- 23 Ocak 2016
- 34.635
- 50.582
- 598
Ben de çok korkuyorum düzelememekten daha kötü olmaktan nasıl atlatıcaz bilmiyorum psikoloğa da gittim o gün biraz etki ediyor ertesi gün yine aynıHamile olan arkadaşım öncelikle sana da geçmiş olsun sen daha dikkatli olman lazım aslında şuan ilaç kullanamıyorsundur galiba diye düşünüyorum tabi elinde değil herşey senin beyninde bitiyor zaten beynimizdeki düşüncelere engel olup durduramadığımız için rahatsızız hepimiz Rabbim sana göstermesin Allah korusun ben de hamileydim ve aşırı kaygı üzüntü sinir stresten sağlıklı giden hamileliğim varken bebeğimi kaybettim düşük yaptım maalesef acılarıma acı eklendi daha çok o yüzden lütfen herşeyden önce sende bebeğini düşün.
Ya bu durumlardan kısa sürede kurtulan yok benim okuduğum gördüğüm kadarı ile baya uzun süreç alıyor ben 4-5 aydır tedavi oluyorum ilaç kullanıyorum ama çok korkuyorum sanki hiç bitmeyecek hep böyle kalıcakmışım hissi zaten berbat bir duygu gerçekten.
Aynı rahatsızlıklar bende de var ağlıyorum hiç geçmeyecek gibi geliyor daha kötü olursam delirirsem kontrolümü kaybedip kendime kızıma zarar verirsem beynimi yiyor bu düşünceler ilaçlar da niye iyi gelmiyor hiç anlamış değilim ben de Bi dönem atlatmıştım bu sefer hiç geçmeyecekmiş gibi geliyorKaygi, anksiyete bozuklugu, panik atak, depresyon hepsi birlikte var bende. Bazen hic gecmeyecekmis gibi geliyor bazen de daha once atlattin iyiydin yine gececek diyorum. Su beynime bir soz gecirebilsem keske. Gercekten hayattan zevk alamaz hale geliyor insan. Yataktan cikmadan gunlerce agladigim zamanlar oldu acaba ne zaman deliririm kendime zarar verir miyim falan diye. Sadece ilac tedavisiyle de olcak gibi degil. İyi bir terapist lazim ama onu da bulmak cok zor. Cogu para pesine dusmus. İstanbulda tavsiye eden olursa cok sevinirim. Bilissel davranisci terapi, EMDR, vs..
Çok hakısınız dün böyle hafif bir sancı da hissettim annem o bebeği düşün diyor aslında o zamn kendime daha da çok kızıyorumHamile olan arkadaşım öncelikle sana da geçmiş olsun sen daha dikkatli olman lazım aslında şuan ilaç kullanamıyorsundur galiba diye düşünüyorum tabi elinde değil herşey senin beyninde bitiyor zaten beynimizdeki düşüncelere engel olup durduramadığımız için rahatsızız hepimiz Rabbim sana göstermesin Allah korusun ben de hamileydim ve aşırı kaygı üzüntü sinir stresten sağlıklı giden hamileliğim varken bebeğimi kaybettim düşük yaptım maalesef acılarıma acı eklendi daha çok o yüzden lütfen herşeyden önce sende bebeğini düşün.
Ya bu durumlardan kısa sürede kurtulan yok benim okuduğum gördüğüm kadarı ile baya uzun süreç alıyor ben 4-5 aydır tedavi oluyorum ilaç kullanıyorum ama çok korkuyorum sanki hiç bitmeyecek hep böyle kalıcakmışım hissi zaten berbat bir duygu gerçekten.
Çok haklısınız dün böyle hafif bir sancı da hissettim annem o bebeği düşün diyor aslında o zamn kendime daha da çok kızıyorumHamile olan arkadaşım öncelikle sana da geçmiş olsun sen daha dikkatli olman lazım aslında şuan ilaç kullanamıyorsundur galiba diye düşünüyorum tabi elinde değil herşey senin beyninde bitiyor zaten beynimizdeki düşüncelere engel olup durduramadığımız için rahatsızız hepimiz Rabbim sana göstermesin Allah korusun ben de hamileydim ve aşırı kaygı üzüntü sinir stresten sağlıklı giden hamileliğim varken bebeğimi kaybettim düşük yaptım maalesef acılarıma acı eklendi daha çok o yüzden lütfen herşeyden önce sende bebeğini düşün.
