Anksiyete bozukluk ve sosyal fobi

Esiniz cok dogru soylemis.

Devlette tedavi gordum dr anlattiklarimi dikjate almadı bence 10 15 dk durdum tam derdimi bile anlatamadim hemen tani koyup ilac yazdi cikardi odadan
Izmirde bornova Tip merkezine gitmistim benide pek dinlememisti ama benim yillardir gelen hastaligim oldugu icin kendimi biliyorum ama gerekirse baska dr gorun cunku cogu dr devlette dinlemeden ayni teshisi koyuyor varsa yari ozel tip merkezi gibi orayada gorunmen her dr her teshis bir olmaz

Maddi durumum hic iyi degil bu aralar

Kilo alnak en buyuk fobim malesef elimde değil yorumunuz icin tesekkur ederim @Ablan Star Bebegim
her ilaç kilo yapmaz ki.
kim verdi bu yanlış aklı sana.
evden çıkamayacak kadar kötüysen tedavine bir an önce başlamalısın.
uygun ilaç ve dozu ayarlamak zaman alabilir ancak faydasını göreceksindir.
bazı ilaçların kiloya hiç etkisi yoktur.

zeymuran0
Bir arkadasim sakın kullanma hicbir faydasi yok hemde cok kilo yapıyor bak ben kullandim da ne oldu dedi ne bileyi, zaten kolay etkilenen biriyim

zeymuran0
Bir arkadasim sakın kullanma hicbir faydasi yok hemde cok kilo yapıyor bak ben kullandim da ne oldu dedi ne bileyi, zaten kolay etkilenen biriyim
etkilenmeyeceksin.
doğru ilaç doğru tedavi herkes için farklıdır.
nasıl bedenimizde fiziksel rahatsızlıklarımız için derman arıyorsak ruh sağlığımız için de arayacağız.
ilaçları değiştirir dr. lar gidişatına göre.
kimseye kulak asma.
kendini iyileştirmek için gayret et.

Teşekkür ederim

Anksiyete hastası(idim).
Lanet bir hastalık.
Kurdukça kurarsın.
Endişelendikçe daha çok kurarsın.
Kaygı düzeyin seni hayatta alıkoyar.
6ay ilaç kullandım. DÜZENLİ!(burası önemli)
Toparladım. Çok daha iyi hale geldim.
Kafanıza göre iş yapmayın.
İlaca başladıysanız bırakmayın.
Doktorun söylediği süre zarfında kullanın.

Haklısınız

zeymuran0

Siz o "bir arkadaşları" dinlemeyin lütfen, her ilaç her bünye de aynı etkiyi göstermez.

O arkadaşları hiç susmaz, elbet "her konu da bilirler!"

Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum mesela; bana da ara kanama yapar, kilo aldırır dediler ama hiç ara kanamam olmadı düzenli adet oluyorum ve kilo da almadım( aksine ben kilo almak istiyorum, zayıflığımdan şikayetçiyim)

Tecrübe etmeden bilemezsiniz, lütfen kullanın ilaçlarınızı.he dozu az gelir çok gelir onu da kullandıkça, doktorunuz ile ayarlarsınız.

Geçmiş olsun.

Aynen o arkadaşlar herşeyleri biliyorlar zaten.
Aman hap kullanma şöyle olur böyle olur.
Aman şu ilacı içme kilo alırsın aman bu içme kısır kalırsın.
Zaten o kadar doktor, uzman, prof boşa okumuş. Onlar hiç bişey bilmiyor. E bizde malız yeri geldiğinde boşa paralar veriyoruz. Zaten biz niye tedavi oluyoruz ki bizim ilacımız o arkadaşların aklı.
Ben ilaç kullandığım dönemde arkamdan psikolojisi bozuk, kırık, deli vs lafları kullanılmış. Hiç bir şey demedim. İlacı kullandığımıda göğsümü gere gere söylemeye devam ettim.
O arkamdan konuşanlar benden daha hasta insanlar.
En azından ben hastalığımı kabul edip tedavi oluyordum.
Kimseyi dinleme.
Senin ne yaşadığını hissettiğini onlar bilmiyor.
Geceleri ufacık bir şeyden etkilenip uyuyamadığın geceleri..
Yolda giderken aklına gelen geçmişten bir konunun kafanda ne kadar büyüyüp senin kalbnin nasıl sıkıştığını..
Olmayacak şeyleri olacakmış gibi yaşayıp hissederek nasıl üzüldüğünü bilmiyorlar.
Çünkü onlar sözde normal.

Geçmiş olsun öncelikle,ben öğrenmek adına soruyorum,sosyal fobi,tanısı konulduğuna göre sizin şikayetleriniz neydi tam olarak?
Ben de şüpheleniyorum fakat normal aktivitelerimi yapıyorum, sadece bazı şeyler beni zorluyo,oyüzden merak ettim.Sizin konuyu görünce doktora gitmeliyim diye düşündüm.
Sosyal fobisi olan arkadaşlar kendilerinde ne gibi sıkıntılar görüp doktora başvurdunuz, yazabilir misiniz?

Ben gunlerce balkona bile çıkmıyorum birisi cagirdiginda bahane bulup gitmiyorum bu ve buna benzer bir kac sorunum ar

Ayni hastalıklar bende de var canim senin gibi kilo aldirir mi düşüncesi vardi.Çok kotuydum kalp carpintisi,İçsel sikinti,yerinde duramama sürekli kafada kurardim.Geleceğe yönelik karamsardim.Hatta bu sebepten okula da ara vermiştim.Dedim ben napiyorum sagligim söz konusu sacmaliyorum.Doktora gidip ilaca basladim.Ve inan gram kg almadim.Psikolojim düzeldi hala kullaniyorum ama eskiye oranla superim.
Sakin erteleme git bir an önce doktora ve ilaca başla.Kg da aldirsa da aldirsin sagligin söz konusu kg verilir sonuçta bisey olmaz.

Aslında kilo konusundaki endişende anksiyeteden kaynaklı. Kısır döngüye sokma kendini. Varsayalım ki kilo aldın. Ruh halin iyi olup kendine güvenir hale geldiğinde verirsin. İlaç sebebiyle alacağın kilo en fazla 5-10olsun. Onu da iki ayda iyi bir diyetle verirsin ki benim kullandığım ilaç ne uyku yaptı ne kilo. Kiloyu ben şöyle aldım. İlaç sayesinde dünya umurumda değildi. Kiloyu sallamadım o yüzden. Canım ne istediyse yedim. Boğazı tutarsan kilo da almazsın. Amaaann alsanda verirsin. Sen anksiyeteden kurtulmui olacakson kilo dediğin nedir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…