim muayenesine de ilaclara da sonuc husran yani o yuzden cildiyecilere de pek guvenim kalmadi acikcasi. Benim kadar sivilcesi olmayan bi arkadasimda gitmis doktora ona da direk bu ilac demisler yani anlamadim kafalarina gore verdiklerini dusunmeye basladim artik.eczaci gordu sacmalama sakin kullanma falan dedi bana ama iste bikiyo insan anliyosun dmi? Bilmiyorumki canim o programda makyaj falan yapip duzeltiyolar heralde ya
seni çok iyi anlıyorum canım benim yakın bi arkadaşım kullandı yüzünde şu anda hiç yok ama onun eskiden her yerinde çok varmış öyle olanlarda etki ediyomuş ilaç zaten senin benim gibi olanlarda çok iyi sonuç olmayabiliyomuş benimde o açıdan güvenim kalmadı malesef canım kaç yaşındasın bu arada
25im bende canım,senin konuna baktım canım haklısın yani kullanıp ğişman olanlar var esliydi galiba benim gibiymiş o da sen bir kaç yere daha git anlat derdini bakalım ne dicekler canımmCanim 22 yasindayim yani ama ergenlik boyunca hep vardi ama bukadar ciddi boyutta degildi.ilaclari kullandikca artti sivilceler resmen yaa hicbi doktora inancim guvencim kalmadi yani.bi d kullandiktan sonra tekrar edince diyorumki bunu da kullaninca ya tekrar ederse o kadar sikintidan snra ? Sen kac yasindasin tatlim?
25im bende canım,senin konuna baktım canım haklısın yani kullanıp ğişman olanlar var esliydi galiba benim gibiymiş o da sen bir kaç yere daha git anlat derdini bakalım ne dicekler canımm
Ya cok yakinlarimdan biri iki kere kullandi ve doktor bir 3.sunun olmadigini soylemis cok tehlikeli bir ilac oldugu icin ama insan bazende bikiyo kullaniyimda gecsin diyo ama belkide gecmicek iste kendimi bu dusunceye inandirdigm icinde bi fayda alamicam gibi geliyo iste.bi ara su hormonlarima baktiriyim bende umarim o sekilde ilac kullanmadan hallederim canim
inşallah canım çok şükür yani sağlık olarak hani sonunda kötü birşey yok ama psikolojik olarak etkilediği için bizi o açıdan zararlı bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?