- 18 Mart 2011
- 50
- 12
- 86
- Konu Sahibi IrResistibLe_
-
Maşallah o kadar sevindim ki yazdıklarınızà. İnşallah böyle hastalara örnek olur feyz alırız sizden. Sizde de insanların gözlerinin içine bakamamà konuşmama oluyo muydu bende çok sık oluyor acaba terapi ile düzelir mi. Terapi ye gidince dr un da gözüne bakamamàk tan onu rahatsız etmekten bile korkuyorum .- ilaçları bırakın ve sakın kullanmayın lütfen.. tek bir doktora gidip, tedaviye başlamayın.
çünkü yeterince kendimizi anlatamadığımız için, yanlış teşhis konulup; yanlış ilaçlar verilebiliyor.
evet acı ama birkaç hastane dr dolaştıktan sonra; iyi bir dr bulup, ilaça karar verin.
sonra birde yanlış konulan teşhislerin, yanlış ilaçların bağımlılığı ile uğraşırsınız benim gibi.
ve emin olun; bu daha da tehlikeli.. üstelik kullandığınız ilaçlar, daha arttırıp farklı fobilerde çıkmasına neden olabiliyor.
hem doğru teşhis doğru ilaçlar dahi olsa; çok fazla yan etkileri var ve bağımlılık yapıyor.
çoğu kez tek başına da yeterli olmuyor zaten. bu yüzden öncelikle terapi almanızı öneririm.
ben bakkala dahi gidemiyordum, toplu ulaşım araclarına binemiyordum, tam 3 yıl boyunca üniversite kaydımı dondurdum, hiçbiyere çıkamadım..bu durumumdan dolayı bir tane dahi arkadaşım, dostum yok..
zorunlu çıktığımda delirecek gibi oluyordum, kusuyordum, bayılıyordum, ağlıyordum vs
yıllarca savaştım, terapiler aldım, türlü türlü ilaçlar kullandım. ama ne çare...
şuan daha iyiyim 1 yıldır filan..
ve çözüm aslında o kadar basitmiş ki; lanet olsun o kadar ilaçlara..
tek çözüm kendinde.. tek çözüm kendimiziz.. içindeki o kötü psikolojinin seni yönetmesine izin verme.
olumlu düşün, bol kitap oku, beynini boş bırakma, nefesini ve öfkeni kontrol et..
olumsuz kötü şeyler aklına geldiğinde, kendini kötü hissettiğinde; güzel müzikler dinle..
resim yap, örgü ör, hobiler edin.... o sende yer bulamayınca defolup gidiyor zaten..
____________________İLAÇ SON ÇARE
..
Simdi yeni ilaclar cikti bendede ank bozukluk var ilac kullaniyorum aksine kilo verdim doktorumla konustum yeni dogum yaptigimi soyledim bir ilac verdi hem kilo yapmaz hemde iyi gelir demisti ilac onerisinde bulunamam ancak doktorunla konusursan bu konuyu eminim yardimci olacaktir gecmis olsun
Simdi yeni ilaclar cikti bendede ank bozukluk var ilac kullaniyorum aksine kilo verdim doktorumla konustum yeni dogum yaptigimi soyledim bir ilac verdi hem kilo yapmaz hemde iyi gelir demisti ilac onerisinde bulunamam ancak doktorunla konusursan bu konuyu eminim yardimci olacaktir gecmis olsun
- ilaçları bırakın ve sakın kullanmayın lütfen.. tek bir doktora gidip, tedaviye başlamayın.
çünkü yeterince kendimizi anlatamadığımız için, yanlış teşhis konulup; yanlış ilaçlar verilebiliyor.
evet acı ama birkaç hastane dr dolaştıktan sonra; iyi bir dr bulup, ilaça karar verin.
sonra birde yanlış konulan teşhislerin, yanlış ilaçların bağımlılığı ile uğraşırsınız benim gibi.
ve emin olun; bu daha da tehlikeli.. üstelik kullandığınız ilaçlar, daha arttırıp farklı fobilerde çıkmasına neden olabiliyor.
hem doğru teşhis doğru ilaçlar dahi olsa; çok fazla yan etkileri var ve bağımlılık yapıyor.
çoğu kez tek başına da yeterli olmuyor zaten. bu yüzden öncelikle terapi almanızı öneririm.
ben bakkala dahi gidemiyordum, toplu ulaşım araclarına binemiyordum, tam 3 yıl boyunca üniversite kaydımı dondurdum, hiçbiyere çıkamadım..bu durumumdan dolayı bir tane dahi arkadaşım, dostum yok..
zorunlu çıktığımda delirecek gibi oluyordum, kusuyordum, bayılıyordum, ağlıyordum vs
yıllarca savaştım, terapiler aldım, türlü türlü ilaçlar kullandım. ama ne çare...
şuan daha iyiyim 1 yıldır filan..
ve çözüm aslında o kadar basitmiş ki; lanet olsun o kadar ilaçlara..
tek çözüm kendinde.. tek çözüm kendimiziz.. içindeki o kötü psikolojinin seni yönetmesine izin verme.
olumlu düşün, bol kitap oku, beynini boş bırakma, nefesini ve öfkeni kontrol et..
olumsuz kötü şeyler aklına geldiğinde, kendini kötü hissettiğinde; güzel müzikler dinle..
resim yap, örgü ör, hobiler edin.... o sende yer bulamayınca defolup gidiyor zaten..
