• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete sebebiyle mide bulantısı yaşayan var mı?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.407
1.413
83
Herkese merhaba. Ben 4 yıl önce antidepresani bıraktım. İyiydim ama son iki yıldır ders çalışmak için evdeydim. Şu sıralar yüksek lisans başvurusu sebebiyle biraz stresliyim. Birkaç gündür midem çok bulanıyor. Param olsa psikolojik destek alacağım. Ama önce iş konusunu halletmek istiyorum. Benim gibi anksiyete sebebiyle mide bulantısı yaşayan var mı? Ne yaptınız rahatlamak için? Mülakat ve bilim sınavlarına girecegim. Ondan dolayı stresliyim.

Evet bende oluyor.cok korkarsam.psikolog desteği alıyorum 1.5 sene kesintisiz.daha önce de psikiyatri psikolog aldım.iyi bir terapistle uzun dönemli bir içsel yolculuğu öneriyorum.uzun metrajlı bir yol, su an hala üstesinden gelemediğim şeyler var ama daha sakinim ve daha iyiyim.online olarak alıyorum terapiyi

Herkese merhaba. Ben 4 yıl önce antidepresani bıraktım. İyiydim ama son iki yıldır ders çalışmak için evdeydim. Şu sıralar yüksek lisans başvurusu sebebiyle biraz stresliyim. Birkaç gündür midem çok bulanıyor. Param olsa psikolojik destek alacağım. Ama önce iş konusunu halletmek istiyorum. Benim gibi anksiyete sebebiyle mide bulantısı yaşayan var mı? Ne yaptınız rahatlamak için? Mülakat ve bilim sınavlarına girecegim. Ondan dolayı stresliyim.
Bende uçuş oncesi, dr randevusu oncesi oluyor, mide bulantisi+ishal😰
Sınavlariniza ne kadar var?
Psikiyatriye gidin, sinav oncesi oldugunu, sizi cok fazla etkilemeyecek ama stresinizi yatistiracak bir ilac rica edin, durumunuza göre düşük doz, o stresi yatistiracak ilac baslayabilirler.

Bende uçuş oncesi, dr randevusu oncesi oluyor, mide bulantisi+ishal😰
Sınavlariniza ne kadar var?
Psikiyatriye gidin, sinav oncesi oldugunu, sizi cok fazla etkilemeyecek ama stresinizi yatistiracak bir ilac rica edin, durumunuza göre düşük doz, o stresi yatistiracak ilac baslayabilirler.
Ailem ilaç kullanmama izin vermez. Ki ben de istemem. Çünkü 2 kere kullandım 🥺 15 yaşımda başladım 17de bıraktım. 19da başladım ve 21de bıraktım. Yani tekrar kullanmak istemem. Onun yerine iyi bir psikoloğa gitmek isterim. Çünkü sorunun asıl kaynağını bulup çözmek lazım bence. Şimdi biraz daha iyiyim mesela. Yüksek lisansa başlayıp bi yandan para kazanıp bir yandan da psikolojik destek almak istiyorum. Baya para biriktirdim. Ama tedavi ne kadar sürer emin olamıyorum

Evet bende oluyor.cok korkarsam.psikolog desteği alıyorum 1.5 sene kesintisiz.daha önce de psikiyatri psikolog aldım.iyi bir terapistle uzun dönemli bir içsel yolculuğu öneriyorum.uzun metrajlı bir yol, su an hala üstesinden gelemediğim şeyler var ama daha sakinim ve daha iyiyim.online olarak alıyorum terapiyi
Ben de yüz yüze almak istiyorum. Çok berbat bir şey ya. En ufak şeyde bile heyecan yapıyorum, midem bulanıyor. Halbuki basit bir başvuru. İnşallah ekonomik özgürlüğümü elime alırım da psikoloğa giderim.

Ailem ilaç kullanmama izin vermez. Ki ben de istemem. Çünkü 2 kere kullandım 🥺 15 yaşımda başladım 17de bıraktım. 19da başladım ve 21de bıraktım. Yani tekrar kullanmak istemem. Onun yerine iyi bir psikoloğa gitmek isterim. Çünkü sorunun asıl kaynağını bulup çözmek lazım bence. Şimdi biraz daha iyiyim mesela. Yüksek lisansa başlayıp bi yandan para kazanıp bir yandan da psikolojik destek almak istiyorum. Baya para biriktirdim. Ama tedavi ne kadar sürer emin olamıyorum
Elbette ki sizin karariniz, daha once de kullanmissiniz, Hani illaki faydasini da görmüşsunuzdur.
Aileniz ve siz İlaca neden karsisiniz?
Psikolojik destekle birlikte ilaci da düşünün.

psikolojik destek almak istiyorum. Baya para biriktirdim. Ama tedavi ne kadar sürer emin olamıyorum
Bazen sanilan kadar uzun surmeyebiliyor.
Bİz olaylara yanlış yerden bakip, ona göre duygu gelistirebiliyiruz, doğru bakış açısıyla taşlar yerine oturduğunda vayy bee! Oluyorsunuz.
Eger maddi imkana da sahipseniz, gecikmeden başlayın, en azından başlamış olursunuz. Sonrasinda psikologunuzla duruma göre seans sıklığını ayarlarsiniz.

