merhabalar canım,Sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşallah..
Ben de ankaralıyım 13 haftalık hamileyim. çorumda öğretmenim. Ama doğum ankaraya denk geliyor.
Orda önerebileceğin doktor ve bebekler için alışveriş için güzel yerler var mı? Ultrason cihazı falan kaliteli olan bir doktor arıyorum.
Bir de son ay gideceğim için bunu kabul etmeli. Senin devlet hastanesimi? Nasıl doktorun ilgilimi?
15 tatile girdik öğretmenim. doğum temmuz olduğu için son ay doktor değiştirmek zorunda kalıyorum. ankarada 8. ayımdan itibaren doğum için bir yere gitmeliyim. normal doğum iistiyorum ama devlet hastanelerinde de rezil olmak istemiyorum. sizin önereceğiniz bir yer varmı güven hastanesi ve medicanayı öğrendik fiyatlaar gerçekten yüksek. en son ihtimal onlara giderim. başka bildiğiniz hastane varmı? hacettepe falan nasıl?
yarın gidicem acill öneri noluyyyyyyyyy
teşekkür ederim canım.. lokman hekim bAya TARTIŞILMIŞ DİĞER TOPİKDE 2012 TEMMUZ ANNELERİNDE .. NE Ypsam şaşırdım bide son ay kabul edecek.. sen şuan kime gidiyorsun aynı doktor mu? zekai tahir burak devlet işte korkuyo insan enfeksiyon falan ne bilimdiğer topikde çok ankaralı var neden buraya uğramıyorlar?
teşekkür ederim canım.. lokman hekim bAya TARTIŞILMIŞ DİĞER TOPİKDE 2012 TEMMUZ ANNELERİNDE .. NE Ypsam şaşırdım bide son ay kabul edecek.. sen şuan kime gidiyorsun aynı doktor mu? zekai tahir burak devlet işte korkuyo insan enfeksiyon falan ne bilimdiğer topikde çok ankaralı var neden buraya uğramıyorlar?
merhaba kızlar bede su anda 18 haftalık gebeyim bu benim 2. bebeğim olacak oğlum 18 aylık şu anda.öncelikle kızlar ben oğlumu zekahi tahirde doğum yaptım sezeryanle oldu.bir kere hastane çok temiz titiz ğüzel bir hastane.ve çok başarılılar.özel odaya gelince kızlar bir kereye mahsuz 250 tl.ödeyip ondan sonra kaldığınız gece başına 15. tl. ödüyorsunuz.odalarda tv.banya .wc.koltuk.yemek masası.beşik.gardolabı.klıma buzdolabı mevcut.normal odalarda bakım yok doktorlar fazla ilğilenmiyorlar.çarşafları felan temizlikçiler değiştiriyor.ama özel odada her şeyi hemşiler yapıyorlar.doktorlar ğünde 3 kere uğruyor çoçukla yada sizinle çok iyi ilğileniyorlar.nts süt sağma makinesi tansiyon bunlar odada ölçüyorlar.yataklar ayarlanabiliyor.ben öneriyorum.bu arada eğer o hastanede doğum yapmaya karar verirseniz isterseniz hastane çantanıza koymanız gerekenleri söyleyebilrim.hepinize hayırlı doğumlar.inş. ankaralı anneler olarak buluşuruz..
canım, peki bu özel odalar ne zaman ayarlanıyor? herhalde doğum anında değildir. yani o anı da zaten tam bilemeyiz de..
bir de doğumun için bayan doktor seçebiliyor musun?
ben açıkçası normal doğum için en güvenilebilecek yerin devlet hastanesi olduğunu düşünüyorum. özel hastaneler bana güven vermiyor. son anda normal doğum olmaz diyebilirler diye endişe ediyorum.
hastane çantasına neler konuluyor? benim ilk doğumum erken doğumdu, hiç hazırlıksız gittim hastaneye.. acemiyim yani.
