Anksiyeteyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bundan 18 sene once babami kaybettim sonra pes pese olumler yasadik ailece en acisida 2.5 sene once kovidden ablami kaybettim donemdi o kovid doneminde eve kapanmak surekli etrafimdan kovid ve olum haberleri duymak (esiminde asiri pimpirikli olmasi) resmen beni hayattan soguttu sanki depreme kadar iyiydim kendimi psikolojik olarak iyi hissediyordum ama depremin olusuyla sanki o aksiyetem basladi geceleri uyuyamiyorum gunduzleri haliyle gec kalkiyorum uykumdan 2 saat arayla sicrayarak uyaniyorum yasamdan zevk alamaz hal aldi artik inanirmisiniz disari cikip gezmek bile istemiyorum (disari cikarken hazirlanmak bile beni yoruyo sanki) bu arada hic bi sekilde destek almadim bu zamana kadar ama napmam gerektiginide bilmiyorum
 
17 yaşımdan beri panik atak ve anksiyete ile uğraşıyorum, kaç kere acillik oldum nefesim kesildi kalp krizi geçiyorum sandım sayısını unuttum. Ne zaman hepsine meydan okudum biliyor musun? Eşime lösemi teşhisi konduğu gün. Hemotoloji servisine yattığımız gün beynim uyuştu, kalbim sıkıştı, titreme, fenalık hissi… Ama lüksüm yoktu, atak geçirecek anksiyete yaşayacak durumda değildim. “İyi olmaktan başka şansın yok.” dedim ve beş dakika sonra gitti tüm belirtiler.

Sonrasında yaşamadım mı? Yine yaşadım, ama anladım ki umursamadığında çok üzerine düşmediğinde o fenalık hissi uzun sürmüyor. Tabii bunu başarmak için her zaman motivasyon sahibi olamıyor insan.

Birde mutlaka kan testi yaptırın b12 ve d vitamini eksikliği bile anksiyete kaygı bozukluğu yapıyor
 
Sahmeran suresini 21 gun okuyun ve 21 gun bazi dualar var onu okuyun dicemde suan yanmda yok o dualar isterseniz bakar sonra gonderirim ve hasta Risale-i var onu okudum azaldi birde bnm kortizolum cok dusukmus igneler oldm cogu panik atak anksiyetede olabilen birseymis o degerime baktirdim bu deger dusmesinin en buyuk gostergesi korku aninda bayilck hissi bazn normal zmnlardada oluyordu bence baktirin bu korku hormonu diye de geciyor
 
Gecmis olsun Allah acil sifalar versin aslinda olcakla ölecege care yok ama kendime engell olamiyorum nedense
 
Bir videoda dinlemiştim. "Beyin ilkel bir organ ve söylenenlere inanır, sabah kalkınca aynanın karşısına geçip ben bunu atlatabilirim tarzı.... cümleler kurun" diyordu. Bir zaman sonra beyin bu komutu aldığı için olumlu düzelmeler başlıyormuş.
 
Çok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsınız. Dediklerinizi dikkate alacağım.
Uyku sorunum yıllar önce vardı ve artık aşmıştım. Ne olduysa antidepresana başladıktan sonra tekrar başladı. Bu anlamda ilacın olumsuz etkisini gördüm diyebilirim. Doktorla konuşacağım ilk konu bu olacak.
 
Başınız sağ olsun, çok acı olaylar yaşamışsınız.
Bu zamana kadar üzerini örttüğüm çok olay oldu benim de ama hiç tahmin etmediğim basit bir konu tetikledi ve baş edemedim. Bir yerden sonra direnmemek gerekiyor sanırım profesyonel yardım almak için. Siz de düşünün lütfen.
 
Çok geçmiş olsun, inşallah eşiniz iyidir şimdi. Çok iyi anladım ne demek istediğinizi.
Deprem olduğunda ben de dedim kendime, bu zamana kadar üzüldüğün şeylere bak bir de şu yaşananlara bak, topla artık kendini. Ama dediğiniz gibi motivasyon yeterli olmuyor sanırım her zaman.
Kan tahlilini de bu hafta yaptıracağım, çok teşekkür ederim.
 
Çok teşekkür ederim. Size zahmet olmazsa uygun olduğunuz bir zaman duaları özelden yazabilirseniz sevinirim. Size de çok geçmiş olsun. Kan tahlili için bu hafta gideceğim doktora.
 
Teşekkür ederim. Doktorun bana önerdiği kitapta da şöyle bir tavsiye var. Vücutta istenmeyen o hisler başladığında ‘ Evet beynim sağ ol bunları biliyorum hatırlatmana gerek yok, bunları daha önce de yaşadım ve atlattım yine geçecek’ gibi telkinler verilebilirmiş.
Tabi ben çok yüzeysel söylüyorum orda daha detaylı anlatılıyor. Bir de kitapta söylenen bunları sadece o an değil, gün içinde o hisleri düşünüp sürekli egzersiz şeklinde yapılması gerektiği.
 
Konuyla ilgili bilgi sahibi değilim, geçmiş olsun demeye geldim
 
Çok teşekkür ederim. Size zahmet olmazsa uygun olduğunuz bir zaman duaları özelden yazabilirseniz sevinirim. Size de çok geçmiş olsun. Kan tahlili için bu hafta gideceğim doktora.
Alah razi olsun cnm tamam evde degilim gecince size atacagim insaallah. Drlr kortizola bakmayabiliyor siz isteyin bu tahlili birde b12, d magnezyum vitmnlerini filan bakılıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…