Elbette ki sizin karariniz, daha once de kullanmissiniz, Hani illaki faydasini da görmüşsunuzdur.
Aileniz ve siz İlaca neden karsisiniz?
Psikolojik destekle birlikte ilaci da düşünün.

Bazen sanilan kadar uzun surmeyebiliyor.
Bİz olaylara yanlış yerden bakip, ona göre duygu gelistirebiliyiruz, doğru bakış açısıyla taşlar yerine oturduğunda vayy bee! Oluyorsunuz.
Eger maddi imkana da sahipseniz, gecikmeden başlayın, en azından başlamış olursunuz. Sonrasinda psikologunuzla duruma göre seans sıklığını ayarlarsiniz.
İlaç geçici rahatlama sağlıyor bence. Onun yerine dediğim gibi sorunun kökenine inmeyi ben daha sağlıklı buluyorum. Eskisinden daha iyiyim şükür ama şu sıralar biraz stresliyim sadece 🥺 Maddi olarak biraz birikmisim var inşallah en kısa sürede başlayacağım. Tabi seans fiyatlarına da bağlı. Çok teşekkür ederim. Burada insanlarla konuşmak bile rahatlatıyor bazen 🙏

Evet benim oluyordu ama ben sürekli antidepresan kullanıyorum.bırakmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.hiç bir yan etki yapmıyor uzun vadede zararlı olduğunu da düşünmüyorum.bir de işim gücüm yerinde değilken hayatta ilaçsız dayanamazdım. Helal olsun valla.

Evet benim oluyordu ama ben sürekli antidepresan kullanıyorum.bırakmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.hiç bir yan etki yapmıyor uzun vadede zararlı olduğunu da düşünmüyorum.bir de işim gücüm yerinde değilken hayatta ilaçsız dayanamazdım. Helal olsun valla.
Üniversiteye gitmek bana ilaç gibi gelmişti. İnşallah tekrar okula ve iş hayatına döneceğim. İki yıldır evde olduğum için böyleyim sanırım.

Bende de oluyor bulantı+ishal. Ben stres yapmadığım zamanda bazen anlık olarak sıcak basmasıyla birlikte yaşıyorum sorunun kaynağını anlamadım maalesef. Psikologa gidiyorum da insallah düzelecek bakalım

Bende mide bulantısı, kusma hissi, kalp çarpıntısı, elektrik çarpma hissi, karıncalanma uyuşma, uyku sorunları, bacak , sırt, omuz ağrıları, her an kötü bir şey olacak hissi oluyor. Bulantı için yoğurt, muz falan yiyorum. Bitki çayı olarak papatya içiyorum sakinleşip uyumak adına. Ne yazıkki ishal sorunu da fazla bende.

Bende mide bulantısı, kusma hissi, kalp çarpıntısı, elektrik çarpma hissi, karıncalanma uyuşma, uyku sorunları, bacak , sırt, omuz ağrıları, her an kötü bir şey olacak hissi oluyor
Çok geçmiş olsun. Ben yürüyüş yapıyorum az da olsa iyi geliyor. Şuan bulantim geçti mesela. Yapay zekaya sordum. Nefes egzersizi önerdi.

Çok geçmiş olsun. Ben yürüyüş yapıyorum az da olsa iyi geliyor. Şuan bulantim geçti mesela. Yapay zekaya sordum. Nefes egzersizi önerdi.
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun sınavınızda başarılar dilerim. 😊Evet eski psikologum da bana düzenli yürüyüş, nefes egzersizleri, o an odak noktasını değiştirmek için kriz gelirse, eşyalara bakıp saymamı, isimlerini söylememi önermişti teknik olarak. Bu dikkatin yönünü değiştirip olumsuz düşünceleri azaltabilir. Kitap okumak , denize gitmek de çok iyi geliyor bana.

Bende mide bulantısı, kusma hissi, kalp çarpıntısı, elektrik çarpma hissi, karıncalanma uyuşma, uyku sorunları, bacak , sırt, omuz ağrıları, her an kötü bir şey olacak hissi oluyor. Bulantı için yoğurt, muz falan yiyorum. Bitki çayı olarak papatya içiyorum sakinleşip uyumak adına. Ne yazıkki ishal sorunu da fazla bende.
Bu şikayetlerin hepsi hemen hemen bende de var

Evet ben sınav dönemlerimde yaşamıştım psikolog tavsiyesiyle türk psikologlar derneğinin hazırladığı stres egzersizlerini uygulamıştım ve çok iyi gelmişti. Hala ara ara stresli dönemlerimde yaparım o egzersizleri ve çok iyi geliyo. Şu an satışı var mı bilmiyorum ama benzer egzersizler youtube'da da vardır bakabilirsiniz. Genel olarak rahatlatıcı bir ses eşliğinde sırayla vücut kaslarını önce sıkıp sonra gevşeterek yapılan bir egzersiz. Türk psikologlar derneğinin hazırladığı versiyonda özellikle belirtiyor stres kaynaklı mide rahatsızlıklarına iyi geliyor diye. O zamanlar bana sınavdan 1 hafta önce her gün yapmam söylenmişti. Şimdi de stresli günlerden önce hala yapıyorum.

Back
X