____________________İLAÇ SON ÇARE
..
Demir eksikliği anksiyete yapar mıDemir eksikligi varmi peki sizde?
Bir dönem derken iyileştiniz inşallah ilacsiz şekilde değil mi . Tecrübelerinizİ paylaşır misiniz rica etsem. Umut etmek istiyorum da.Ne güzel aciklamissiniz. Çok geçmiş olsun size de. Bende yaşadım bir donem. İlacı biraktiniz mi peki
Bir dönem derken iyileştiniz inşallah ilacsiz şekilde değil mi . Tecrübelerinizİ paylaşır misiniz rica etsem. Umut etmek istiyorum da.
Ben 3 yıl ilaç kullandım ama kontrolsüz. Dr ilaç verdi bir ay kullan gel dedi ben onu 3 yıl kullandım çünkü dr .à gitmeye bile çekindm. Kullandığım ilaç da yarı yarıya iyileştirdı kullandığım dönemde hala şikayetlerim vardı göz teması kuramıyordm sıkılıyordm çekiniyordum insanlardan. Ama onlardan kaçmayı da göze alamıyordm mücadele ediyordum çevrem baya genişlemişti. Teké tek biriyle konuşamıyordm arkadaşlarım söz konusu olunca ama bir kaç kişi daha rahat ediyordum konuşurken. Bir defa bir arkadaşımla odada yalnız kaldık sohbet açtı kızın gözlerine bakamadım panik yaptm heyecan oldum kendim de bayanım ama. Şimdi de evlilik den korkuyorum evde yapa yalnız kalmaktan hastalığımin ilerlemesinden. 6 aydır ilaç kullanmıyorum ama kafayı yemek üzere iken 2 gün önce yine attım o ilacı başladım. Bakalım yine kontrolsüzce tabi .Ben çok zor dönemden geçtim. Yabancılaşma bile yaşadım. İlaç kullandım altı ay kadar sonra bıraktım. O yoğun şekilde yaşadığim zamanlara göre daha iyiyim şuan çok şükür. Ama içimde hala mücadele ediyorum. İzleri kaldı bir parça da olsa. Siz nasılsınız?
Ben 3 yıl ilaç kullandım ama kontrolsüz. Dr ilaç verdi bir ay kullan gel dedi ben onu 3 yıl kullandım çünkü dr .à gitmeye bile çekindm. Kullandığım ilaç da yarı yarıya iyileştirdı kullandığım dönemde hala şikayetlerim vardı göz teması kuramıyordm sıkılıyordm çekiniyordum insanlardan. Ama onlardan kaçmayı da göze alamıyordm mücadele ediyordum çevrem baya genişlemişti. Teké tek biriyle konuşamıyordm arkadaşlarım söz konusu olunca ama bir kaç kişi daha rahat ediyordum konuşurken. Bir defa bir arkadaşımla odada yalnız kaldık sohbet açtı kızın gözlerine bakamadım panik yaptm heyecan oldum kendim de bayanım ama. Şimdi de evlilik den korkuyorum evde yapa yalnız kalmaktan hastalığımin ilerlemesinden. 6 aydır ilaç kullanmıyorum ama kafayı yemek üzere iken 2 gün önce yine attım o ilacı başladım. Bakalım yine kontrolsüzce tabi .
Önerdiğiniz kitap varmı. Ben ayrıca hemşire yım 2 ay evde boşta kaldım diye yine kafayı sıyirdm evden çıkmayıncaSize tavsiyem iyi bir doktor bulup onun kontrolunde devam edin. Böyle gelişigüzel ilaç kullanmak faydalı olmaz. Bir de kendinize güven kazandıracak şeyler yapın. Kitaplar okuyun
Önerdiğiniz kitap varmı. Ben ayrıca hemşire yım 2 ay evde boşta kaldım diye yine kafayı sıyirdm evden çıkmayınca
Bana da sohbetler iyi geliyor ölümü hatırlıyorum ne kadar boş şeyler için üzüldüğümuzu düşünüyorum. Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş. . . Kitap önerin için tşk ler . İmkanım olduğunda inşallah alacağım.Kişisel gelişim kitapları insana güç veriyor. Birde ben dini içerikli sohbetler dinliyorum daha iyi hissediyorum. Aynalar koridorunda aşk kitabını okumuştum hastalık donemimde tavsiye ederim
Bana da sohbetler iyi geliyor ölümü hatırlıyorum ne kadar boş şeyler için üzüldüğümuzu düşünüyorum. Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş. . . Kitap önerin için tşk ler . İmkanım olduğunda inşallah alacağım.
