Anlam veremedim !

shinee1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
359
21
48
İstanbul
Selam kizlar
2 yillik erkek arkdsim var iliskimiz konusunda ciddiyiz . Cok detaya girmeden anlatmak istiyorum. Suan calisiyor kendisi ve ankarali. Bayram icin Ankara'ya gittiler. 3 gun boyunca benimle hic ilgilenmedi konusmadik diyebilirim ama bunu sorun olarak gormuyorum akrabalarinin yaninda surekli ilgilenememesi normal musait olnca aramaya calisti. Herneyse asil sorun su erkek arkadasim bana bugun msj atti hayatim sana cok sevinecegin bi haber vericem ama msjla olmaz musait olnca aricam seni yazmis bende neyle alakali dedim bizimle dedi bende tamam dedim aradan 5 6 saat gecti ne arama var nede baska bisey bende sordum merak ettm diye oda msj atti...
erkek arkadasimin aynen yazidigi
Msj su kizlar;

anneme sormuslar x in kiz arkadasini alcakmisin diye annemde evet cok duzgun dusunceli bir kiz bi problem olmazsa alcam demis butun akrabalara ( msji aynen yazdim artik ne aliyorlar oraya anlam veremedim ) kizlar o kdr rahatsiz etti ki beni bu konusma bende hii insallah dedim hic bisey diyemedim hayirdir ne aliyorsunuz diyemedim ve cok moralim
Bozuldu sizcr bunu samimiyetiyle mi soylediler yoksa oyle evlenmeyi kizi biz istersek aliriz gozuylemo bakiyorlar anlam veremedim nasil dusunmeliym nasil tepki vermeliym Evet alcam derken beni annesimi aliyor yada biz erkek arkadasimla birbirimizi sevdigimiz icin gelecegimiz birlikte olsun diye bi yolami cikiyoruz almak ne demekti ne kdr basit ve kirici bir cumle nasil dusunmeliym kizlar haksizmiyim boyle diyen insanlarin nasil bir mantigi var sizce yardim edin kizlar

Selam kizlar
2 yillik erkek arkdsim var iliskimiz konusunda ciddiyiz . Cok detaya girmeden anlatmak istiyorum. Suan calisiyor kendisi ve ankarali. Bayram icin Ankara'ya gittiler. 3 gun boyunca benimle hic ilgilenmedi konusmadik diyebilirim ama bunu sorun olarak gormuyorum akrabalarinin yaninda surekli ilgilenememesi normal musait olnca aramaya calisti. Herneyse asil sorun su erkek arkadasim bana bugun msj atti hayatim sana cok sevinecegin bi haber vericem ama msjla olmaz musait olnca aricam seni yazmis bende neyle alakali dedim bizimle dedi bende tamam dedim aradan 5 6 saat gecti ne arama var nede baska bisey bende sordum merak ettm diye oda msj atti...
erkek arkadasimin aynen yazidigi
Msj su kizlar;

anneme sormuslar x in kiz arkadasini alcakmisin diye annemde evet cok duzgun dusunceli bir kiz bi problem olmazsa alcam demis butun akrabalara ( msji aynen yazdim artik ne aliyorlar oraya anlam veremedim ) kizlar o kdr rahatsiz etti ki beni bu konusma bende hii insallah dedim hic bisey diyemedim hayirdir ne aliyorsunuz diyemedim ve cok moralim
Bozuldu sizcr bunu samimiyetiyle mi soylediler yoksa oyle evlenmeyi kizi biz istersek aliriz gozuylemo bakiyorlar anlam veremedim nasil dusunmeliym nasil tepki vermeliym Evet alcam derken beni annesimi aliyor yada biz erkek arkadasimla birbirimizi sevdigimiz icin gelecegimiz birlikte olsun diye bi yolami cikiyoruz almak ne demekti ne kdr basit ve kirici bir cumle nasil dusunmeliym kizlar haksizmiyim boyle diyen insanlarin nasil bir mantigi var sizce yardim edin kizlar
Ağızları öyle alışmıştır..
Aslında sizi beğendiğini ve onlara uygun biri olduğunuzu vurgulamak istemiş.
Ama üslubu hoş değil elbette, ne bu koyun mu seçiyor...
Yaşına verin, ben kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum...

Ben kesinlikle kotu bir niyet goremedim. Eskiden kalma bir laftir, "gelin almak". Bunun sebebi de eskiden gelinlerin kv kp evine getirilip hep bir arada oturmasindan dolayidir. Artik adetler boyle degil, gelin alinmiyor, iki genc icin yuva kuruluyor. Ama adetler lafta da olsa devam ediyor, lafta bile olsa bunun adi "gelin alma" oluyor eskilerin gozunde.
Bosa canini sikma kv seni begenmis ve bu evlilige sicak bakiyor :)

Insanlari degistiremezsin.oldugu gibi kabul edersen sende mutlu olursun.her insanin konusma tarzi farklidir,dusuncelerini farkli anlatir.bu boyle anlatilmaz diyemeyiz,o kisinin tarzi.
Ayrica burda art niyet yok.her kez guzel suslu cumleler kuramiyablir.

Ben de bu almak kelimesini oldum olasi begenmemisimdir, sanki oglu bulunmaz Hint kumasi, kadinlar da kuyruga girmis onu bekliyor, annesi de iclerinden secip pazardan armut alir gibi bu olsun diyip , kizi aliyor .

Kötü bir şey yok kayınvalidenin söylediğinde. Sinekten yağ çıkarma canım benim. Bu kadar ince düşünürsen ilerde çookkk başın ağrır. Kayınvalidelerde ne inciler var bie bilsen :)

Oğlumuzu ,damadımızı aldık diyen yok tabi
sadece bizler alınıp veriliyoruz
maşallah bize:KK45::KK45:

Oda bişey mi benim anneme senin kızı ne zaman satiyosunuz diyen birini duydum imigini sikasim geldi ama ağız alışkanlığı yapacak bişey yok

Hangi konuya yazacağımı şaşırdım.
Buna takılıyorsanız "kız istemeye" de gelmesinler. Babanız da verdim gitti demesin. Sıradan tabirler bunlar sorun yok bence.
değil mi madem iki genç gitsin nikahlansın gelsin,ailelere haber versin sadece:KK48:

Anadolu kültürü bu kız almak denir. Para verip karşılığında bir şey almiyorlar korkma. Bana samimi bir konuşma geldi.

Back
X