allahım hepimize hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebekler versin inş
benimde ilk bebeğim şuan 19 haftalık oldu ilk öğrendiğimden beri zekai tahire gidiyorum eviime uzak olmasına rağmen ama memnunum hastaneden bir şikayetim yok inş doğumuda orda düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa özel hastanelerde doğum yapmak daha rahat olabilir ama allah göstermesin bir rahatsızlık olmasında hemen zekai tahire gönderiyorlar o yüzden riske atmaya hiç gerek yok birde arkadsaşımız çok güzel bilgilendirmiş zaten bende araştırmıştım özel odaları kalanlarda çok memnun benimde kafama çok yattı özel oda olması
hastanenin önceki durumunu bilmiyorum ama şuan herşey iyi durumda temizlik hijyende dahil çok kalabalık gibi gözükyor ama ben şimdiye 9 da girip öğleden önce çııkıyorum ama bundan sonra işlemler fazlalaşırsa bilemem kısacası oraya gittiğim için içim rahat herşeyin araştırıldığını düşünüyorum şubatın 24 ayrıntılı ultrasona randevu verdiler inş gidip görücem bebişide heycanlıyımmmm
bende 4 nolu odada muayene oluyorum fatma beyazıt güler yüzlü bir bayan sadece cinsiyetini söylememeleri beni şaşırttı galiba ayrıntılı ultrasonda söylüyolarmış hastane bir bayan söyledi doktora sorma söylemezler dedi bende sormadım 24 ünü bekliyorum cinsiyet için özelede gidemedim havaların soğukluğundan çok merak ediyorum ama hayırlısı olsun sanada söylemediler dimi
canım, cevabın gerçekten faydalı oldu. her şeyin hayırlısını dilemeliyiz en önce bunu tekrar anladım. normal normal desek de kısmet neyse o oluyor.merhaba canım.öncelikle eğer doğumdan 1 ğün önce felan hastane yatarsan o zaman ayarlayabilirsin.ama doğum anındada ayarlanıyor.ben sana kısaca benim başımdan ğeçenleri anlatıyım.canım ben doğumdan 9 ğün önce hastaneye yattm.hipertansiyon olduğu için ama normal odada kaldım oraya hiç bnir ücret ödemiyorsun.2010 30 ağustos sabahı saat 7 ,00 de sancım başladı.19 saat süreyle 3. dakikada 1 sancım vardı ama açılmam olmadı. 2 cm açıldı.en son 31 ağustos gece 01.30 da suyum geldi. ben normal doğum diye beklerken birden suyun içinde bebeğin kakası geldi ve benimde kalp atışlarım yavaşladı doktorlar beni ve bebği kaybetmemek için sezeryane alalımmı diye sordular.ve ben kabul ettim .benim eşim özel odada kalmak istediğimi biliyordu.doğumdan çıknca hemen özel odaya alın demiş. ama onlar önce para yatsın para gelene kadar normal odada kalsın demişler.eşim doğumdan 3 saat sonra 250. tl yi yatırınca beni özel odaya almışlar.almışlar diyorum çünkü ben kendimde değildim sezeryanle doğum yapıncaen az 7 yada 8 saat kendine gelemiyorsun.kendime ğeldiğimde ben odadaydım.çoğunlukla doğumdan hemen sonra ayarlanıyor.ama kesin yanında en az 250 tl olsun.para yatmayınca kesinlikle odaya almıyorlar.özel oda gerçekten çok ayrıcalıklı.özellikle sezeryanle doğum yapan kişler için şart. normal odada yanına refaketçi almıyorlar.özel odada kaç kişi istersen yanında.sababh 8 den akşam 8 e kadar eşin yanında kalabiliyor.bence sen kendini rahat bırak ben 19 saatb çekmeme rağmen sezeryane ğirdim kısmet.bence öncelikle bebeğin ve senin sağlığın önemli.rabbim senin için neyse hayırlısı onu versin.hayırlı doğumşlar nasip etsin.
çok detaylı yazmışsın canım, teşekkür ederim. sen ne zamana doğru çantanı hazırlamaya başladın? genelde son 1 ay kala hazırlayın diyorlar..öncelikle 2 çanta yapmalısınız.1 çanta bebek çantası.2 çanta sizin çantanız.çantanızı hazırlarken kesinlikle en fazla 2 ğün kalacem zihniyetiyle hazırlamayın.çünkü insanlık hali ben tam 15 ğün yatmak zorunda kaldım.şimdi 1 çanta için gerekli olanları yazacağım.
BEBEK ÇANTASI.
1 1 pk. hastane çıkışı
2 2 ad. battaniye fazladan
3 1 ad bebeğin beşine sermek için çarşaf battaniye veya temiz bir örtü(zira ordaki beşiklere herkezin bebği yatıyo)
4 2 ad zıbın
5 1 ad şapka
6 2 ad penye tulum
7 1 pk bebek bezi(bunu kendiniz içinde kullanabilirisniz hasta bezine gerek yok)
8 2 ad altlı üstlü takım
9 1 ad bebek tırnak makası
10 1 ad emzik
11 1 ad emzik kabı(bebğinize emzik vermek istemeyebilirsiniz ama sütünüz gelmeyebiliyor yada bebk çok huzursuz oluyor sakinleşmesi için şart)
12 1 pk pamuk (bebeğin altını pamuğu ıslatarak silmelisiniz ıslakmendil yasak)
13 1 ad cam biberon
14 1 ad burun aspirotörü
15 1 ad alt açmak için örtü
16 2 ad bebek eldiveni .