Elifcim öncelikle geçmiş olsun bu sf ne ilettir çok iyi bilirim bende 3 yıl paxerà kullandm hamd olsun iyi geldi tamamen geçmese de şikayetlerim en azından anksiyete olmuyordu çok. 5 aydır bıraktım paxerà yi suan deli gibi oldum anksiyetem de baya artma oldu Kilo verdim 3 gündür tekrar başladım paxerà ya . Bilmiyorum inşallah yine toparlarm. Senin hangi korkuların var sf ye eşlik eden cnmben 2 hafta önce paxil le başladım aynı sorunlarım vardı anksiyete ve sf...ilk 2 hafta henüz ama cdden etkisini gördüm..yine düşünüyorum atıp tutuyorum ama 1-2 saniye öle kafamdan geçip gdiyo...ruhsuzlaştım diyeblrm... beni stabil tutuyor ilaç.. ilaç eksiye düşürmüyor seni..çok çok artıya da geçmiyosun uçmuyosun...yeni başladım;ama faydasını gördüm şimdiden...
sürekli bi mutsuzluk... yaşadgım travmalar oldu o sürekli kafamda atıp tutuyordum kafamda..gece 3-4 te uyanıp bunları düşünüyodum mesela 2 haftadrr uyanmıyorum uyansam bile 1-2 saniye düşünüyorum geri gdiyo:) bi nevi düşünemiyosun ilaçla:) mesela güzel bi aktivite geliyor aklına o negatif düşünceler o aktiviteyi yapmamı engelliyodu..diyorum ya eksiye götürmüyor ilaç stabilim ...Elifcim öncelikle geçmiş olsun bu sf ne ilettir çok iyi bilirim bende 3 yıl paxerà kullandm hamd olsun iyi geldi tamamen geçmese de şikayetlerim en azından anksiyete olmuyordu çok. 5 aydır bıraktım paxerà yi suan deli gibi oldum anksiyetem de baya artma oldu Kilo verdim 3 gündür tekrar başladım paxerà ya . Bilmiyorum inşallah yine toparlarm. Senin hangi korkuların var sf ye eşlik eden cnm
Benim de uykularım çok düzensiz gece 2 de uyuyup sabah 7 de kalkıyorum deli gibi düşünüyorum. Nişanlıyım evleneceğim güzel hayaller kurmam gerekirken salak salak düşünüp hayatımı mahvediyorum . Sf yüzun den kimse evime gelip gitmez diyorum yapayalnız kalırım diyorum deli ye bağlarım diyorum ben atak geçirince hayattan kopuyorum ne ev işi yapıyorum ne öz bakım. Kolumu kaldıramıyorum evim pislikten ölür diye düşünüyorum. Deli olacağm . Ama ilaça bağlı yaşamakta istemiyorum hamilelik var nasıl olcak emzirme var nasıl olacak.sürekli bi mutsuzluk... yaşadgım travmalar oldu o sürekli kafamda atıp tutuyordum kafamda..gece 3-4 te uyanıp bunları düşünüyodum mesela 2 haftadrr uyanmıyorum uyansam bile 1-2 saniye düşünüyorum geri gdiyo:) bi nevi düşünemiyosun ilaçla:) mesela güzel bi aktivite geliyor aklına o negatif düşünceler o aktiviteyi yapmamı engelliyodu..diyorum ya eksiye götürmüyor ilaç stabilim ...
lustral selectra vs kullandım;ama bana yan etkisi cok oldu ve fayda görmedim...bu ilaç cdden agır bi ilaç..başlaması ve bırakması zormuş..başlarken sıkıntım olmadı ilk 2-3 gün baş ağrısı oldu o kadar..şimdilik iyi gdiyor bende durum farkı hissediyorum..anksiyete illet bişey depresyonun da sf nin sebebi de bu olumsuz düşünceler...Benim de uykularım çok düzensiz gece 2 de uyuyup sabah 7 de kalkıyorum deli gibi düşünüyorum. Nişanlıyım evleneceğim güzel hayaller kurmam gerekirken salak salak düşünüp hayatımı mahvediyorum . Sf yüzun den kimse evime gelip gitmez diyorum yapayalnız kalırım diyorum deli ye bağlarım diyorum ben atak geçirince hayattan kopuyorum ne ev işi yapıyorum ne öz bakım. Kolumu kaldıramıyorum evim pislikten ölür diye düşünüyorum. Deli olacağm . Ama ilaça bağlı yaşamakta istemiyorum hamilelik var nasıl olcak emzirme var nasıl olacak.
Evet antidepresan bazi eski ilaclara nazaran daha iyi gelebilen ayni firmanin urettigi yan etkileri diger ilaclara gore biraz daha hafif olabilecek ilaclarYeni ilaçlar çıktı derken. Antidepresan değil mi yani biraz daha açar mısınız?
Dr bana da aynısını söyledi anksiyete sebep mis sf ye. Paxil kaç mglustral selectra vs kullandım;ama bana yan etkisi cok oldu ve fayda görmedim...bu ilaç cdden agır bi ilaç..başlaması ve bırakması zormuş..başlarken sıkıntım olmadı ilk 2-3 gün baş ağrısı oldu o kadar..şimdilik iyi gdiyor bende durum farkı hissediyorum..anksiyete illet bişey depresyonun da sf nin sebebi de bu olumsuz düşünceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?