Anksiyete mi başka bir şey mi?

filizfilizta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
408
219
103
Herkese merhaba,

Aslında yıllardır var olan, bazı dönemler kaybolan fakat son bir kaç aydır sürekli yaşadığım bir durum var. Sürekli sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum. Her an onlara bir şey olacak hissi aklımdan asla çıkmıyor. Mutlu anlarımda bile içimde bunun huzursuzluğu var. Annem, babam, ablam, köpeğim hepsi için aynı. Sürekli dua ediyorum, her an kafamda senaryolar var bir anda bir şey olacak ve ölecekler gibi. Gerçekten hayatımı etkiliyor sürekli kaybetme korkusu yaşıyorum ve bu şekilde yaşamak çok zor.

Bu durumun bir tanımı var mı? Kendi kendime aşabileceğim bir durum mu? Hiç başınıza geldi mi?

Herkese merhaba,

Aslında yıllardır var olan, bazı dönemler kaybolan fakat son bir kaç aydır sürekli yaşadığım bir durum var. Sürekli sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum. Her an onlara bir şey olacak hissi aklımdan asla çıkmıyor. Mutlu anlarımda bile içimde bunun huzursuzluğu var. Annem, babam, ablam, köpeğim hepsi için aynı. Sürekli dua ediyorum, her an kafamda senaryolar var bir anda bir şey olacak ve ölecekler gibi. Gerçekten hayatımı etkiliyor sürekli kaybetme korkusu yaşıyorum ve bu şekilde yaşamak çok zor.

Bu durumun bir tanımı var mı? Kendi kendime aşabileceğim bir durum mu? Hiç başınıza geldi mi?
Anksiyete bozukluğu olabilir ama işin uzmanı bu tanıyı koymadan anksiyeten var diyemez hiç kimse. Bende anksiyete vardı uzman psikolog eşliğinde büyük bir kısmını atlattım. Psikoloğa gitmende fayda var

Takinti boyutun geldiyse uykularinizi kaciriyorsa bir uzmanla görüşün.. hayatımı etkiliyor diyosunuz yasamak zor bu sekilde diyorsunuz bu kadari normal degil gibi geldi bana ilerlemeden danisin nacizane fikrim.

Obsesyon gibi görünüyor. Ben de dahil, birçok kişide var. Özellikle stresli dönemlerde alevlenir, huzurluyken söner. Doktorun görmesi iyi olabilir

Normalde herkes sevdiklerini kaybetmekten korkar zaman zaman böyle düşünceler gelir aklına

Ama başka şeylere odaklanmanızı engelleyecek boyuta geldiyse doktora görünmelisiniz

Hickimse sevdiklerini kaybetmek istemez ama sizin ki sanki saplantı haline gelmiş
Şöyle düşünün siz ne kadar korkarsanız korkun Allahın dediği olur, ömür bittiyse zaten elinizden birşey gelmez.Sadece sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diye dua edin gerisini Allaha bırakın.

Bende de var ama sizin kadar değil şuanda tabi zamanla artacağını düşünüyorum son 3 yıldır gerek iş gerek özel hayat yönünden stresli zamanlar gecirdim ve ondan sonra olduğunu farkettim. Benim kuzenim de siz gibi bu duyguyu hissediyor ve panik atak tedavisi görüüyor şuan

Back
X