2 çanta anne ÇANTASI
1 2 ad altlı üstlü eşortman
2 2 ad gecelik (yakası düğmeli olsun ğöğüslere kadar
3 1 ad sabahlık(çok pahalı olmasına gerek yok 10 yada 15 tl var.)mutlaka lazım
4 1 ad şal
5 1 ad kalın 1 ad ince çorap
canım, senin bebeğin de hayırlı olsun. rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder inşallah.allahım hepimize hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebekler versin inş
benimde ilk bebeğim şuan 19 haftalık oldu ilk öğrendiğimden beri zekai tahire gidiyorum eviime uzak olmasına rağmen ama memnunum hastaneden bir şikayetim yok inş doğumuda orda düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa özel hastanelerde doğum yapmak daha rahat olabilir ama allah göstermesin bir rahatsızlık olmasında hemen zekai tahire gönderiyorlar o yüzden riske atmaya hiç gerek yok birde arkadsaşımız çok güzel bilgilendirmiş zaten bende araştırmıştım özel odaları kalanlarda çok memnun benimde kafama çok yattı özel oda olması
hastanenin önceki durumunu bilmiyorum ama şuan herşey iyi durumda temizlik hijyende dahil çok kalabalık gibi gözükyor ama ben şimdiye 9 da girip öğleden önce çııkıyorum ama bundan sonra işlemler fazlalaşırsa bilemem kısacası oraya gittiğim için içim rahat herşeyin araştırıldığını düşünüyorum şubatın 24 ayrıntılı ultrasona randevu verdiler inş gidip görücem bebişide heycanlıyımmmm
canım, cevabın gerçekten faydalı oldu. her şeyin hayırlısını dilemeliyiz en önce bunu tekrar anladım. normal normal desek de kısmet neyse o oluyor.
inşallah bizler de hayırlısıyla doğum yapar ve bebişlerimizi kucağımıza alırız.
bu arada sen tekrar hamilesin sanırım değil mi?
çok detaylı yazmışsın canım, teşekkür ederim. sen ne zamana doğru çantanı hazırlamaya başladın? genelde son 1 ay kala hazırlayın diyorlar..
canım, senin bebeğin de hayırlı olsun. rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder inşallah.
zekai tahire giderken randevu almıyorsun değil mi? oraya gidip sıraya mı giriyorsun. önce gelen önce muayene mi oluyor?
hamileliğin hayırlı uğurlu olsun canım. bu bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın inşallah.rica ederim canım..evet 18 haftalık hamileyim bende temmuz annesi olacam tekrar..bu liste benim ilk doğum çantamda olanların listesi.hepsini kullandım..hepside lazım oluyor.bu arada zekahi tahirde artık randevu ile çalışıyor.alo 182 yi arayıp zekahi tahir haastanesinden gebelik antralinden randevu istediğini söylüyorsun ve tanıdığın doktor varsa adını verip istediğin doktordan muane olabiliyorsun tam randevu saatinde içeri alıyorlar aartık..zekahi tahiri öneririm.gerçekten güzel hastanee..
hamileliğin hayırlı uğurlu olsun canım. bu bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
randevu ile muayene olunduğunu söylemen iyi oldu canım. daha düzenli oluyordur hem de, değil mi?
bu kadar olumlu yorum alınca zekai tahir de düşünebileceğim hastaneler arasına girdi. bu arada aradığında ne kadar sonraya randevu veriyorlar. yani mesela 1 ay önceden falan mı randevu almak lazım, hastane yoğun bir hastane ya o bakımdan soruyorum.
gününüz hayırlı olsun arkadaşlar
ben şimdiye kadar randevusuz gittim daha doğrusu ilk gittiğimde 182 den almıştım randevu beni başka bölüme vermişler ilk olduğundan bilemedim sonrada randevusuz gitmeye başladım sabah eşimle çıkıyorum hastaneye giderken internettn bakmıştım o zaman yoktu galiba şimdi okuyunca hemen baktım o da çok güzel olmuş iyi oluyor aslında burdaki paylaşımlar birbirimizden öğrendiklerimiz oluyor ayrıca yeni doğum yapan bir arkadaşım var düzenli olarak etlik lokman hekime muayeneye oldu şubatın sonunda doğum yapacaktı hastaneye kontrole gitmiş 2 hafta varken doğuma bebğin kalp atışlarını dinlemişler kalp atışları zayıflamış diye söylemişler ve üstelik biz bu bebeği sezaryanla bile alamayız ölür demişler ne kadar açık sözlüler daha sonra zekai tahire gitmelerini önermişler neyseki ambulansla zekai tahire göndermişler anında sezaryana almışlar çokda başarılı bir şekilde çok şükür bebekde annede iyi erken olduğu için bebek biraz küçük başka bir sorun yok ama allaha şükür şuan özel odada bebeğide yanında kalıyorlar biraz karışık anlattım galiba ama bilginiz olsun istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?