Ankaradaki tesettürlü kadınlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu okuyunca hemen polemiğe çeviren işsizler çıkar demiştim hemen çıkmış gerçekten de. Yani ben anlamıyorum insanların anlaması mı kıt ya da çatacak yer mi arıyorlar veya merak ediyorum başka ülkelerde de kadınlar yardımlaşmak yerine böyle car car car polemik mi yaratırlar? Birincisi her kuaförde tesettür bölümü yok o yüzden sormuş, ikincisi kapalıların gideceği kurs diye bişey söylememiş görebildiğim kadarıyla ama gözümle okumadıysam demek, üçüncüsü açık adres yazmıyor mhp binası dedi diye koca balgatta nerede bulunacak konu sahibi. Aman her konu dine siyasete bağlansın da neşemizi bulalım modunda kimi insanlar. Höf ya neyse.

Konu sahibi çukurambarda vardır istediğiniz tarzda kuaförler bi googledan aratın isterseniz. Olmadı keçiören tarafına ama çok uzak oralar size. Kurs için de önceliğiniz belediye kursları olabilir hem daha uygun fiyatlı olur hem de başlangıç ideal.

Bunda nasıl bir art niyet aranabilir ki anlayamıyorum. Kapalıyım her kuaförde kapalı kadınlar için ayrı bir bölüm yok. Bazılarından erkek çalışan var. Bende canımın istediği her kuaföre gidemiyorum.

Konuya uzaksanız yorum yapmamayı tercih edebilirsiniz. O yüzden tesettürlü diye özellikle yazmış olması da normal.

Polemik ile ne alakali? Konu sahibi 2 soru sordu. Sadece 1 tanesi tesetür ile alakali. O halde niyie konu basligi "Ankaradaki tesetürlü kadinlar?".

Konu "yeni tasindim Ankaraya" olabilirdi mesela ve derdini daha iyi anlatabilirdi. Ve evet burda herkes kendi adi ile yazmadigi bir platformda, birseyler anlatildiginda bile detay verilmezken, birinin yasadigi yeri söylemesi garip karsilandi. Niye hemen "issiz polemikçiler" diye saldiraya basladin ki?

Ben çok şaşırdım yorumları okuyunca yahu, gayet normal bir soru sormuş, her kuaföre gitmiyoruz çünkü. Bunu da tesettürlü olanların bilmesi normal değil mi? Güvenli kurs tabiri yerine başka birşey söylenebilirdi ama rahatsızlık vermesi çok enteresan.

Tesettürlülere özel kuaför mü varmış? Biz açıklarda erkek berberine değil kadın kuaförüne gidiyoruz bilin istedim.
Tesettürlü=başını kapatan=saçını yabancıya göstermeyen.

Bazı kuaförlerde saç kesen erkek oluyor veya salonda ayrı bir oda olmuyor —> yabancıların saçını görme ihtimali doğuyor —> bkz. yukarıdaki eşitlik.

Tesettürlü olmayan hanımların erkek berberine gitmediği konusundaki değerli bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkürler, eminim çoğu insan bunu bilmiyordu.

Bazı kuaförlerin kapısında erkekler giremez yazıyor çalışanları da kadın. Galiba öyle bir yer arıyor

Ankara da ki tesettürlülerin gidebileceği kuaförleri tesettürler bilir diye düsündüm ben konuyu okuyunca

Konu sahipleri bundan sonra dil yeterlilik belgelerini sunarak ve yalnızca belli şablonları ve ifade kalıplarını kullanarak konu açmalılar. Belli ki bunun dışındaki ifadelerle kastedileni anlayamayan önemli bir kesim var aramızda. Aslında dil yeterlilik belgesini konu sahipleri değil bu kesim sunmalı ama uzun ve uğraştırıcı yöntemleri sevmediğim için önermedim.

Tesettürlülere özel kuaför mü varmış? Biz açıklarda erkek berberine değil kadın kuaförüne gidiyoruz bilin istedim.
Biz açıkların ikisine de gitme gibi bir şansımız var ama onlar seçici olmak zorunda neden anlamak istemiyorsunuz bilemedim?

Ayrıştırma bunun neresinde anlamadım. Burası kadınlar kulübü mesela o zaman erkekler de şey desin neden kadınlar diye belirtilmiş bu ayrımcılık değil mi? Diye. Konu içerik bakımından tesettürlülerin daha fazla hakim olacağı bir konu bu sebeple belirtmiş gibi geldi bana. Güvenilir dil kursundan kastı da büyük şehirlerde dil kursu adı altında tamamen para sömürme amaçlı ve hiç yetkin olmayan yerler var bundan bahsetmiş tek tek belirtmek yerine “güvenilir” demeyi tercih etmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…