• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyeteden nasıl kurtuluruz??

ismira_1923

Memur
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.884
Puanlar
133
Kizlar selam. Cok daha once de benzer bir konum vardı. Hersey yolunda ama ben kotu hissediyorum diye. Bu durum bende zaman zaman tavan yapıyor. Nasıl aşarım bilmiyorum.

Hiçbir sey yokken birgun hersey bozulacakmış gibi geliyor. Yolunda giden hayatımın kafamda surekli bozulduğunu alt üst olduğunu senaryolaştırıp ihtimaller üzerine yoğunlaşıyorum. Sonra o ihtimalleri gerçekleşmesi cok yuksek bir durum olarak gorup anlamsız bir moral bozma surecine giriyorum. Bu anksiyete ataklarım 3 4 gun suruyor. Sonra hayatin olağan akışına kapılıyorum. Ve tekrar birden kafamda bir ihtimal daha beliriyor. Örneğin bir haber denk geliyor. Biri bisey anlatıyor. Empati yapip tekrar anksiyete krizlerine giriyorum.

İnanın cok yoruldum. Psikolojik destek de aldim önceden ama online olarak almıştım. Şuan tekrar randevu almaya mental olarak gücüm yok.

Burada sizlerle dertleşmek istedim. Benzer surecleri yasayan varsa bu durumu nasil atlatiyosunuz.

Hayatım da bu arada oyle asiri yolunda falan da degil. Yani ortalama bir hayat işte. Ortalama bir ailede ortalama biriyim😊 ama bu da bir konfor sonucta. Sürekli hersey bozulacak diye senaryo üretip sonra onlara aşırı derecede inanıp kendimi sıkıntıya sokmaktan çok yoruldum....

Kizlar selam. Cok daha once de benzer bir konum vardı. Hersey yolunda ama ben kotu hissediyorum diye. Bu durum bende zaman zaman tavan yapıyor. Nasıl aşarım bilmiyorum.

Hiçbir sey yokken birgun hersey bozulacakmış gibi geliyor. Yolunda giden hayatımın kafamda surekli bozulduğunu alt üst olduğunu senaryolaştırıp ihtimaller üzerine yoğunlaşıyorum. Sonra o ihtimalleri gerçekleşmesi cok yuksek bir durum olarak gorup anlamsız bir moral bozma surecine giriyorum. Bu anksiyete ataklarım 3 4 gun suruyor. Sonra hayatin olağan akışına kapılıyorum. Ve tekrar birden kafamda bir ihtimal daha beliriyor. Örneğin bir haber denk geliyor. Biri bisey anlatıyor. Empati yapip tekrar anksiyete krizlerine giriyorum.

İnanın cok yoruldum. Psikolojik destek de aldim önceden ama online olarak almıştım. Şuan tekrar randevu almaya mental olarak gücüm yok.

Burada sizlerle dertleşmek istedim. Benzer surecleri yasayan varsa bu durumu nasil atlatiyosunuz.

Hayatım da bu arada oyle asiri yolunda falan da degil. Yani ortalama bir hayat işte. Ortalama bir ailede ortalama biriyim😊 ama bu da bir konfor sonucta. Sürekli hersey bozulacak diye senaryo üretip sonra onlara aşırı derecede inanıp kendimi sıkıntıya sokmaktan çok yoruldum....
Psikolojik destek değil de ilaçlı desteğe geçin

Bende de hafif düzeyde var doktor teşhis koymadı ama anlıyorum olduğunu ve kendi kendini tedavi etme yöntemi yok diye düşünüyorum. Çünkü çok zorluyorum olumsuz bir şey beynimden geçtiği an bu gerçek değik senin düşüncen diye kendimle konuşuyorum ama geçmiyor o düşünce. Tamamen beynimizin farklı çalışması bize oynadığı bir oyun gibi. İleri boyuttuysa ilaç desteği şart.

İlaç ve terapi. İlaç daha kısa sürede rahatlatır. Terapi daha yaşam boyu etki eder. Anksiyete terapide güzel yol katedilen bir alan esasen. Özellikle Bilişsel davranışçı terapi ve anksiyete çalışan bir psikologla iyi yol alabilirsiniz. Online terapi de etkilik bakımından yüz yüzeyden farklı değil ama maddiyat olarak genelde daha uygun

Randevu almaya mental gücüm yok ne demek iyi olmak istemiyor musunuz? Önce psikiyatriden randevu alın devlette bir sürü doktor var. Olduğunuz yerde oturarak geçecek bir durum değil bu

"Nasıl asarım nasıl kurtulurum" diyorsunuz çözüm belli, bunun için adım atmalısınız.

Geçen bi yazı okudum , anksiyete atağı geldiğinde karanlıkta ılık suyla duş alin diye, uzun uzun anlatmış işte vücudun tepkisini falan. Atak geldiğinde bi deneyin

Tabi bunlar geçici çözüm
İlaç kullanmak iyi geliyor
Ben artik İlaç kullanmıyorum ara ara ataklar geliyor meditasyon yapıyorum kuş gibi oluyorum ama bu noktaya gelene kadar yıllarca İlaç kullandim

Herkeste işe yarar mı bilmiyorum ben panik atağımdan incil ve mezmurlarda geçen bir kaç ayete denk gelerek kurtulmuştum, felsefesi şöyle işliyor yaratılan hiç bir şey(ölüm, zaman, kötü insanlar, kötü olaylar) yaradandan üstün olmadığı için yaratılan insanın bunlardan korkması hastalık derecesine gelmesinin saçmalığı üzerineydi bana çok faydalı oldu bir daha panik atak yaşamadım işe yarayan bir felsefe olarak bakabilirsiniz din olarak değil bu arada

S
S
R
I

Denedin mi tatlı kız

Şaka bir yana ben de anksiyeteden çok muzdaribim. En son eşim bir kitap hediye etti, o kitabı okuyup mantığını anlayınca bir tık rahat ettim.
2 ileri 1 geri çok yorucu bir süreç anksiyete.

Kitabın ismi “kaygı döngüsünü kırmak”
Burada aslında anksiyetenin bir alışkanlık olduğu, her ihtimali düşünmenin beynimizde bir tatmin duygusu yarattığından bahsediliyor. Böylece gelecek olan felakete hazırlıksız yakalanmayacağımızı düşünüyoruz. Okb gibi. Obsesyon elini yıkama dürtüsü, kompulsiyon el yıkama davranışı. Okb’si olanlar aslında artık davranışı sürdürmek istemezler ama ellerini yikayinca bir tatmin duygusu yaşarlar. Bu duygu sebebiyle okb’yi kırmak çok güçtür. Anksiyete de aynı mantık.

Sonuç olarak beyin ödüllendirici bir davranış gördüğü için anksiyeteden vazgeçemiyor.
Eğer yerine başka bir ödüllendirici düşünce koyabilirseniz birkaç deneme sonrası anksiyeteler gerçekten kayboluyor.

Belli başlı durumlar için başardım. Size de tavsiye ederim.

Ama ilk tavsiyem diğer arkadaşların da dediği gibi ilaç+terapi.

Son düzenleme:
Yorumu şikayet ediyorum nerde kaldı meslek etiği ya internetten online ilaç tavsiyesi mi olur hddjdj
Canım bol bol dua et kişi kendinin doktoru olmalı yer geldiğinde
Bir de
“Canım senin branş psikiyatri miydi” demen lazım
Yorum yazan herkes burada psikiyatrist çünkü🤣

Back
X