Ben de keşke evde olsam diyorum hiç değilse bu kadar takacak insan olmazdiOlsun ne güzel bir işiniz var düşüncelerinizi dağıtabileceğiniz ben hep evde mesela çok bir yere çıkamıyorum
Ben de çocuğum büyüse biraz çalışırım diyorum henüz 2 yaşında evde insan daha çok düşünceye veriyor herkesin derdi farklı Allah yardımcımız olsunBen de keşke evde olsam diyorum hiç değilse bu kadar takacak insan olmazdiama işte herkesin yaşadığı kendine ağır geliyor
Amin canım cümlemize herşeyin hayırlısını versin Rabbim.Çok haklısınız dün böyle hafif bir sancı da hissettim annem o bebeği düşün diyor aslında o zamn kendime daha da çok kızıyorumama elimde değil dün çok agladim bugün bir nebze daha iyi gibiyim ama anksiyetem artinca tansiyonum düşmeye başladı sersem gibiyim okuldayım.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ben de yaklaşık 1 yıl önce bebeğimi kaybetmistim acı bir durum Allah size de sabır versin sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin
Doktora gittinizmi acaba merak ettimEvden çıkmaya çıkmaya en güvenilir yer oluyor ev.sanki dışarısı tehlikeli bir yer insanlar kötü..halbuki hepsi kuruntu ama ben söz geçiremiyorum kendime.ben eskiden de kalabalıktan hoşlanmazdım mesela ama korkmazdim da.artık korkuyorum hep olumsuz şeyler ekleye ekleye gidiyorum bakalim
Yok henüz gitmedim bir tek cuma günü boşluğum var o zaman gideceğim inşallahDoktora gittinizmi acaba merak ettim
hangi tedaviyi uygularsa babada yaArmisin bende çocuk düşünüyoum ilaç kullanimi hakkında bilgi alırsan banada söyleYok henüz gitmedim bir tek cuma günü boşluğum var o zaman gideceğim inşallah
Tabiki yazarım.büyük ihtimal ya ilaç vermeyecek ya da çok hafif verecek.burda psikoterapi fln da yok.hayırlısı bakalım mutlaka yazarimhangi tedaviyi uygularsa babada yaArmisin bende çocuk düşünüyoum ilaç kullanimi hakkında bilgi alırsan banada söyle
Sanırsam Lus.. isimli ilac kullanılıyormuş gebelerde piskoterapi de bence çok işe yaramıyor atakların cogunluklu olduğu dönemlerdeTabiki yazarım.büyük ihtimal ya ilaç vermeyecek ya da çok hafif verecek.burda psikoterapi fln da yok.hayırlısı bakalım mutlaka yazarim
Keşke o olsa.Bana biraz iyi gelmişti ama en son doktora gittigimde bebek de düşünüyorum dediğimde ci..l diye bir ilaç vermişti pek de ise yaramadı zaten bebek olduğunu öğrenince kestim hemen.Sanırsam Lus.. isimli ilac kullanılıyormuş gebelerde piskoterapi de bence çok işe yaramıyor atakların cogunluklu olduğu dönemlerde
Aynen öyle bende nakış yapıyorum cam boyama ne bulursam deniyorum maksat oyalanmak olsun olumsuz beni etkileyecek ne varsa kaçıyorum hamilelikte ataklar sıklaşıyo dedi doktorum hormonlar yüzünden bakalım onu daha deneyimleyemedimGeçen yıllarda mangala kitap almıştım yetişkinler için boyamaa kitabı oturup onları boyuyordum çok da güzel kafa dağıtıyordu.bir ara battaniye ördüm ama.başım dönmeye başlayınca bıraktım.gerçekten oyalayıci şeyler olunca 10 saat düşüneceğine 5 saat düşünüyorsun mesela
Doktorunuza katılmıyorum, tabi her bünye aynı olmayabilir, ben hamilelik dönemimde hiç olmadığım kadar iyiydim kimi bünyeye ilaç gibi geliyormuş ben o şanslı kısımdandım anlaşılan. İlk 3 ay ilaç kullanmamıştım, daha sonrasında ya tekrarlarda atak yaşarım korkusu ile psikiyatrıma gittim bana çok hafif dozajda s...tra adlı ilacı vermişti, emzirme döneminde de onu kullandım, Allah a şükür bebeğimde sağlıklıAynen öyle bende nakış yapıyorum cam boyama ne bulursam deniyorum maksat oyalanmak olsun olumsuz beni etkileyecek ne varsa kaçıyorum hamilelikte ataklar sıklaşıyo dedi doktorum hormonlar yüzünden bakalım onu daha deneyimleyemedim
Çok şükür güzel bir şekilde atlatmışsın. İnşallah tedavim sonuçlanır bir bebeğim olurda atak yaşarsam bir çaresini bulurum sanırım.Doktorunuza katılmıyorum, tabi her bünye aynı olmayabilir, ben hamilelik dönemimde hiç olmadığım kadar iyiydim kimi bünyeye ilaç gibi geliyormuş ben o şanslı kısımdandım anlaşılan. İlk 3 ay ilaç kullanmamıştım, daha sonrasında ya tekrarlarda atak yaşarım korkusu ile psikiyatrıma gittim bana çok hafif dozajda s...tra adlı ilacı vermişti, emzirme döneminde de onu kullandım, Allah a şükür bebeğimde sağlıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?